Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 3. hét

A 3. hét kínálatából már lehet érezni, hogy a készítők is kezdenek feléledni téli álmukból, így bőven lehet válogatni az induló projektekből. A 3 fő kampány ezúttal inkább az ameri kedvelőinek kedvez. Akik pedig ennél is több játékkal szeretnének megismerkedni, azok számára indult a rovat végén az egysoros KS ajánló, ahol felsorolok pár olyan projektet, amit érdemes lehet követni.

Visszatérés a VHS horrorfilmekhez

Final Girl Series 2: 1 játékos, 90 perc, 14+ évestől

A Final Girl egyik célja, hogy visszarepítse a játékost egy olyan korba, ahol a tv még képcsöves volt, az HBO még szinte elérhetetlen az átlag halandónak és a szomszéd magnóján voltunk csak képesek filmeket másolni. Már az első KS kampány is nagy sikert aratott, ahol olyan filmklasszikusok jeleneteit élhettünk át, mint a Péntek 13 menekülése a táborban, a Poltergeist elől bujkálás a házban, rémálmaink leküzdése abban a bizonyos Elm utcában, a bábmester elkerülése a cirkuszban vagy a félresikerült vakáció túlélése. A második évad pedig ellenünk uszítja az Idegeneket, a Dolgot, Silent Hill nővéreit, saját házunkban ránk törő gyilkosokat vagy éppen a farkast Piroska történetéből. Mivel azonban nem licenszelt tartalomról van szó, így minden kicsit más, de mégis jól felismerhető.

A játék egy egyszemélyes kalandot kínál nekünk, ahol az alap "magnó" megadja a szükséges eszközöket a játékhoz és utána a megfelelő "kazettával" már csak túl kell élnünk a történetet. A fő célunk minden küldetésbe a túlélők számának növelése, mialatt próbáljuk jól beosztani az időnket, mert ahogy egyre tovább nézzük a filmet, úgy közeleg egyre jobban a Horror. A játék kétféleképpen érhet véget: meghalunk vagy legyőzzük a főgonoszt. Igazi ameri élményt kínál minden doboz, ahol kockákat dobunk, felszereléseket gyűjtünk és reménykedünk, hogy a szerencse is mellénk áll.  A látványra nem lehet panasz, aki pedig minikkel szeretné feldobni az élményt, az Add-On-ban lecserélheti a fa jelölőket.

A különböző Pledge szintek pont úgy működnek itt, mintha egy videótékában lennénk. Végig tudjuk nézni a teljes film választékot, majd az alapdoboz mellé kiválasztjuk a nekünk szimpatikus horrorfilmet. Az alap 40 dolláros beszállás szükséges az egy filmes induláshoz, de akár megszerezhető az összesen 10 filmből álló gyűjtemény is, minden kozmetikai kiegészítőjével együtt. 

Final Girl Series 2

A.J. Porfirio is raising funds for Final Girl Series 2 on Kickstarter! An immersive, solitaire, horror boardgaming experience. Now with all-new content!

Varázslóiskola a halottak megidézéséhez

Rise Of The Necromancers: 1-5 játékos, 90 perc, 14+ évestől

Szeretnél te lenni a birodalom legrettegettebb nekromantája? A Gamefoundon elindult kampány megadja nekünk a lehetőséget, hogy csontvázakat, gúlokat vagy akár sárkányokat idézzünk, mialatt törekszünk varázslótársaink legyőzésére. Ma már nem újdonság, hogy egyes játékok a jó szerepe helyett a gonosz oldalra teszik a játékost és ezt kínálja nekünk a Rise of the Necromancers is. 

A játékmenet nincs túlbonyolítva, inkább az egyszerűbb szabályokra törekedtek a készítők, ezzel megcélozva a hobbival inkább még csak ismerkedő közösséget, bár ez nem jelenti, hogy az ameriben jártasabbak nem találják meg benne a felfedezni valót. Körünkben erőforrásokat gyűjtünk, amikkel megidézéseket tudunk végrehajtani, minden elérhető felszereléssel próbáljuk növelni hatalmunkat, megküzdünk a környéken kószáló ellenfelekkel és természetesen magukkal a rivális nekromantákkal is. Sokszor fog előkerülni a dobókocka, így a harc kimenetelét is ez dönti el, de még az erőforrás szerzésre is hatással lesz. A kockák mellett a főszerepet a kártyák kapják, melyekkel varázslatokat tudunk szabadjára engedni, felszereléseket szerzünk, de a legfontosabb, hogy felfedjük valódi nekromanta arcunkat vele és tanítványokat fogadjunk. A játékot az nyeri, aki a 13. dominancia jelölőjét le tudja rakni. Ezek jelzik a táblánkon a varázslatokban és eszközhasználatban való jártasságunkat, a központi táblán pedig a meghódított városokat, kifosztott kazamatákat és a nekromanta akadémia igazgatói pozícióját. 

Bár az alapjáték Kickstarteren már beszerezhető volt, mégis egy igazi feltámadást él most meg a játék. A korábban elérhető alapjáték dobozát igencsak feltúrbozták főként a Grim Harvest dobozban megtalálható minikkel. Ezen felül kapunk 3 kiegészítőt is, ahol az egyik új táblával és hozzá tartozó helyszínekkel gazdagítja a játékot, a másik szóló és kooperatív lehetőséget ad, míg az utolsó további minikkel teszi látványosabbá az asztalképet. 

Rise of the Necromancers by Mythic Games

Choose your Necromancer, recruit your Apprentice, and venture forth! Raise eternal armies, conquer cities and levy taxes paid in corpses, explore dungeons and claim the title of Headmaster of four great Necromantic Academies. The first player place their last Dominion counter wins!

Dzsungel, kukorica és vér egyvelege

Yucatan: 2-4 játékos, 60 perc, 14+ évestől

Gondolhatnánk, hogy a készítők a Kemet után egy könnyedebb játékmenetű játékkal állnak majd elő. Azonban nem hazudtolták meg önmagukat, ugyanis a Yucatan játékát az a játékos fogja nyerni, aki ellenfelei legtöbb harcosát tudja majd feláldozni és hát gondolhatjuk, hogy ezt nem cserekereskedelemmel és közös földműveléssel érjük el. Itt minden a harcról szól, minden egyes összecsapásból nyerteséként akarunk kijönni.

Körünkben fejleszthetjük a saját táblánkat, így szerezve több épületet, növelhetjük magtárunk kapacitását, hogy több kukoricát (a központi nyersanyag) szerezzünk, erőssebbé tegyük harcosainkat a katonai iskolában vagy templomunk papjainak segítségével megidézzünk hatalmas lényeket. Ezután választanunk kell, hogy a városi vezetőnket aktiváljuk vagy a hadseregünk vezetőjével mozgósítjuk a sereget a dzsungelen keresztül valamelyik városba. Amennyiben olyan helyre mozgunk, ahol más játékos bábui is megtalálhatóak, akkor elindul a játék fő motívuma a harc. A harcot az nyeri akinek erősebb a serege, mely egyrészről nyílt információként leolvasható egymás táblájáról és a mozgósított sereg nagyságából, de minden játékos hozzáad egy titkos harci kártyát is, ami megadja a kellő izgalmat, hogy ne legyen biztos a végkimenet. A játék 4 évszakra van osztva és minden évszak végén el kell dönteni, hogy a legyőzött harcosok közül mennyit áldozunk fel, ezzel szerezve győzelmi pontokat és a következő évszakra bónuszokat és képességet. A játékot a legtöbb győzelmi ponttal rendelkező játékos nyeri.

A Yucatan egy igazi egydoboz kickstarter kampány. Nincs Add-On vagy különböző pledge szintek. Amit kínál, minden megtalálható benne, a stretch goal jutalmak pedig adnak játékmeneti plusz dolgokat, de kozmetikai fejlesztéseket is.

Yucatan

Matagot is raising funds for Yucatan on Kickstarter! Sacrifice everything to emerge victorious in this Euro-conflict hybrid game from the designer of Kemet.

Egysoros ajánlók

A nyugati királyság várgrófjai kiegészítők: 1-4 játékos, 60-80 perc, 12+ évestől. A várgrófok uradalma 2 kiegészítővel bővül. A KS kampány nem tartalmaz semmilyen exkluzív tartalmat a bolti változathoz képest, így inkább preorderként szolgál. 

Hike!: 2-6 játékos, 20-45 perc, 8+ évestől. Állítsd össze a husky falkát, hogy a te szánod legyen a leggyorsabb ebben a könnyed kis versenyjátékban. 

CoLab: 1-4 játékos, 90-120 perc, 10+ évestől. Az újraindított CoLab kampányban a közös laboratóriumban próbálunk tudósunkkal és segédeinkkel erőforrásokat gyűjteni, hogy varázslatos eszközöket építsünk, szörnyeket szerezzünk és bájitalokat kotyvasszunk. Ja és van benne egy cAthulhu plüss is. :) 

Guardians of Fire: 1-5 játékos, 90+ perc, 14+ évestől. Perzsa mitológiai alapokra épülő harcos dungeon crawler. Szép és sok mini van benne, így festéshez sem utolsó. 

Skytear Horde: 1-3 játékos, 30+ perc, 14+ évestől. A skytear sorozat legújabb tagja, ahol a játékosok vagy közösen veszik fel a küzdelmet a horda ellen, vagy egymás ellen küzdenek szembe állítva kártyáikból képzett seregeiket. 

írta -- Barta Tamás

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Júl

A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

20Feb

Happy City – A legboldogabb barakk

Ismertető | 2023.02.20. 17:00:00

Új polgármestert keresnek Happy City élére. Megindul a verseny a játékosok között, hogy vajon ki lesz a legalkalmasabb vezetője ennek a kis városkának. Kinek a vezetése alatt lesz Happy City a legboldogabb település?


Kommentek

  • batik.balazs

    2022-02-10 21:02:43

    Ezt a Hike! - ot jól elrejtettétek, de nem előlem. 😬

    Nagyon tetszik a koncepció, nagyon tetszenek a kutyák. Pörgős, de izzasztó versenyekre számítok karácsony környékén. Pledge-eltem is, sikeresen záródott a kampány az imént. 🐶

    Az már csak hab a tortán, hogy alig van rajta szállítási költség, mert "környékbeli".

  • veerzoltan80

    2022-01-20 13:00:34

    Az maya téma, ahogy a többi ősi civilizációé is mindig is nagyon vonzott. A Yucatan-on egyből megragadt a szemem, végigbújva a KS oldalukat, és aktív Kemet játékosként bizony ez mustbuy kategória lett nálam. De ahogy nézegettem azért elég sokrétű játékról van szó, a fejlesztések, hatások és képességek miatt, szóval akárcsak a Kemet esetében szépen kivárom a magyar megjelenést, és reménykedem hogy a Delta hozza is ahogy kell :)

  • esze.gergo

    2022-01-19 10:16:27

    Ez egyébként egy jó felvetés, de amennyire én láttam a Final Girl játékmenetét ez nem az optimalizálásról szól feltétlenül. Itt inkább tényleg arról szólnak a választásaid, hogy mennyire és milyen formában szeretnéd megélni a sztorit. Azóta megnéztem ezt a videót és ki is táncoltam a kampányból. Nagyon jól kimondta a gondolataimat.

  • hierroo

    2022-01-18 19:21:49

    Nekem leginkább az "Egysoros ajánlók"-ból a Nyugai királyság várgrófjainak a kiegészítői éredekelnek leginkább. Ezek a karakterek a kártyákon egyszerűen teljesen megbabonáznak. Ez a grafikus valami olyat tud, hogy nem tudom mi az, de hatással van rám az biztos! Mindenképpen kipróbálnám mindegyik kiegészítőt.
    Azt hiszem a három kiemelt játék nem az én világom egyelőre, nem a sötét világa miatt, hanem mert az ameriket még nem tudtam eléggé megismerni. Viszont kidolgozott bábuk és lények nagyon szépen ki vannak dolgozva, és színesen kifestve még szebbek!

  • BartaTamas

    2022-01-18 12:42:26

    Köszi :)

    A Final Girl és szóló témakörében nekem az ugrott még be, hogy mennyire Solo vagy sem ez a játék. Én ezt kicsit inkább úgy érzem, hogy a Solo azt jelenti, hogy egyedül játszva is tökéletes. Azért el tudom képzelni ezt úgy, mint ahogy valakivel kettesben néztek egy filmet, úgy ennek is ketten kooperatívban nekültök. Megvitatjátok az optimális lépést, együtt menedzselitek a játék adminisztratív részét... kb olyan lehet, mint pl a Robinson Crusoe, vagy Time Stories is, hogy megvitatjátok, majd végrehajtjátok. Szóval látok benne ilyen fantáziát, de az tény hogy jó lenne ha ki lehetne próbálni, mert ha jó biztos kellene mind, ha meg nem akkor azért mégsem egy All-In-t nyomtál rá :D

  • harnas1207

    2022-01-18 11:39:08

    A Rise of the Necromancers nagyon érdekelt, de egyre több negatív kritikát hallok róla. Jó téma, pofás megjelenés, de a játékmenet gagyi.

  • rocky015

    2022-01-18 11:17:51

    Valóban, a játék neve elég megtévesztő, ha nem írják oda a CAThulhu-t lehet én se kattintok rá 😄

  • esze.gergo

    2022-01-18 11:11:16

    Ez a CoLab engem jól megvezetett. Értettem a szóviccet, de azt hittem, hogy kooperatív, kollaborálós játék. Ezért rá se kattintottam. Milyen rosszul tettem :)

  • rocky015

    2022-01-18 10:11:20

    Nálam is két játék jöhetne szóba:

    Első a Guardians of Fire; szeretem a dungeon crawler-eket, a minik tényleg igényesek bár sanszos, hogy nem lenne türelmem festeni őket pedig megérdemlik.

    Masodik pedig a CoLab, elsősorban az all-in pledge miatti CAThulhu miatt 😄 na jó nem, úgy az egész látvány és hangulat megfogott...na meg persze a kocka használat.

  • esze.gergo

    2022-01-18 09:43:04

    Köszi az összefoglalót, jól körbe lett járva minden.

    Kettő "nagy" játék is érdekel innen, de nagyon nehezen határozom el magam.

    A Final Girl-nek imádom a témáját, szeretem a horror filmeket és a 2. évadbeli filmek közül kettő is nagyon közel áll a szívemhez (The Thing, Alien). Viszont nem tudom, hogy érdemes-e ennyi pénzt áldozni egy solo only játékra, úgy, hogy alapvetően nagyon keveset játszom egyedül. A másik dolog ami kicsit visszavet az, hogy nagyon sok benne a kocka dobálás és a választható akciók nem túl sokszínűek. Ugyan gondolom minden gonosz máshogy működik, minden final girl máshogy kombóz, sőt a helyszíneket is máshogy kell megközelíteni ezért tematikailag tényleg sokszínű és érdekes hosszútávon. Viszont mechanikailag nem látom benne a ezt a diverzitást. Jó lenne, ha ki lehetne próbálni egy alapsztorit mielőtt kiürítik a kártyámat.

    A másik pedig a Yucatan, ez elsőre doboz alapján nem tetszett, de aztán láttam, hogy a Kemet fejlesztőjének az új játéka. Erre majdnem azonnal nyomtam egy pledget. Látom, hogy Tabletopián elérhető, úgyhogy ezt mindenképpen szeretném kipróbálni mielőtt döntést hozok. Ennek a kiskereskedelmi megjelenésére amúgy erősen számítok, úgyhogy lehet végül emiatt fogom kihagyni a kampány a játékélménytől függetlenül.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • A nyugati királyság várgrófjai