Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 21. hét

Ti milyen sorrendben haladtok végig egy Kickstarter projekten? Sokaknak az egyetlen tájékozódási pont a videó. Én általában beletekerek a kampányba, és próbálok elkapni szavakat vagy képeket, amik megfognak, és ezután indítom csak el a videót.

Panic! at the Castle

A Castle Panic tizenkét évvel ezelőtt született, kellemes kis várvédő játék. A szörnyek hullámokban támadva próbálják bevenni a várunkat, mi pedig egymást segítve kell, hogy visszaverjük őket. Ha az ellenség betör a kastélyba, mindenki veszít, de ha sikerül visszaverni őket, akkor csak egy nyertest hirdetünk ki. A játék az elmúlt években szépen végigjárta a népszerű társasoknak kijelölt ösvényt: jöttek hozzá kiegészítők, született big box kiadás és gyerekeknek szóló verzió is – még Star Trek változat is készült belőle.

Most eljött az idő az optikailag is felturbózott és természetesen minikkel megrakott deluxe kiadás megjelenésére. A Castle Panic Deluxe Collection szembetűnő újítása a tábla közepén, műanyagból felépíthető kastély, melyen tokenek helyett szintén műanyag elemekkel tudjuk jelölni a megerősített falakat. A szörnyek is új külsőt, valamint egy hasznos funkciót is kaptak: a sérüléseiket a talpukon elhelyezett kattintó-számlálóval tudjuk vezetni (emlékszik még valaki a jó öreg MechWarriorra?). Persze egy új kiegészítő is érkezik a játékhoz, ami Crowns and Quests névre hallgat. Ebben saját karaktert indíthatunk, és küldetéseket kell teljesítenünk ahhoz, hogy megmentsük a kastélyt.

A támogatásra számos lehetőséget kínáltak a tervezők. Hatvan dollárért kérhetjük csak magát a kastélyt és hozzá a fa alkatrészeket – ez a szint azonban nem tartalmazza a szörnyminiket. Szintén hatvan dollárért megvehetünk mindent, ami műanyag – ekkor viszont a fa alkatrészekről kell lemondanunk. A teljes deluxe alapjáték 75 dollárt kóstál, ha kiegészítőkkel együtt kéred, akkor pedig 200-at, de az viszont megint nem tartalmazza a szörnyfigurákat. Te is összezavarodtál? Nos, akkor a 350 dolláros deluxe collection szintet neked találták ki! Ezzel megkapsz minden kiegészítőt és játékot szörnyestül-bőröstül, és nem kell az add-onokat számolgatnod.

Castle Panic Deluxe Collection

Fireside Games is raising funds for Castle Panic Deluxe Collection on Kickstarter! Deluxe editions of the cooperative tower defense game Castle Panic and all its expansions with miniatures, new art, and more!

Színek szigete

A Burunak sikerült egyetlen képpel megragadnia a figyelmemet. A grafika és a harsány színek csak úgy vonzzák az ember tekintetét, és annak ellenére, hogy jó gondolkodós, 1,5 órás stratégiáról van szó, az egésznek van egy különleges, békés hangulata. A játékban felfedező nemeseket alakítunk, akik Buru szigetére utazva azt a feladatot kapták, hogy… nem, nem kell leigázni senkit! A cél, hogy Buru lakosaival jó kapcsolatokat építsünk ki, mely megnyitja az utat a kereskedelem felé.

Minden fordulóban négy, különböző erejű felfedezőt kell elhelyeznünk az akciómezők egyikére. Lemaradni nem fog senki semmiről, viszont az akciókat a figurák ereje szerinti csökkenő sorrendben hajtjuk végre. Főleg nyersanyagokat kell majd gyűjtenünk, melyekkel a helyi lakosok képességeit aktiválhatjuk. Viszont, ha nyerni akarunk, akkor nem elég az embereknél bevágódni: áldoznunk kell a szigetet őrző szellemeknek is.

Ahogy az lenni szokott, a Buru is több kiadást kap. A deluxe változat fő erénye (az inzert mellett), hogy minden figurára, valamint a dobozra is felvisz egy kis csillogó aranyfestést. Kérhetünk még playmatet és kókuszdió tálkákat is, valamint jelentős felárért megkaphatjuk a játék dedikált prototípusát.

Buru

Crafty Games is raising funds for Buru on Kickstarter! Midweight Euro board game for 1-4 players, featuring highly interactive gameplay, lush graphics, and premium components.

J É G

Már egy ideje tologatom magam előtt az I C E-t, mindig átdobva a következő hétre, mert nem tudom eldönteni, érdemes-e írni róla. A hátránya, hogy elképesztően idétlen nevet találtak ki neki és, hogy a szintén idétlen nevű (This Way!) kiadó első projektje. Az, hogy a játékban az ásást fizikailag is meg kell valósítanunk az újabb és újabb lapkarétegek felfordításával, jó ötlet, de nem tudom, hogy játék közben mennyire lesz egyszerű körömmel felpiszkálni a tile-okat. Végül az egyedi látványvilág és a játékmenet győzött meg.

Sarkvidéki kutatók vagyunk, akik csákányt ragadva nekiállnak föltörni a jeget mindenféle természetfeletti dolog után kutatva (hogy ez mennyire nem jó ötlet, arra számos film és egyéb mű figyelmeztetett már korábban). A hatszöges táblán szabadon mozgathatjuk a túravezetőnket és a régészeinket. Ha alkalmas helyet találtunk, akkor elkezdhetünk ásni, vagyis eltávolíthatjuk az alattunk lévő hatszögletű lapkát. Összesen öt rétegen rághatjuk át magunkat, ami azt jelenti, hogy ilyen mélyen tudunk behatolni a táblába. Természetesen minél lejjebb megyünk, annál érdekesebb dolgok kerülnek majd elő a jég alól – melyek jó esetben győzelmi pontokat termelnek. Öt különböző társaság tagjaként vághatunk neki a kalandnak, mind-mind eltérő célokkal és képességekkel. Ha megtaláltuk a játék végét jelző ősi építményt, az minden esetben hatással lesz a következő játékunkra valamilyen módon.

Az I C E egyedülálló látványvilágáért a francia illusztrátor, Leonard Dupond felel. Az ő rajzaiból kaphatunk egy sorszámozott példányt, ha drágább támogatási szintet választunk. A gyűjtői kiadás ezen kívül fém érméket és vastagabb játékoslapokat tartalmaz, valamint egy mutatós sötét borítót, mely szintén Dupond munkája.

I C E

This Way ! is raising funds for I C E on Kickstarter! Snow as far as the eye can see... Lead your archaeological expedition to uncover artifacts. Exploration · Tile mining · Collection. ❄️

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

03Aug

Kickstarter körkép - 31. hét

Megjelenés | 2022.08.03. 19:00:00

A héten a kalandorok ne kíméljenek. Visszatérünk közösen a sírból, szembeszállunk a Draconis invázióval, majd végül érkezzen egy igazi kockulás.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • Adney

    2021-05-26 07:47:53

    Az ICE kigondolása tetszik, de azon felül, hogy nehéz lenne "felpattintani" a lapokat, még le is kell pakolni, majd vissza kell tenni a figurákat. Egyébként a téma és mechanika nagyon hasonlít Tikal-ra, csak itt lefelé terjeszkedünk és az Antarktiszon van az expedíció.

    A Castle Panic-nál (meg úgy általánosan fantasy témánál) valamiért nem tetszik, hogyha "túl kedves", képregényszerű rajzolást alkalmaznak. A régi verzió grafikáját jobbnak találom, persze a színezésén módosíthatnának.

    Ezek közül a Buru fogott meg a legjobban a megjelenése, a téma miatt és mert egyedül is lehet játszani. Jó ötlet volt a készítőktől, hogy gif-eket tettek be a szabályok magyarázásába, még ilyet nem láttam más társas leírásánál.

  • Robby

    2021-05-25 00:01:46

    Nekem mind a három játéknagyon tetszett. Jó, hogy bekerült az ICE is, mert kis kiadó első projektje, így szükségük van a támogatásra. A Castle Panic-nál meg kezdtem örülni, hogy csak 60 dolcsi lesz és milyen sok szép kidolgozott minit tartalmaz, de tovább olvasva láttam, hogy a fa figurás verzió a 60 dollár :(

  • porcine

    2021-05-24 19:20:13

    Nekem az ICE tetszik a legjobban. Érdekes a felépítése és nagyon tetszik a grafikája. Ha boltban látnám, azonnal lecsapnék rá.

  • Csiracsirke

    2021-05-24 11:23:37

    Ma is tanultam valamit ezért szeretek én ide járni 😁 köszi a háttérinfót

  • rocky015

    2021-05-24 11:12:35

    Pedig akkor kaphatnál a kínai császártól nemesi rangot😃

    A régi időkben a hosszú köröm a társadalmi státusz jelzésére szolgált, ugyanis ezek az emberek nem végeztek fizikai munkát. Még azt is jelentette a hosszú kisujjköröm, hogy viselője szerencsés ember. Jellegzetes kínai hiedelem, hogy akinek a kisujja túlér gyűrűsujjának utolsó ujjpercén, annak különleges szerencsében lesz része, amikor majd nagy szüksége lesz rá. Ha valakinek nem elég hosszú a kisujja, akkor a köröm növesztésével nagyobb esélye lesz a balszerencsét távol tartania.

  • Csiracsirke

    2021-05-24 11:06:33

    Mekkora ötlet így akkor nem kell megnövesztenem a körmöm a kisujjamon 😂

  • rocky015

    2021-05-24 11:05:26

    Csak kár, hogy nem tudom levédetni az ötletemet😆

  • nemi92

    2021-05-24 10:58:09

    Ez is igaz! Ha ők nem orvosolják, akkor lényegében te már meg is tetted helyettük ezzel a frappáns ötlettel! 😁

  • rocky015

    2021-05-24 10:56:16

    A csempék felszedésének gondját orvosolhatja valamelyik Lego-ból kölcsön vett mini csákány vagy akár egy valamilyen kicsi, de masszívabb lapos műanyag. De elfért volna egy csákány az alapjátékba vagy akár egy drágább pledge részeként. Az is lehet hogy később mint kiegészítőt meg lehet hozzá rendelni később ha befut a játék.

  • rocky015

    2021-05-24 10:52:26

    Nekem a konzolos játékok öröméből nem igazán jutott ki, így nem tudom azokhoz viszonyítani. Általában a különleges megoldások mindig belopják magukat a szívembe, lásd itt az "ásást".

  • nemi92

    2021-05-24 10:34:14

    Ha őszinte szeretnék lenni akkor a 3 játék közül legkevésbé a castle panic fogott meg, leginkább pedig a Buru és az ICE.

    Buru valóban szép, ahogy a többiek is mondták, és ötletesnek is ígérkezik, hogy végre nem pusztítanunk kell, hanem együttműködnünk. Ígéretesnek tűnik, bár én a leírtak alapján és a látottak alapján még nem feltétlenül fizetnék be rá, de ez az én véleményem.

    Az ICE viszont nagyon tetszik. Maga a téma is érdekes és izgalmas a számomra, illetve tetszik a színvilág és a játék mechanikája. Egy dolog aggaszt, amit a cikk írója is megemlít, hogy mennyire lesz bajos majd felszedegetni a lapkákat. Szenvedést okoz e majd annak, akinek pl vastagabbak az ujjai. Bár ez fenn áll a sárkány palotánál is, de ettől függetlenül én azt is kifejezetten szeretem. Meglátjuk, én nyomon követem szerintem, hátha a kosárban landol később!

  • Csiracsirke

    2021-05-24 10:20:46

    Az ICE engem a konzolos indie játékokra emlékeztet az illusztrációi miatt szép letisztult asztalképet mutat valóban ez az "ásós" játékmenet érdekes és nem biztos hogy félni kéne attól hogy szétcsúsznak a csempék mert ha jól láttam egy keretben vannak így megkönnyítve a játékot

  • rocky015

    2021-05-24 09:57:25

    Kezdjük a Castle Panic-el; az nekem elsőre egy felturbózott Utolsó Erőd-nek tűnik. Mondjuk itt pont fordítva van, a szörnyek kapták a miniket és nem a várvédők és sanszos, hogy nem nettó mazochista önsz***tás. Jó a sebzés megjelölésének a megoldása és a bővíthető vár opció, de nekem pont az nem ragadta meg a figyelmem.
    Nem úgy mint a Buru vagy az ICE.
    Előbbi kétségtelenül gyönyörű kivitelezés és az az insert, te jó ég!😃 Csak ne kéne annyit várni rá amíg megérkezik, egyedül ez a bajok a KS kampányokkal. De ez mondjuk jó is mert nem győzném anyagilag.
    Az ICE elsőre izgalmasnak tűnik, de csak több fővel. Tetszik az "ásás", ilyet még eddig nem tapasztaltam. Úgy gondolom nálunk elférne, bár nem lenne sűrűn pörgetve.

  • Eyesis

    2021-05-24 00:42:57

    Az ICE tényleg nagyon szép, de még én sem jutottam dűlőre vele, hogy akarjam-e vagy se. Mondjuk én kezdek átszokni a bolti vásárlásra, mert ott jobban tudom magam kontrollalni, hogy hiaba a kedvenc mechanizmusom a deck building, nem veszek egy xediket belőle, mert tetszik a grafikája :) A Buru meg a szigetes játék rólam viszonylag könnyedén lepattantak, de van pár ks projekt, amiken még pörgök, de még nem említetted.

  • Csiracsirke

    2021-05-23 17:36:58

    A Buru tényleg szemet gyönyörködtető és békés hangulatot áraszt egyetértek az íróval és a játék menet is érdekes végre nem leigázni kell a szigetlakókat hanem kapcsolatokat építeni jónak igérkezik a kampány és az kifejezetten tetszik hogy playmat van hozzá nekem valamiért jobban tetszenek mint a táblák kiváncsi vagyok hogy mikor fog az jobban elterjedni hogy a táblák helyett egy playmat játékteret kapsz nekem tetszene a dolog bár nyilván emelne a játék értékén

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék