Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 35. hét

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat, és ne maradj le semmi érdekesről!

Békével jöttünk, de ti kapzsik voltatok!

NANOLITH - Cyberpunk RPG Board Game: 1-4 játékos, 90-120 perc, 16+ évestől

Neo-Eden rád vár, mint a Föld utolsó élhető városa. Az anyahajó becsapódása után az emberiségből csupán egy maroknyi túlélő maradt, akik a Nanolth "ajándékában" élnek. Meg kell akadályoznod a vezető gonosz tervét, mielőtt mindennek vége. A Nanolith egy kooperatív, sztori-orientált szerepjáték, ahol megismerheted ennek a cyberpunk világnak minden szegletét. 

A játék elején négy karakter közül tudunk választani. Minden karakter egyedi képességekkel és fegyverekkel indul neki a harcnak, így lehetünk a csapatot támogató orvos, a lézer katanát forgató védelmező, a hekker, aki minden gépben rejlő információt kinyer, vagy a Sulu faj harcosa, aki segít nekünk, hogy a fajának ajándékait jó célra használjuk. A játék során küldetéseken keresztül ismerjük meg a világot. A kampányfüzetben felfedezzük a város rejtelmeit, és kiválasztjuk a megmérettetéseinket. Minden küldetést, egy a találkozásfüzet oldalán elétek táruló térképen kell végrehajtanunk. Miután megérkezünk a helyszínre felkerülnek rá a tereptárgyak, megismerjük az alap ellenfeleket, akik ránk várnak, és adott esetben még főellenséggel is szembe kell nézzünk. A körünkben a kidobott kockáinkkal hajtjuk végre az akciókat, így mozoghatunk, aktiválhatjuk speciális képességeinket, megszerzett tárgyainkat használhatjuk, és interakcióba léphetünk a környezetetekben található elemekkel. Ha pedig túl sok stressz ér bennünket, akkor a szervezetünkben lévő Nanolithok életre hívják legerősebb akciónkat is. A harc kockadobással dől el, mely során el kell dönteni, hogy közelharci vagy távolsági fegyverrel támadunk, de akár hekkelés útján belülről is bomlaszthatjuk a támadót. Minden küldetés más célokkal rendelkezik, és a kampány során mi magunkk is változni fogunk. Szintlépéssel új kártyákat szerezhetünk, melyekkel a képességeinket cserélhetjük le, vagy már meglévő tulajdonságainkat ragaszthatjuk le, hogy erősebbé váljanak. A bejárható helyszínek is egyre több opciót adnak a kalandokra, hogy végezetül megmentsük az emberiséget. 

Az alapdoboz mellett pedig a minifestők is találhatnak kedvükre való festeni valót, ugyanis a karakterink nem csak áttetsző akrill lapon, de minik formájában is felvehetik a harcot az ellenséggel.

https://www.kickstarter.com/projects/nanolith/nanolith-cyberpunk-rpg-board-game-0

Mi történik ha a folyóba esik a kártyátok? Jó esetben vízálló, így gondosan válaszd meg, melyik játékot viszitek magatokkal.

Trailblazers | Outdoor Adventure Game: 1-4 játékos, 30 perc, 8+ évestől

A játék, amit lehet ugyan, de nem a nappaliban javasolt játszani. Az előkészületek során az alábbi extra lépéseket kell megtenni: meg kell nézni az időjárást és annak megfelelően előkészíteni a ruhát, rendbe rakni a túrabakancsot és kiválasztani a megfelelő zoknit, hogy elkerüljük a vízhólyagokat, ezek után összegyűjteni a forrásokat, hogy tudjuk hol tudjuk majd utántölteni a kulacsot; végül pedig feltölteni a hátizsákot némi finomsággal. Végül, de nem utolsó sorban nekiindulni a jól megtervezett útvonalnak zsebünkben, vagy karabínerrel felcsatolva a hátizsákunkra a Trailblazers társassal, hogy minden pihenőnél legyen lehetőség a játékra is. 

A játék négy fordulón keresztül zajlik, melyek során a kezünkben lévő nyolc kártyából kell kettesével ledraftolni hatot. Miután megvan a hat kártya elkezdjük leépíteni az útvonalat, amit be szeretnénk járni a túrázás során. Minden túraútvonal egy táborból indul, melyeket az első három forduló során rakunk le. Az útvonal kártyákat a táborainkból indulva helyezzük egymás mellé, vagy akár egymásra is, hogy létrehozzuk a hegyeken és völgyeken futó bicikli utakat, kajakozásra alkalmas folyókat, és túrázással meghódítható hegycsúcsokat. Célunk minden esetben, hogy az adott tábor típusával megegyező útvonalon megindulva vissza tudjunk térni a kiindulási helyünkre, vagyis körbejárható ösvényeket hozzunk létre. A játék elején előkészítünk játék közbeni célokot, melyekért versenyezhetünk, illetve játék végi kiértékelő lapokat, hogy kiderüljön melyik útvonal éri a legtöbb pontot. Azonban ne feledjük, hogy a túrázás lényege nemcsak bejárni az utat, hanem megcsodálni annak szépségeit is. Minden látványosság pontot ér, így igyekezzünk felkeresni minden vízesést, hidat és természetesen a vadon élő állatokat is. A játékot a legtöbb pontot gyűjtő játékos nyeri, és jutalma, hogy a következő pihenőig nem neki kell cipelni a vizeket. A kampány magába foglalja a szóló módot is, valamint két kiegészítővel tovább növelhetjük pontjainkat állatokkal, vagy leghosszabb kalandra indulhatunk a biciklinkkel, a kajaktunkkal vagy a jó öreg túracipőnkkel. 

Persze a Trailblazers standard dobozos változata hozza az asztalra pakolható társasjáték élményt, azonban a Super Travel csomag tartalmazza az igazi csemegét, a zsebben elférő változattal, és a vízálló PVC kártyákkal.

https://www.kickstarter.com/projects/bitewinggamesnick/trailblazers

Legendák Tengerén csak az arany és a hírhedtség számít.

Sea of Legends: Vengeance of the Empires: 2/4 játékos, 15-30 perc, 14+ évestől

Üdvözöllek ismét a tengeren, árbocot felhúzni, és már hajózhatunk is ki a tengerre kincsek után kutatni. A Legendák Tengere ismét rád vár, ezúttal mégtöbb lehetőséggel a kalandra. Nézzük meg, hogy miként van erre lehetőség.

Minden játékos három karakterrel kezd. A legfontosabb a kapitány, aki kormányozni fogja a hajót a veszélyes vizeken. A szerető folyamatosan figyelni fogja tetteinket, és ha kell segít a bajban. Míg a nemezisünk minden áron borsot akar majd törni az orrunk alá, mindaddig, amíg le nem győzzük. Ez a hármas fogja meghatározni képességeinket. Ezen felül természetesen szükségünk lesz egy hajóra, melyet a játék során fejleszthetünk, illetve egy legénységre, hogy legyen kivel felmosatnunk a padlót, miután kifosztottuk a legmocsarasabb szigeteket. Körünkben mozogni fogunk a térképen, és akciókat hajtunk végre attól függően, hogy milyen elemmel találkozunk a szárazföldön vagy tengeren. Amennyiben szigeten kötünk ki, úgy négyféle lehetőségünk lesz: eláshajtuk a kincsünket, hogy minden 10 aranyért egy győzelmi pontot szerezzünk; meglátogathatjuk a helyi ivót, hogy kocsmai játékot játszunk, és pletykákat halljunk; toborozhatunk legénységet; vagy a hajónkat fejleszthetjük. Ha pedig kellően felkészültnek érezzük magunkat, akkor kalandos utazásra indulhatunk, ahol lehet csak a szívünk választottját szeretnénk elbűvölni, vagy nemezisünket akarjuk gyengíteni, de akár legendás kapitánnyá is válhatunk, ha szövetségeket kötünk a térképen kószáló frakciókkal, vagy a szívünkben egy második szeretőnek is helyet tudunk adni. Végezetül, ha kardunkat kellőképpen megéleztük és ágyúgolyóinkat kellően kerekre simítottuk, akkor kihívhatunk másik játékost egy kis kalóz párbajra, vagy megküzdetünk a spanyol armadával, az atlantiszi néppel, a brittekkel, Tlaloc gyermekeivel vagy akár az élőhalottakkal is. Ám ezek a frakciók sem csak tétlenül várják a rájuk rontó veszedelmeket, ugyanis mozgatni tudjuk őket, hogy borsot törjük a riválisaink orra alá. A dicső tetteink után győzelmi pontot érő hírhedtséget szerezhetünk, és aki ebből tizet begyűjt már ki is nevezheti magát a legzsiványabb tengeri medvének. 

Kapitányból az alapjáték dobozában négyet kapunk, és további nyolcat a két kiegészítővel, míg frakcióból öt érkezik a Sea of Legends és további kilenc a Vengeance of the Empires és a Rise of the Ancients dobozban.

https://www.kickstarter.com/projects/guildhallstudios/sea-of-legends-vengeance-of-the-empires

Egysoros ajánlók.

The Little Flower Shop Duel: A Dr Finn's BYOP Game: 1-2 játékos, 10-20 perc, 8+ évestől: Egy könnyed kis stresszmentes virágok nevelgetése a kisboltodban, amihez csupán ceruza kell. 

Dungeons of Doria: 1-6 játékos, 90 perc / játékos, 14+ évestől: A D&D után itt van a D'o'D, ahol célunk nem sokban más, vagyis, hogy kazamatákat fosszunk ki hősökkel a kincsek után kutatva, és ezalatt próbálunk életben maradni. 

Red Dragon Inn: Battle for Greyport - Chaos in Copperforge: 2-5 játékos, 40-100 perc, 12+ évestől: A füstölgő gőzgépek harca tovább egészül ki, ezúttal Copperforge városát kell káryáinkkal megvédeni. 

Bako: Dig 'n Write: 1-100 játékos, 15-30 perc, 10+ évestől: Dodj és áss, azaz dobj, áss, rajzolj egy Pteranodon, és már tiéd is a legnagyszerűbb régésznek járó győzelmi pontok. 

The Necrohamster: 2-4 játékos, 5-15 perc, 7+ évestől: Pitypang a kis hörcsög valami rosszban sántikál. A hörcsögkereket lecserélte a Necronomiconra, és most halott állatokat állít csatasorba. 

Mini Meeple Melee: 2-4 játékos, 20-30 perc, 14+ évestől: Egyesek cukorkákat tartanak egy fémdobozba, mások pedig egy ádáz harcmezőt, hősökkel, ládákkal, teleporttekercsekkel és némi szerencsével. 

NEXUS: Arena Combat System: 2-4 játékos, 60 perc, 17+ évestől: Véres arénaharc, genetikailag megerősített harcosokkal, az intergalaktikus sportfogadási irodák által támogatva.  Ja és minik, sok-sok mini.

RoboMon | The Tabletop Adventure!: 1-2 játékos, 30 perc, 12+ évestől: RoboMon, szerezd meg hát mind, fedezd fel a világot, és légy te a legnagyobb RoboMon Ranger.

Junk Drawer: 1-4 játékos, 20 perc, 8+ évestől: Húzd ki a szekrényed legalsó fiókját, és nézd meg mi minden van ott, amit már évek óta nem használsz. Most próbáld meg ezeket szépen sorba rendezni. 

Ivion Season 2: Winter's Bite: 2/4 játékos, 15-30 perc, 14+ évestől: Kard a tőrhöz, pajzs a kalapácshoz, mágia a mágiához, és a föld is beleremeg a párbajotoktól. 

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Júl

A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

31Jan

Sweet & Spicy - Egy vödör cukisággal leöntött blöffölés

Ismertető | 2023.01.31. 15:29:00

Szereted a csípőst, és elolvadsz, ha cuki cicákat látsz? Főleg akkor, ha citromevés közben vicces fejeket vágnak? Netán egy kis blöfföléstől sem riadsz vissza? Akkor nagyon jó helyen jársz, hiszen a Sweet & Spicy-nak ezek közül mindhez van köze.


Kommentek

  • syndi-cate

    2022-08-31 09:22:13

    A RoboMon-ra remélem lesz majd közös szervezés, vagy a Kickstater csoportban vagy remélhetőleg Kánai Zoli csinál majd közöset, mert 8 és 16biten nevelkedett szemmel nézve bitang jól néz ki.

Népszerű

Friss

Címkék