A nagy western utazás (második kiadás)
A nagy western utazás (második kiadás)
A nagy western utazás (második kiadás)
Videó beküldése

A nagy western utazás (második kiadás) társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A nagy western utazás (második kiadás) egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 - 2.5 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a pakli építés, a solitaire és a változó setup mechanizmusokra....

A nagy western utazás (második kiadás) egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 - 2.5 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a pakli építés, a solitaire és a változó setup mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Emlékszel a régi időkre vadnyugatára? Nos, az idők változnak!
A Great Western Trail az elismert szarvasmarha-tenyésztős játék, Alexander Pfister-től. A játékosok megpróbálják átterelgetni csodájukat a közép-nyugati prérin, hogy eljussanak Kansas City-be. De vigyázz! Más cowboyok is hasonló célokat tűztek ki maguk elé. Nyeregbe!

Igazi epikus kalandok várnak rád a nagy western utazásod során! 19. századi Amerika soha nem nézett mégki ennyire lélegzetelállítóan!

A Great Western Trail második kiadása új, klassz funkciókkal és új komponensekkel kényeztet, hogy az utazásotok még klasszabb lehessen! Vásárold meg a legértékesebb teheneket, hogy a legjobb marhákat szállíthasd Kansas City vasútállomására. Innen pedig hozd el őket New Yorkba, hogy pénzt és pontokat szerezz, és így válhass a legjobb farmerré!

Változások a második kiadásban:

 • Vadonatúj illusztráció Chris Quilliams jóvoltából
 • Egyszemélyes mód: A Vadnyugat új kihívója
 • Kétrétegű játékostáblák
 • Új, szimmentáli tehénfaj
 • Két új megfordítható épület (#11 és #12)
 • 12 csere token, amik először a Rails of North kiegészítőben kerültek bevezetésre
 • 4 új mesterlapka gondoskodik a mélyebb stratégiáról, újrajátszhatóságról és az újabb kihívásokról

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 23 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 19 000 Ft-tól
 • 24 ajánlat

Kategória: Közgazdaság, Vadnyugat, Állat
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Pakli építés, Solitaire, Változó setup, Ownership, Track Movement

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Hosszú

Hosszú játékidő! Ha egy egész estés/napos kikapcsolódásra vágysz ez a neked való!

A nagy western utazás (második kiadás) társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

A nagy western utazás (második kiadás) kártyavédőzveMyrabell, Budapest, Kolosy tér környékén vagy az Árpád-híd pesti hídfőjénél átvehető

Csak személyesen itt: Budapest, Kolosy tér környékén vagy az Árpád-híd pesti hídfőjénél átvehető!

2-3 alkalommal játszott, az első játéktól védőzve van, max 1-2 pontozólapot használtunk el, de ezen kívül minden patika. A doboz sarkai aluig észrevehető módon koptak, itt ott picit "fehérlik" de nem igazán észrevehető.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

A nagy western utazás (második kiadás) társasjáték videók (5)

Kommentek

Kommentek

 • mr.zehy

  2022-12-02 15:52:23

  Szerintem nekik még bőven az első print van, így sajnos azzal veszi mindenki itthon. :(

 • FZ

  2022-12-02 10:09:46

  Most vetted? Mert elvileg kijött egy javított insertel is idén BGG image, lehet hogy nálunk is már így kapható... 🙂

 • mr.zehy

  2022-11-28 13:51:04

  Már csak azért is furcsa, mert amúgy tök minőségi az egész, plusz nagyrészt nem is szoktak insertet tenni a társasokba, itt meg gondoltak rá és ilyen apróság miatt totál kontraproduktív lett a dolog. De tényleg, olyan mintha valaki megtervezte volna íróasztalon, pöpecül kiszámolt mindent, csak arra nem gondolt, hogy ja, hát állítva is fogják tárolni a dobozt? Ja, kártyavédő, minek, hát hülyék vagytok? (bár megjegyzem, anélkül se 100%-os a dolog) 😐

 • maszlagadam27

  2022-11-28 10:39:29

  Azt hiszem megleltem a leghitványabb gyári insert cím nyertesét, ugyanis haszontalanabb, rosszabb kialakítású belső rendezővel amit alapértelmezetten adnak a játékhoz, még nem találkoztam, mint ezen játék esetében. A kártyák védőzve nem férnek el benne, a fa jelölők, korongok, bábuk, kockák simítózáras zacskóba téve szintén nehézkesen elhelyezhetők (zacskó nélkül vándoréletre adják a fejüket a dobozon belül). A pénz tokenek és a karton lapkák elhelyezése is nehézkes, mert őket sem lehet úgy beszorítani a nekik fenntartott részbe, hogy egy fordítás után ne szóródjanak szét. Egyedül a játékostáblák elhelyezése az, ami a mélyítéssel egy jó megoldásként tűnik fel. Ha gyakran tervezi valaki előkapni ezt a játékot, mindenképpen szerezzen be hozzá egy giftforge rendezőt, mert a ki- és elpakolás elég sok frusztrációt fog okozni az alapértelmezett eszközkészlettel (főleg ha védőzni szeretné az illető a lapokat). Ezzel a kis kellékkel kiegészülve a tárolás is egyszerűbb lesz, mert nélküle gyakorlatilag csak fektetve megoldható a dolog. Nem igazán értem, hogy egy majd 25 ezret kóstáló, második kiadás esetében erre miért nem figyelt oda senki?! Nem reklámnak szántam ezt a hozzászólást, nem túl sok játékomhoz van ilyen rendezőm, de ebben az esetben tényleg elengedhetetlennek érzem a gyakori használathoz.

 • hamu80

  2022-11-23 13:26:34

  Fontos, hogy a játékot csak BGA-n játszottam. Lehet, hogy ez is hozzájárul ahhoz, hogy rendívüli módon nem jött be. Az sem volt előny, hogy hihetetlenül lassan fogtam fel a szabályokat, pedig egy-két 4+ bgg komplexitású játék is a hátam mögött van. Számomra ez a játék megtestesíti azt az új hullámot, ami a mostani eurókon keresztül általában nem szólít meg. Iszonyatosan alacsony játékosok közötti interakció, túlkomplikált szabályzat, ami csak magáért a komplexitás illúziójáért komplex, hogy elfedje az amúgy egyhangú mechanizmust, excel táblázatot igénylő pontsaláta számolás. Ha valaki szereti a viszonylag nyugodt, egymás melletti stratégiázgatást, és nem riad vissza a barokkosan túlciráldált szabályoktól és pontszámításoktól, akkor szeretni fogja.

 • kety8

  2022-04-18 20:47:07

  Sziasztok!

  Esetleg betudná valaki scannelni nekem a magyar szabályt a 2. kiadásnak?

 • mr.zehy

  2022-02-28 08:56:28

  Az első kiadás kimaradt, de a Boonlake-kel való játék után nem volt kérdés, hogy vagy az vagy ez a polcra kerül. Végül a magyar kiadás támogatása mellett döntöttem, de nem bántam meg. Baromi jó és szép játék, tetszik az egész, élvezetesnek tűnik az akciók és a stratégiák próbálgatása. Ketten is elég hosszú, de megéri a befektetést.

 • mr.zehy

  2022-02-21 10:14:51

  Ez mind így van sajnos. :(
  Nem is értem, mert közben meg a minőség (kártyák, kartonok stb.) kifejezetten prémium - ezért az árért mondjuk talán alap ez már.

 • mr.zehy

  2022-02-21 10:13:39

  Nem tudom érdekes-e még, de a múlt héten megjelent nálunk is.

 • Zsomboo

  2021-12-22 18:03:11

  Huhh, köszi a részletes infót. Bár így, hogy nem játszottam az első kiadással, így csak annyit tudok belőle leszűrni, hogy sok változás jön, de hogy érdemben a játékélményen mit változtat, azt sajnos nem, de hajlok afelé, hogy érdemesebb a második kiadást választani, főleg így,hogy nem lesz összehasonlítási alap.

 • veerzoltan80

  2021-12-22 16:51:54

  Akkor lehet nálam is csere lesz, köszi az infókat

 • Kisde

  2021-12-22 16:34:07

  Én még ehhez azt fűzném hozzá, hogy a második kiadás inzertje egy katasztrófa:

  - Sok helyen a lapkák nagyon szorosan férnek csak be a helyükre ami megnehezíti a ki- és bepakolásukat.

  - A számozott zsákokba rakva nem tárolhatóak a lapkák, mivel nincs olyan hely ahova így beférnének.

  - A kártyák alapból védőben nem is férnek vissza a helyükre, de ami igazán röhej, hogy védők nélkül is "túlcsordulnak".

 • harnas1207

  2021-12-22 15:04:57

  Nagyon sok változás jön, nem csak grafikailag! Ráadásul két új kieg is Pár fontos változás, ha ismeritek az első kiadást:

  • A Kansas City-be szállítás immáron 6 helyett csak 4 pénzt ad.
  • A D középület helye egy mezővel balra lesz, így a használata után még két irányba lehet továbbmenni.
  • Az indiánok helyett megjelenő banditák melletti begyűjthető pénzösszegek is megváltoztak -3,-2,-1,1,2,4,6,8,10-ről cseretoken,1,2,3,4,5,6,8,10-re.
  • Ebből következően a lapcserélő token a kiegészítőből bekerül az alapjátékba.
  • Változnak (jobbak lesznek) a "banditák" útvonalára építhető épületek melletti plusz akciók.
  • A játékosfigurák cserélhető kalapot kapnak, amiről még nem derült ki, hogy van-e praktikus haszna.
  • A játékostáblák kétrétegűek lesznek, hogy nem moccanjanak el a jelölők.
  • A lap "kiégetése" kiegészítő akció (legalsó) a vonat visszaléptetése mellett ezentúl 1 pénzt fizet is.
  • A 6a saját épület ezentúl bármely 3-as értékű marháért ad 10 pénzt nem csak a sárgáért. Szándékosan nem a nevét írom, mert azok változnak.
  • Az opcionális változatban (Simmental) egy új marhakártya-fajta lép be. Amikor megveszed még borjú, és a szállításoknál eladás helyett idősebbre cserélheted, ami több pontot ér. Emlékeim szerint 3 lépésben történhet mindez.
  • Az egyszemélyes játék az eddig is elérhető "Garth" verzióra épül, nem tudom mennyi változtatás lesz benne (dejó lenne, ha lenne...)
  • Alul, a mocsaras úton az első építési hely plusz akciója gyengébb lesz.
  • A 2 új saját épület egyike valóban a kiegből való, de megváltozott, már csak 20 pontot ér (25 helyett) ellenben 2 veszélylapkát lehet vele elvenni darabját 2 pénzért (11a). A 12a számú épület viszont teljesen új: 1 pénz építészenként és 1 mezővel történő továbblépés.
  • A harmadik kiadásban (Új-Zéland) birkák lesznek

 • Zsomboo

  2021-12-22 12:20:32

  Ha nem változik semmi a grafikán kívül, akkor tulajdonképpen nekem éppen jó lesz az első kiadás is, nincs gondom a használt játékokkal, ha kellően gondos gazdától jön.

 • veerzoltan80

  2021-12-22 11:42:47

  amennyire tudom a Delta azt mondta, hogy hozni fogják magyarul 2022-ben. hogy változik-e benne valami arról nekem nincs infóm. mi mondjuk a Vadnyugati legendákat jobban szeretjük, hangulatra az jobban adja a wildwest stílust, de néha néha előkerül ez is a polc mélyéről. kiváncsi leszek mennyi első kiadás lesz hirtelen majd a csere-bere fórumokon, ha kijön magyarul is a második :)

 • Zsomboo

  2021-12-22 07:52:04

  Grafikában kapott csak frissítést, vagy a játékmenet is változott? Érdemes ezt megvárni? Már jó ideje vadászok jó áron egy magyar kiadást a "régi" verzióból, de mindig lecsúsztam róla.

 • ptomcat76

  2021-12-21 16:47:50

  Pár napja erősen ráremegett a kezem és majdnam megrendeltem a koadótól, csakhát 120$ lett volna szállítással együtt.

 • harnas1207

  2021-10-31 20:06:04

  Szerintem idén már nem jelenik meg, Deltáéknál minden csúszott idén.

 • p.pikto

  2021-10-31 19:40:10

  Sziasztok!

  Mikorra várható a magyar megjelenés? Tud valaki valamit?

Az A nagy western utazás (második kiadás) társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 - 2.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Alexander Pfister
 • Illusztrátor:  Chris Quilliams
 • Kiadók:  eggertspiele, Zvezda, Ghenos Games, Lacerta, REBEL.pl, Ediciones MasQueOca, Yayoi The Dreamer
 • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, olasz, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English/French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Lacerta Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
 • Rebel Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
  • Súly: 2.4 kg
 • Chinese edition
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A nagy western utazás (második kiadás) társasjátékhoz