Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 43. rész

Érdekesség: ez az ajánló eddig az összes közül a leghosszabb.

Ninja-GO!

Ez az első alkalom, hogy képtelen voltam végig nézni egy projekt videóját. Az az erőltetett akcentus egyszerre volt kínos és idegesítő. Úgyhogy amit most olvashattok, azt kizárólag a szöveges tartalom alapján írom. Szóval a Senjutsu: Battle for Japan rendkívül sikeres project a Kickstarteren. Alig 8 ezer dollárt szeretett volna összegyűjteni, ami ugyan sok pénz, de a CMON-nál kb. ez a lépcső két stretch goal között. Ezt a szerényt célt sikerül lassan százszorosan túlteljesítenie, és a vége még nagyon messze van. A játék kettő-négy szamuráj küzdelmét meséli el, akik egy kifejezetten szerencsétlen napon találkoztak egy hófödte mezőn.

A játékosok egy-egy harcos bőrébe bújnak, a cél pedig a többiek felaprítása az ability kártyáink segítségével. Ezeken találunk majd általános akciókat, illetve egyedi képességeket is, és ezek képezik majd a játék gerincét. Ha szeretnénk, tervezhetünk saját paklit is, de a játék számos előre-összeállított verzióval könnyíti meg az életünket. A lapokat egyesével játsszuk ki, képpel lefelé, és egyesével is fedjük fel őket, majd a kártya kezdeményezési értékének sorrendjében végrehajtjuk az akcióinkat. Igen, ez nagyon hasonlít gyerekkorom kedvencére, a szintén távol-keleti témát feldolgozó Sumóra, de szerencsére azért picit komplexebb. Blokkolni nem csak egyszerűen úgy lehet, hogy ledobjuk az asztalra a védekező lapot, a másik támadása meg mehet a kukába. Itt minden védekező kártya tartalmaz egy intervallumot (pl. 3-5), és csak azokat a kártyákat háríthatjuk velük, aminek a kezdeményező értéke benne van ebben a csoportban. Ez szimulálja azt, hogy nem elég csak simán felemelni a kardunkat – akkor kell hárítani, amikor az ellenfél támadásba lendül. A csapkodás közben arra is kell figyelni, hogy milyen testtartásban vagyunk, ennek megfelelően ugyanis bónuszt kaphatunk bizonyos támadásainkra.

Az alapdoboz a stratch goaloknak köszönhetően szép nagyra hízott: kapunk legalább három harci terepet (köztük egy porig égett falut, illetve egy szűk hidat), egyszemélyes kampány módot (ahol az automata vezérelt szamurájok az ellenfeleink, és a társaink is lehetnek), valamint hangulatfokozó, térbeli tereptárgyakat. A deluxe kiadás mindezt fém alkatrészekkel és természetesen neoprén táblával fejeli meg. Ha ez még nem lenne elég, rendelkezésünkre áll még két kiegészítő csomag, fejenként két új karakterrel.

Senjutsu : Battle for Japan

Stone Sword Games is raising funds for Senjutsu : Battle for Japan on Kickstarter! A tense, fast-play Samurai duelling game, with beautiful miniatures, expansive deck-crafting mechanics and memorable showdowns.

Túlcsontozva

Ha egy régóta futó sorozat következő darabját mutatom be, általában egy rövid áttekintéssel szoktam indítani. A Too Many Bonesról nehéz ilyesmit írni, mert nagyon nehéz megmondani róla, hogy pontosan micsoda. Önmagát dice-builder RPG-ként definiálja. De ha szerepjáték, akkor nem lehetne itt. Ha viszont rendes szerepjáték lenne, akkor kellene hozzá mesélő (de nem kell), és nem lenne fent BGG-n sem (de fent van).

Szóval egyezzünk ki abban, hogy egy fél szerepjáték, ami kockákat használ a karakterek statisztikáinak nyilvántartására, és a kiadója, a Chip Theory Games szokásához híven mindig fantasztikus minőségű komponenseket készít hozzá. A Too Many Bones: Unbreakable a második, és egyben utolsó önállóan játszható kiegészítője a szériának. A rajongóknak két új karaktert, új ellenfeleket, és egy új terepet kínál – az új játékosoknak pedig egyszerűbb kalandokat. A fókusz továbbra is a csatákon lesz, amiben a választott karakterünk és tizenhat képesség-kockája játssza majd a fő szerepet.

A kampány alatt természetesen megrendelhető minden valaha megjelent Too Many Bones termék, ideértve az összes alapdobozt és a kiegészítőket is. Minden egyben egyébként kereken 1100 dollárba kerül. Szerencsére a kampány alatt gondoltak a kezdőkre is. Nekik egy rövid kérdezz-felelek segít eligazodnia kiegészítők végeláthatatlan útvesztőjében, és abban, hogy mit is érdemes először rendelni. Mindezt egy szép hosszú kompatibilitási táblázat teszi teljessé, szóval lesz mit tanulmányozni.

Too Many Bones: Unbreakable by Chip Theory Games

There are a lot of reasons to get in on Too Many Bones: Unbreakable right now, but here's one that affects your bottom line: the game will never, ever be cheaper than we're offering right now. We sell our crowdfunded games at a discount during their initial campaigns and that includes keeping the projected MSRP as low as possible.

Steam Machine, Steam Machine, Steam Machine…

A XIX. század végén az emberiség megalkotta az addigi legnagyobb technikai vívmányát: a Nagy Gépet, mely egy gőzenergián alapuló mesterséges intelligencia volt, feladata pedig a tökéletes város megalkotása és irányítása. A Gép a közvetlen segítőit mechanikus testrészekkel ajándékozta meg, melyekkel emberfeletti képességekre tehettek szert. A segítők örömmel fogadták a lehetőséget, nem tudva, hogy egy gépi karért a saját szabad akaratukkal kell majd fizetniük. Mikor már elég követője volt, a Nagy Gép a lakosság felé fordult, a nép pedig örömmel engedte, hogy átvegye az irányítást a mindennapi életük felett. A Nagy Gép szolgálóból gazdává vált. Csak nagyon kevés ember látta át, hogy mi is folyik itt valójában. Őket nevezi majd a nép a jövőben hősöknek – feltéve, ha sikerül megállítaniuk a Nagy Gép tervét.

A City of the Great Machine aszimmetrikus stratégiai játék, melyben egy játékos a Gép szerepét veszi át, míg a többek irányítják azt a maroknyi hőst, akik még hajlandók szembe szállni vele. Puskát ragadni és megrohamozni a Gépet értelmetlen. Ahhoz, hogy megdöntsünk egy elnyomó rendszert, szükség van az egész város támogatására. A hősök feladata ez lesz: helyiségről helyiségre járni a táblát és támogatókat gyűjteni, valamint lázadást szítani az emberek között. A Gép a saját tervének megvalósításán dolgozik, miközben félig ember csatlósai a hősök nyomában loholnak. Ha nem is a megoldás kulcsa, azért mégis csak szükség lesz azokra a puskákra… A Gép és a hősök egyszerre tervezik meg az akcióikat, képpel lefelé kijátszott kártyákon, majd egyszerre fordítják fel őket. Az előre tervezés és blöffölés tehát kulcsfontosságú lesz. Minden fordulóban új kártyát fedünk fel, mely megmondja, hogy a Gép hogyan szőheti tovább a mesteri tervét, és, hogy miként lehet megállítani azt. A hősök így látszólag könnyű helyzetben vannak, de a következő lépésük is nyilvánvaló lehet a gép számára. A játékban a kocka csak akkor jön be a képbe, amikor valaki már minden lehetőséget kimerített, és csak a vakszerencse mentheti őt meg a helyzetéből.

A deluxe kiadás – ami itt a Master of the City nevet kapta – ára másfélszerese az alapdobozénak. Cserébe új hősöket és új modulokat tartalmaz, melyekkel tovább erősíthetjük a gépi játékost (mármint a Gép játékosát, na…), illetve, ha már steampunkról van szó, nem maradhatnak ki a zeppelinek sem!

City of the Great Machine

CrowD Games is raising funds for City of the Great Machine on Kickstarter! Complete the Master Plan or bring about a revolution in the One-vs-Many strategy game set in the Victorian steampunk universe.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.


Kommentek

  • veerzoltan80

    2021-11-03 21:03:29

    A szamuráj téma nagyon bejövő, a cikk írója arra azért figyelhetett volna milyen alcímet ad, a ninja és a szamuráj két teljesen különböző dolog. Idenre már felepitettem a kiadási keretén, de figyelni fogom a projektet.

  • harnas1207

    2021-10-26 18:42:43

    Nekem a Too Many Bones érdekes, de a nyelvi korlátok miatt még a kezdeti csomagokat sem fogom tudni kipróbálni.

  • porcine

    2021-10-26 18:23:43

    Nincs gond a hosszúsággal, ha ilyen tartalmas az összeállítás.

    Az utolsó játék érdekel a leginkább. A téma és a kidolgozás is izgalmas, és ezt a szituációt sem próbáltam még: egyedül a többiek ellen. Amiatt különösen fájó ez a számomra, hogy a polcomon pihen a Conan, ami hasonló felépítéssel dolgozik. Talán majd egyszer. Talán majd egyszer ezt is...

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Senjutsu: Japán hadurainak vérrel írott legendája
  • City of the Great Machine
  • Too Many Bones: Unbreakable