Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 34. hét

"A deluxe kiadás az, amit a játékos elvárna a pénzéért, a retail verzió pedig az, amit a kiadó hajlandó adni a vásárló pénzéért."

"By the power of Grayskull ... I have the power!"

A hetvenes évek közepén a Mattel vezérigazgatója úgy döntött, hogy nem fog 750 ezer dollár licencdíjat fizetni George Lucasnak a Star Wars figurák gyártási jogáért. Helyette inkább új, saját tervezésű bábukat dobnak majd piacra, jóval olcsóbban. Így született meg He-Man alakja is, akinek a beszédes neve arra utal, hogy nagyon férfias, és bármilyen kapcsolódó szakmára áttervezhető. Eredetileg katona, űrhajós és barbár modellek közül válogattak, végül az utóbbira esett a választás. Állítólag a karakter sokat merít Conan alakjából – róla azonban a Mattel nem készíthetett figurákat, a film erősen tizennyolc pluszos volta miatt.

A figurákkal együtt kiadott képregény, majd rajzfilmsorozat és tucatnyi egyéb alkotás után végre a maszkulin hős is megkapta a saját nagydobozos társasjátékát. A Masters Of The Universe: Fields Of Eternia, erősen figuraorientált, területfoglalós stratégia lesz, mely játszható egyedül kooperatívan és csapatban, egymás ellen is. A munka nagy részét a gyalog-alakú közkatonáink végzik, akiket a hőseink támogatnak majd. Őket mellékküldetések segítségével tudjuk ellátni felszereléssel, új képességekkel, különféle járművekkel, valamint hátasokkal.

Az alapadoboz mellé még két kiegészítőt pakolhatunk. A Spell of Separationben a közkatonáink jutnak nagyobb szerephez azzal, hogy tovább is fejleszthetjük őket, míg a Rise of the Snake Men kígyóemberei csapdákkal szórják tele a terepet. Ez összesen több, mint nyolcvan figurát jelent 179 euróért. Ha csak az alapkiadásra van szükség, azt 99 euróért szerezhetjük meg – természetesen postaköltség nélkül.

Sajnos ez a kampány is csak két hétig tartott, úgyhogy ha érdekel, siess, már csak egy napod van támogatni!

Masters of the Universe: Fields of Eternia by Archon Studio

We are mere mortals and the effect of Covid on international shipping can't be underestimated. We work closely with a number of couriers etc however and are confident that this project can be delivered on time. The game is 90%+ complete and is now in it's the beta testing phase.

A Végtelen Föld vadjai

A játékos felé fenyegetően közelítő nagymacska, és a dobozon díszelgő „wild” felirat akár arra is utalhatna, hogy egy nagyon harcos játékkal van dolgunk. Pedig a WILD: Serengeti békés, absztrakt állatamőba, ahol a cél egy dokumentumfilm leforgatása a Serengeti nemzeti parkról.

A játékosok állatfigurákat pakolnak a táblára, majd átmozgatják őket, hogy azok a célkártyán meghatározott mintát adják ki. Minden teljesített célkártya egy lefilmezett jelenetnek számít – ami természetesen pontokat hoz. Az állatkák azonban nem várják meg, amíg mi a kamerán a fehéregyensúly beállításával szerencsétlenkedünk: fordulónként átvándorolhatnak másik mezőre, vagy akár ott is hagyhatják az egész játékteret.

Igen, jól látod, egy ilyen egyszerű játékot színes korongokkal és fekete-fehér táblával is meg lehet valósítani, és nem is kerülne 52 dollárba. Ám a Serengeti állatfigurái, és erősen az Oroszlánkirályra hajazó sziklája elég sokat dob a hangulaton ahhoz, hogy fiatalabbakkal is leülhessünk elé játszani, a tapasztaltabbakat pedig a taktikai mélység ragadja majd meg. Deluxe kiadás nincsen, ahogy add-onok sem. A támogatók bizalmát a készítők két exkluzív jelenetkártyával és egy textil húzózsákkal hálálják meg.

WILD: Serengeti

Bad Comet is raising funds for WILD: Serengeti on Kickstarter! Film wild animals in the Serengeti and direct your own inspiring wildlife documentary in this beautiful board game.

Ultisárkány

A Wicked & Wise készítői úgy döntöttek, hogy megreformálják az ütésvivős műfajt, mégpedig úgy, hogy a csapatokon belül szerepeket osztanak ki a játékosoknak. A két sárkány játssza a szokásos Snapszer-partit, a két egér pedig a szabályok folyamatos változtatásával segíti tűzokádó partnerét. Így a játék már sokkal többről szól, mint a zsírozás meg az aduszín kihajtása.

A Wicked & Wise három fordulón keresztül tart, melyek során célkártyákat kell megoldani. Ha sikerül, pontokat kapunk, ha nem, pontokat veszítünk. Hasznos stratégia lehet tehát valami kisebb cél vállalni és inkább arra rámenni, hogy az ellenfél ne tudja teljesíteni a sajátját. A parti közben a sárkányok a lapok számát és színét figyelik, míg az egerek a kártyák szöveges részeit használhatják, de nekik is be kell tartaniuk a színre-színt elvet. A forduló végén begyűjtjük a jutalmat, majd az egerek lepasszolhatnak néhány lapot a sárkányuknak és jöhet a következő kör. Végül a legtöbb érmét (pontot) szerző páros nyer. Állítólag a játék legalább olyan jól (ha nem még jobban…) működik két játékossal is, mint csapatban.

Vajon milyen extrát lehet gyártani egy egyetlen pakliból álló kártyajátékhoz, hogy megragadja a deluxe-kiadásra éhező támogatók figyelmét? Természetesen playmatet! Más bővítési lehetőség azonban nincs, a 45 dolláros fullos csomagban a fentieken kívül egy print&play fájl lapul csak.

Wicked & Wise

Weird Giraffe Games is raising funds for Wicked & Wise on Kickstarter! An asymmetric, trick-taking team game of dragons and mice.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?


Kommentek

  • harnas1207

    2021-08-24 11:01:07

    A Mindclash Games projektek mindig ígéretesek :)

  • porcine

    2021-08-24 09:45:06

    Tökéletes hasonlat, nekem is az Everdell fája ugrott be a képről (és én sem ajánlanám 10 éves kor alatt). :)

    Tényleg a családi játékok tűnnek a divatosabbnak (ahogy a Spiel des Jahres díjnál is), de ősszel érkezik KS-re a Voidfall, remélem az a játék érdemes lesz a 4x euro kategóriára. Egyelőre ígéretesnek tűnik.

  • veerzoltan80

    2021-08-24 07:50:31

    Hát kell olyan amivel az apronép is tud játszani. Az Everdell nem feltétlenül az a játék amihez 10 év alatt bárkit odaültetnék. De az állatkás cukiskodás téma soha nem megy ki a divatból az biztos.

  • harnas1207

    2021-08-23 14:23:01

    Az afrikai Everdell... 😄 Mostanában háttérbe kerülnek a komplex eurók a KS projektekben, úgy érzem a családi kategória a nyerő.

  • veerzoltan80

    2021-08-23 13:50:57

    A Serengeti nagyon jól néz ki, szeretjük az ilyen mutatós asztalképpel bíró játékokat. Remélem kis hazánk valamelyik kiadója lát majd benne fantáziás, hogy honosítsa. Biztosan rácsapnék.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Wild: Serengeti
  • Masters of The Universe: Fields of Eternia The Board Game
  • Wicked & Wise