Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 35. hét

Gondoltam, keresek absztrakt játékot a Kickstarter legtöbb pénzt hozó projektjei között. A legelső, amit találtam, az 1.351.142 dollárral a Tak volt – amihez amúgy egy regényből vették az ötletet.

Malacpóker

Nem hittem volna, hogy valaha a Kickstarteren fog rám visszaköszönni a Bicycle márkanév. Ez, illetve a mögötte álló United States Playing Card Company több, mint százötven éve látja el az Egyesül Államokat, valamint a világ összes bűvészét és kártyazsonglőrét franciakártya-paklikkal. Pár éve belekóstoltak a társasjáték fejlesztés világába is, így adta magát, hogy hamarosan a közönségi finanszírozást is megtalálják.

A Super Truffle Pigsben szarvasgomba kereső malacokat irányítunk, akiknek a kutatás közben az erdőben ólálkodó farkasokat is ki kell cselezniük. A térképen mozoghatunk, áshatunk (minél mélyebbre fúrunk, annál értékesebb zsákmányt találhatunk, de annál több időbe is telik az akció), szintet léphetünk és használhatjuk a különleges képességeinket a farkasok ellen. A ragadozókat is mi irányítjuk azzal, hogy előre beprogramozzuk az útvonalukat, amit aztán vakon követnek. A cél, hogy minket elkerüljenek, a többiekbe viszont pont belesétáljanak a bestiák.

A Super Truffle Pigs fő vonzereje az egyszerű szabályaiban és az aranyos állatfiguráiban rejlik. Mivel a Bicycle leginkább a saját követőire számít, nem akarta elsőre add-onokkal összezavarni őket. A hét különböző támogatási szinten kérhetjük a játék kiegészítőjét, korai postázást, mennyiségi kedvezményt, illetve egy különleges, malacos hátú pókerkártya csomagot.

Super Truffle Pigs

Bicycle is raising funds for Super Truffle Pigs on Kickstarter! Outsmart the wolves, power up your pigs, and get ready for a truffle-hunting adventure in this family-friendly game for 2-4 players!

Millió, millió rózsaszál…

… és dollár. A Black Rose Wars annyira tökéletes Kickstarter project volt, hogy már előre lehetett látni, hogy bőven egymillió fölött fog végezni. Így is lett: 8000 backer, több, mint 1,3 millió dollárt hozott neki össze. Ha valaminek ekkora sikere van, akkor a folytatás – és annak sikere - is borítékolható: a Black Rose Wars: Rebirth jó eséllyel le fogja körözni elődjét, ha így halad.

Mágusokkal csatázunk, mely csatázáshoz lényeket idézünk és pusztító igézeteket vetünk be. Győzelmi pontokat (amik itt éppen a Power Point nevet viselik) küldetések teljesítéséből, valamint a többiek kicsinálásából nyerhetünk. Mindenkinek rászállni egyvalakire nem sok értelme van: ha valakit legyőznek, akkor az visszatér az életbe, és azok kapnak érte pontot, akik a legtöbb sebzést vitték be neki – tehát bizonyos esetekben jobban megéri életben tartani a másikat, ha nem akarjuk, hogy a többiek pontot szerezzenek. Pontokat nem csak a játékosok gyűjtenek, hanem a címadó Black Rose is. Ha a játék végén senki nem érte el az eredményét, mindenki veszített.

A Rebirth kompatibilis az előző résszel, és önállóan is játszható, úgyhogy a rajongók készíthetik a pénztárcájukat a 129 eurós pledgre. Ezt az apróbb kozmetikai kiegészítők (kártyavédő, tálka, playmat, stb) mellett még néhány mágussal, valamint egy regénnyel bővíthetjük. Fontos, hogy no-reward pledget (néhány eurós támogatás) nem lehet tenni, vagyis ahhoz, hogy bármit rendeljünk, mindenképpen a 129 dolláros szintet kell legalább választanunk.

Black Rose Wars: Rebirth

Ludus Magnus Studio is raising funds for Black Rose Wars: Rebirth on Kickstarter! The silence of the Black Rose is finally broken. Rebuild the Lodge, fight the opponent Mages and become the new Great Magister.

Motifációs előadás

…a végére pedig szakadjunk el a figuráktól és nézzünk valami absztraktat! A Motif egy mobiljáték-tervező, Leonardo Luz első próbálkozása a társasok világában. A szlogen szerint a Motif mindenkinek való. Hogy ez mit jelent? Az egyszerű és könnyen érthető szabályok mellett a rövid játékidőt, a hordozhatóságot, az elegáns megjelenést, valamint azt, hogy a doboza jól mutat a polcon (a tervező szerint ez a többi társasjátékra nem jellemző…).

Eddig nem győzött meg, úgyhogy lássuk a szabályokat! Egy négyzetrácsos táblára minden körben bábukat rakunk fel, majd lépnünk kell az összes korábban lehelyezett bábuval. Lépni bármennyit és bármerre lehet, csak átlósan nem, és természetesen ugrani is tilos. Minden mező, amit elhagytunk, a mi színünkre vált – ezt egy ügyes, forgó rendszer teszi lehetővé. A játék akkor ér véget, ha minden mezőt beszíneztünk, és az nyer, aki több mezőt tudhat magáénak. Ezt még megbolondíthatjuk egy kiegészítő kártyacsomaggal, mellyel a különböző minták kirakásáért folyik a verseny.

A Motif valóban nagyon egyszerű és nagyon absztrakt, de még ezt az egyszerű konstrukciót is lehet add-onokkal fokozni: a kiegészítő mellet kérhetünk deluxe kiadást, előre összerakott táblát, vagy mystery boxot, ami az előbbiek valamelyikét tartalmazza, véletlenszerűen.

Motif Board Game

Leonardo Luz is raising funds for Motif Board Game on Kickstarter! Motif | Abstract Strategy Board Game - 2 Player Board Game - Simple rules, great depth

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

12Aug

Kickstarter körkép - 32. hét

Megjelenés | 2021.08.12. 08:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

14Szep

Kickstarter körkép - 37. hét

Megjelenés | 2021.09.14. 09:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Kommentek

 • veerzoltan80

  2021-08-31 18:46:15

  Malac póker rulez. Hatalmas kedvenc strandjáték volt a 90es évek elején. Mindenhová vittük magunkkal még a régi vonatokon a kis asztaltálcán is lehetett játszani.

  A BRW rebirth-reboot akármi nem fogott meg, nem ismerem az eredeti játékot, és mindig ellenérzések vannak bennem az üssük a vasat amíg meleg projektekkel kapcsolatban.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Etherfields, a sötét mestermű

  2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

  Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

 • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

  2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

  Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

 • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

  2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

  A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

 • Ez lenne a kiállítások jövője?

  2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

  A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

 • Mit lépsz most, Kickstarter?

  2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

  Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • Motif Board Game
 • Super Truffle Pigss
 • Black Rose Wars: Rebirth