Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 32. hét

Sajnos vannak olyan projektek, amiket két hétig, vagy még addig sem futtatnak a tervezőik. Ha ezeket nem veszem észre az első pár napban, akkor sajnos nem fognak ide bekerülni, mert mire kijön a következő heti ajánló, már le is járt a kampány.

Sárkányok tánca

Régen még komplett fantasy társasjátékok épültek arra a banálisan egyszerű sztorira, hogy a hősök közös erővel legyőztek egy sárkányt. Változnak az idők, most már senkit nem hoz lázba az, hogy egy mágikus csatabárd lecsapja egy óriásgyík fejét. Ma már az a menő, ha mi bújhatunk a sárkányok bőrébe! A Dragonbond: Lords of Vaala megfelel mindkét nézőpont kedvelőinek: játszhatunk benne sárkányt, vagy ellenük küzdő tábornokot is.

A cél a győzelem és a vele járó misztikus anyag, a Vaala megszerzése. Ezt a sárkányok az élőlények lemészárlásával tehetik meg, ezért a humanoidok laza (nagyon laza) szövetségekbe tömörülnek ellenük. Hasonló szövetséget köthet halandó és sárkány is – ám ez a szövetség felbonthatatlan, onnantól együtt győznek vagy veszítenek. A seregeinket programozós mechanikával tudjuk vezérelni, vagyis előre be kell készítenünk hat akciót, melyeket mindenki sorban, egyesével hajt végre. Ha pont ott van az ellenség, ahová tippeltük, csatázhatunk. Ha nem, pórul jártunk - de az íjászok azért csak kilövik a nyílzáport az üres pusztaságra is. Az akciók aszimmetrikusak, vagyis a humanoid tábornokok toborzással és csapatmozgatással fognak dolgozni, a sárkányok pedig egyedül repkednek és tüzet fújnak.

A Dragonbond: Lords of Vaala a folyamatosan bővülő Dragonbond univerzum új darabja, mely a Draco Studios (…) szellemi terméke. A támogatási szintünket a fenti univerzum szerepjátékos kiadványával bővíthetjük, valamint természetesen sok-sok figurával, melyből minden támogató ingyen kap majd egy dobozzal.

Dragonbond: Lords of Vaala

Draco Studios is raising funds for Dragonbond: Lords of Vaala on Kickstarter! Dragonbond strategy asymmetric board game + free expansion. Raid as a dragon or general raising armies. Concepts from MtG/DnD artists.

Az elveszett ereklyék fosztogatói

Földönkívüli hajók gyülekeznek a Föld körül, melyekből felfedezők rajzanak ki a bolygó minden pontjára. A céljuk nem az emberiség elpusztítása - az már régen megtörtént – hanem, hogy minél több értékes tárgyat gyűjtsenek össze és adhassanak el jó drágán. Az emberiség kincsei között olyasmikre kell gondolni, mint a bizsu szobrok, élőlények maradványai, vagy éppen egy rendszámtábla. Ez volt Turczi Dávid és a Mighty Boards 2020-as Kickstarter kampányának, az Excavation Earth-nek a témája. A csomagot még éppen hogy kihozta a postás, máris érkezik hozzá a kiegészítő, az Excavation Earth: It Belongs in a Museum!

Műkincskereskedőinkkel a jól ismert világtérképen mászkálhatunk és túrhatjuk a földet ritkaságok után. A tárgyak értékét a piaci igények határozzák meg. Ha valami nehezen elérhető és mégis sokan érdeklődnek iránta, az fölfelé fogja vinni az árát (ajánlott példa a való életből: Five Tribes). Ha a piac éppen nem a mi portékánkra vágyik, elpasszolhatjuk a szajrét olcsón a feketepiacon is, de okosabb ötlet, egy kicsit belepiszkálni a piaci igényekbe és mesterségen felfelé tornászni az árakat. Az új kiegészítő legfontosabb eleme – nevéhez hűen – egy múzeum, ahová kiállíthatjuk a tárgyainkat, némi extra pontot bezsebelve az érdeklődő kurátoroktól. A dobozban ezen kívül két új idegen faj és tíz új, rejtélyes tárgy (dugóhúzó, fűnyíró, stb.) kapott helyet, valamint a szóló mód is kibővül az új mechanikával.

Kiegészítő kampányhoz méltóan a Belongs in a Museum mellé megrendelhetjük az összes korábbi Excavation Earth részt, ha pedig visszatérő vásárlók vagyunk, automatikusan kapunk öt dollár kedvezményt az új csomag árából. A maximalisták fémpénzekkel és újabb műkincsekkel tehetik teljessé az élményt.

Excavation Earth: It Belongs in a Museum!

Mighty Boards is raising funds for Excavation Earth: It Belongs in a Museum! on Kickstarter! Excavate, market and show off your artefact collection in the second expansion to Excavation Earth by Dávid Turczi!

Paklireform diéta

A pakliépítős játékok lassúak, sok a holtidő, mert nem lehet reagálni az ellenfél lépéseire, és egyébként is csak egyetlen nyerő taktika létezik, a győztes meg az lesz, aki először veszi meg hozzá a lapokat!” – hangzik a Lake's Legendaries LLC lesújtó véleménye a műfajról. Szerencsére itt vannak nekünk ők, akik most jól megreformálják azt a Titans Of Edennel.

Az ígéretük szerint a négy laptípus (elem) úgy van megtervezve, hogy mindegyik egy másik ellen legyen igazán hatásos. A közös lapkészletet minden játék előtt úgy kell összerakni, hogy az egyes elemek erős és gyenge kártyái azonos arányban forduljanak elő. Tehát elvileg senki nem tud majd olyan lapkombókat beszerezni, amire mások ne tudhatnának reagálni. A holtidőt azzal kívánják megszűntetni, hogy a lapokat mindenki egyszerre válogatja és játssza ki. Ez a megoldás néha hajlamos káoszba fulladni, de a készítők ígérete szerint a sebesség nem megy majd a követhetőség rovására.

Add-onokés deluxe kiadás nincsenek, de egyelőre úgy néz ki, hogy nem is lesz szükség rájuk. Sajnos az intenzív reklámkampány ellenére a Titans Of Eden nagyon küszködik, hogy támogatókat nyerjen. Hogy miért került mégis ide? Azért, mert bár ezt a kampányt jó eséllyel el fogja bukni, egy átgondoltabb relaunch után (újra rajzolt magyarázó ábrákkal és nem két hasonló, sikeres játék után indítva) megtalálhatja majd a maga közönségét – érdemes követni a pályafutását.

Titans Of Eden: A Fast-Paced Deck-Building Card Game

Lake's Legendaries LLC is raising funds for Titans Of Eden: A Fast-Paced Deck-Building Card Game on Kickstarter! Most deck-building games feel like a solo race to the finish. Titans Of Eden feels more like a UFC cage fight.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • veerzoltan80

    2021-08-14 08:29:59

    Ez most nem vett meg kilóra, talán az első játék ami a szép minik miatt érdekelne, de semmi brandnew-t nem vélek felfedezni. Mindegy, nem jöhet minden héten háború... Azaz Witcher 😉

  • Alleira

    2021-08-13 11:43:11

    Nagyon köszi a válaszokat :) Szerencsére az angol nem akadály, de másnak lehet jól jön majd a fordítás

  • porcine

    2021-08-13 11:40:16

    Nekem az alapjáték van meg és abszolút megállja a helyét. Ahogy néztem a kiegészítőket, szerintem a lehetőségeket szélesíti azzal, hogy új fajt (az alapban is van 5), helyszínt (az alapban is van anyahajó, játékos-galéria, Föld térképes játéktábla), új célokat ad. (120 percbe belefér, bár a felpakolás nem rövid.:)))))

    Ha érdekel téged (esetleg mást), akkor szívesen megosztom az alap és az első kiegészítő szabálykönyvének általam készített fordítását, csak küldj egy email címet.

  • Alleira

    2021-08-13 11:20:05

    A Dragonbond mellett, nekem is az Excavation Earth tetszett meg nagyon a leírás alapján. Viszont ahogy számolgattátok is lejjebb, nem egy olcsó kör akár itthon, akár KS-ről.

    Arra lennék kiváncsi, hogy az alapjáték önmagában milyen, megállja a helyét? Vagy az a típusú játék, ami nagyon kéri maga mellé a kiegészítőket és nem csak, hogy jobb úgy, de igazából anélkül nem is olyan jó?

    Illetve a dobozon írt max. 120 percbe bele lehet férni?

  • porcine

    2021-08-12 12:31:00

    Igazad van. Azonban egy picit másképp nézve: itthon az alapjáték 19.000,- , az első kiegészítő 10.000,- , és ez a mostani sem lesz olcsóbb 10.000,-nél. Az 39.000,- , amiért ks-en most megkapod ezt a pakkot (játék+2kieg=Collector, ami szállítással 132 dollár, cirka 40.900,-). Az áfáért pedig az extraként csatolt fémpénzek járnak(53 db). :)

    De ez is csak egy nézőpont, mert így is drága, azonban nekem piszkosul bejött az alapjáték, szóval én elfogult vagyok, ne rám hallgassatok!

  • godzsakattila

    2021-08-12 12:00:32

    Ahogy olvastam nekem is ezen akadt meg a szemem. Nem ismerem az eredetit de felkeltette az után az érdeklődésem ami itt volt írva.

  • Treffhetes

    2021-08-12 10:18:28

    Amikor indult, azonnal nézegetem az Excavation Earth-t, és nyaminyami, aztán utánaszámoltam, hogy postával-áfával a kieg 30$ helyett inkább bőven 50+... Az meg azért kissé fájdalmas lenne érte :(

  • porcine

    2021-08-12 08:50:13

    Az Excavation Earth nagyon jó játék. Egészen különleges a grafikája és a játékmenete. Ráadásul Zu kitűnő ellenfél a szólóban. A Second Wave a második kiegészítő, a mostani a harmadik. Én biztosan támogatom.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Titans Of Eden
  • Dragonbond: Lords of Vaala
  • Excavation Earth: It Belongs in a Museum!