Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 23. hét

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat, és ne maradj le semmi érdekesről!

Egy igazi sztoriban elmerülős, beszélgetős szerepjáték-társasjáték hibrid.

RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg: 1-5 játékos, 60-90 perc, 15+ évestől

A RuneScape Kingdoms egy igazi hűsítő nyári koktél, ahol mindenből pont annyi került bele, hogy még kellemes, de könnyed élményt adjon. A digitális világból ismert játékot emelték át a szerepjátékokból ismert elemekkel, azonban egy olyan formában teszik ezt azt asztalunkra, hogy a műfajjal még csak ismerkedők is bátran belevághatnak, hisz nincs mesélő, hanem maga a játék irányít minket keresztül Gielinor veszedelmein. Nyissuk is ki a könyvet az első fejezetnél, és olvassunk bele, milyen árnyak közelegnek: 

1. fejezet: A veszedelem: A játék két jól elkülöníthető szakaszra bomlik, melyből az első a térképen való kalandozás, míg a második a történetünk főgonoszával való megküzdés. Az alapjáték négy ilyen gonosszal ismerkedtet meg minket, így harcolhatunk vámpír, démonvadász, elemi szörnyeteg vagy éppen sárkány ellen is. További érv a kampány támogatása mellett, hogy Kickstarter különlegességként megküzdhetünk még a birodalom egyik legrettegettebb gonosztevőjével: Gordon R..., akarom mondani az ádáz szakáccsal. A játék a kiválasztott történeten vezet minket végig, hogy végül lezárjuk azt a fináléval.

2. fejezet: A hős te magad légy: Tudjuk, ki ellen kell küzdeni, már csak össze kell rakni a csapatot. Keresd meg legbizalmasabb barátaidat, és mindenki öltse fel legszebb harci ruháját. Mindenki ugyanazzal a karakterlappal kezd, így a tetteid fogják meghatározni az utad, a különböző minik csak a játékosok megkülönböztetését szolgálják. A csapat együttműködve fog küzdeni.

3. fejezet: Felkészülés a harcra, és az elkóborolt jószágok begyűjtése: A játék első felében a központi térképen fogunk vándorolni. Az egyes helyszínekre érkezve eseményeket kell felolvasni a hozzá tartozó pakliból, ezért lehet, hogy banditákba futunk bele, de az is előfordulhat, hogy csak a betakarításban kell segítenünk. A kiválasztott főküldetés részfeladatokra van bontva, melyeket csapatunkkal közösen kell megoldanunk, információt kell gyűjtenünk, vagy megkeresni azokat a fegyvereket, amik hatásosak az adott ellenség ellen. Ha pedig, úgy érezzük a világ megváltása várhat még kicsit, akkor a véletlenszerű mellékküldetések közül is szemezhetünk, mert hát a tomboló sárkány dühének megfékezése is fontos, de segíteni egy feleségnek az esti vacsorához összegyűjteni az összetevőket sem elhanyagolható. A kalandozás során számos próbatétel fog minket érni, ezeket a szerepjátékokból ismert módon, kockadobással fogjuk eldönteni. Minden próbához tartozik egy szükséges jártasság igény, ha nincs meg, akkor kevesebb, ha pedig rendelkezünk vele, akkor több kockával dobva kell elérnünk a kívánt eredményt, így okosan kell meggondolni, hogy melyik játékost, milyen feladat elé állítja a csapat. 

4. fejezet: A végső próba: Amikor elérkezettnek látjuk az időt, akkor megfordítjuk a kaland lapot, ami tartalmaz a főellenség helyszínét, és indulhat a mindent eldöntő végső ütközet. Hagymával, karóval és súlyos pöröllyel zúzzuk le a vérszívót, miközben folyamatos kérleljük a magas számokat a 10 oldalú kockán. 

Epilógus és a következő történet: Az alapjáték dobozában található négy főellenségen túl további három vár még ránk, ha elég bátrak vagyunk a kalandozáshoz, aki pedig a kozmetikára is szeretne költeni, annak a megfelelő loot-pledge kinyitásával playmatek, fémpénzek, felturbózott kockák, és fa jelölők ütik a markát. 

RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg

Steamforged Games Ltd is raising funds for RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg on Kickstarter! Go on quests, master skills and meet memorable RuneScape NPC's for the first time on tabletop! Cooperative board game for 1-5 players.

Múltból a jövőbe ívelő korszakok.

Aeon's End: Past and Future: 1-4 játékos, 60 perc, 14+ évestől

Az Aeon's End világa tovább bővül a mostani kiegészítővel. Ezúttal a két idősíkon tudunk megküzdeni ellenségeinkkel miközben csapatunkat erősítjük. Ismerd meg a múlt eseményeit, majd hasznosítsd tudásod a jelenben, hogy megismerd a teljes történetet.

Az alapjáték koncepciója nem változott. A játékosok együttműködve dolgoznak a játék elején kiválasztott főellenség legyőzése ellen. A saját paklinkat fogjuk építeni a központi kínálatból, miközben a szörnypakli ránk zúdítja veszedelmeit. A játékosok sorrendje folyamatosan változik, és a körünkben hatalmas varázslatokat hívhatunk életre, vagy felkészülhetünk egy jövőbeli támadás kivédésére, vagy mágia aktiválására. 

A kiegészítő két új mechanikát hoz be a játékba. Az első a cserélés "SWAP", vagyis a paklink már meglévő kártyáját tudjuk kicserélni egy másikra, így erősebbé tudjuk azt tenni. A második a fejlesztés "DEVELOP", ami tovább növeli a játékosok közötti interakciót, mivel az ezzel rendelkező kártyák megvásárlásához más játékosok is hozzájárulhatnak. 

A dobozt kinyitva pedig megkapjuk a 10 új karaktert, 6 új főellenséget és 18 új megvásárolható kártyatípust, melyek közül mindegyik fele-fele arányban tartalmaz múlt- és jövőbelieket. Ezenkívül a történeten végighaladáshoz szükséges lezárt paklik és borítékok is csak arra várnak, hogy felfedezzük titkaikat. Önállóan nem játszható kiegészítőként szükséges az alapjáték, mert az alap paklik és tokenek kellenek a játékhoz. 

Ahogy azt már megszokhattuk az Aeon's End kampányok alatt, most is lehetőségünk lesz beszerezni a korábbi darabokat a gyűjteményünkbe, valamint minden támogató most egy ajándék Aeon's End: Origins kiegészítőt is kap.

Aeon's End: Past and Future

Travis is raising funds for Aeon's End: Past and Future on Kickstarter! Two interconnected storylines take players back in time, and hundreds of years into the future, in an exciting new expansion!

A sárkány és a főnix legpompásabb tánca.

Tsuro: Luxury Limited Edition: 2-8 játékos, 15-20 perc, 8+ évestől

Zárjuk a hetet egy ékszerdoboz kinyitásával és nézzük meg, mi csillog benne. Ma már nem ritkaság, hogy egy kampány nem a játékmeneti tartalom miatt kap figyelmet, hanem mert egy meglévő játékhoz ad valami olyan extra külcsínt, ami miatt érdemes rá felfigyelni. A Tsuro esetében is ez történt, hiszen a játék már ismert volt, de amilyen külsőt kapott, az tényleg külön értékelhető művészeti alkotás. 

A játék egyszerű, az utolsó táblán maradt jelölővel rendelkező játékos nyeri meg. Az előkészületek során felhúzzuk a három lapkából álló kezdő kezünket és felhelyezzük a tábla szélére a bábunkat. Körünkben le kell helyeznünk egy lapkát a jelölőnk mellé, és az általa megrajzolt útvonalon tovább kell mozgatni azt. Ha úgy tudunk lerakni lapkát, hogy az kapcsolódjon a másik játékos útvonalához, akkor azt is mozgatnunk kell. A játék célja, hogy az ilyen mozgatások által lekerüljön az ellenfél jelölője a játéktérről.  A játék során így lesznek kieső játékosok, és ez addig folytatódik, amíg csak egy játékos marad a táblán, vagy a 6*6-os táblára minden lapka fel nem kerül. 

Ez a kiadás nem az átlag játékosoknak szól, hanem a gyűjtőknek, akik nem csak játék közben akarják elkápráztatni a vendégeket, de még a polcra kirakva is büszkén mutatják ezt a műtárgyat. De nézzük meg, hogy miért is éri meg egy ilyen absztrakt játékra kiadni szállítással együtt 491 dollárt.

  • Már maga a doboz is egy gyönyörűen faragott mestermű, ahol minden motívumot a játék történelméből merítettek.
  • A jelölők le lettek cserélve fémre, mind a nyolc különböző, így választhatunk a négy sárkány és négy főnix közül. 
  • A szabálykönyv egy bambusztekercsre lett rögzítve.
  • Gazdagon hímzett húzózsákból kerülnek elő a játékostér komponensei. 
  • Az útvonalat jelző lapkák kőhatású tömör anyagból készültek. 
  • Azért pedig, hogy mindez egy igazán impozáns területre kerüljön, a készítők szövetre cserélték a központi táblát
  • Végül egy arany sárkány és főnix jelölő került a dobozba, mellyel jelezzük a húzópakli elfogyását. 

Tsuro: Luxury Limited Edition

Ray Wehrs is raising funds for Tsuro: Luxury Limited Edition on Kickstarter! The classic board game elevated to the centerpiece of your collection, with carved wood, metal miniatures, & sculpted stone tiles.

Egysoros ajánlók.

SA-RÊ: 2-4 játékos, 80 perc, 14+ évestől: A fáraó a fiai között keresi az utódot. A legvirágzóbb város létrehozója lesz az örökös, aki megteremti az egyensúlyt az emberek és az irányítás között. 

The Gig 🎺 The Dice-Rolling Jazz Game: 1-4 játékos, 20 perc, 8+ évestől: Mi kell ahhoz, hogy Jazz zenével töltődjön be a szoba? Egy pár kocka, toll, papír, valamint egy kotta, ja és egy kis fantázia. 

Keydom's Dragons: 1-6 játékos, 60-120 perc, 14+ évestől: Visszatérés a Keydomhoz, ahol a középkori környezetben fogjuk lehelyezni "legelső" munkásainkat. 

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Júl

A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

03Feb

The GiftForge kiegészítők a Mars terraformálásához - Pimp my Mars

Ismertető | 2023.02.03. 15:06:00

Ha már a kisujjadban van a Mars élhetővé alakítása, és úszol a megakreditben a rengeteg sikeresen végrehajtott projekt miatt, akkor ideje sokkal menőbbé varázsolni a játékot is, és újabb kalandokba belevágni a lézervágott fa illatával körülvéve.


Kommentek

  • porcine

    2022-06-09 06:46:21

    Nem értettem miért említetted Lacerda-t, hiszen nemrég szerepelt a Kickstarter-en a Weather Machine alkotásával, de utánanéztem és az Instagram-on megtaláltam, hogy 16-án jön az ő új játéka is, a Bot Factory. Köszi a felhívást, de ragaszkodom a hosszú várakozáshoz, szóval a Deltát választom. ;) (Viccet félretéve, magyar cég, szóval mindenképp támogatom őket a vásárlásommal.)

  • esze.gergo

    2022-06-08 21:35:50

    Én bírom a Septima témáját, de én megvárom a Harrow County társast boszis témában, bár gondolom az mindenben más lesz. Trickerion szerintem kifejezetten izgi téma szintén, régóta szemezek vele, mindig is érdekelt, hogy hogy készül az illúzió. Ezenkívül nekem a többi játékuk téma választása kicsit átlagos, de azért az Anachronyval egyszer közelebbről is megismerkednék.

  • porcine

    2022-06-08 20:55:26

    Érdekes a Mindclash témaválasztása. Jön 16-án a Septima, ami abszolút nem mozgatott meg. Így jártam a Perseverance alkotásukkal is, aminek az árusítása ma este 6-kor indult a webshop-jukban, és a deluxe verzió már el is fogyott (183€!+szállítás), csak a 213€-s változatot lehet kapni, de engem ez sem hozott lázba (az árán csak hümmögtem). Hasonlóképp a Cerebria sem. Az Anachrony a polcomon, Trickerion felkészül, Voidfall behúzva. Szóval érdekes számomra a témaválasztásuk, és ez így jó. Mindenesetre fantasztikus csapat, ez vitán felül áll.

    Lacerdával pedig megvárom a Deltás megjelenést. Bár az A Mars játékot már egy éve előrendeltem náluk. Türelem, türelem!

  • BartaTamas

    2022-06-08 20:34:22

    Igen kicsit leültek most a kiadók, meglátjuk a héten milyen indulások lesznek, de az szerintem várható, hogy az áremelkedések és a bizonytalanságok miatt sokkal óvatosabbak lesznek a cégek. Meg hát amúgy is érezhető a szezonalitás, szóval vannak ilyen hetek :D

  • Treffhetes

    2022-06-08 20:21:05

    Most kicsit híg szerintem, de majd a 2 hét múlvaiban el tudok képzelni némi lacerdát mindclash-sel körítve 😉

  • BartaTamas

    2022-06-08 20:19:43

    Frissítés: A SA-RÊ kampányát leállították, sajnos nem érte el a kellő számokat.

Népszerű

Friss

Címkék