Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 15. hét

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

"Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj..."

Aldarra: 3-4 játékos, 90-180 perc, 13+ évestől

Ismét nekivághatunk Bordair kontinensének, hogy hatalmas légi járműveinkkel mi legyünk Aldarra győztes nemzete. Azonban ezúttal egy jó kis fogyókúrát kapott a játék. A korábban leállított kickstarter kampány után a készítők visszavonultak, áttervezték a miniket, lecsökkentve azok méreteit, így egy sokkal megfizethetőbb játékkal tértek vissza. Az ígéret azonban nem változott, hogy egy gyors tempójú 4X játékot kapjunk, ahol a központi elem a folyamatos harc.

És valóban a játék olyan, mintha a Dalekok készítették volna, vagyis a legnagyobb hangsúly az Exterminate, azaz a megsemmisítés lesz. A játék elején a térképet véletlenszerűen felhelyezzük, majd sorrendben kiválasztjuk a kezdő erődünk és az előörsünk helyét. Az alapjáték dobozában négy frakció található, melyhez a kiegészítőben további kettő kerül és ezek mindegyik egyedi képességekkel rendelkezik. Ha pedig minden egység felkerült a kezdéshez, akkor indulhat a harc. A fordulónként lezajló játékkossorrend meghatározás és kristály termelés követően a forduló két fő szakaszra van bontva. Az első a terjeszkedés fázisa, ahol a rendelkezésre álló parancs tokenek segítségével tudjuk egységeinket egy területről kimozgatni akár különböző helyekre vagy egy területre behívni szintén akár különböző helyekről is. Amennyiben olyan helyre mozogtunk, ahol ellenfél található, úgy azonnal kezdetét veszi a légi ütközet. A különböző frakciók bár más és más hajókkal rendelkeznek, mégis mindegyik kap egy besorolást, így lehetnek könnyű vagy nehéz cirkálók, amelyek mozoghatnak vagy helyhez kötött épületek. A harc az egységeink tulajdonságain túl kockadobással dől el és addig tart, amíg meg nem semmisítjük a másik seregét vagy valaki vissza nem vonul.  A nyertes harcok lesznek a győzelmi pontjaink egyik fő forrása. Miután kimozogtuk magunkat és letudtuk a harcokat felkutathatjuk a terület kincseit is a felfedezés akcióval. A második szakaszban pénzt és kristályt termelünk a birtokolt területek után, majd ezeket elkölthetjük győzelmi pontokra. Az egységek fejlesztése és az épületek építését ledraftolt kártyák irányítják, melyből minden fordulóban szerezhetünk. Végezetül mellékküldetéseket szerezhetünk, amik tovább segíthetnek a győzelemhez. A játék addig tart, amíg valaki el nem éri a 20 pontot, ezzel kikiáltva őt a birodalom urának.

A támogatásunkkal hozzájuthatunk az alapjátékhoz, a plusz két frakciót tartalmazó kiegészítőhöz és a KS exkluzív komponensekhez is. A játék kereskedelmi forgalomba kerülése egyelőre bizonytalan, így a beszerzés biztos forrása ez a kampány.

Aldarra

Arcane Minis is raising funds for Aldarra on Kickstarter! Aldarra is a fast-paced 4x combat focused strategy game with 152 huge minis, buckets of dice, and an expansive world.

"Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni, Hisz zúzmarás a város, a berek…"

Escape from Stalingrad Z: 1-3 játékos, 20-40 perc, 14+ évestől

A történelemkönyv lapjain barangolva néha igen különös és félelmetes mesékre bukkanhatunk. 1942. december 10-én esett meg, hogy az orosz frontvonal mögött egy különös ellenség ütötte fel a fejét. A háború borzalma mellett a halottak még abban sem segítették a béke eljövetelét, hogy mozdulatlanul fekszenek, helyette lábra álltak és tovább küzdöttek. Így alakult, hogy az ellenségek szövetségre léptek a közös veszedelem ellen, hogy megküdjenek az élőhalottakkal. 

Az Escape from Stalingrad Z egy történet központú ameri típusú játék. A második világháború idején egy alternatív történelemben a zombikkal kell megküzdeni. A történet elmeséléshez egy kampányfüzet lesz segítségünkre, melynek lapja látják el a térkép szerepét. A karaktereinkkel ezeken az oldalakon kell mozognunk. Bár az elmesélés során számos váratlan fordulattal találkozhatunk, a karakterünk alaptáblája meghatározza, hogy hogyan fogunk tudni viselkedni. A kezünkben tarthatunk egy fegyvert, amit azonnal használhatunk, de ezenfelül gyűjthetünk még számos gyilkolásra alkalmas eszközt, mindaddig, amíg magunkkal tudjuk vinni. Felszereléseinkkel nem csak életerőnket tudjuk kordában tartani, de figyelnünk kell a fáradtsági szintünkre is, illetve, hogy testhőnket kellően magasan tartsuk az orosz télben. A karakterek fejleszthetőek, ezért tapasztalati pontjaink újabb képességeket tudnak majd megnyitni. A fő akciónk a mozgás, de át is kutathatjuk az adott helyszíneket. És természetesen nem maradhat el a harc sem, mely során fontos lesz, hogy a megfelelő rálátásunk legyen az ellenfeleinkre, mindeközben pedig mi magunk igyekezzünk fedezékbe vonulni, hogy növeljük túlélési esélyeinket. A harcot 12 oldalú kockával döntjük el, úgyhogy jól kell megválasztanunk annak módját, hogy ne csak a szerencsén múljon. A fejezet vége mindig a küldetéstől függ, ezért lehet hogy csak el kell jutnunk a pálya másik végén található vasútállomásra vagy meg kell mentenünk egy lehetséges túlélőt. Minden csak azon múlik, hogy hova vezetnek minket a hideg szovjet hóviharok. 

Ehhez a furcsa történelmi meséhez hozzájuthatunk nyomtatható formában is, de karton figurákkal vagy akár minikkel is feldobhatjuk az élményt, ha kicsit mélyebben a pénztárcánkba nyúlunk.

Escape from Stalingrad Z

Raybox Games is raising funds for Escape from Stalingrad Z on Kickstarter! A zombie World War II narrative miniatures game that is played out on the pages of the scenario book.

"Közelg, közelg a gyorsvonat már itt a láthatáron: tudod-e merre utazom ezen a gőzbatáron?"

Maglev Metro: Mechs, Monorails, & More!: 1-4 játékos, 60-90 perc, 14+ évestől

Megérkeztünk a metró megállóhoz, ahol a mozgólépcsőn lefelé haladva várjuk, hogy milyen csodákkal rendelkezik ez a föld alatti világ. A Maglev nem csak a földfelszín alá kalauzol, de még el is repít a jövőbe, hogy a robotok által kényelmesebbé tett tömegközlekedés látványa fogad minket.

Az alapjáték nagy sikere könnyed egyszerű játékmenetének és látványos asztalképének volt köszönhető. A játékosok állomások között építenek hálózatot, új állomásokat hoznak létre, majd felvéve az utasokat eljuttatják azokat a megfelelő helyre. Mindeközben saját táblánkat fejlesztjük, hogy erősebb akciókat tudjuk végrehajtani, vagy a játék végén több pontot tudjunk elérni. Az alapjáték dobozában felfedezhetjük Manhattan és Berlin csodálatos világát. A játék igazi koktél, ahol a zsákból húzott emberek adják az utasokat, áttetsző lapkák építik a síneket és egyedi célok tartják bizonytalanságban a többi játékost a végső pontozással kapcsolatban.

 A mostani kampányban az alapjátékhoz hasonlóan kétoldalas térképeket kapunk, ám mindegyik valami új fűszert is kever a megszokott játékmenetbe:

  • A Mechs megmutatja nekünk a robotok által létrehozott várost, ahol óriási mechekek egyszerre három fejlesztési helyet is elfoglalnak, különleges akciókat biztosítva ezáltal.
  • A Monorails vidámpark építésébe invitál minket, új VIP utasokkal és új játékos interakcióval a más vonatjára való rákapcsolódással.
  • A Mars felszínén a korlátozott útvonalak jelentik a kihívást, de cserébe akár a Phobos és Deimos felszínére is szállíthatunk utasokat.
  • A Hold felszínén az alacsony gravitációnak köszönhetően gyorsabban tudunk haladni, illetve a földről érkező űrturisták akkor is érkeznek, ha nincs az állomáson vonatunk.
  • London belvárosában külön engedély kell az egyes körzetekbe való belépéshez.
  • Végül Párizsban a szakszervezetek nehezítik meg életünket, úgyhogy megeshet, hogy pont a nekünk kedves állomást fogják lezárni.

Az új térképek külön-külön, de akár egyben is beszerezhetőek és extraként egyedi meeple figurákkal is feldobhatjuk a játékunkat. 

Maglev Metro: Mechs, Monorails, & More!

Bezier Games is raising funds for Maglev Metro: Mechs, Monorails, & More! on Kickstarter! SIX incredible new expansion maps for Maglev Metro - Mechs, Monorails, Moonbases, Mars, London & Paris!

Egyperces ajánlók.

Maul Peak: An Asymmetric, 2-Player Game with Epic Meeples: 2 játékos, 40 perc, 12+ évestől: Asszimetrikus harc a félelmetes titánok és a karddal felfegyverzett gumimacik között. 

Keep'em Rolling to the Rhine: 1-4 játékos, 90-120 perc, 14+ évestől: Logisztikai verseny, hogy ki tudja jobban ellátni az előrenyomuló egységeket a 2. világháború idején. 

"Fujiyama with Ajisai" Board game Made in Japan: 2-5 játékos, 20 perc, 8+ évestől: Két kedves japán játék, ahol a középpontban a színek és a könnyed játékmenet lesz. 

Master Dater: 3-6 játékos, 20 perc, 13+ évestől: Légy része a legbizarabb első randinak. Írd le, hogy milyen személyiséged van és nézd meg, hogy ki fog hozzá a legjobban illeni. A csecsemő testű krokodil, a focista banán vagy a góth kentaur lesz a tökéletesen választás?

An Empty Throne: 2 játékos, 15-30 perc, ??? évestől: kétfős kártyajáték az üres trón megszerzéséért. 

Gamestormers: The Perfect Card Game for Game Designers!: 3-6 játékos, 45-60 perc, 9+ évestől: A játék, ahol egy játékot kell tervezni. Tervezd meg a tábládon a történetet, mechanikákat és egyéb elemeket, majd meséld el milyen is a játékod. 

Legacy of Thracks - The Awakening: 1-4 játékos, 30-240 perc , 14+ évestől: Hibrid kalandozás az árnyékvilág által fertőzött világban, ahol a cél a legendás Dimara város megtalálása.

The Quest Kids: Big Bads of Tolk's Cave (Reprint+Expansion): 2-5 játékos, 45 perc, 5+ évestől: A "90-es évek" gyerekjátéka visszatér, hogy még több kalandra hívja a felfedezőket a gigantikus gonosztevők kiegészítővel. 

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Júl

A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

02Feb

Kulcskérdés - Az meg ki?

Ismertető | 2023.02.02. 15:12:00

Gondolkodtál már azon, hogy milyen lehet egyszerre profi nyomozónak és leleményes nyomravezetőnek lenni? Még én sem, de hadd adjak egy kis kontextust ennek a fura kérdésnek, hátha utána fontolóra veszed a lehetőséget.


Kommentek

  • BartaTamas

    2022-04-17 07:56:24

    Igen, belecsempésztem kicsit a költészet napját :)

  • godzsakattila

    2022-04-16 08:50:59

    Gondolom megihlette a héten levő magyar költészet napja. 😊

  • batik.balazs

    2022-04-14 00:11:04

    "Tamás, gyere ki a táblához, és hozd az ellenőrződet!... Irodalomból... Csillagos ötös. Kérlek, menj a helyedre!"

    És köszi, hogy felhívtad a figyelmemet a Maglev Metro játékra. Eddig nem ismertem, de most utánajárok.

  • umfuhrerrichard

    2022-04-13 19:28:13

    Elég jó kis felhozatal van a héten, de még mindig várom a lottó ötöst 😅
    Escape from Stalingrad Z - DELUXE Set: 180 dollár
    Escape from Stalingrad Z - ZOMBIE MASTER: 480 dollár (limitált, csak 100 készül. belőle)
    Aldarra All-In: 235 dollár
    És persze, hogy a legjobb verziót vennéd meg a legszívesebben 😊

  • makkaiz

    2022-04-13 18:31:49

    Először is köszi az összefoglalót. Sajna az egyik játék "csak" a rövidekbe fért bele, de azért érdemel nagyobb figyelmet is: Legacy of Thracks - The Awakening. Magyar tervezésű összetett stratégiai játék, már "Funded", és gyűlnek az extrák. Aki teheti kattintson rá, nagyon profi kivitelezés, átgondolt mechanikák, mélyen kidolgozott háttérsztori, van egy csomó videó is, érdemes ránézni.

Népszerű

Friss

Címkék