Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 7. hét

Igen termékenyre sikerült ez a hét, ugyanis az egysorosakkal összesen 10 új projekt került be a cikkbe. Sokat fogunk építeni, különös kalandokra indulunk ereklyék vagy éppen ásványok után kutatva, de még a gondolatolvasást is gyakoroljuk kicsit.

Szakállas gnóm legyek, ha üres kézzel térünk vissza a küldetésről.

Deep Rock Galactic: 1-4 játékos, 60-150 perc, 12+ évestől

Közel két éve jelent meg a Deep Rock Galactic számítógépes változata, ahol megismerkedhettünk a veszéllyel, sötétséggel és nem utolsó sorban a törpökkel. A cél, hogy csapattársainkkal közösen kibányásszuk a legértékesebb ásványokat, mialatt igyekszünk nem áldozatul esni a helyi létformáknak. A monitor képernyője után, a társasjáték ismét elcsábít minket a Hoxxes IV bolygó felszín alatti járatába, valamikor a távoli jövőbe, hogy közös erővel gyűjtsük be a kincseket.

Indulásként összeállítjuk a maximum négy főből álló csapatunkat, hogy közös erővel legyőzzük a ránk váró veszedelmeket. A választható karakterek között megtaláljuk előtörpöt a felderítőt, aki mindig túl vakmerő, szakitörpöt a mérnököt, aki bármikor tud egy marék csavarból fegyvert rittyenteni, lövőtörpöt, aki csak a gépfegyver hangjában bízik és persze ásótörpöt, aki bár nem okos, mégis jó bányászként kellő érzékkel szimatolja ki a hasznos ásványokat. A térképet folyamatosan fedezzük fel ásással és tárnákba való belépéssel, azonban ezeket nem üresen találjuk. A bolygó felszíne alatt rengeteg Glyphid van, akik növény-bogár-pók hibridként keserítik meg az életünket. Diplomáciának helye nincs, ha meglátunk egyet, abban biztosak lehetünk, hogy lőni kell. A kockák olyan gyakran fognak csörögni, mint a zsákunkba hulló drágakövek, ugyanis a harc után a kincsek bányászása segíthet minket, hogy gazdagságra leljünk és fejlesszük felszereléseinket. A csapat tagjai igyekeznek kiegészíteni egymást, mindenki egyedi képességgel rendelkezik, így törekednünk kell arra, hogy jól taktikázzunk, ha életben akarunk maradni, ugyanis nem elég, hogy minden sarkon szörnyek leselkednek ránk, de még váratlan események is nehezítik a bányászok életét. Az újrajátszhatóságot a küldetések is segítik, jelenleg 8 közül választhatunk, melyek egyedi célokkal és előkészületekkel rendelkeznek. A játékot akkor nyerjük meg, ha minden játékos kimenekül a barlangokból a küldetése teljesítése után. 

Az alap pledgeben miénk lehet a 4 karakter minit tartalmazó doboz, karton szörnyekkel, azonban a delux változatban már a szörnyek is teljes 3D pompájukban jelennek meg. Aki pedig ettől is többre vágyik, annak irány a gyűjtői változat, ahol fém söröskorsót kapunk (csupán jelölő, nem valódi korsó), levegőből köpködő szmötyiszörnyeket, 590*590 mm-es playmentet, falra és egér alá helyezhető dekorációt, kártyavédőket és STL fileokat a 3D minikről, ha még tovább akarjuk növelni a szörnyek seregét. 

DEEP ROCK GALACTIC - THE BOARD GAME

MOOD is raising funds for DEEP ROCK GALACTIC - THE BOARD GAME on Kickstarter! 1-4 player co-op action cavecrawler based on the popular video game Deep Rock Galactic.

Esernyő, kávé, Zanzibár, kutya és halhatatlanok.

MIND MGMT: Secret Missions: 1-5 játékos, 45-75 perc, 13+ évestől

Nem mondom el, hogy miről szól ez a játék, erre nektek kell rájönni. Azt már eddig is megtudtátok, hogy 1 évvel ezelőtt a Mind MGMT megjelent és sikeres volt. Azt is tudjátok, hogy közösen próbáltátok elkapni az Elme Kezelő toborzó tisztjét, és azt is tudjátok, hogy ti magatok is pszichésen felerősített képességekkel rendelkeztetek, csupán azt nem tudjátok, hogy a mostani kampány mit tartalmaz. Valami hasonló érzésetek lehet akkor, mikor először nekiültök a játéknak, ugyanis itt minden azon fog múlni mennyire lesztek képesek összerakni az információ morzsákból a teljes képet. Lássuk, milyen puzzle darabokból épül fel a játék. 

Az egyik játékos magára ölti az Elme Kezelő toborzó tisztjének szerepét, hogy minél több ügynököt tudjon akaratuk ellenére beszervezni. A többi játékos szakadár ügynököket alakít, akik megpróbálják megakadályozni ennek a szervezetnek a célját. A játéktér két jól elválasztott területre oszlik: a központi tábla, ahol mozognak a karakterek és a toborzó tiszt halhatatlan segítői, a másik pedig a toborzó paravánja mögé rejtett titkos térkép, ahol ő maga mozog és irányítja az eseményeket. A karakterek akkor nyernek, ha megtalálják a toborzó tisztet, míg a toborzó tiszt akkor, ha elegendő ügynököt toboroz vagy az utolsó kör után is sikeresen bujkál keresői elől. Legfőbb fegyverünk az elménk lesz. Próbáljuk kitalálni merre járt a toborzó tiszt, ő próbálja kijátszani a karaktereket, megtéveszteni őket és halhatatlan ügynökeivel akadályozza akcióikat. Röviden talál ennyi is. Akcióink nagyon egyszerűek, lépünk, keressük azokat a jeleket, amik a toborzó hollétére utalnak és speciális képességeinket próbáljuk érvényesíteni. A központi táblára felhelyezzük a nyomokat, amikre eddig rájöttünk és amikor elérkezettnek látjuk az időt megpróbálunk rajta ütni a toborzó tiszten. A vesztes félnek sem kell aggódni azonban, mert kampányszerűen a SHIFT rendszer kis előnyt biztosít a győztessel szemben a következő játék során. Tipikusan az a játék, ahol több minden történik az asztal fölött, mint magán a játéktéren, ennek ellenére mégsem nevezhető partijátéknak. 

Amellett, hogy most be tudjuk szerezni a korábbi delux változatot lehetőségünk van bővíteni az élményt a Secret Missions kiegészítővel és egyedi póker kártyákkal is. Így bár kevés újdonságot ad a mostani kampány a játék megérdemli az ismételt figyelmet. 

MIND MGMT: Secret Missions

Jay is raising funds for MIND MGMT: Secret Missions on Kickstarter! MIND MGMT is back with some Secret Mission cards, and another chance to grab the exclusive Deluxe Edition!

Szuperhősös, wifis, godzillás, akváriumos vidámparkot mindenkinek!

Unfair expansion - Comicbook, Hacker, Kaiju, Ocean & Solo: 1-5 játékos, 25+ perc, 14+ évestől

Ki ne álmodott volna gyerekként arról, hogy egyszer megépítse saját vidámparkját a kedvenc részeivel. Biztosan lenne benne egy szuperhősös hullámhasút, ahol fejjel lefele repülnénk át a park fölött, egy szellemkastély szellemírtók témában vagy éppen csak egy nyugodt kis csónakos úszó ebédlő. Az Unfair célja, hogy ezt átélhessük, mikor kiválasztjuk a legszimpatikusabbat a (most már) 14 lehetséges téma közül. A második kiegészítő kampánya behozza témának a képregények világát, az óceán békességét, a hekkereket és a kaiku-t, ami nem más mint a japán szörnyes filmekből jól ismert Godzilla, Mothra vagy King-Kong kicsit módosított változatai. Ami még újdonság, hogy megjelenik a szóló mód is, így már egyedül is tudjuk élvezni a vidámparkolást. 

A játékosszámnak megfelelően kiválasztjuk a parkok számát, majd ezeket összekeverve képezünk piacot. Ezek a kártyák fogják biztosítani a látványosságainkat, a hozzájuk kapcsolódó fejlesztési lehetőséget, hogy még menőbbek vagy kényelmesebbek legyenek, illetve személyzetet is fogadhatunk, akik segítenek bevonzani a vendégeket. A kártyákat megszerezve magunk elé építjük a főkapu mellett felépülő öt látványosságból álló parkunkat úgy, hogy az a lehető legtöbb bevételt hozza nekünk. Azonban a békés építkezés mellett számos egyéb tényezőre is figyelnünk kell. A tervrajz kártyák jelentik a játék végi célokat, amiket figyelembe kell vennünk a parképítés során. Esemény kártyák próbálják megzavarni a működésünk és ha még ez sem lenne elég, akkor jönnek a városkártyák. A városkártyák két részre osztják a játékot, így az első négy forduló során támogatják a kellemes építkezést, majd a második négy során "unfair" következményeket adnak. Ha pedig még mindig kevésnek éreznénk ezt a fajta változatosságot, akkor a játék elején még egy alapszabály módosító kártyát is kapunk. A készítők itt mindent megtettek azért, hogy a legkiszámíthatatlanabb körülményeket teremtsék meg és az a játékos nyerjen, aki a legjobban tud alkalmazkodni.

Ez a kampány a második kiegészítőt tartalmazza újdonságként, de ettől függetlenül beszerezhető az első kiegészítő és az alapjáték is. Ezeken felül pedig playmattel és papír inserttel tudjuk feldobni a játékot.

Unfair expansion - Comicbook, Hacker, Kaiju, Ocean & Solo.

Good Games USA is raising funds for Unfair expansion - Comicbook, Hacker, Kaiju, Ocean & Solo. on Kickstarter! Unfair gets bigger and better with the new Comicbook, Hacker, Kaiju and Ocean theme packs, all new Solo mode, and Unfair add-ons!

Egysoros ajánlók

Iron Forest: 2-4 játékos, 40+ perc, 12+ évestől: A pöccenő pingvinek csupán a kezdet volt. Az Ice Cool után most az idegen invázió ellen kell megvédenünk az erdőnket, katapulttal, pöccintéssel és görgetéssel. Győzd le az ujjadban fellépő bizsergő fájdalmat és urald te a vas pagonyt. 

Kabula: 1-6 játékos, 30-180 perc, 16+ évestől: Az megvan, minkor a harcos amazon anyuka, kisgyerekkel a hátán és a vegán kannibál neki vágnak megszerezni Kabula-t? Vágj neki te is a kalandnak, hogy legyőzd a harci egyszarvú-oroszlán-disznót vagy a környezetvédő sárkányt, de ne feledd megerősíteni a valagad védelmét előtte. 

Wreckland Run: 1 játékos, 30-45 perc, 10+ évestől. Egymagad a világ ellen, ahol te vagy a sofőr, kiválasztasz egy autót és végig hajtasz a kampányfüzet oldalain teljes gázzal. 

Floating Floors: 2-4 játékos, 20-40 perc, 14+ évestől: Egyensúlyozó nindzsákat kell irányítanunk ebben a főleg a ügyességre építő társasban. Alakítsd a környezeted a te előnyödre, vagy mozgasd ki a talajt ellenfeled alól, csak rajtad áll, milyen stratégiát választasz a győzelemhez. 

Rolling Heights: 1-4 játékos, 60 perc, 14+ évestől: Kimagasló városépítés, ahol az előttünk elterülő földterületen a legeket próbáljuk létrehozni. Építs be legtöbb területet vagy a legmagasabbra érő felhőkarcolókat, hogy megvalósíts minden elképzelésedet. 

Astro Knights: 1-4 játékos, 60+ perc, 14+ évestől: Az Aeon's End fantasy környezete után megpróbálhatjuk megmenteni a világot ebben a scifi környezetben is. Az alapok maradtak: együtt küzdünk a főellenség ellen a folyamatosan épülő paklinkkal. 

Old London Bridge: 2-4 játékos, 45 perc, 10+ évestől: Zárjuk a sort a Queen Games könnyed kis hídépítős játékával, ahol Londonban kell megépítenünk a új "öreg" hídnak egy szakaszát, hogy sikerüljön vele lenyűgözni minden arra járót. 

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Júl

A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

20Feb

Happy City – A legboldogabb barakk

Ismertető | 2023.02.20. 17:00:00

Új polgármestert keresnek Happy City élére. Megindul a verseny a játékosok között, hogy vajon ki lesz a legalkalmasabb vezetője ennek a kis városkának. Kinek a vezetése alatt lesz Happy City a legboldogabb település?


Kommentek

  • batik.balazs

    2022-02-18 14:21:03

    Nekem is van ilyen barátom, aztán ha megérkezik a játék, nehezen húzza össze a csapatot egy jó mókára, valakinek mindig van valami kifogása, főleg vírusos időkben. Próbálja most behúzni a KS féket, de akit egyszer elcsábított a FOMO...

    A kickstarteres cikkre kattintás előtt mindig elgondolkodom, fájdítsam a szívem azzal, hogy tudom, miről maradok le, vagy jobb-e boldog tudatlanság, és a boltok (ha megjelenik ott) kb. előszűrik nekem, hogy mi érdekeljen.

    Aztán végül mégis kattintok a cikkre, mert olvasmányos. De innen nem megyek tovább KS-re.

    Legfeljebb linkelem a fent említett barátomnak, aki úgyis megveszi, hiába küzd ellene. 😂

  • soetigabor

    2022-02-16 10:11:11

    BgG-n MáR 8.6, úGyHoGy BiZtOs Jó LeSz! :) A PC játékot nagyon szerettem. Bár gyorsan repetitív lett, de imádtam a hangulatát, a humorát, az egészet úgy, ahogy volt. Elég nagy a player base, őket biztos, hogy azonnal behúzták, és őszintén szólva nekem is felcsillant a szemem.

  • umfuhrerrichard

    2022-02-15 20:08:38

    Akkor majd együtt várunk a megjelenésekre :D

    Olyan kampányba fizetnék be, ahol ismert tervező van, vagy már egy régi jól bevált játékot szépítenek meg/turbóznak fel, vagy bővítenek ki :)

  • csongrady.p

    2022-02-15 19:55:11

    Ha megjelenik nem csak KS keretein belül 😋

    Viccet félretéve jó kérdés. Egyik barátom notórius KS rendelő, de felé játékot eme sikerült még kipróbálnia. Én a kivárós típus vagyok 🙂

  • umfuhrerrichard

    2022-02-15 19:39:47

    Deep Rock Galactic: már 2 millió dollár gyűlt össze, úgy hogy még 15 nap van hátra a kampányból! Elég szuper videót raktak össze a játékról, ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy honnan lehet tudni, hogy nem csak egy látványos játék, ami egy népszerű videójétkra épül, hanem jól is működik majd, mint társasjáték 🤷‍♂️

Népszerű

Friss

Címkék