Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 39. hét

Múlt héten arra tippeltetek, hogy most biztos lesz Voidfall bemutató. Hát, ha elindult volna a kampány, én eskü írtam volna róla, de sajnos nem. De én is legalább annyira várom, mint ti.

Futball és erőszak

A fantasy football, vagyis az, hogy kitalált lények amerikai fociznak, egy egészen népszerű tagja a tematikus játékok családjának. A műfaj alfája és ómegája a már számos kiadást és kiegészítőt megélt Blood Bowl, de messze nem ő az egyedüli képviselője.

A Myth & Goal abban különbözik a nagy elődtől, hogy egyszerűbb és jóval gyorsabb annál. A játékosok először választanak egy csapatot (tehát kvázi egy fajt a klasszikusok közül), majd egy fókuszt, ami tulajdonképpen a játékstílust jelenti. Az ezekhez tartozó lapokból születik meg a taktikapakli. Ezek után már csak öt játékosra van szükség a csapatból vagy a rendelkezésre álló szabadügynökök közül, és indulhat is a darálás… vagy a taktikus passzjáték. Az, hogy milyen módon próbáljuk meg a tojás alakú lasztit átrúgni a kapun vagy bevinni a célterületre, attól függ majd, hogy milyen fajt és fókuszt választottunk magunknak. Az izomagyú orkokkal például jobb megfogni a labdát és átgázolni mindenkin, nem ők fognak pontos passzokkal, megfontoltan haladni előre.

A műfaj fontos részét képezik a minifigurák – melyeket úgy alkottak meg, hogy más hasonló játékban is lehessen őket használni -, de ezek nincsenek ráerőszakolva az emberre. A karton standee-kkel teli változatot már ötven dollárért megkaphatjuk. Az add-onok között a szokásos kockaszett és playmat található, valamint egy Mirror Match pakk, ami az alapjáték kártyáit tartalmazza még egyszer. Ez utóbbi arra jó, ha mindketten ugyanazzal a fajjal szeretnénk játszani.

Myth & Goal

Blacklist Games is raising funds for Myth & Goal on Kickstarter! A miniatures board game of fantasy football for 1-2 players, designed by James Hewitt and Sophie Williams.

Három a fantasy igazság!

A ThreeTale fejlesztői állítólag komoly kutatómunkát végeztek, és megállapították, hogy a kooperatív társasok ideális játékosszáma pont három, ezért az egész játékukat erre a hármas számra húzták fel. Pontosan három hős utazik vissza az időben, hogy megállítsák a világot fenyegető gonosz dolgot. Leülhet mellé persze kevesebb játékos is (több nem), de akkor is három karaktert kell irányítanunk.

A három (vagy kevesebb) játékos mindegyike választ egy (vagy több) hőst, és magához veszi a játékostábláját. Ezen fogja vezetni a karakter fejlődését és új képességeit, amiket a folyamatosan bővülő térképen kóborolva gyűjt majd be. Ha mindenki kitápolta magát a térképen (vagyis a múltban), felfedünk egy próféciakártyát, ami megmutatja, hogy milyen nagyhatalmú rémséggel kell megverekednünk (vagy milyen célt kell teljesítenünk) a jövőben. Ez lesz a lezárása a kalandnak, és ugyanazon a térképen fog játszódni, amit összeraktunk a múlt fázisban.

A játékot a Moonglow kiegészítővel bővíthetjük, ami három új hőst és kalandot ad az alapokhoz. Itt is dönthetünk úgy, hogy az alapjáték helyett csak kartonfigurákkal akarunk játszani, ekkor a Compact Box kiadást kell megrendelnünk, 50 euróért.

ThreeTale

Boarderia is raising funds for ThreeTale on Kickstarter! A co-op adventure board game for 1 and 3 players. You travel from ancient times to a dystopian future to save the world.

Csak egy!

A One Deck Dungeon címe nagyon szépen összefoglalta a koncepcióját: végig kell verekednünk magunkat egy kazamatán, amit egyetlen pakli kártya jelképez. Azért a doboz tartalma nem csak ennyi: találunk benne még kockákat és néhány karakterlapot is. Mivel én még nem találkoztam a játékkal, gyorsan kerestem egy videót róla a neten. Türelmetlen alak lévén beletekertem egy kicsit és pont egy olyan részt fogtam ki, ahol játékos épp a szerencsétlen dobásai miatt szentségelt.

Nos, a folytatás, vagyis a One Deck Galaxy készítői meghallgatták a játékosok véleményét (és megnézték a videóikat), ugyanis a sci-fi folytatásban állítólag pont azt a hibát orvosolták, amit az első részben sokan kifogásoltak: a magas szerencsefaktort. Most már az alacsony dobások is használhatók lesznek, a szerencse helyett pedig a hosszú távú tervezés kapja majd a fő szerepet. Az alapkoncepció azért nem változott: adott mennyiségű kockával kell dobnunk, hogy le tudjuk küzdeni a felhúzott kártyalapon szereplő akadályt. Ha sikerül, még több kockát, vagy új képességet kaphatunk. Az újdonság, hogy a semmire sem jó kockákat össze is gyűjthetjük és bónuszt kovácsolhatunk belőlük.

Vajon milyen bővítési lehetőségeket találnak ki egy olyan játékhoz, ami csupán néhány kártyából és kockából áll? Nos, semmilyet. A One Deck Galaxy add-onok nélkül vág neki a kampánynak. Az egyetlen opciónk a deluxe kiadás, ami jelen esetben egy műanyag, vízálló változatot jelent.

One Deck Galaxy

Chris Cieslik is raising funds for One Deck Galaxy on Kickstarter! A whole galaxy in One Deck! Grow your civilization from space-faring newbies to galactic leaders in this solo/co-op tabletop adventure.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • porcine

    2021-10-01 14:24:03

    Behúzva nálam is, és hozzád hasonló cipőben járok.:))) De majd a jövő héten kibeszéljük.

  • harnas1207

    2021-10-01 13:03:05

    Voidfall már pipa, bár ha így marad ez lesz a legdrágább játékvásárlásom :D

    A Myth & Goal érdekes lehetne, ha magyarul is kijönne, de addig csak egy a sok közül. Nagyon hiánypótló lenne egy olyan fantasy football game, ami elég összetett, de nem a gyűjtögetésre vagy a minikre alapozna.

  • porcine

    2021-09-29 21:13:09

    Na igen, a Voidfall. 22 perc alatt szedte össze a kitűzött célt. Le a kalappal a Mindclash Games csapata es az alkotók előtt! Jelenleg 5.594 támogatóval több, mint 808.000 $ jött össze. És még 18 nap...

    A Myth & Goal-t nagyon szívesen kipróbálnám. Különösen, hogy egyszerűbb és gyorsabb a társainál.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • One Deck Galaxy
  • Myth & Goal
  • ThreeTale