Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 16. hét

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat, és ne maradj le semmi érdekesről!

Összecsapnak a legnagyobb riválisok.

DC Deck-Building Game 10th Anniversary: 2-5 játékos, 15 perc, 15+ évestől

A nagy kártyapakli nagy felelősséggel jár. Vedd elő pókösztönöd, hogy legyőzd a zöld lámpást - na jó, ekkora univerzumokon átnyúló rivalizálásra nem lehet számítani a DC Deck-Building Game-ben, de ezen kívül a multiverzum szinte  összes hősével és antihősével találkozhatunk, akit csak a DC Comics valaha papírra vetett. A tízéves jubileumi kiadás olyan hatalmas csomagot kínál, ami minden képregénykedvelőnek elgyengítheti az ujját a pledge gomb lenyomására. Lássuk, mi fér bele a hatalmas multiverzum dobozba.

Először is kezdjük az alapoknál. A játékmenet az egyszerű, de nagyszerű alapelvet követi. Pakliépítős játékként pár alap kártyával kezdjük a játékot. Ezeket felhasználva tudunk újakat szerezni, hogy egyre erősebb legyen az öt kártyából álló kezünk. Kompetitív játék lévén egymással versengünk, és amellett, hogy a főgonoszok pakliját is folyamatosan apasztjuk, egymást is tudjuk támadni, hogy a játék végi pontozás során miénk legyen a győzelem. Ebben a játékban ugyan van egy kezdő karakterünk, de nem a klasszikus "jó a rossz ellen" játékmenetet kapjuk. A szokásos felszerelés és hős kártyák mellett ugyanis a más játékosok sebzésére gonosztevőket is vásárolhatunk, és még a legyőzött nemezisek is erősítik a paklit. Ezen felül még egy speciális kártya van, ez nem más, mint a helyszín, ami folyamatos hatással segít minket. A játék akkor ér véget, ha az összes főgonoszt legyőzzük, vagy a megvásárolható kártyák paklija elfogy. Ezután pontozás következik, majd kikiáltjuk a végtelen világok krízisének győztesét.

Azonban nem csak egy jubileumi összefoglalót kapunk, hanem bővíthetjük a már meglévő kollekciónkat is. Flash bőrébe bújva mérhetjük össze tudásunkat Eobard Thawne ellen a riválisok újabb fejezetében. A nagy dobozos kiegészítők sorába pedig csatlakozik az Injustice vonal, ahol felvehetjük a harcot az igazság ligájának rossz útra tévedt tagjaival. 

DC Deck-Building Game 10th Anniversary

Cryptozoic Entertainment is raising funds for DC Deck-Building Game 10th Anniversary on Kickstarter! Celebrate the 10th Anniversary of DC Deck-Building Game with Injustice, The Flash vs. Reverse-Flash, Multiverse Boxes, and much more!

Fülledt nyári esték a New Orleansban.

The Dark Quarter: 1-4 játékos, 120-180 perc, 16+ évestől

Ha történetmesélésről van szó, és meglátjuk a Lucky Duck Games logóját, akkor nagy csalódás biztosan nem érhet minket. Elég, ha csak a sikeres Bűnügyi Krónikákra gondolunk, de persze ott van bizonyítékként a Végzetek: Egy legendás kor sötét krónikái játéka is, hogy tudjuk, a The Dark Quarter-el sem fogunk mellényúlni.

A recept ennél a játéknál sem nagyon változott. Vegyünk egy jó atmoszférájú témát, ami ezúttal a 80-as évek elején játszódó New Orleans sötétebb és misztikusabb változata. Adjunk hozzá változatos karaktereket, akik végigküzdik magukat a cselekmény láncolatán. Magunkra kaphatjuk a bokszoló ballonkabátját Joh Robicheaux-val, vagy vörösre festhetjük hajunkat, ezzel is kifejezve a vér iránti rajongásunkat Julia személyében, Constance Moreau szavaival megbabonázhatjuk a város lakóit vagy felvehetjük Winter Mullins simulékony stílusát céljaink eléréshez. A város különböző helyszíneit bejárva megismerkedhetünk annak minden rejtélyével, miközben felszínre kerülnek saját démonaink és félelmeink is, hogy leküzdve azokat (vagy behódolva nekik) csiszoljuk a személyiségünket. Ahogy már megszokhattuk, egy applikáció fogja segíteni a történet előrehaladását és a döntéseket. Minden útelágazás komoly súllyal rendelkezik, minden megismert részlet több lehetőséget nyit meg előttünk. Az utcák, pedig csak arra várnak, hogy tetszőleges sorrendben felfedezzük őket, és megtudjuk mi lapul a következő sötét sikátorban.

A kampány során folyamatosan felfedésre kerül a "The Yesterday Demon" tartalma, ami további fejezetekkel bővíti a kalandot, de ha ennél is többre vágyunk, akkor érdemes növelni a támogatást és megnézni mit rejt a Lost to the Night kiegészítő. Az meg már csak hab a tortán, hogy minikkel, fém pénzekkel és műanyag jelölőkkel is fel tudjuk dobni az asztalképet. 

The Dark Quarter

Lucky Duck Games is raising funds for The Dark Quarter on Kickstarter! A cooperative narrative game exploring The Dark Quarter of 1980s New Orleans

A játék, ami akár ezeket a címeket is kaphatta volna: Sirius B, LDS 275, WD B1620−26.

Last Light: 2-4 játékos, 60 perc, 14+ évestől

Már nem sok van hátra az univerzumunkból, hogy az utolsó fehér törpe csillagok is kialudjanak. Számos idegen civilizáció gyűlt össze egy ilyen ritkaság körül, hogy begyűjtse annak utolsó pislákoló fényeit is. A Last Lightban te is részese lehetsz ennek a versenynek, hogy a lehető legtöbbet szerezz meg, ebből a ritka erőforrásból, és a végjátékban a te civilizációd emelkedjen ki.

A játék egy viszonylag leegyszerűsített 4x játék. Nem olyan formában, hogy a felfedezés, terjeszkedés, kitermelés és megsemmisítésből bármi is kimaradt volna, hanem a készítők igyekeztek egyszerűbb játékmenettel lerövidíteni a csillag körüli harcot. A játék elején kiválasztunk egy nekünk szimpatikus civilizációt (a cikk írásakor már 18 különböző faj van a kínálatban, de a kampány végéig ez még bővülni fog). Így minden játékos egyedi képességekkel vág neki a játéknak. Az akciónkat a hat darab akciókártya segítségével tudjuk végrehajtani. Így kutatással fejleszthetjük hajóinkat vagy magát a civilizációt, kitermelhetjük az erőforrásokat, melyeket kereskedelemmel tudunk elcserélni,  bányákat vagy hajókat hozhatunk létre vagy mozgathatjuk hajóinkat. Amennyiben más játékos is tartózkodik ott, ahova mozogtunk, úgy sor kerül a harcra, ahol a kockadobás dönti el a győztest. Végül, de nem utolsó sorban a frissítés kártyánkkal visszavehetjük a kijátszott kártyáinkat, azonban a frissítés kártya a játéktéren marad (mindaddig, amíg az összes játékos fel nem használta). Miután minden játékos kijátszotta ezt a kártyát, megtörténik a fény kitermelése, és a központi tábla középső két része forgatásra kerül, ezzel folyamatosan változtatva a játékteret. A győztes az lesz, aki először kitermel 20 fényt a csillagból, és ezáltal dicsőséget hoz fajára. 

A standard változat tartalmaz mindent, hogy maximum 4 fővel belevágjunk a játékba, amit deluxe komponensekkel tovább tudunk szépíteni, de ha van hozzá kellően nagy csapat, akkor kiegészítővel akár 8 fővel is játszható a játék.

Last Light by Grey Fox Games

During the crowdfunding campaign, you can cancel your order at any time for a full refund. Gamefound charges your credit card only at the end of a successfully funded campaign. After that, you can request a refund for your order at any time.

Egysoros ajánlók.

A kártyapaklik szerelemeseinek:

  • Kryptik Trading Card Game: 2-4 játékos, ??? perc, ??? évestől: A Kryptik egy fantasy környezetben játszódó gyűjtögetős kártyajáték, kihegyezve az egy-egy ellen játékmódra.
  • Blade Rondo: 1-2 játékos, 15 perc, 12+ évestől: Az anime világából érkeznek a "kardok", hogy megküzdjenek egymással. 
  • Birds of a Feather: Western North America: 1-7 játékos, 20 perc, 8+ évestől: Irány egy észak-amerikai madárles, hogy megcsodálhasd a különböző élőhelyek tollas lényeit.
  • Iconoclash: 2-4 játékos, 30 perc, 12+ évestől: Egy igazi arénaharc, ahol képességekkel és fegyverekkel egymásnak feszülnek hőseink. 
  • Northwood: 1 játékos, 20 perc, 12+ évestől: Ha pedig meguntuk a harcokat, irány Northwood, ahol békés beszélgetésekkel kell meggyőzni az erdőlakókat. Kellemes hangulatú egyjátékos ütés-vivős időtöltés. 

Nem kell más, csak kockák, egy ceruza és egy nyomtató:

  • KAIKORO: 1-100 játékos, 30 perc, 10+ évestől: Védd meg a várost Godzilláról, a molylénytől, a krákentől, a sárkánytól vagy a teknőstől.
  • Fortress of Terror: 1 játékos, 60 perc, 12+ évestől: Egyszemélyes hadseregként szállsz szembe a terror erődjének minden veszedelmével. Járd be a különböző térképeket, hogy hősként térj vissza kalandjaidról.

Ha nem csak papír alkatrészekre vágysz:

  • Paradox Initiative: 1-4 játékos, 30-90 perc, 10+ évestől: Gyűjtsd be a multiverzum emlékeit, de vigyázz, nehogy hasadásokat okozz a téridő-kontinuum szövetén. 
  • Table Golf Association: 1-8 játékos, 30-120 perc, 8+ évestől: Hát ez egy golfjáték :D Amitől több: moduláris pályatábla, az ütők lecserélése 100% organikus, több mint 180°-os mozgástartományú, kinetikai energiát tárolni képes, humán neuron hálózattal ellátott... ujjakra. 
  • sayū (左右): 2 játékos, 15-30 perc, 8+ évestől: Ismét egy elegáns japán játék, ahol felváltva próbáljuk átforgatni az ellenfelünk fa lapkáit úgy, hogy végül csak a mi színünk maradjon. 

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Júl

A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

18Feb

7 Csoda: Építészek - Alapkőletétel a csodaépítéshez

Ismertető | 2023.02.18. 15:49:00

A világ legjobb építészei újból arra a nehéz feladatra vállalkoztak, hogy ők fogják megépíteni a világ legszebb, leghatalmasabb, legegyedülállóbb csodáját. Te is egy vagy közülük. Bizonyítsd be, hogy a tiéd lesz a világ leglenyűgözőbb csodája!


Kommentek

  • batik.balazs

    2022-04-20 23:55:37

    Egy rövid, de mással is megtörténhet történet:

    Miután elolvastam ezt a remek cikket, megtetszett a KAIKORO játék, az ára sem tűnt vészesnek, mentem is a kickstarterre, hogy pledge-eljem. Először furán néztem a pénznemre, de kiderítettem, hogy ez mexikói pénz. Ezután pledge-eltem, ahogy szoktam, majd... Érkezett egy SMS a bankomtól, hogy felfüggesztették a bankkártyámat és hívjam fel őket. Az ügyintéző elmesélte, hogy látják, hogy Mexikóhoz tározó felületen lettek a kártya adataim elmentve, automatikusan megvédett a rendszerük a lehetséges visszaélésektől. Miután tisztázta, hogy én voltam, aki kezdeményezte a kártyaadatok mentését, feloldották a tiltást.

    Máskor ilyen még nem történt, tanulságként írtam le.

    ---

    Azután úgy döntöttem, a Wise kártyámon nyitok mexikói pénznemben is számlát és azzal fizetem inkább ki. 😅

Népszerű

Friss

Címkék