A kis herceg-Az én kis bolygóm
A kis herceg-Az én kis bolygóm
A kis herceg-Az én kis bolygóm
A kis herceg-Az én kis bolygóm
Videó beküldése

A kis herceg-Az én kis bolygóm

Társasjáték, 2015
Értékelem!

A kis herceg-Az én kis bolygóm egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 25 perc. A játékot az Év Játékának választották 2014-ben (Magyar Társasjátékdíj), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk...

A kis herceg-Az én kis bolygóm egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 25 perc. A játékot az Év Játékának választották 2014-ben (Magyar Társasjátékdíj), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés és a kártya húzás mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Könnyed taktikai társasjáték az egész családnak!

Antoine de Saint-Exupéry ikonikus regényét mindenki ismeri – most pedig testközelből is megtapasztalhatja, milyen az, ha az embernek saját bolygója van!
A játékosok mindegyike saját bolygót épít ugyanis a közös lapkakészletből, az ismerős szereplők (a Lámpagyújtogató , a Csillagász) által szabott saját kis pontozási rendszerrel, így mindenkinek más taktikát kell választania a győzelemhez. Ettől lesz A kis herceg – Az én kis bolygóm egyszerre különleges és végtelenül egyszerű családi társasjáték, amelyben nem csak számolni, de taktikázni is érdemes egy kicsit!

A játék díjai

Magyar Társasjáték díj 2014 fődíjas

A játék célja, hogy a legszebb bolygót építsd meg/hozd létre, amit csak lehetséges. Olyat, amely megfelelő menedék lehet a Kis hercegnek, a barátainak, és élőlényeinek számára.
A bolygónk 12 részből áll, amiből körönként juthatunk egy-egy darabkához, a 4x4-es területünk sarkait pedig a történetből ismert karakterekkel egészíthetjük ki. Ezek a karakterek mutatják meg, mi hány pontot ér a bolygónkon, amin egyébként sok minden előfordulhat: bárányok, elefánt, róka, lámpaoszlop és persze a rózsa, ami akkor éri a legtöbb pontot, ha csak egyetlen van belőle. Minden bolygón vannak vulkánok, és ez csak akkor okozhat gondot, ha neked van belőle a legtöbb, mert akkor már mínusz pontot ér. Másik érdekesség a majomkenyérfa, amivel addig nincs gond, amíg nem terem belőle három. Ekkor ugyanis az összes majomkenyérfa lapkánk megfordul, így elveszítjük a rajtuk lévő, pontot érő figurákat. A játékot az nyeri, akinek a legtöbb pontja van, de ha ügyesen taktikázol, még a lefordított lapkáidból is szerezhetsz pontokat!

Tíbaláj cikke: Égitestek versenye szabálytalan körökben

Ki ne szeretné a kedves kis herceg figuráját, a rókáját, a bárányait és a végzetes majomkenyérfákat? Persze mindenkinek a könyvben szereplő rajzok ugranak be először, és a jól ismert idézetek. És tényleg: A kis herceg - az én kis bolygóm című társasjátékban az író saját maga által készített rajzai köszönnek vissza. A kis utazó történetei elevenednek meg a lapkákon, viszontlátjuk a rózsát, a vulkánokat, a naplementéket, és persze a szereplőket is: a vadászt, a csillagászt és magát a kis utazót is.

A játék folyamán mindenkinek egy-egy 12 elemből álló bolygót kell megépítenie. Minden lapkán szerepel egy vagy több dolog a könyvből, ami a játék végén a teljes bolygó értékét határozza meg. Hogy a bolygón lévő bárányokat, majomkenyérfákat vagy a bolygót körbevevő csillagokat kell-e összeszámlálnunk, azt a bolygó négy sarkára kerülő szereplők fogják megadni. A lámpagyújtogató - logikusan - minden lámpás után ad egy pontot. A csillagász a naplementékért, darabonként kettőt. A hiú ember minden kígyó után négy pontot. És így tovább, mind a tizenegy karakterrel.

Nem baj, ha nem tudsz bárányt rajzolni

A cél persze semmi más, mint a legtöbb pontot érő kisbolygó felépítése. No, persze nem olyan egyszerű ez, építkezés közben kártyavárként össze is omolhat ponthegyünk. A kertész például 7 pontot ad minden majomkenyérfa után - de csak két példányig, mert a harmadik esetén az összes, fát is ábrázoló lapkát le kell, hogy fordítsuk. És ezzel persze elveszítünk minden, a kártyán lévő további elemet is: a bárányt rejtő ládákat, a rózsákat, elefántot… Még az is előfordulhat, hogy a bolygó négy sarkára elhelyezett négy szereplő közül egyik vagy akár több is feleslegesen került oda, nem kapunk érte pontot… Hiába ellensúlyoz az iszákos, aki a lefordított lapok után (laplemente, hehe) 3-3 pontot ajándékoz.

A geográfus is hasznos lehet, ha majomkenyérfa miatt lefordított lapjaink vannak, ő ugyanis minden vulkánmentes területért ad egy pontot. De nem csak emiatt kell arra figyelnünk, hogy ne kerüljön túl sok vulkán a kisbolygónkra. Azért is, mert annak a bolygónak a pontszámából, amelyen a legtöbb (pucolt vagy pucolatlan) tűzhányó van, le kell vonnunk azok számát!

Itt nem a szívével kell jól lásson az ember…

De ne tévesszen meg senkit a külső - A kis herceg egyáltalán nem egy kedves kis játék, amely arról szól, hogy egymással párhuzamosan építgeti mindenki a saját világát. Merthogy az, ki milyen lapot kap a kezébe, egyáltalán nem a sors kezétől függ. Sőt, komoly taktikázás van (lehet) mögötte. A játék menete ugyanis a következő:

A bolygólapkákból négy kupacot kell képezni: bolygó közepe, bolygó emelkedő széle, bolygó lejtős széle és a szereplők. A kezdő játékos kiválaszt egy kupacot, amiből leemel annyi lapot, ahányan játszanak. Kiteríti a lapkákat az asztal közepére, majd kiválaszt közülük egyet, amit megtart, végül a választás jogát továbbadja - nem a soron következő játékosnak, hanem annak, akit ő jelöl ki!

És itt van a taktika lényege: egyrészt nem biztos, hogy azt a lapot választom, ami nekem a legjobb, az is lehet, hogy azt, ami az egyik ellenfelemnek lenne nagyon jó… Másrészt az, hogy kinek adom, is dönthet arról, kinek milyen lap jut, hiszen lehet, hogy két másik játékos is ugyanarra a kártyára hajt. (Példának okáért bárányos lappal növelhetjük pontjaink számát, ha vadászunk van, de a kis herceg és az üzletember is örül neki!)

És nem utolsó sorban: az a játékos, akinek az utolsó lapka marad a kör végére, fogja a következő kört kezdeni, azaz egy kupacot kiszemelni és a bolygódarabok közül elsőként választani. Így tudja hátrányos helyzetét javítani - és a többiek esélyeit rontani. És ez így megy, amíg mindenkinek fel nem épül a bolygója.

Kombinálás, kiszúrás, blöff

Az eredmény: egy rövid (25 perces) fejtörés, villogó szemek a mások bolygójára, morfondírozás a kézben lévő lapkák fölött… Szürkeállomány-bizsergető, izgalmas játék!

Aki úgy érzi, hogy ez így neki nem elég izgalmas, választhatja a rejtett szereplős játékváltozatot is. Ebben az esetben, ha a szereplők kupacát választja a kezdőjátékos, nem köteles azokat felfordítani, csak választ közülük, és továbbadja valakinek a maradékot. Így a játékosok nem tudhatják, a többiek melyik irányba terelik bolygóépítésüket.

A kétszemélyes játékban a szabályt ügyesen megcsavarták, így az sem nélkülözi a fenti izgalmakat. Itt a kezdőjátékosnak három lapot kell felhúznia, és a háromból csak kettőt terít ki, a harmadikat lefordítva teszi oda, és a másik játékos választ először. Aki aztán törheti a fejét: vajon blöfföl ellenfele, vagy tényleg elrejt előle egy fontos lapot?! Végső soron olyan ez, mintha három játékot kaptunk volna egy dobozban.

Tíbaláj

Forrás: Gémklub
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 5 215 Ft-tól
 • -23%-1 563 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/a-kis-herceg-az-en-kis-bolygom-2013" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  A kis herceg-Az én kis bolygóm társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Építés / Terjeszkedés, Könyv alapú
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kártya húzás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

A kis herceg-Az én kis bolygóm társasjáték videók (4)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  25 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Bruno Cathala, Antoine Bauza
 • Illusztrátor:  Antoine de Saint-Exupéry
 • Kiadók:  Asmodee, Heidelberger Spieleverlag, Hobby Japan, Lautapelit.fi, Kaissa Chess & Games, REBEL.pl, Gém Klub Kft., Broadway Toys LTD, Lifestyle Boardgames Ltd, Ludonaute, Asterion Press, REXhry, Lex Games, Meeple BR Jogos
 • Elérhető nyelvek:  katalán, cseh, kínai, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, szlovák, ukrán, baszk

Alternatív nevei


Kiadások

 • Basque/Catalan/Spanish edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Hungarian first edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: magyar
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 40.6 cm x 58.4 cm x 12.7 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: román
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 15.5 cm x 22.5 cm x 5 cm
 • Ukranian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 16 cm x 22.5 cm x 4.5 cm
 • Finnish edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • Hungarian second edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 23 cm x 16 cm x 5 cm
  • Súly: 0.8 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A kis herceg-Az én kis bolygóm társasjátékhoz