Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 29. hét

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat, és ne maradj le semmi érdekesről!

Draftolunk a Holdon egy holdjáróval.

Moon: 1-5 játékos, 90 perc, 10+ évestől

Miután megépítettük falunkat a pestis után a Villagersben, és bővítettük városunk utcáit az egyre növekvő lakosság számára a Streetsben, elérkezett az idő, hogy elhagyjuk a bolygónkat, és kolonizáljuk a holdat. A trilógia harmadik része ugyanolyan hosszúkás dobozban érkezik, és megmutatja, mit lehet még kihozni a draftolás mechnaizmusából.

A játék három korszakon keresztül mutatja be a Hold kolonizációjának első 100 évét. Minden korszak elején letermeljük a kártyánk adta erőforrásokat, ezt hívjuk termelés fázisnak. Ezután következik a játék magja, az építkezés fázis. Ebben a szakaszban kötelezően végre kell hajtanunk egy beépítés vagy kártya eldobás akciót. A beépítés során az alábbi kártyatípusok közül választhatunk: a kék kártyák a termelő épületkártyákat, melyek lerakásakor és a következő termelés fáziskor erőforrásokat adhatnak; a sárga kártyák zászló szimbólumokat adnak, melyek előfeltételei más kártyáknak, illetve adhatnak játék végi pontokat is; a szürke kártyák folyamatos hatásokkal, és játék végi pontokkal segítenek a győzelemhez; a rózsaszín kártyák hatásait aktiválva át kell fordítanunk a kártyát, amit legkésőbb a következő érában visszafordíthatunk; végezetül pedig lerakhatunk piros kártyákat, melyek mind egyedi képességekkel fűszerezhetik meg a játékot. Amennyiben úgy döntünk, hogy nem beépítjük, hanem eldobjuk a kártyát, úgy azonnali erőforráshoz jutunk. Az építmény kártyákon felül mindenki kezében lesz egy expedíció kártya is, melyek aktiválhatóak a körödben, azonban ezek sem eldobásra, sem lerakásra nem kerülnek ilyenkor, hanem a draftolás során át fogod adni a következő játékosnak. Ezentúl még lesz holdjáród is, amelyeket elküldhetsz kereskedni más játékosok kártyáira, ilyenkor hozzájutsz az ő erőforrásához, de a következő érában már a másik játékos készletét növeli. Ha pedig kellő hatékonysággal építettük a bázisunkat, akkor elvehetjük a hírnév kártyákat is, melyek minicélokként terelik a játékosokat, és további bónuszhoz juttatják a leggyorsabbat. Utolsó lépésként a legtöbb zászlóval (típusonként kiértékelve) rendelkező játékos pontot kap. A harmadik éra végén a legtöbb pontot érő szív token tulajdonosa lesz a győztes. 

A kampány alatt három szinten tudjuk támogatni a játékot, melyből az első azonos a később boltokba kerülő változattal, a középső delux fa jelölőkre cseréli a kartont, végül pedig akár egyedi kártyavédőket is rakhatunk a csomagunkhoz. 

Moon

Dave Clarke - Sinister Fish Games is raising funds for Moon on Kickstarter! A pick & pass base building game for 1-5 players, from the designer & illustrator of Villagers and Streets.

Szeneslapátokat elő, kezdjük el felfűteni a mozdonyt.

Isle of Trains: All Aboard: 1-4 játékos, 60 perc, 12+ évestől

A 2014-ben látogathattuk meg először a vonatok szigetét, és most visszatérünk, hogy megnézzük, mi változott, és hogyan őrizte meg a báját ez a kisdoboz játék. Az Isle of Trains egy felújított, átdolgozott változat, szebb grafikával, több kártyával, és igény szerint akár meeple utasokkal.

A játék magját a többféleképpen felhasználható kártyák adják. Az utazás kezdetén kapunk egy egyes szintű mozdonyt és öt kártyát. Előttünk terül el a hat célállomás, ahova rakományokat és utasokat kell majd eljuttatnunk. Amikor ránk kerül a sor két akciót hajthatunk végre, melyek lehetnek: elvétel, építés, rakodás vagy szállítás. Az elvétel során kártyákat szerezhetünk a felcsapott három kártya közül, vagy vakon a pakliból, de ha utast szeretnénk magunkhoz csábítani, akkor a kártya helyett választhatjuk a zsákból húzást, hogy meglássuk, kit kell elszállítanunk a célállomásra. Építéssel a vonatunkat bővíthetjük, vagy a már meglévő szerelvényeket fejleszthetjük. Az újabb kártyák újabb utasokat vagy rakományokat tudnak szállítani. A harmadik akció lehetőséggel rakományokkal töltheted fel a vonatokat, azonban ezt megteheted akár más játékos vonatában is, ilyenkor ő tudja majd leszállítani azt a rakományt, cserébe te egy erős bónuszakciót kapsz. Végezetül pedig leszállíthatjuk a rakományokat és utasokat. A játék akkor ér véget, ha elfogynak a rendelkezésre álló kártyák, vagy ha a haladásjelző sávon elérjük a játékosszámnak megfelelő mezőt. A haladás sáv akkor megy előre, ha rakományt szállítunk, vagy ha az utolsó utast is eljuttatjuk egy adott célállomásra. A játék végén összeadjuk a pontokat a vonatainkon, illetve a teljesített szerződéseken, valamint minden megmaradt rakományunk és utasunk egy pontot ér. A játék végén a legtöbb ponttal rendelkező játékos nyer. 

Az előző kampányhoz (Moon) hasonlóan itt is három szint van, bolti változat, fa tokenes delux, azonban a harmadik szint itt playmetet ad a támogatóknak. 

Isle of Trains: All Aboard

Dranda Games is raising funds for Isle of Trains: All Aboard on Kickstarter! A small box game with a big engine building experience! For 1-4 players

Jöjj be királyom, és kóstold meg a mai varázsgomba levesemet!

Taverns & Dragons 🔥: 1-5 játékos, 60 perc, 10+ évestől

Az hiszem elfáradtunk így a végére. A király is úton van hazafele, és egy biztos, bármilyen kalandokat is élt át, éhes lesz. Te pedig a város fogadósaként a legfinomabb ételeket igyekszel az asztalra rakni. Nosza, útnak is ereszted a szolgákat, gombákért, fűszerért, és persze sárkánytojásért, mindegy hány végtagot éget meg közben a tűzokádó.

Hetedhét köröd lesz arra, hogy elkészítsd a legfinomabb buggyantott sárkányfarkat, csipetnyi láva fűszerrel, hogy a király elégedett legyen. A forduló elején minden játékos dob a saját öt kockájával. Ezután a kezdőjátékostól indulva mindenki végrehajt egy akciót, mindaddig, amíg el nem fogynak a kockák. Ha már rendelkezel minden szükséges hozzávalóval, akkor főzhetsz ételt, ahol eldobod a megszerzett összetevőket, ráhelyezel egy kockát a kártyára, és már kész is tálalásra az étek. Minden elkészült tál győzelmi pontot ad a rajta szereplő pontszámnak megfelelően, illetve a ráhelyezett kocka értékével. Azonban ahhoz, hogy bármit is kifőz, még alapanyagokra lesz szükséged. Ám készülj fel jól az útra, két általános akcióhely van, ahol az egyiken pénzt, míg a másikon energiát jelentő kristályt szerezhetsz, hogy miután kalandozni indulsz, biztosan ne üres kézzel térj vissza. A fő akció típus pedig a segédek mozgatása. Minden játékos három munkással rendelkezik. Van köztük az átlagos, aki mozoghat, és maximum 2 hozzávalót tud cipelni, van az erős, aki akár 3 összetevőt is a puttonyába helyezhet, és van a gyors, aki mindig akár eggyel többet léphet előre. Ugyanis minden segéd egyszer mozoghat körönként a ráhelyezett kocka értékének megfelelően, és a megérkezés helyének megfelelően végrehajtja az akciót. Így gyűjthet alapanyagokat, látogathat meg helyszín kártyákat speciális hatás miatt, megküzdhet a sárkánnyal, küldetésre mehet, vagy megnézheti mit rejt a goblin zsákja. Ha pedig kevésnek érezzük a csapatot, akkor pénzért hősöket fogadhatunk fel, hogy segítsenek a kalandozásokban. A hetedik forduló végén a legtöbb presztízsponttal rendelkező játékost kikiáltja a király győztesnek. 

Tavaly év végén ugyan már volt egy próbálkozása a Lord Raccoon Gamesnek a Gamefound felületén a megvalósításra, azonban akkor leállították a kampányt, és a készítők tovább dolgoztak a játékon. Most újult pompájában tér vissza, hogy meghódítsa a kulináris fantasy iránt érdeklődő játékosok szívét. 

Taverns & Dragons 🔥

undefined

Egysoros ajánlók.

JOYO: An Out-of-this-World Smart Board Game Experience: 1-6 játékos, max 45 perc, 8+ évestől: 6 játék egy ajánlatban. És hogy mi köti össze őket? Hát egy elektronikus bíró UFO, aki helyetted ismeri a szabályokat, és segít abban, hogy megítélje a jó és rossz válaszokat a lépésedre. 

Bag of Dungeon 2: The Cursed Forest: 1-4 játékos, 20-60 perc, 8+ évestől: Egy zsák tele kalanddal, 8 karakterrel és egy elátkozott erdővel, ahol minden szörny csak arra vár, hogy rátermett hősök kardélre hányják. 

Sunshine City: 1-100 játékos, 30 perc, 8+ évestől: Nyomtasd ki a városod, és mutasd meg, hogy te termeled a leghatékonyabban a zöld energiát. 

Hijacked: 1-4 játékos, 20 perc/játékos, 12+ évestől: Elrabolva 2050-ben. Túsztárgyalók vagytok, akik célja, hogy minden utast kiszabadítsanak a túszejtők által elfoglalt repülőgépből. 

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Júl

A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

03Feb

The GiftForge kiegészítők a Mars terraformálásához - Pimp my Mars

Ismertető | 2023.02.03. 15:06:00

Ha már a kisujjadban van a Mars élhetővé alakítása, és úszol a megakreditben a rengeteg sikeresen végrehajtott projekt miatt, akkor ideje sokkal menőbbé varázsolni a játékot is, és újabb kalandokba belevágni a lézervágott fa illatával körülvéve.


Népszerű

Friss

Címkék