Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 49. hét

Mindig is szimpatikusnak találtam, ha egy kiadó nem erőlteti rá a minifigurákat a vásárlókra, hanem külön készletben adja ki őket. Így mindenki maga döntheti el, hogy mennyit kíván költeni egy játékra.

Ain’t no rest for the wicked…

Ha valaki kérdezné, biztos azt mondanám, hogy a Borderlandset nem lehet megtársasosítani, vagy legalábbis nagyon nehéz feladat. A rajzos cyber-western hangulatot, az agyament poénokat, és a szerteágazó fejlődési fát, még csak-csak át lehet vinni az asztalra, de van egy dolog, ami már problémásabb. Ez pedig maga a harc, az őrült világhoz tökéletesen illő, hihetetlen sebességű akciójelenetekkel és darálással. Sajnos (vagy szerencsére?), egy társasjáték mindig lassabb, megfontoltabb élményt kínál, mint, hogy valaki berontson egy csapat eszelős közé, a kezében két, eldobható-robbanó gépfegyverrel.

A Borderlands: Mister Torgue's Arena of Badassery története szerint Mr. Torgue – tudjátok, ő gyártja azokat a fegyvereket, amik MINDIG ROBBANÓTÖLTETET lőnek, ráadásul HANGOSAK és megérdemlik, hogy CSUPA NAGYBETŰVEL ÍRJ RÓLUK – arénaharcot szervez az emberek szórakoztatására. A szabályok viszonylag egyszerűek: ragadj fegyvert és ölj meg mindenkit! Az, hogy ebben megakadályozd a többieket, előny ugyan, de nem feltétel. Érdekesség – és kissé váratlan -, hogy nem egymást kell halomra lőnünk, hanem egymást segítve kell helyt állnunk a hullámokban támadó emberek és egyebek ellen. Mindezt természetesen egy „forradalmi” (…) harcrendszer keretein belül tehetjük meg, ami a [RE]action nevet kapta. A lényege, hogy minden karakter rendelkezik bizonyos kockákkal (d6, d8, stb.), és mi dönthetjük el, hogy melyik próbához melyiket használjuk. Egy d8 tovább van számozva, mint egy d6, ezért értelemszerűen nagyobb eséllyel gurítunk rajta magasabb számokat is – tehát érdemes azt tartogatni a fontosabb lövésekre. Igen ám, de ha sérülést szenvedünk, akkor az egyik kockánkat vissza kell fejlesztenünk egy szintnyit. A d12-ből d8 lesz, és így tovább, egészen a hat oldalúig. Ha már semelyik kockánkból nem tudunk lejjebb adni, akkor nekünk elegáns kifejezéssel élve reszeltek.

Az alap pledge 85 dollárba kerül, de ehhez nem jár semmilyen stretch goal – még azok sem, amik mellett a „free” felirat díszeleg. Ha az „ajándékokat” is szeretnéd (köztük a Claptrap figurával), akkor azért meg kell venni még a skages kiegészítőt is, összesen 135 dollárért. Ha tovább bővítenéd a játékot, akril tokenekkel, valamint műanyag tereptárgyakkal teheted meg.

Borderlands®: Mister Torgue's Arena of Badassery™

Monster Fight Club is raising funds for Borderlands®: Mister Torgue's Arena of Badassery™ on Kickstarter! Join Mr. Torgue for CARNAGE, MAYHEM, LOOT, and EXPLOSIONS in this cooperative board game!

Hasfelmetszők

A harakiri (másnéven szeppuku) a japán szamurájok rituális öngyilkossága. Tízes alakú vágásnak is hívták, mert helyesen kivitelezve kereszt (vagyis a 10-es szám) alakban kellett fölvágni hozzá a hasat. A Harakiri: Blades of Honorben nem cél, hogy magunk vessünk véget az életünknek, de a lehetőségeink között ott van, ha esetleg nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan elterveztük.

A történet szerint Japánban a császárt elűzték, és a lassan káoszba forduló birodalomban a Sötét Sógun ragadta magához a hatalmat. Négy szamuráj indul útnak, hogy megálljt parancsoljon a tomboló sötétségnek. Ezek leszünk mi, egy kooperatív, nyílt világú játékban. Az első fázisban az impozáns méretű térképen barangolhatunk, tárgyakat szerezhetünk, küldetéseket vehetünk fel, stb. A második fázisban egy kicsit „ráközelítünk” a helyszínre, és kezdetét veszi az akció, egy klasszikusnak mondható dungeon crawler keretein belül. Itt kocka-alapú harccal hányhatjuk kardélre a japán mitológia változatos szörnyeit. A kockázat a harc fontos elemét képezi majd: minél erősebb támadást vetünk be, annál nagyobb az esélye annak, hogy visszacsapnak ránk.

A Harakiri: Blades of Honor teljes egészében Kickstarter exkluzív lesz, vagyis nem árulják majd boltokban. Ennek megfelelően az alap szint sem olcsó, 109 euró, szállítási költség nélkül. Ha a kiegészítőket, és a hozzájuk járó figurákat is szeretnénk (köztük az óriási, 17 centis sárkányt), akkor mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni.

Harakiri: Blades of Honor

Synergic Games is raising funds for Harakiri: Blades of Honor on Kickstarter! Cooperative campaign game in which you will enter a fantastic and changing world.

Made in China

Maradunk keleten, csak egy kicsit arrébb költözünk. A Spring and Autumn: Story Of China az ókori Kína történetét meséli el, néhány sárkánnal megfűszerezve. A játék elődje a Hellenica: Story of Greece még az ókori Európában játszódott, és önmagát „3.5X” játékként definiálta. Hogy ez alatt pontosan mit értettek, azt nem tudom (talán explore, expand, exploit, & exter?), mindenesetre a kínai változat már a klasszikus 4X rövidítést használja magára.

A kezdőjátékos itt különleges előnyt tud majd szerezni: nem csak ő lesz az első, aki akciót hajthat végre, ő dönti el azt is, hogy merre haladjon a kör. A kockáink segítségével építkezhetünk, kutathatunk, és természetesen katonákat képezhetünk ki. Az ő segítségükkel hódíthatunk meg új területeket, ahová újabb épületeket húzhatunk fel, és így tovább. Mindezt azért, hogy teljesíthessük a céljainkat, amik végül elhozzák nekünk a győzelmet. A csavar a becsület és becstelenség (honor és dishonor) tokenekben rejtőzik. Bármennyi pontja is van egy játékosnak, ha ő volt a legbecstelenebb, akkor nem nyerheti meg a játékot.

A Spring and Autumn élvezhető a klasszikus, kétdimenziós látványvilággal is, de a kiadó azokra is gondolt, akik a térbeliség hívei. A Minis névre hallgató dobozkával 215 katonát és több, mint 100 épületet adhatunk a játékhoz, teljesen megváltoztatva annak karakterét. Sajnos, ezért a felturbózott látványvilágért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni – többe kerül, mint maga a játék -, és úgy néz ki, hogy a kampány után nem is tudjuk majd pótolni.

Spring and Autumn: Story of China by Mr. B. Games

If you need us, please contact us via our customer service CS email. (mrbgames.cs(at symbol)gmail). By pledging to this campaign you agree to the following terms and conditions: If for any reason, you find that after the project has ended, you need to cancel, we will work with you to best make that happen.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • veerzoltan80

    2021-12-10 17:58:57

    Szeretem a távolkeleti témákat, különösen a japán mitológia és történelem vonz. Ennek megfelelően először nagyon megörültem a Harakiri címnek. Ahogy olvastam a cikket a lelkesedésem tovább nőtt, egészen a végéig. Na de KS excluzive, 110 euró beugroval plusz még a posta... Hát izé ez kicsit erős. Pedig lebilincselő a cucc.

  • Zsomboo

    2021-12-08 11:34:03

    A Borderlands első részét PC-n ha nem pörgettük ki legalább 10-szer a haverokkal, akkor egyszer sem, úgyhogy alapvetően nosztalgikus hangulat tölt el már csak a grafikák nézegetése láttán is, bár nehezen tudom elképzelni hogyan tudtnák adaptálni a játékot. Minden esetre kíváncsian várom, a 85 illetve a 135 dolláros pledge sem tűnik annyira vészesen soknak, főleg úgy, hogy tele van minikkel ahogy látom.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Harakiri: Blades of Honor
  • Spring and Autumn: Story of China
  • Borderlands: Mister Torgue's Arena of Badassery