Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 26. hét

Sajnos nem minden kampány tart egy hónapig. Van, ahol két hetet lőnek be, de van, ahol még annyit se. Én igyekszek mindig friss projekteket beválogatni, de fontos, hogy ha megtetszik egy játék, akkor mindenképp látogasd meg a kampány oldalát is, nehogy lemaradj valamiről.

Szivárványkommandó

Ha megkérdeznétek, hogy mi az a három dolog, amit nem akarok látni, biztos, hogy köztük lenne az, hogy a Ubisoft logó egy társasjáték dobozán. Sajnos, azt a csalódást, amit a Might&Magic Heroes okozott, a mai napig nem tudtam rendesen kiheverni. Most itt egy újabb feldolgozás (szerencsére a Heroest azóta békén hagyták), mely a Rainbow Six: Siege helyett a kissé minimalista 6: Siege néven debütál.

A Tom Clancy nevével fémjelzett FPS sorozatot, és annak az egyik legnépszerűbb részét nem kell részletesen bemutatni. A társasjáték változatban ugyanúgy egy különleges kiképzésű kommandóscsoportot irányítunk, akiknek a feladata, hogy kifüstöljék a magukat falakkal és túszokkal elbarikádozó terroristákat (illetve fordítva). A különbség csupán annyi, hogy itt egy-egy ember helyett az egész csapatot mi irányítjuk. A kialakítás remekül hozza az alapjáték hangulatát: ugyanúgy megkapjuk a legismertebb karaktereket, a falakat, a breach charge-okat és a taktikus lövöldözést – mindezt gyönyörű, térbeli játékelemekkel. Természetesen mindenből lehet karton helyett minőségi műanyag kiadást kérni, illetve még egy valódi lézerrel is felszerelhetjük a harcosainkat, ami a line of sightot mutatja nekünk.

A rajongók tehát el lesznek kényeztetve. Látszik is, hogy itt elsősorban az FPS-ből idetévedt gamerek az elsődleges célcsoport: a bónuszok között találunk unlockolható skineket is, a kampány oldal pedig részletesen magyaráz olyan társasjátékos alapfogalmakat is, mint a pledge level és az add-on. A rajongásnak sajnos ára van: az alapdoboz még kijön 69 dollárból, de ha több mindent szeretnél, akkor meglódul az a bizonyos árcédula és szállítással együtt 300 fölött áll majd meg.

6: Siege - The Board Game

Mythic Games, Inc. is raising funds for 6: Siege - The Board Game on Kickstarter! 6: Siege - The Board Game is a tactical 1-on-1 shooter based on the acclaimed Tom Clancy's Rainbow Six: Siege by Ubisoft!

Díjhajhászok

Alfred Nobel nagy álma volt, hogy egy biztonságos robbanószert fejlesszen ki, ami nem árt senkinek, és békés célokra lehet fölhasználni. Sajnos, a lőporral kevert nitroglicerin – bár kétségtelenül nagyot robbant-, nem felelet meg ennek a célnak. Miután a rendkívül instabil szer végzett Nobel barátjával és testvérével is, megszületett a kovaföldbe itatott nitroglicerin, a dinamit ötlete. Ez már ellenállt a rázkódásoknak, és nagyban megkönnyítette a bányászok munkáját. A békés célok ellenére a feltaláló a sajtótól megkapta a nem túl hízelgő, „a halál kufárja” nevet, ezért úgy döntött, hogy a vagyonából egy díjat alapít, melyet minden évben a fizika, a kémia, a fiziológia, az orvostudomány, az irodalom és a béke területén legeredményesebb ember kap meg.

A Nobel Runban most mi is kiérdemelhetjük a Nobel-díjat. Egy kis kutatócsapattal (vagyis egy vékonyka paklival) kezdjük a játékot, amit később bővíthetünk. A kutatási eredményeinket folyamatosan publikálnunk kell majd a különböző szaklapokban, ami győzelmi pontokat (presztízspontokat) fog hozni. Ha ezekből sikerül húszat összegyűjteni, már a miénk is a díj, és a vele járó kilencmillió korona. Ténykedéseinket nem csak a kutatás nehézsége, hanem a váratlan események (mint mondjuk az eszközpark meghibásodása) is hátráltatják.

A téma komolysága ellenére a Nobel Run kifejezetten egyszerű játék lesz, könnyen tanulható szabályokkal. Deluxe kiadás, add-onok nincsenek, de még pledge manager sem: mindent a Kickstarteren kell intéznünk, egy összegben.

Nobel Run: a deck-building game about research and science!

garaizar is raising funds for Nobel Run: a deck-building game about research and science! on Kickstarter! Hire staff, publish articles, and get grants. Top scientists and inventors will help you in your quest for the Nobel Prize!

Paranormal Poker

Ha valaki arról ír, hogy furcsa zajokat hallott és ijesztő árnyakat látott a régi múzeum vagy elmegyógyintézet környékén, a jutalma általában egy legyintés, vagy egy röhögőfejes reakció. A Szkeptikusok (akik nem éppen a legjobban választottak nevet, hiszen ugye pont ők NEM szkeptikusok…) viszont ilyenkor azonnal a helyszínre sietnek, hogy végre lencsevégre kaphassanak egy igazi szellemet.

A Skeptics kooperatív kockajáték lesz, melyben a játékosok két helyszínen próbálhatják meg bebizonyítani a túlvilági lények létezését. Ehhez nyomokat kell keresniük a térképen, amiket Elder Sign jellegű kockadobással fedhetnek fel. Éjfél után egyre gyakoribbak lesznek a paranormális jelenségek, de ennek nem fogunk annyira örülni: ajtók záródhatnak be, elromolhatnak az eszközeink, vagy akár tűz is kiüthet valahol. Közben a szellem minden szobában csak egyszer jelenik meg, mielőtt végleg átvándorolna a túlvilágra, úgyhogy a csapatnak résen kell lennie.

A Skepticset eredetileg négy főre tervezték, de akár egyedül is lehet majd játszani (hmm, nem szívbajos az, aki egyedül indul kísértetekre vadászni egy elhagyatott elmegyógyintézetben…). Deluxe kiadás, vagy add-onok nincsenek, a játékot egyedül a közösség tudja bővíteni, a stretch goalok elérésével. Ha száz dollárt szánunk a játékra, akkor a csomag mellett még azt a megtisztelő lehetőséget is megkapjuk, hogy a készítőkkel játsszunk egy kört, Tabletopián.

SKEPTICS relaunch

Usiak Games and Designs is raising funds for SKEPTICS relaunch on Kickstarter! A board game of paranormal investigation

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • Badan

    2021-07-07 17:39:52

    Én nem érzem erőltetetnek a 6: Siege társast. Ez nem egy megyek és lövök típusú játéknak az adaptációja (szemben mondjuk egy Doommal). A videójátékban is sok múlik az összehangolt csapatmunkán. Csak most egy ember fogja irányítani az egész csapatot (esetleg kettő). Ha a Rainbow 6 gyökereit nézzük, ahhoz is jól illeszkedik. A számítógépes játék korai részeiben is meg kellett terveznünk előre az akciókat alaprajzi nézetben, amit aztán végrehajtottunk az alakulat egyik tagjaként. Az adaptál, új részben a magasabb szintű játékosok begyakorolt, összehangolt taktikákat hajtanak végre a videójátékban is, amit jól leképezhet a társasjáték változat is.
    A visszajelzések is jók eddig, persze ebből kérdés, hogy mennyi a fizetett marketing...

  • hierroo

    2021-07-05 11:07:46

    Ha van erre igény, akkor legyen! A társasjátékoknak az az előnyé, hogyha meg is veszed, mert tudod mit veszel, akkor a társasjáték nem fog elromolni! Egyéb más elektromos eszközökkel szemben, amelyek úgy vannak legyártva, hogy x ideig fog működni. Ez ami engem is bosszant, mert ez nagy átverés. Viszont ha drága is egy társasjáték, legalább tartósan a tiéd lesz, addig játszhatsz vele, amíg jólesik és persze ha van kivel.
    Ebből a szempontból jó a Kickstarter, mert lehet figyelni az igényeket. Lehet, hogy kicsit drágább, de aki megveszi magának, annál valószinűleg nem fog porosodni az a játék a polcon!

  • vigh.doraa

    2021-07-05 09:02:13

    Mindenből kell társas is, aminek már meg van alapozva a hírneve a videójátékokkal. Mindegy ha jó, ha nem, akkor is meg fogjáj venni, és nagyrészt sajnos nem az az alap, hogy valakinek lesz egy jó ötlete, hanem hogy PÉZPÉZ.

  • hierroo

    2021-07-02 17:31:03

    Egyetértek veled a 'Rainbow Six: Siege'-vel kapcsolatban. Erőltetett. És ha a téma érdekes is lenne, akkor is inkább számítógépen játszanék ilyen jellegű játékot, nem társassal. Nem lehet, hogy pont azért tűnik erőltetettnek ez a játék, mert ha valaki ki akar kapcsolódni, nem akar agyalni, csak lövöldözni, akkor azt a számítógépes játék jó eszköz rá. Egy társasjáték ellenben nagyobb gondolkodást igényelhet. Számolgatni, tervezgetni kell a lépéseket, stb. szóval kicsit körülményesebb. Bár aki pont ezt szereti, annak nem akarom elvenni a kedvét. Az Ubisoft elég jó dolgokat szokott csinálni pc-n, úgyhogy érdekes lehet, hogy milyenek lehetnek társasjáték készítésben?

  • Csiracsirke

    2021-06-28 16:07:30

    A Rainbow Six: Siege feldolgozás nekem valamiért túl erőltetett attól még lehet jó, ennyire kell a pénz a Ubisoft-nak? Pedig videjátékok terén ha nem is hoznak kiemelkedőt az erős jó kategóriát tudják hozni általában.

    A Skeptics tetszik szeretem a noir misztikus, szellemes, sztorikat ezért tetszik az Elder Sign is és ez hasonló kiváncsi vagyok hogy milyen lesz.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • 6: Siege - The Board Game
  • Skeptics
  • Nobel Run