Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 45. hét

Engem amúgy ez a Skyrim nem annyira győzött meg.

Hey you, you're finally awake…

Skyrim. A játék, ami annyira sikeres volt, hogy 2011 óta szinte minden létező dologra megjelent, és még ma sem álltak le a portolásával. Mi mással is kezdhetnénk a hétfői ajánlónkat, mint a társasjátékos adaptációjával. A The Elder Scrolls V: Skyrim The Adventure Game a fő események előtt játszódik, de azért csak került bele pár sárkány, hogy megőrizzék a hangulatot.

Akárcsak a Skyrimben, az egyetlen feladatunk a játék előtt az, hogy fajt válasszunk magunknak. Kaszt megkötés nincs, bárkiből lehet bármi, az irányt mi határozzuka meg. A játékosok egymást segítve kalandoznak a térképen, felfedeznek dolgokat, lecsapnak pár szörnyet és kincseket gyűjtenek. A játékmenet érdekessége, hogy nem kötelező együtt lenni: nyugodtan elmehet mindenki egyedül is táplolni, hogy aztán közös erővel gyűrjenek le egy különösen nehéz dungeont. A térkép és a lehetőségek nem várják meg, hogy felfedezzük őket. Az eseménypakli fogyásával szörnyek tűnnek el, de közben új utak nyílnak meg, új küldetéseket vállalhatunk el.

Összesen három csomagot állítottak össze a vásárlóknak. A hosszú nevű 10th Anniversary Base Game Tier az alap csomag, míg a Gameplay Tier jelenti a gamplay all-int egy vámpíros, és egy szellemes kiegészítővel. A deluxe pledge-be a fémpénzeken kívül kerül még egy figurakészlet is, közel ötven minivel, mindezt 220 fontért.

The Elder Scrolls V: Skyrim The Adventure Game by MODIPHIUS ENTERTAINMENT

From one of six detailed plastic miniatures in the base game; Nord, Imperial, Dunmer, Altmer, Khajiit, Orsimer and in Dawnguard, Argonian, Bosmer, Breton and Redguard. Follow their playstyle which may encourage sorcery, stealth or combat, or choose your own path.

Az egyszerűség gyönyörködtet

Kell bátorság ahhoz, hogy valaki úgy reklámozza a saját játékát, hogy a Waron alapul. Ezt én csak viszonylag későn ismertem meg (magyarul a Csata nevet viseli, de itthon még nem hallottam róla). A lényege annyi, hogy kirakunk (francia, magyar, számos, bármilyen) kártyákat az asztalra, és a nagyobb értékű üti a kisebbet. Válogatni a lapok között nem lehet, minden teljesen automatikus. Mindez egy bizonyos életkor fölött már nem túl szórakoztató, de persze ebből is jelent már meg marveles, star warsos, meg mindenféle kiadás.

A Reinforcements a készítők szerint a War 10.000 százalékkal (sic!) felpörgetett verziója. Még mindig a nagyobb üti a kisebbet, de a pakliban a magasabb értékű kártyák ritkábbak. A három királyság (vagyis szín) mindegyik rendelkezik valamilyen egyedi képességgel, melyet akkor aktiválhatunk, ha összegyűjtöttünk belőlük három darabot. Ezen kívül orgyilkosokat, mágusokat és lazadó parasztokat vethetünk be a siker érdekében.

A Reinforcements összesen 94 kártyából áll, melyek egy helyes kis fekete dobozban érkeznek. A Gold Edition elegáns fekete dobozban érkezik (és Kickstater exkluzív), míg a Mythic Edition színes dobozt kap, csillogó szélű kártyákkal, minifigurákkal, valamint két sapkával. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy ezekre feltétlenül szükség van egy kártyajátékhoz, de lehet, hogy valakit pont ez győz majd meg. Ha bejön az egyedi grafika, vagy érdekel, hogy mit lehet kihozni a világ legegyszerűbb játékából, vess rá egy pillantást.

Reinforcements Card Game

Peasant Mob is raising funds for Reinforcements Card Game on Kickstarter! A nail biting strategic card game where you build your army, crush your opponents, and compete to be the last player standing.

Kártyalehelyezés, munkáspárbaj

Ötvözzük a munkáslehelyezős műfajt a párbajozós kártyacsatákkal!” – pattant ki az ötlet Petr Marek fejéből, és így született meg a Kinghill. A játék két királyság csatáját meséli el, miközben megpróbál vegyíteni két, egymástól igencsak távol álló műfajt. A grafika megkapó, de mintha a tervezők itt is éltek volna a vegyítés eszközével. A lények kártyái erősen hajaznak a Hearthstone-ra, míg egy-két hátlap olyan, mintha a Battlelore-ból jött volna.

A közös térkép a munkáslehyelezés színhelye. Itt gyűjthetünk erőforrásokat, képezhetjük a lakosságot, építkezhetünk a várfalakon belül, és bérelhetünk fel hősöket, akik a már említett kártyákon szerepelnek. Ők támadó értékkel próbálják meg áttörni a másik védelmét, közben pedig a képességeikkel befolyásolják a csata menetét. Mi a háttérből varázslatokkal segíthetjük őket (például tűzgolyóval bombázhatjuk az ellenfél csapatait), vagy felhasználhatjuk a játék központi elemének (és a fő konfliktusforrásának) számító holdköveket egy igazán pusztító csapás kivitelezéséhez. Ahogy haladunk előre a körökkel, újabb és újabb véletlenszerű események kavarják fel az állóvizet, és visznek be csapásokat mindkét félnek.

Add-onok, illetve deluxe kiadás nincsen, egyedül arra volt lehetőség, hogy a saját arcképünket rajzoltassuk rá egy lapra, de ezt sajnos már elkapkodták.

Kinghill

Petr Marek (Violet Dragon) is raising funds for Kinghill on Kickstarter! Original concept mixing worker placement and card battle with engine building aspects for 1-2 players.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • soetigabor

    2021-11-09 08:29:49

    A Skyrim múltjához és népszerűségéhez képest egészen sokára nyúltak hozzá az önálló társasjáték ötletéhez. Biztos vinni fogják, mint a cukrot. Lehet, hogy csak mert szeretem a játékot, de nekem tetszik így elsőre. A tábla gyakorlatilag adta magát, hogy Tamriel térképe legyen, fantasztikus hangulata van annak, hogy újra bebarangolhatjuk. Első benyomásra rengeteg ikont látok, esélyes a nyelvfüggetlenség. Azt tudom elképzelni, hogy vagy jó lesz a játék, vagy megosztó, de egyöntetűen rossz semmiképp. A rajongók a célközönség, akik úgy gondolnám, hogy már csak azért is szeretni fogják, mert Skyrim, de úgy olvastam, hogy egyelőre nem győzte meg a rajongókat.

    A Kinghill is érdekesnek tűnik. Az gondolom szándékos volt, hogy azon túl, hogy az asztalkép egyik része Heartstone-ra hajaz, az animáció is egyértelműen utal rá. Valahol érthető, hogy egy sima heartstone társas kevés lenne, és kapunk egy 3. táblát is, de nem tudom elképzelni, hogy mennyire fér meg egymás melett a prábaj és a munkáslehelyezés, és mennyire szakítja meg a flow-t. Videók alapján órási helyet kér az asztalon. Nekem ez is tetszik.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • The Elder Scrolls V: Skyrim –  The Boardgame
  • Kinghill
  • Reinforcements