Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 27. hét

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat, és ne maradj le semmi érdekesről!

M10 Wolverine, Panzerschreck, SZU–85 és Cromwell

Company of Heroes Board Game 2nd Edition: 1-4 játékos, 60-90 perc, 12+ évestől

Mindig jó látni azt, amikor társasjáték készítők igyekeznek, olyan hibrid játékokat létrehozni, ami akár egy másik hobbiba is betekintést adhat. A Company of Heroes esetén ez a hobbi nem más, mint a wargame-ek világa. A wargame célja, hogy egy hatalmas terepasztalon, fantasy, sci-fi vagy éppen történelmi csatákba repítsen el bennünket, hogy átéljünk egy igazi taktikai ütközetet. A harc szabályait vastag szabálykönyvekben leírva találjuk, ahol minden egység és harci gépezet saját szabályokkal rendelkezik, így bőven van mit kielemezni egy összecsapás során. Ha kiválasztasz egy számodra tetszetős világot, akkor komoly időt és energiát kell rászánni, hogy részt vegyél az első harcodban. A Company of Heroes célja, hogy a társasjátékok szerelmesei bele tudjanak kóstolni ebbe a világba, egy könnyedebb és egyszerűsített formában

Első lépésként el kell döntenünk, melyik sereg oldalán indulunk hadba, így az amerikaiak, oroszok, németek és britek katonáit mozgosíthatjuk. Ezután fel kell építenünk a hadszínteret és a kezdő egységek lehelyezése után már indulhat is az ütközet. Minden forduló három szakaszra lesz osztva. Az elsőben parancsnoki pontjainkat kiosztva tudjuk egységeinket mozgósítani, így közelebb kerülve egy célponthoz, vagy taktikai visszavonulással fedezékbe menekülhetünk. Ezután a támadásunkkal sebzéseket osztunk ki a látható célpontoknak. A harc kockadobással dől el, így a szerencse is mellénk kell, hogy szegődjön amikor elsütjük a fegyverünket. Végezetül pedig a megszerzett területek után erőforrásokhoz juthatunk, amiket felhasználva új egységeket rendelhetünk a csatamezőre, vagy a meglévőket fejleszthetjük, előhozva ezzel újabb képességeket. Ha ezzel megvagyunk jöhet a következő kör, mindaddig, amíg valamelyik játékos el nem éri a célját. Eddig egyszerűnek tűnik a játék, de akkor jöjjenek a csavarok. Anélkül, hogy részletekbe mennék, íme néhány szabály, amit figyelembe kell majd venni játék során: a különböző egységes mozgáspontjai, illetve milyen terepen tudnak áthaladni; melyik egység a leghatékonyabb egy adott ellenfél kiszedésére; fedezékek használata és beláthatóság megállapítása lövés előtt; védelmi bónuszok bizonyos támadások ellen; álcázott egységek; megsemmisíthető épületek. Az ördög a részletekben lakozik, így bőven lesz mit felfedeznünk, mielőtt mi leszünk a leghatékonyabb stratégák. 

A második kiadás igyekszik epikusabbá tenni egy-egy összecsapást, így több egységgel tudunk vonulni a térképeken. A játékos visszajelzések alapján a szabálykönyvön is finomítottak, illetve a frakciókat jobban egyensúlyba hozták, hogy a különböző képességek ellenére az esélyek egyenlőek legyenek. Aki pedig teljessé akarja tenni a játékélményt, az válogathat a megvásárolható tereptárgyak közül, illetve szóló és kooperatív kiegészítőt is rakhat a játék mellé, a számos apróbb tartalom mellett. 

Company of Heroes Board Game 2nd Edition

Bad Crow Games is raising funds for Company of Heroes Board Game 2nd Edition on Kickstarter! The improved and expanded Company of Heroes Board Game returns!

Igazi bohóckodás az asztal fölött.

BATMAN: The Arkham Asylum Files: 1-6 játékos, 60+ perc, 13+ évestől

Úgy gondolod, hogy még épelméjű vagy? Felismernéd, ha már túllépted azt a bizonyos határt, és már összemosódik szemed előtt a valóság és a képzelt világ? Ugye, hogy megkérdőjelezed már az előtted elterülő világ képeit. Ha ez nem lenne elég, akkor még Joker is tovább bonyolítja a rejtélyes ügyeket, hogy Gotham utcáin még jobban összezavarodj. Ez a játék nem csak témájában mossa össze a valós és képzelt világot, hanem megvalósításában is, ugyanis a fizikai komponensek mellett a digitális világ is hozzá fog adni némi csillogást az asztalképhez. Egy igazi Mixed Reality kalandot kapunk, ahol a telefonunk vagy tablet segítségével virtuális elemekkel egészül ki a játéktér

A játék koncepciója, hogy a doboz úgy működik, mint egy megfejtésre váró kincsesláda. A doboz kinyitása után minden komponens egy rejtvény, ami közelebb visz a célodhoz. A három epizód mindegyike külön is játszható és mindegyik egy történetet mesél el a DC Batman világában. A játékmenetről nehéz írni, hisz minden feladat egyedi, nincs leírható mechanika. Amit tudni lehet, hogy a fizikai komponensek és a virtuális térben megjelenő információk mind szükségesek lesznek az előrehaladáshoz, így egyik pillanatban a jelölők megfelelő illesztésével próbáljuk megtalálni a megfejtést, míg a következőben Gotham utcát pásztázzuk telefonunkkal nyomok után kutatva. A rejtvényeket egy mindent átívelő történet köti össze, aminek megismerése fontos, hogy a nyomokat összerakjuk. Így elfordulhat, hogy hasznos információ morzsákra lelünk, miközben az egyik épület oldalán leadott híradást nézzük, vagy egy elmegyógyintézeti jelentést olvasunk. A játék leginkább egy asztal fölött átélhető szabadulószobára emlékeztet. 

A három doboz mind megszerezhető a kampány során, ha pedig kiegészítenénk ismereteinket a Sötét Lovag történetében, akkor képregényt, újságot és kártyapaklikat is hozzá csaphatunk a csomagunkhoz, a Joker és Batman maszkról nem is beszélve. Ezen felül már csak egy telefonra lesz szükségünk és indulhat is a nyomozás. 

BATMAN: The Arkham Asylum Files

Infinite Rabbit Holes is raising funds for BATMAN: The Arkham Asylum Files on Kickstarter! GOTHAM CITY comes to life in this epic Augmented Reality puzzle-box series featuring THE JOKER, BATMAN and HARLEY QUINN.

Pontbányászat az űrben.

Beyond Humanity: Astrominers: 2-4 játékos, 45-90 perc, 12+ évestől

A harmadik kiemelt játék esetében jöjjön egy igazi pontvadászat euro módra. A játék célja, hogy az űrben mi bányásszuk ki a legtöbb értékes erőforrást, hogy ezáltal a legsikeresebb vállalkozóvá váljunk. Vár minket a végtelen űr és abban a végtelen lehetőség. 

A játék központi mechanikája a munkáslehelyezés, ahol a munkásainkat kockák fogják megtestesíteni. A körünk elején dobunk az összes kockánkkal, hogy megnézzük az adott forduló során milyen munkásokkal tudunk gazdálkodni. Két fő típusunk lesz, melyek közül az egyik maguk a bányászok, akik erőforrás szerzésben fognak jeleskedni, míg a másik a szubrutinoknak nevezett gépek, akik segítik a munkánkat. Ezen felül még felügyelő és geológus is kijöhet a dobás eredményeként. Ezután egyesével végrehajtuk az akciókat, a kockáink lehelyezésével a megfelelő helyekre. Így bányászainkkal és szubrutinjainkkal erőforrásokhoz juthatunk, a felügyelővel küldetés-, míg a geológussal rendelés kártyát szerezhetünk. A küldetés kártyákat arra használhatjuk, hogy munkásainkat ide helyezve pontokat gyűjtsünk (ezek a kártyák az egyes aszteroida bányászati expedíciókat testesítik meg), míg a rendelés kártyák pontjaiért cserébe erőforrásokat kell eldobnunk. Az erőforrásainkat a játék elején véletlenszerűen kiválasztott kereskedelmi kártya segítségével átválthatjuk másik erőforrásra, amennyiben nincs a szükségesből elég. Ha teljesítettünk egy rendelést, akkor a kártya egyszeri bónusz akciót is biztosít számunkra. A munkánk jutalmaként további pontokhoz juthatunk teljesítménykártyák segítségével, ha a rajta szereplő küldetéseket végrehajtjuk. A játék 8 fordulón át tart és a végén a legtöbb győzelmi ponttal rendelkező játékos nyer. A pontok jöhetnek a küldetésekből, teljesített rendelésekből, a mini kiegészítőkben található kártyák hozzáadásával, illetve minden megmaradt erőforruásunk is segíthet a győzelemhez.  

Az óriási űrhajókat tartalmazó alap pledge mellett bővíthetjük a játékot 5-6 játékos részére, dobótálcákat és playmateket adhatunk hozzá, valamint pólókkal, kezdőjátékos jelölővel, poszterrel és art-bookal tudjuk megmutatni elhivatottságunkat.

Beyond Humanity: Astrominers

Three Headed Monster is raising funds for Beyond Humanity: Astrominers on Kickstarter! Your chance to own the Collector's Edition of Astrominers is here! Join the mission now, as the launch countdown has already begun!

Egysoros ajánlók.

OLYMPLAKKS┃The all in one sports board game: 2-5 játékos, 30-60 perc, 7-99 évestől: Ügyességi játék a javából, ahol 10 különböző "ujj sportban" tudjuk bizonyítani ráteremetségünket. 

Stardust Coffee: 2-4 játékos, 60-90 perc, 8+ évestől: Ki rendelt lattét az Alpha Centauriról? Gyűjtsd be űrhajóddal a kávéd összetevőit, hogy megalkosd a leggalaktikusabb ébresztő italt. 

Maid Knight Saga: The Story of Faltisia - Complete Edition: 1-6 játékos, 40 perc, 14+ évestől: Három év az iskolában, hogy bebizonyítsd, te draftolod a legjobban a kártyákat és gyűjtöd az erőforrásokat, hogy a birodalom védelmezőjévé válj. 

Splintered Lands Deck-building Game: 2 játékos, 90 perc, 13+ évestől: Posztapokaliptikus pakliépítős játék, ahol célod, hogy a területedre betolakodó vetélytársat elüldözd, hogy a szűkös erőforrásokon ne kelljen osztozkodnod. 

Summit: Sanity + BIG BOX: 1-6 játékos, 90 perc, 14+ évestől: A hegycsúcs elérésének utolsó akadálya te magad vagy. Ha a hegy önmagában és a jetik nem lettek volna elegek, akkor az őrület még tovább nehezíti a mászásodat. 

COLOSSUS by Alone Editions: 1 játékos, 20 perc, 8+ évestől: Egyedül a Kolosszus ellen, fegyvered a kártyák, melyeket ügyesen helyezel egymásra, hogy végül a porba hulljon a gigászi teremtmény. 

Snap Ships Tactics: Constructible Miniatures Game: 1+ játékos, 30-60 perc, 14+ évestől: Első lépés: rakd össze különböző elemekből a saját hajódat. Második lépés: semmisítsd meg ellenfeled egy izgalmas űrcsatában. 

Helsinki Deluxe: 2-4 játékos, 45 perc, 10+ évestől: Látogassunk el Helsinkibe és Koppenhágába, hogy akár prémium komponensekkel alkossuk meg a legszebb városképeket. 

Midnight Murder Mysteries: 2nd Edition (All-In): 1-5 játékos, 70 perc, 14+ évestől: Nincs is szebb, mint egy kellemes hajóút, némi gyilkossággal fűszerezve. Nagyítókat elő és kezdődhet a nyomozás!

Stonewall Uprising: The Fight for Gay Civil Rights: 1-2 játékos, 30-60 perc, 16+ évestől: Az 1969-es történelmi eseményeket feldolgozó játék, ahol a homoszexuális közösség és a hatóságok szembenállását ismerhetjük meg. 

Cyberpunk 2077: Gangs of Night City - The Board Game: 1-4 játékos, 90-120 perc, 14+ évestől: Merülj el a Cyberpunk világában és küzd meg a területekért az Éjszaka Városának minden pontján. 

Drop Bears: 1-4 játékos, 30-40 perc, 14+ évestől: Kooperatív túlélés a medvék által lakott erdőben. 

forrás -- Barta Tamás

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Júl

A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

16Feb

Berobbanó cicák - Shame! Shame! Shame!

Ismertető | 2023.02.16. 17:30:00

Ha szereted a Robbanó cicákat, de kezd unalmassá válni, vagy szimplán még izgalmasabbá tennéd, illetve odavagy a nyilvános megszégyenítésért, akkor a Berobbanó cicák tetszeni fog.


Kommentek

  • MaRo

    2022-07-07 20:08:06

    Előre is elnézést mindenkitől a dupla kommenttért de nem voltam benne biztos, hogy kiférek az elsőben.

    Ha szóba kerül egy wargame attól függetlenül, hogy van e egyáltalán kivel játszanom olyan leszek mint egy manguszta, hirtelen felegyenesedve fülelek, hogy mi??? Mutasd már, na folytasd!

    Nem volt ez másképp a company of heroessal sem amit a többihez képest jóval részletesebben tanulmányoztam. Ugyan a teljes csomag ebben az esetben is igen borsos áron lenne, de valahogy végig imádkoztam, míg olvastam, hogy jöjjön hozzánk is!

    Maga a játék már témáját tekintve is megvenne magának, de a rengeteg 3D mini lehetőség és az asztalkép valami zseniálisan szép és jól néz ki - már ha lehet ilyet mondani a világtörténelem egyik legbrutálisabb eseménysorozatára. A minikkel és mindenekkel az asztalkép már teljesen úgy néz ki mint egy makett vagy múzeumi kiállítás ami mellett már egyébként is szívesen állomásozna szerintem bárki.

    Külön kiemelendő, hogy a 3D járművek szerintem valósághűek ami ismeretterjesztés szempontjából sem utolsó, hiszen annyi minden foglalkozik a VH-val, szóval ha találkozik az ember a tigris vagy párduc szóval ezután a játék után legalább lenne képe róla, hogy is néz ki.

    Ami viszont kissé elszomorít és ez már a wargameek szinte sajátja, hogy a lényeg teljes mértékben kockaalapú és szerencsefaktorú. Ez azonban még bem is feltétlen lenne baj de mégis mikor jön már valaki aki újít? Én ezt kockákkal is eltudnám képzelni pl így:

    1 v több kocka esetén van nem talált, mert van ilyen... Aztán a kockával határozható meg a +/- esetleg kritikus sebzés az alapsebzéshez képest míg maguknak az egységeknek van egy fix "életpontja" ami akár gyógyítható/javítható is lehetne. Habár ezt követni talán nehéz lenne de biztosan lehet erre is megoldást találni a kivitelezése meg nyilván egyszerűtől és nehezen átláthatótól (jegyezd fel) a komplikált drágább megoldásokig (valamiféle jelölő) ami egyértelmű képet adna a játékosoknak a felállásról.

    Nos igen, erről játékról még tudnék írni...😅

  • MaRo

    2022-07-07 19:48:36

    Megnéztem én is ezt az ominózus batmant, azt kell mondjam, hogy elég hiper szuper ígéretesnek és társasokhoz mérten atombombasztikusblátványvilágra számíthatunk félig meddig már már film érzetet ad az a rengeteg videóanyag. Talán a DC és Batman világához illik is ez a talán egyedülálló minden látványvilággal és eszközzel ötvözött játék de azt kell mondjam, hogy magyar mércével nézve az árát nem biztos, hogy itthon sikersztori lesz. Igazságszerint kétlem, hogy egyáltalán jönne magyarul.

    Ami a maszkokat illeti a képek alapján kifejezetten bénának tűntek, annyira nem is értem ennek a relevanciáját, ez már tényleg komoly fanatizmust kíván több havi/évnyi kötelező maszkviselés után.😅

    Az egy percesekkel nem tudom, hogy ki hogy van, annyira nem nyitottam meg sem őket mert az egy sor sem volt számomra ígéretes.

    Ez alól mondjuk, hogy kivételt képezett a drop bears, amit szintén nem néztem ki a kijelzőből mert nekem az egész asztalkép nem tetszett és az, hogy koalaszerű valamik egyenek meg... Valahogy olyan természetellenesnek hatott mint valami drogos trip.😂 Szóval innen is hamar elnavigáltam.

    Ami esetleg még számomra valamennyire releváns lehetne talán az a midnight murder mysteries de azt hiszem ez a vonzalom is a bűnügyi krónikákhoz köthető. Valahogy az egy percesek szerintem most gyengécskék...

  • BartaTamas

    2022-07-07 11:51:29

    Köszönöm az érszrevételek, javítva lettek a hibák :)

  • narg.apo

    2022-07-06 11:11:28

    Rossz a Drop Bears linkje, ennek kéne lennie: https://www.kickstarter.com/projects/theratcatcher/drop-bears-0

  • godzsakattila

    2022-07-06 07:01:00

    Ugyan ezért aztán nem kell bocsánatot kérned 😄 csak jeleztem.

  • edaadri2

    2022-07-06 06:59:40

    Úgy emlékeztem, hogy a játék adatlapján folyt róla a beszélgetés, de igazad van :)

    Visszaszívtam, nyilván nem kell folyton kifejteni a játékot ugyanabban a cikksorozatban. Bocsi :D

  • godzsakattila

    2022-07-05 23:36:08

    Szerintem egy vagy két alkalommal korábban volt hoszabban is írva a cyberpunkról.

  • edaadri2

    2022-07-05 21:07:16

    Nekem kicsit furcsa, hogy a Cyberpunk 2077 csak egy egysoros ajánlót kapott. Egyrészt a CMON Games játéka, másrészt meg egy befutott videójáték adaptációjáról van szó. Engem személyesen ugyan nem érdekel, de mégiscsak húzónevekről van szó :)

    A Batman-es játék egészen felkeltette az érdeklődésem. Először kicsit soknak tartottam a mobilos részvételt, aztán amikor írtad, hogy egy szabadulószobára emlékeztet a játék, akkor realizálódott hogy ez nem is egy klasszik társas, hanem egy egyszer végigvihető, rejtvényfejtős kaland. Ehhez tényleg illik a virtuális valóság, biztos nagy élmény lenne lejátszani. Olyannyira megtetszett, hogy ránéztem a kampányra. Hát... Kár volt 😅 Már-már megfizethetetlen kategóriába csúszott. Három különálló sztorijú nagy doboz készül, ezeket egyesével szállítják ki, amint készen lesznek. Maga a játék is drága (1. box 149 $, 1+2. box 288 $, 1+2+3. box 432$), de VAT + háromszori szállítás? Akármennyire is tetszik a játék, ennyit biztos nem ér.

    Köszi szépen a cikket, jó volt átbogarászni a játékokat :)

  • batnorimre

    2022-07-05 18:53:48

    Maid Knight Saga: The Story of Faltisia - Complete Edition: 3-6 játékos helyett 1-6 játékos

Népszerű

Friss

Címkék