Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 31. hét

Érdekes fordulat, hogy manapság egyre több kiadó fűzi bele a kampányába, hogy a gyártás során igyekszik csökkenteni a környezeti terhelést. Persze, a Kínában összerakott, majd a világ minden pontjára szétküldött dobozoktól még hosszú út vezet egy környezettudatosabb gyártásig, de az irány üdvözlendő.

Klímaharcosok

Az emberiség a környezetszennyezéssel és a természet erőforrásainak mértéktelen kihasználásával megásta a saját sírját. A szennyezés megfékezésére csak még szennyezőbb technológiákat állítottak szolgálatba, végül az egész világ belecsúszott egy biztos pusztulás felé vezető, véget nem érő örvénybe…

…majd a nemzetek és a tudósok összefogásának köszönhetően sikerült megmenekülni belőle! Az emberiség újra egy vibráló, élő, növényekben és állatokban gazdag Földön élhet. Fogadjunk, hogy erre nem számítottál, és azt hitted, hogy már megint a Marsot kell kolonizálni! Nos, tévedtél. Az Earthborne Rangers kifejezetten pozitív jövőképet fest le az emberiségnek: a növényzet buja zöld, a levegő tiszta és mindenhol állatok élnek. Sajnos ezek az állatok néha kicsit furán viselkednek a génmódosítás mellékhatásainak köszönhetően, de hát ezért vagyunk mi, rangerek, hogy kezeljük az ilyen problémákat. Az eseményeket kártyákkal vezéreljük: ezekkel hajtunk végre akciókat és ezek lesznek a próbák sikerét eldöntő erőforrásaink is. Ebben a játékban a világ folyamatosan mozdul, változik körülöttünk. Ha a frissen felhúzott próbakártyán egy ikon szerepel, akkor az asztalon lévő összes lap képessége aktiválódik, ami az adott ikonhoz tartozik: a ragadozók portyázni indulnak, a célpontunk világgá szalad, vagy épp egy hegyomlás elzárja az utat.

A készítők elsődleges szempontja a fenttarthatóság volt. Minden beszállítót és partnercéget az alapján választottak ki, hogy minél kevesebb szemetet termeljenek és minél kevesebb energiát használjanak fel. Klasszikus értelemben vett stretch goalok nincsenek, ám egy bizonyos mennyiség fölött a kiadó vállalta, hogy három különböző helyen fogja gyártani a játékot, nagymértékben csökkentve ezzel a szállítás környezetre (és vásárlókra) rótt terheit.

Earthborne Rangers

Earthborne Games is raising funds for Earthborne Rangers on Kickstarter! A sustainably produced customizable, cooperative card game set in the wilderness of the far future for 1 - 4 players.

Pókerharcosok

A New Lexio készítői a blöffölős kártyajátékok izgalmát szeretnék átadni a közösségnek, de úgy, hogy azt ötvözik a madzsong kövek nyújtotta taktilis élménnyel és kellemes csattogással (bár, bizonyos kutatások szerint pont, hogy a kövek tehetnek arról, hogy madzsong játékosok körében gyakoribbak az epilepsziás rohamok). A szabályok egyszerűek, ezeket a játék a 2004-es elődjétől, a Lectiótól örökölte.

A játékosok egymás után tesznek le az asztalra pókerkombinációkat (pár, drill, full house, stb), mindig magasabb értékűt, mint az előző játékos. Ha valaki nem tud (vagy nem akar) letenni semmit, passzolhat. Ha mindenki passzolt, akkor az a játékos nyithat (bármilyen kombinációval), aki utoljára rakott le valamit. Végül, az nyer, aki először szabadul meg minden kövétől – de lehet pontra is játszani, ekkor mindenki a mögötte végzett játékosoktól kap pontot. Ez így az alapjáték, és ezt tudjuk még megbolondítani különleges kártyákkal. A készítők ígérete szerint a New Lexio kellően izgalmas és fordulatos (és nem mellesleg: gyors) ahhoz, hogy egymás után kezdjük az újabb partikat.

Deluxe kiadás nincsen, se stretch goalok, se add-onok. Rendelés előtt összesen két döntést kell meghoznunk: az első, hogy hány példányt szeretnénk venni, a második pedig, hogy milyen színben.

NEW LEXIO: The World's First Poker/Mahjong/Special Card Game

DG GAMES is raising funds for NEW LEXIO: The World's First Poker/Mahjong/Special Card Game on Kickstarter! Introducing 18 Special Cards for Western Poker and Eastern Mahjong! A Fresh Comeback for a Thrilling Board Game with Crazy Turnovers!

Istenharcosok

Civilizációk jönnek-mennek. Birodalmak születnek és buknak el. Mindez csupán pár pillanat egy halhatatlan isten szemében. Ám ahogy egy nép eltűnik, úgy vész el vele együtt a hit is, ami viszont az istenek erejének forrása. A gyenge és elfeledett istenek tekintetüket Lumeria földje felé fordítják, ahol új hívek és új csaták várnak rájuk.

A Lumeria: War of the Gods tehát egy istenes-csatás játék lesz, ahol az egységeinket kártyák jelképezik majd a játéktéren. Az összecsapások kimenetelét a kocka dönti el, de a készítők szerették volna a szerencsefaktort a lehető legkisebbre redukálni. Bár a kockát nem hagyhatjuk el, a dobások vesztesei minden esetben kapnak valami kompenzációt. A csaták célja mindig más. Rendszerint az ellenfél lekaszabolása célravezető, de a vérontás elkerülésével is lehet nyerni: adott ideig kell uralnunk bizonyos területeket, el kell zárnunk útvonalakat, stb.

A Lumeria érdekessége, hogy mi magunk dönthetjük el, mely frakciókkal akarjuk kipróbálni a játékot. Támogatási szinttől függően 2-4-6-összes frakciót kérhetünk, melyeket mi válogathatunk össze majd a dobozba a pledge managerben. Deluxe kiadás nincsen (így is számos kombináció közül válogathatunk), mindössze egy táblával, playmattel és a választott népünkhöz tartozó kockakészlettel bővíthetjük a rendelésünket.

Lumeria: War of the Gods

Cube Factory of Ideas is raising funds for Lumeria: War of the Gods on Kickstarter! An asymmetrical battle-card game where players take on a roles of Gods leading their followers and fight others on the field of battle.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • porcine

    2021-08-05 21:48:00

    A Ford Fairline idézeted 10 pont!!!!! Ezen szakadok egy órája!!:))))) Ennek ellenére nekem pont ez a klímás cucc tetszett a legjobban, mert pozitívan állnak a témához, nem pedig a szokásos vége-a-világnak-mind-meghalunk-ha-egy-húsosszendvicset-megeszel gondolatvilág (persze Balatonvilágoson a vega bundáskenyér mellé felszolgált avokádónak nincs ökológiai lábnyoma!:).

  • veerzoltan80

    2021-08-05 16:55:48

    ébredezzünk nyári álmunkból :) mondjuk ez a hármas nem annyira ragadott meg. A klímás cuccról, meg úgy általában a mainstream hullamokat meglovagoló cuccokról Ford Fairline idézete jut eszembe mindig: "... akik ha kell a pénz a dr@gra csinálnak pár rock a dr@g ellen reklámot..."
    a dominós blöffölős téma nekem nem ül, aktív pókerjátékos voltam hosszú éveken keresztül, nekem ez így nem annyira jött át.
    A Lumeria felépítése elsőre a Heroes of Might & Magic klasszikus csata"térképét" juttatta eszembe a korlátozott mozgásokkal és ütközésekkel az ellenfél csapataival. megjegyzem imádom a heroest, késő fiatalságom egyik meghatározó játékélménye volt a 2-3-4-5. rész. Szóval ez bejön, de azért nem rohannék a kasszához :)

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Earthborne Rangers
  • Lumeria: War of the Gods