Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 51. hét

Kezdek aggódni, hogy lesz-e mivel megtölteni a jövő heti ajánlót.

Call of K...

Négy éve kezdődött a Kilforth játékok története, hol máshol, mint Kickstarteren. A tervező szándéka az volt, hogy egy olyan társasjátékot készítsen, ami annyira közel áll a szerepjátékokhoz, amennyire azt a műfaji korlátok engedik. Ezt már sokszor hallottuk (szinte minden dungeon crawler beharangozójában), úgyhogy lássuk, hogy miként képzeli ezt el Tristan Hall.

Gyönyörű illusztrációkkal díszített kártyákat kapunk, melyek egyszerre lesznek majd helyszínek, karakterek, illetve interakciós pontok is. Interakció alatt sok-sok döntési helyzetet kell érteni, ami nem feltétlenül sok harcot jelent, bár erre is van lehetőség. Az immerzív élményt egy direkt a játékhoz készült hanganyag fokozza majd. Bár a játékidő személyenként majdnem egy órásra nyúlik, ezt remélhetőleg nem fogjuk észrevenni a minimálisra csökkentett holtidő miatt. A saját körében mindenki egyetlen akciót hajthat végre, fordulónként legfeljebb annyit, amennyi az aktuális életereje – vagyis a bekapott találatok hamar megbéníthatnak, ha nem vigyázunk.

Mostani alanyunk a Call of Kilforth a sorozat harmadik, és egyben befejező része. Tetszés szerint kombinálható az előző két epizód elemeivel, de önállóan is megállja a helyét. Az alapdoboz 52 fontba kerül, de 22 font ráfizetéssel deluxe szintre emelhetjük. Ez nagyobb lapokat, több kockát, és ennek megfelelően nagyobb tárolózsákot jelent. A minik szerelmeseinek jó hír, hogy a sorozat a végére fölfedezte magának a figurákat is, melyeket nyolcasával, részenként 20 fontért adhatunk a rendelésünkhöz. Ezen kívül természetesen mindent megrendelhetünk, ami valaha is megjelent Kilforth néven, ideértve az alapjátékokat és a kiegészítőket bármilyen kombinációban.

Call of Kilforth: A Fantasy Quest Game

Tristan Hall is raising funds for Call of Kilforth: A Fantasy Quest Game on Kickstarter! Return to Kilforth in the brand new game! Explore the beautiful southern seas with all new heroes and all new sagas to tell

Vérbőség

Hol vannak már azok az idők, amikor a vámpírok még szofisztikáltak, ravaszok és emberszerűek voltak? Akkor még a vadászok feladata annyiból állt, hogy meglesték, melyik karót-nem-nyelt nemes nem látszik a tükörben, majd egy elegáns csapással megszabadították szemfogas fejétől. A vámpírok ma már gigászi, groteszk bestiák, akik a színpadias nyakszívás helyett egyszerűen darabokra tépik az áldozatukat, a kiömlő vért meg felnyalogatják a padlóról.

Az Ancient Blood - The Order Of Vampire Hunters vadászai ennek megfelelően kellő mennyiségű fegyverrel indulnak a vérszívók ellen, a játék azonban nem csak vagdalkozásból áll, pont akkora szerepet kap benne a nyomozás is. Hőseink faluról falura járva megpihennek a fogadókban, kikérdezik a helyieket és próbálnak információt gyűjteni a vámpírok hollétéről. A következő lépést a játékosok határozzák meg, de a döntéseik mindig következményekkel járnak: egy elhibázott cselekedet nem csak orvtámadást idézhet elő, akár az egész történetet rossz irányba terelheti. A kockaalapú harchoz mindenféle szúró- vágóeszközt, valamint tűzfegyvert vethetünk be. A hangsúly itt a támadások sebességén van. Egy filigrán vámpírt nehéz eltalálni, de elég csak egyszer megvágni valamivel. Ennek a fordítottja is igaz: a lassabb teremtmények könnyebb célpontok, de lepattannak róluk a sima pengék és golyók. Hőseink kutyaharapást-szőrével alapon vámpírvérrel is doppingolhatják magukat, ám ennek elég nyilvánvaló – és sajnálatos - hosszútávú következményei lehetnek.

A 135 dollárba kerülő alapdoboz közel húsz órányi szórakozást ígér. Mellé jár még a Spikes and Fangs nevű kiegészítő is, ami az összes stretch goal gyűjtőhelye lesz. Ezt még az Unholy Cloister nevű kiegészítővel tudjuk bővíteni, ami amellett, hogy egy új kampányt indít, még további szörnyfigurákat is tartalmaz.

Ancient Blood - The Order of Vampire Hunters by Dark Gate Games

Dark Gate Games is a vibrant company, determined to bring many fun and exciting games to your tables. We are really pleased to bring our fourth game to Gamefound and we have more in the pipeline! Your support has enabled us to grow, in terms of ideas, excitement, and staff.

Valójában én erről a játékról nem akarok írni

Mély levegő… Ti is nagy rajongói vagytok a Csendes éj, halálos éjnek? Tudjátok, ez az az 1984-es, kultikus horrorfilm, melyben a gyilkos Mikulásnak öltözik. Gondolom, már ti is tűkön ülve vártátok, hogy mikor készül már társasjátékadaptáció ebből a fantasztikus alkotásból. Nos, jó híreim vannak, a várakozásnak vége, itt a Silent Night, Deadly Night, a film hivatalos feldolgozása!

A társas kétoldalas táblával érkezik, melyek közül az egyik ivós játékká varázsolja az amúgy kőkemény stratégiai eurót. Mindegy melyik oldalt választjuk, mindkettőről a filmből ismert híres gyilkosságok újrarajzolt változatai néznek majd vissza ránk. A készítők szándéka szerint a játék szórakoztató lesz, egyszerű, de mégis tartogat majd némi kihívást, és „teljes egészében mellőzi majd a pontozást (elvégre senki nem szeret pontokat számolni játék közben, ugye)”. Ezek mellett rendelkezik majd szóló móddal, és teljességgel kiszámíthatatlan lesz, vagyis többször is újrajátszható. A készítők által kiemelt előnyök között még olyan dolgok szerepelnek, mint, hogy "a tábla pont ideális méretű", és, hogy "a játék 7 és 30 perc között bármeddig tarthat".

Nehéz eldönteni, hogy ezt a terméket társasjátékos szemmel érdemes-e nézni, vagy inkább úgy kell tekinteni rá, mint filmes relikviára, esetleg egy reklámra, ami a sorozat jövőre esedékes rebootjára irányítja a figyelmet. Én szinte azonnal áttekertem volna, de a több, mint négyszáz támogató már majdnem összehozta a szükséges pénzt, úgyhogy elhoztam nektek mint érdekességet.

Silent Night, Deadly Night: The Game

Scott J. Schneid is raising funds for Silent Night, Deadly Night: The Game on Kickstarter! A horrifyingly fun board game based on the classic 1984 horror film... Silent Night, Deadly Night!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Call of Kilforth: A Fantasy Quest Game
  • Ancient Blood: The Order of Vampire Hunters