Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 28. hét

Nyár van, meleg van, megszaladtak a projektek… sőt, néha el is szaladtak mellettem. A mai részben ezért néhány last-minute kampány közül mazsolázhattok. Ha valamelyik megtetszene, akkor siess, mert már csak pár napod van támogatni őket!

Buciefjű hősök

A Platformer az Awaken Realms Lite terméke, ami a nagy sikerű kiadó kisebb lélegzetvételű projektjeivel foglalkozik. Elnézve a látványt és a belefektetett munkát, egész érdekes, hogy az AR-nél mit tekintenek mellékprojektnek… Szóval a Platformer a 80-as, 90-es évek ugrálós-csapkodós játékainak hangulatát idézi meg egy könnyed, egy órás társasban. A játékteret modulárisan állítjuk össze, a cél pedig az, hogy a saját hősünkkel mi csapjuk le elsőként a pálya közepén ólálkodó, csúnya, gonosz bosst. Ezt többféleképpen érhetjük el: megtehetjük, hogy hősiesen berohanunk, és egyedül nézünk vele szembe, de az is egy opció, hogy megvárjuk, amíg a többiek legyengítik, majd mi visszük be neki az utolsó ütést. A harmadik lehetőség, hogy a többieket vadásszuk le először, hogy senki ne zavarhasson minket.

A harc és az egész játék egyszerű, kockacsörgős mechanikát követ, sok csapkodással, hangoskodással és hátbaszúrással. A grafika aranyos, pufifejű karakterekkel próbálja meg… várjunk csak! Bucifejű karakterek, vicces fantasy, hátbaszúrás és támadó-védekező kockák? Nem láttunk már hasonlót valahol? Ha alaposan megnézzük a kártyák dizájnját és a szabályokat, akkor bizony joggal érezhetjük azt, hogy nem csak a klasszikus platformjátékok, hanem az Arcadia Quest is erősen inspirálta a tervezőket! Lényeges különbség viszont, hogy itt a térképet nem felülről, hanem oldalról látjuk, a bábuk pedig (a gyalogkaukk-effektus mintájára) zuhanni kezdenek, ha a kör végén nincs alattuk semmi. Ezt akár az előnyünkre is fordíthatjuk azzal, hogy a mélységbe, vagy mondjuk egy húsevő növény tátott szájába lökdössük a többieket.

Szerencsére az Arcadia Quest üzleti modellje nem inspirálta az Awaken Realmset, ezért se drága add-onok, se még drágább extra kiadás nincsen. A megelőlegezett bizalmat némi előrendelői exkluzív tartalommal és olcsóbb árral hálálják meg.

Platformer by Awaken Realms Lite

Once you end your turn on a spot without a platform, or someone pushes you out of it, you fall down to the next platform below you. Be prepared for some hard landings... and will you be able to catch up? You may also use the gravity mechanism in your favor.

Észak és vér

A Blood of the Northmen két éve egész szép kört futott Kickstarteren. A támogatókat azzal tudta megnyerni, hogy bár egy átlagos, hexás stratégia képét mutatta, jóval több taktikai lehetőséget rejtett magában annál. A térképet a játékosok közösen építették föl, lapkáról lapkára. Ám minden hatszög amellett, hogy bővítette a játékteret, még akciót is adott az építő kezébe. Így, ha utat építettünk, rögtön mozoghattunk is rajta. Ha hegyet húztunk fel, harcba szállhattak a katonáink, stb. Ez, a kissé Carcassonne-ra hajazó extra gondoskodott róla, hogy a seregünk és a terep mellett még a jövőbeni akcióinkkal is foglalkoznunk kelljen.

Mivel az alapjáték sikeres volt, magától értetődött, hogy jönni fog a reprint kampány Blood of the Northmen & Test of Faith néven. Az új játékban hadihajókat, katapultokat, hersireket (kb. a parancsnok-vezér megfelelője a vikingeknél) vethetünk be, de a templomok felépítésével megpróbálhatunk erőszak nélkül (helyesebben inkább: kevesebb erőszakkal) is nyerni. A lehetőségeinket bővíti, hogy ezúttal csapatban és egyedül is nekivághatunk a fosztogatásnak.

Add-onok, illetve deluxe kiadás itt sincsen. Az egyetlen lehetőségünk, hogy az alapjátékkal együtt, kedvezményes áron rendeljük meg a kiegészítőt – ami az északi kultúra, és a háborúskodás kedvelőinek remek választásnak ígérkezik.

"Blood of the Northmen" & "Test of Faith" expansion

Czacha Games is raising funds for "Blood of the Northmen" & "Test of Faith" expansion on Kickstarter! Blood of The Northmen miniatures strategy game by C. Chudyk and the new Test of Faith expansion. New units, actions and more strategy!

Színes falusi hétköznapok

A Sinister Fish Games egyik első projektje volt, a harsány színeket használó, faluépítős Villagers, majd jött a hasonló színvilággal dolgozó Streets. Az új játék azonban nem a metropoliszokba visz minket, hanem ismét a vidéki életet ismerteti meg velünk: ez a Villagers: Shifting Seasons. Már az első projekt is nem várt sikert hozott. Az eredeti terv az volt, hogy a szállításon spórolva Sinisterék maguk fogják majd kiküldeni az összes játékot a lakásukról. Ezt a közel 14 ezer backer után kénytelenek voltak elengedni, viszont több kiadó is felkarolta őket, a játékot pedig több, mint 11 nyelven adták ki.

A Shifting Seasons tehát a Villagers önállóan nem játszható kiegészítője, mely úgy szeretné bővíteni a játékot, hogy közben a lehető legkevesebb új szabályt kelljen megtanulni. Ezt a modularizációval érik el, vagyis úgy, hogy az újításokat nem kötelező mind azonnal bevezetni, annyit használunk fel belőlük, amennyi jól esik. A négy évszak négy új eseményt hoz a játékba, melyek bónusz akciókat és pontszerzési lehetőséget kínálnak. A játékosok aratókat, építőket és egyedi képességekkel rendelkező lakókat toborozhatnak a faluba, valamint megjelenik egy új nyersanyag is: az agyag. Gondoltak azokra is, akik főleg egyedül Villagerseztek eddig, ők egy új, egyszerűsített szóló módot kapnak.

A játékot tovább bővíthetjük fa érmékkel, neoprén playmattel és egyedileg nyomtatott kártyavédőkkel. Ha még csak most ismerkedünk a játékkal, akkor a legjobb választás természetesen az alapjátékot és a kiegészítőt is tartalmazó kezdőcsomag. A bátrabbak a 126 dolláros all-in szintnek is nekiugorhatnak, ez nevéhez hűen mindent tartalmaz, még a korábbi Kickstarter exkluzív kiegészítőket is.

Villagers: Shifting Seasons

Dave Clarke - Sinister Fish Games is raising funds for Villagers: Shifting Seasons on Kickstarter! A multi-module expansion for the Golden Geek Award nominated card game Villagers, from designer & illustrator Haakon Hoel Gaarder.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.


Kommentek

  • porcine

    2021-07-16 23:56:20

    Messze van, de akkor is megéri várni rá!;)

    És előre is köszönöm a lehetőséget!

  • Csiracsirke

    2021-07-14 09:03:30

    Persze mindenképp jövő júniusban kezdik kiszállítani és a meló miatt csak 23 január-februárjában tudjuk majd kipróbálni mert beindult a meló.

  • porcine

    2021-07-14 08:27:45

    A Platformer nálam is hasonló húrokat pengetett meg. És szerettem azt a korszakot.

    Off: Remélem a The Witcher-t egyszer lesz alkalmam kipróbálni!:)

  • Csiracsirke

    2021-07-12 21:25:20

    A Platformer érdekes előhozta bennem a régi 8 bites adventure game feelinget és az Awaken realms nem szokot rossz játékot kiadni a kezei közül.

    A Blood of the Northman is rendben van, támogatnék is de most a The Witcher : Old World all-in csomag egy kicsit rotyra vágott 🤣

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Blood of the Northmen
  • Villagers: Shifting Seasons
  • Platformer