Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 20. hét

Szerintetek mennyire fontos, hogy egy játéknak egyedi legyen a témája? Sajnos a túlkínálat azt eredményezi, hogy legyen bármennyire is jó, egy újabb lovecrafti vagy hajós játék sokak szemében csak „már megint egy cthulhus/kalózós” dolog lesz. Ellenben, ha valami teljesen új dologgal próbálkozik a kiadó, lehet, hogy nem fogják elég komolyan venni.

Kivi kivinek farkasa

Egy új-zélandi kereskedő vagy és szeretnéd értékesíteni a helyben termelt gyümölcsödet. Mivel a „kínai egres” nem hangzik túl jól, ellenben a dinnyét imádják az emberek, kézenfekvő, hogy termékednek a dinnyécske nevet add (az ne zavarjon, hogy a két gyümölcs még csak nem is hasonlít). Sajnos az amerikaiak elkezdték megvámolni a dinnyéket, úgyhogy gyorsan új nevet kell kitalálnod. Így kapta végül a szőrös, barna kivi a nevét a szintén „szőrös”, helybéli madárról.

A Kiwi Chow Downban kivik (a madarak) harcolnak, hogy minél több kivit (gyümölcsöt) szerezzenek meg a másiktól. Korong alakú harcosaink színes hatszögeken esnek egymásnak. A cselekedeteinket kártyákkal irányíthatjuk: mászkálhatunk, kiszoríthatjuk a mezőkről az ellenfeleinket és épületeket húzhatunk fel. Ez utóbbiaknak meglepően jó lett a kivitelezése (bocs…) – a részletes műanyag figurák erősen kilógnak az egyébként absztraktra hajazó látványvilágból. Hogy a győztesnek járó koronát ki viseli majd (befejeztem…), azt a négy forduló alatt összeszedett győzelmi pontok határozzák meg. Ezeket épületekből, célkártyákból és elfoglalt területekből szerezhetünk. Kicsit bizonytalan vagyok, hogy melyik kategóriába lehetne sorolni a Kiwi Chow Downt, mert egyszerre tűnik stratégiának és vicces szórakozásnak is. A készítők szerint a családi besorolás áll hozzá a legközelebb.

A Detestabe Gamesnél imádják a röpképtelen szárnyasokat és a kihalt, vagy kihalás szélén lévő fajokat. Volt már játékuk csirkékről, dodókról és dinókról is. Most a kivik vannak terítéken, de korlátozott darabszámban még beszerezhetők az előző játékaik is a kampány alatt. Ha kedvet kaptál, akkor érdemes itt támogatni a projektet, mivel, ha kerül is példány a boltokba, azokban nem lesz egy darab sem a Kiwi Chow Down csodás figuráiból.

Kiwi Chow Down

Detestable Games is raising funds for Kiwi Chow Down on Kickstarter! Feed, grow, and push! ... or explode. A bombastic game for 1-4 players with funny art & minis from the creators of Dodos Riding Dinos

Ókori kirakó

A Forbidden Gamesnél igazán nem lehet panasz az alkotók kreativitására. Érmedobálós-fantasy, gyíkvarázslós-licitálós, gyűjtögetős-mosómedvés játék is volt már a palettájukon. Most a hosszú és komplex világ felé próbálnak terjeszkedni a Mosaic-kal. A szép, mozaikos táblán a Földközi-tengert és partvidékét láthatjuk. Az itt fejlődő, ókori civilizációk felvirágoztatása lesz a feladatunk a másik öt játékos ellen.

Jól gondolod, ez nem lesz egyszerű! Minden körben nyolcféle akció közül válaszhatunk majd. Ezek közül az egyszerűbbeket (termelés, egységek mozgatása, szaporodás) egyedül is el tudjuk végezni. A fontosabb akciókat azonban a többiekkel együtt végezzük, a lehetséges kártyákat egy közös készletből válogatva. Így nem építhetünk meg bármit, és nem fejleszthetünk ki bármilyen új technológiát, csak azt, amit a többiek meghagytak nekünk. Akcióinkkal a civilizáció kilenc alkotóelemét építhetjük ki, melyek természetesen győzelmi pontokat is hoznak majd nekünk. A játékidő az óvatos becslések szerint is két óra lesz, bár maximális játékosszámnál ez még bőven kúszhat feljebb.

Bár a képeken a Mosaic valóban nagyon mutatós, tudni kell, hogy a 80 dolláros alapkiadásban minden papírból van. Ha szeretnénk a miniket és történelmileg hiteles fémpénzeket is magunkénak tudni, akkor a 150 dollárba kerülő Colossus szintet kell választanunk.

Mosaic - A Story of Civilization

Forbidden Games is raising funds for Mosaic - A Story of Civilization on Kickstarter! An action-selection board game where you guide an ancient Civilization from its founding to its ultimate fate in history

Tea, két főre

Egy volt angol munkatársam kifejezetten rossz véleménnyel volt a kommersz filteres teákról. Mindig kérdezgette reggelente, hogy rendes teát is ittam-e aznap, vagy csak azt a hu… á, hagyjuk! Szóval ő biztos örülne, ha látná, hogy a Chai: Tea for 2-ban valóban minőségi italt állíthatunk elő, méghozzá a saját földjeinkről. A kiadó házaspár, Dan és Connie Kazmaier imádják a teát, ez már a harmadik KS kampányuk a népszerű forró italról.

A Chai hossza a fordulók számának variálásával állítható lesz. Így lehetőség van 25, 35 és 45 perces játékra is, valamint kétféle nehézség közül is válaszhatunk. Mivel a korábbi teás játékok "duelesített" változatáról van szó, a játékosszám fixen kettő lesz. A Chai munkáslehelyezős játék, de figurák helyett kockákat használunk majd jelölőknek. Ez azért lesz érdekes, mert bizonyos akciókat, csak adott számú vagy kombinációjú (például sorban egymást követő) kockákkal lehet igénybe venni, valamint a nagyobb értékűek ki is szoríthatják a kisebbeket. A szabályfüzet mindezt remekül elmagyarázza, a sok színes szemléltető ábra mellett szinte eltörpül a szöveg – de azért helyet kapott egy kis teatörténelem és egy rövid képregény is benne.

Az alapkiadás mellett elérhető természetesen egy deluxe edition, ami fém alkatrészekkel bővíti az eredeti játékot, valamint ötszörös áron kérhetjük a limitált darabszámú master editiont is. Ez utóbbiból csak kétszáz darab elérhető és névre szóló plakettel érkezik.

☕️ Chai: Tea for 2-A Tea Board Game Duel!

Dan & Connie Kazmaier is raising funds for ☕️ Chai: Tea for 2-A Tea Board Game Duel! on Kickstarter! Set sail your most delicious brews in this tea-riffic board game in the immersive ☕️ Chai series by Steeped Games.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • edboyww

    2021-05-17 22:32:53

    Mindet akarom! :) A kiwisből amúgy jó, hogy már kifogyott a dodós pledge, különben nem tudtam volna ellenállni...

  • Csiracsirke

    2021-05-17 20:38:57

    Ne is mond én is csak 3 társast várok Ks-ről az Ankh- God of Egypt-et már 1 éve, nagy egyiptomi playmat-el, a szamurájok és a vikingek után most az egyiptomi mitologia van soron nagyon szép minikkel mostmár aktuális lenne az érkezése.

  • rocky015

    2021-05-17 17:59:25

    Az idei KS kampányok közül egész sokban láttam fantáziát. Szerintem egy kezemen meg tudom számolni hány darab játék az, amit nem támogattam volna és azokat is csak azért nem, mert nem én voltam a célközönség.
    Ezek közül pedig mond a három jöhetne csak ne lenne az a hosszú-hosszú várakozási idő amíg fizikai formában megkapom őket😆

  • Adney

    2021-05-17 17:42:48

    A Kiwi Chow Down-ról nekem az Unikornisok: A rémes ménes juttott eszembe, talán a rajzok miatt. Azért több stratégia rész lehet a kiwisben így a szabályt elnézve.

    A Mosaic tetszik a legjobban. Kicsit Rome: Total war hangulata van, a térkép mintázata nagyon tetszik, csak ezt a hatszög pályát hagyhatták volna. Nekem a térképes pályáknál jobban tetszik, ha amorf egy-egy mező. A hatszög mintát inkább olyannál tudom elképzelni, mint a Kiwi-s, ahol a pályát mi építjük fel. A miniket meg nem tartom szükségesnek, a lapok is jól néznek ki.

    A Chai: Tea for 2 a kockák miatt nekem felejtős, nincs nagy szerencsém. 😅

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Mosaic: A civilizáció története
  • Chai: Tea for 2
  • Kiwi Chow Down