Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 4. hét

Az idei évben sem kellett sokat várni, hogy megérkezzen az első igazán nagy kampány, mivel a CMON jött és robbantott. Ezen felül még mindig inkább az ameri műfaj szerelmeseinek kedvez a kínálat, de érkeznek az euro játékok is, elsőként egy igazi különlegesség. Lássuk akkor ezen a héten milyen mély a nyúl ürege.

Amikor Peter Parker megeszi Mary Jane-t

Marvel Zombies - A Zombicide Game: 1-6 játékos, 60+ perc, 14+ évestől

Nehéz lenne nem ezzel a játékkal kezdeni, hiszen jelenleg a legnagyobb forgalmat lebonyolító KS kampány nem más, mint a CMON műhelyében kovácsolódott új Zombicide. Ezúttal a Marvel világába kalauzol el minket a ragállyal fertőzött asztal. A képregényekből jól ismert és most már a What If...? sorozatban is bemutatott Marvel Zombie világ megmutatja, mi történik a kedvenc szuperhőseinkkel, ha a racionális gondolkodást felváltja az éhség és szuper képességű zombiként küzdenek az emberiség megmaradt túlélői ellen.

A játékmenet ugyan ígér nekünk számos finomítást a korábbi Zombicide játékokhoz képest, de a fő mechanikák és játékmeneti elemek nem változnak. Karaktereinkkel küzdünk az ellenünk zúduló tömeggel, kocka dobásainkkal támadjuk őket, miközben a miniket próbáljuk egyre jobban pozicionálni, hogy növeljük esélyünket a győzelemre. Azonban itt jön a nagy csavar a korábbi játékokhoz képest, ugyanis nem a túlélőket alakítjuk és küzdünk a zombik ellen, hanem zombik vagyunk és küzdünk a túlélőkkel. Így történhet, hogy a rothadó testű Amerika Kapitány, Deadpool, Darázs, Vasember, Marvel Kapitány vagy Hulk testébe bújva faljuk fel a S.H.I.E.L.D. ügynökeit. Új elemként megjelenik az éhség, amire oda kell figyelnünk, hisz minél jobban korog az élőholt has, annál gyengébbek leszünk. Ha pedig már túl jól éreznénk magunkat, miközben Coulson ügynök csontjain rágódunk, akkor szembe találhatjuk magunkat a még nem fertőzött szuperhősökkel is, mint pl.: Doctor Strange, Pókember, Fekete Párduc, vagy akár az asgardi Thor. A helyszínt pedig New York utcából összeállítható moduláris tábla adja. A KS kampány lehetőséget ad nekünk, hogy a klasszikus felállásban játszunk, azaz túlélőként a zombik ellen, azonban ez az alapjáték dobozával nem lehetséges, csak az X-men Resistance megvételével. Cserébe viszont megkapjuk az X-ek karaktereit, az X birtokot, mint új helyszínt és természetesen az ellenünk felsorakozó zombikat. Ami külön jó, hogy mind a két doboz tartalmazza a másik dobozzal kompatibilis játszható karakter variánsokat, így az X-menek zombi változatait is megkapjuk, valamit zombi hőseink normál karaktereit is.

És akkor nézzük hogyan is tudunk hozzájutni. Az alapdobozt 130 dolláros áron lehet megszerezni, a teljes élményhez azonban biztosan szükség lesz az X-men Resistance-hez is, ami majdnem duplázza ezt az összeget. Az igazi gyűjtők beszerezhetik a Galactus 62 cm-es "minijét" tartalmazó kieget is, mely a szobor mellett bővíti a játékmenetet, valamint a cikk írásáig felfedték a Fantasztikus Négyesnek otthont adó Add-On-t is. A kampány során jöhet még új vásárolható tartalom. A szállításnál fontos átgondolni, hogy 1 vagy 2 részletben kérjük. Az egy lépcsős szállítás esetén mindent egyben kapunk meg, az ígéretek szerint valamikor 2023 júniusában, azonban ha 2 lépcsőben kérjük, akkor az alapjáték dobozához már idén októberben is hozzájuthatunk (a 2. szállítás tartalmazza a kieg dobozokat és minden kizárólag KS tartalmat).

Marvel Zombies - A Zombicide Game

CMON is raising funds for Marvel Zombies - A Zombicide Game on Kickstarter! The hunger takes hold after the Marvel Universe has been turned into Zombies! Get ready for a Zombicide campaign of epic proportions.

Római rizikó - avagy ki hódítja meg előbb európát

Total War: ROME: The Board Game: 1-4 játékos, 150 perc, 14+ évestől

Ma már nem ismeretlen jelenség, hogy a videójátékok és a társasjátékok világa időnként összeütközik és a korábban számítógépen élvezhető játékot ki tudunk pakolni az étkezőasztalunkra. A PC-n jól ismert Total War sorozat játékélményét próbálja meg elhozni nekünk most társasjáték formájában a PSC Games csapata, akik olyan játékokat készítettek eddig, mint a Blitzkrieg!, Rome & Roll, vagy a Red Alert: Space Fleet Warfare. A játék célja nem más, mint az, hogy az európai kontinensen mi legyünk a legsikeresebb hódítók.

Az induláshoz először ki kell választanunk, melyik birodalommal szeretnénk nekivágni a kalandnak és a választék igen impozánsan alakul: rómaiak, barbárok, karthágóiak, görögök az alapjáték dobozában, további 8 nemzet a Faction Booster csomagban és még öt a Nagy Sándor kiegészítőben, szóval a kínálatra nem lehet panasz. A játékmenet fontos része a körönkénti kezdőjátékos meghatározása licitátálással, mely során a legtöbbet ajánló megkapja a kezdőjátékos szerepét és dönt a kör irányáról. Ezután végrehajtjuk játékos sorrendben az ügynökünkkel a fő akciót, ahol kémkedhetünk, szíthatjuk a lázadás tüzét ellenfeleink területén vagy akár merényletet is megkísérelhetünk a vezetők ellen, de békésebb utakon járva kereskedhetünk vagy egyességeket is köthetünk. A pénzszerzésünk forrása az adó lesz, amit a hatalmunk alá kerített területek után kapunk, azonban mielőtt el tudnánk költeni a vérrel és ármánnyal megszerzett aranyunkat, hogy fejlesszük területeinket vagy újabb harcosak fogadjunk, azelőtt még vár ránk a harc. A seregeink és hajóflottánk mozgósításával tudunk szerezni új területeket, megtámadhatjuk ellenfeleinket, hogy a harcmezőn erőnk összevetésével és kockadobási képességünkkel eldöntsük ki viszi haza a dicsőséget. A Rome egy kellően összetett játék, amit a stratégia kedvelői és a taktikai harcos szerelmesi fognak igazán élvezni. Jól látszik a kampányoldalból is, hogy igazán mély és hosszas küzdelmekre lehet számítani az asztal fölött. 

Már maga az alapjáték doboza is bőven megadja a lehetőséget, hogy hosszú időn keresztük csak ez kerüljön az asztalra, a kiegészítő dobozok az újabb frakciókkal pedig egekbe növelik az újrajászhatóságot. Minden nemzet saját táblával és akciópaklival rendelkezik, így ezek között valós különbségekre lehet számítani. 

Total War: ROME: The Board Game by PSC Games

Based on the world-renowned video game, Total War: ROME: The Board Game allows up to four players to play as the leaders of Rome, Carthage, Greece, and Gallo-Germania. Each player will claim territories, recruit armies, fight enemies, raise taxes, spy, riot, and more. Sign up for updates!

Amikor a japán elegancia megérkezik az Appennini-félszigetre

Ostia: 2-4 játékos (Szóló mód Stretch goal), 100-120 perc, 14+ évestől.

Ha kellőképpen kiharcoltuk magunkat a Total War-ral, akkor érdemes elővenni az Ostia sokkal békésebb játékmenetét. Ostia Portus a római birodalom kulcsfontosságú kikötője volt, melynek célja, hogy elássa a birodalmat különböző árukkal. Az Ostia játéka során mi magunk is hajóra fogunk szállni, hogy a lehető leghatékonyabb módon juttassuk el szállítmányunkat a célállomásra, ezzel szerezve meg a legtöbb győzelmi pontot. Totsuca Chuo japán játéktervező neve kevésbé ismert, mégis egy igazán különleges, letisztult grafikával rendelkező játékot rakott össze az euro műfaj kedvelőinek. 

A játékmenet során akciónkat saját kikötő táblánkon tudjuk kiválasztani a flottánk mozgatásával. A 6 lehetséges akcióhely közül kijelöljük az egyiket, ami letermeli az ott lévő hajók után az adott nyersanyagot, ami lehet búza, fa, kő, arany vagy az utazáshoz szükséges engedélyek, végül pedig mozgatjuk az itt található hajóflottát, úgy, hogy az óramutató járása szerint haladunk és mindig hátra hagyunk egy hajót. A fő akciónk az alapján lesz meghatározva, hogy az így mozgatott hajók közül utolsónak hova érkeztünk meg. Ezáltal szép stratégiai mélységet kapunk a saját táblánkon a hajóink számát alakítva a régióinkban. A megérkezés helye szerint pedig kihajózhatunk hajóinkat a fő táblán, építhetünk újabb épületeket, hogy erőssebbé tegyük akcióinkat, újabb hajókat készíthetünk, rendeléseket teljesíthetünk vagy akár kereskedhetünk is. A játékosok közötti interakció viszonylag alacsony, saját táblánkat nem tudják befolyásolni, azonban a főtáblán el tudjuk venni egymás elöl a sok pontot érő akcióhelyeket és bónuszokat. Igazi pontsalátaként a végső győzelemhez segítő pontok érkezhetnek a megépített hajókból és épületekből, teljesített rendelésekből vagy a begyűjtött egzotikus cikkekből. A győzelemhez rengeteg út vezet, a véletlenszerűen felrakott központi tábla és a különböző stratégiai utak biztosítják, hogy nem lesz két egyforma játék.

Az alapjáték doboza mellett lehetőségünk van a Merchant Expansion-t is kosarunkba rakni, ami komplexebb stratégiákat igénylő célokat ígér, valamint az Upgrade Pack-el lehetőséget kapunk szinte az összes karton komponenst fára való lecserélésre. 

Ostia - Develop the Harbor of Ancient Rome

uchibacoya is raising funds for Ostia - Develop the Harbor of Ancient Rome on Kickstarter! A strategic Mancala board game by Totsuca Chuo, Inspired by Trajan. For 2-4 players.

Egysoros ajánlók

Urto: 2-5 játékos, 30-75 perc, 10+ évestől. Egy könnyed hangulatú dungeon crawler, ahol a hőseink célja, hogy eljussanak a legvégső szobába, mialatt az utukba kerülő szörnyekkel harcolnak. Túl sok komolyságot ne várjunk el a játéktól, itt a hangulat a fő és persze, hogy a szerencse a mi oldalunkon álljon. 

Adorablins: 2-5 játékos, 30-90 perc, 8+ évestől. A komolytalansági dimenzión ugorva még egyet a portálon keresztül megérkezünk az Adorablins világába, ahol főhősünk kiválasztása után a mesélő vezeti a cselekmények láncolatát. A szerepjátékok beszélgetős történet létrehozását célozza meg ez a farzsebben is elférő partijáték. 

Skate Summer: 2-5 játékos, 45-60 perc, 14+ évestől. Repüljünk előre kicsit az időben, mikor már meleg van és laza öltözetben gördeszkán gurulva járjuk be a várost, hogy mi mutassuk be a legjobb trükköket. Meddig feszíted határaidat? Belefér még az a korláton való lecsúszás vagy pont ennyi kell, hogy elveszítsd egyensúlyodat? 

írta -- Barta Tamás

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Júl

A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

20Feb

Happy City – A legboldogabb barakk

Ismertető | 2023.02.20. 17:00:00

Új polgármestert keresnek Happy City élére. Megindul a verseny a játékosok között, hogy vajon ki lesz a legalkalmasabb vezetője ennek a kis városkának. Kinek a vezetése alatt lesz Happy City a legboldogabb település?


Kommentek

  • batik.balazs

    2022-02-08 21:28:17

    Alig várom, hogy megegyem Pókembert. Vagy szétrúgjak pár zombit vele. Szuper, hogy lehet mindkét oldalon játszani, a PvP meg csak hab a tortán.

  • kvarclovag

    2022-01-26 13:09:29

    Mivel a Dungeon Crawler-ek is többnyire egyszemélyes játékok, a nagy kedvenceim, a logikaiak meg pláne, ezeknél a számítógépes, mobilos játékoknak hatalmas előnyük van, asztali játékban csak sokkal kisebb tudásúakat lehet kihozni náluk. Az asztalinak meg a társaságnál van behozhatatlan előnye. Hiába sokkal okosabb, jobb egy számítógépes gazdasági játék, soha nem lesz olyan hangulata, mint amikor az asztalt körül ülve játszik a társaság.

    Ja, és persze ha nem akarsz a géppel játszani, akkor az egyszemélyeseknél se a mobilos játék a nyerő 😃 De engem nem zavar, sőt, így akkor is tudok pár percet játszani, amikor kipakolni már biztos nem pakolnék ki semmit. Jellemzően elalvás előtt, az ágyban 😃

  • rocky015

    2022-01-26 11:47:18

    A grafikája tetszik, de nem vonzanak a telefonos, pc-s és egyéb játékok. Mindenesetre az ajánlást köszönöm, ha mégis úgy érezném, hogy játszanék, legalább már tudom mit keressek🙂

  • kvarclovag

    2022-01-26 10:13:47

    Ha a kártyás (tehát a labirintust inkább csak elképzeled) Dungeon Crawler-eket is szereted, és mobilon is hajlandó vagy játszani, akkor a Krumit’s Tale-t nézd meg. Szerintem kimagaslóan a legjobb ebben a műfajban.

  • rocky015

    2022-01-26 09:16:10

    Engem egyértelműen a Total War fogott meg bár sajnos nem ismerem a PC-s formáját. Annyira azért nem, hogy támogassam is, de türelmes emberként kivárom amíg a boltokba kerül és akkor meglátom bekerül-e a kosárba.
    Az 'egysoros ajánló'-ban az Urto az ami szintén érdekelhet; szeretem a Dungeon Crawler-eket legyen az akármilyen bugyuta 😀

  • hierroo

    2022-01-26 09:06:47

    Látom, hogy mennyire más mindenkinél az érdeklődési kör. Engem például az a zombis téma nem hoz lázba, lerágott csontnak tűnik, persze lehet hogy jó, ez csak egy első benyomás. A római birodalomú játékok viszont már jobban érdekelnek. Csaták, területszerzés, kereskedés, diplomácia mind jól hangzik. A Total War: Rome kinézete oké, bár el tudnám képzelni szebbre is. A doboza sem rossz, a kártyák is funkcionálisak, de valahogy nem áll össze a kép, vagy az összhatás. Hogy is mondjam csak...nincs saját stílusa. Azért nem adnám el. :)
    Az Ostia is tetszik, igaz nem olyan különleges a kidolgozása, de végülis egy eurós játékról van szó. Ez a kékes kinézetű tábla kellemes hatású, és elég letisztult az egész ikonrendszer. Bár nem tudom, hogy mennyire lehet változatos ez a játék, nem lesz e unalmas egy idő után. Mindenesetre ki fog derülni, hogy melyik játék lesz sikeresebb.

  • esze.gergo

    2022-01-25 19:47:35

    Wow, ez a Skate Summer jópofán néz ki, tiniként imádtam a Tony Hawk Pro Skater (pedig sose ment a gördeszkázás IRL) játékokat. Ez meg gyakorlatilag annak a társas leképezése. Mechanika a leírás alapján érdekesnek tűnik, pedig távol áll tőlem az ilyen típusú játék. De ennek adni fogok egy kis időt és egy virtuális próbát míg le nem jár a kampány.

  • veerzoltan80

    2022-01-25 11:50:12

    AaTotal Warral szemben szkeptikus vagyok, elég összetett PC játék az alapja, kiváncsi leszek mennyire sikerül átültetni tabletopra.

    A Marvel Zombiez nekem képregényfüggőnek igen pozitív meglepetés, hiszem a Marveles zombi képregények igazán egyedi hangulatúak és nagyon érdekes "univerzumba" visznek el. Bíztam benne hogy valamilyen formában előbb utóbb előveszik, és nyilván nem filmként, mert a Disney részéről azért az elég erős lenne, kevésbé a működési körükre jellemző. Bár a morbidus és a moonknight után nem lennék már meglepve semmin :)

Népszerű

Friss

Címkék