Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 15. hét

Szerintetek van olyan tematika, amiből még nem csináltak elég társasjátékot, pedig érdemes lenne rá? Én például szívesen látnék egy társast, ami a mélytengeri élővilágot mutatja be, mondjuk egy olyan mechanikával, mint a Fesztáv.

Kicsontozva

Egy rakás dühös és fegyveres zombi tart felénk, és már nincs hová menekülni! Na és? Hacsak nem egy Michael Jackson klip közepén vagyunk, nem hiszem, hogy bárkit is érdekelnének a zombik! Keressünk valami fegyvert a ruhatárban és vágjunk le pár élőhalott fejet!

Valahogy így gondolkodhatnak a Bone to Pick főhősei is, csak ők még szeletelés közben is azzal vannak elfoglalva, hogy melyikük a menőbb – meg azzal, hogy a kiszáradást elkerülendő, időben legurítsanak egy korsó sört. A játék a könnyed, sőt, egyenesen a partijáték kategóriába viszi a zombigyilkolást. Mindenki megkapja a maga fegyverkészletét, majd a játékosok egyesével tűntetik el a rájuk támadó szörnyeket. Minden zombira mindenki egy fegyverlapot játszik ki, titokban. Ha ezek összesített ereje eléri az ellenfél szintjét, akkor a csúfság pokolra száll, de a legerősebb fegyvert bevető megtarthatja a fejét trófeaként. Ha mindenkit sikerült legyőzni, akkor az elégedett harcosok kiválasztják maguk közül a Legendát, vagyis azt, akinek megmaradtak a legerősebb fegyverei és mégis ő győzte le a legtöbb zombit. Ha viszont a játékosok elbuktak, akkor az, aki önző módon megtartotta magának az erős lapokat, az lesz a Bűnbak, duplán elveszítve a játékot. A Bone to Pick játszható kampány módban is, ekkor négy, egyre erősebb zombihordát kell legyőzni, a kihívást pedig a Rise of the Necromancers kiegészítővel tudjuk növelni.

A játék a Game Obscura csatornát is vezető Csirke József munkája, valamint a Shardhunterst és az Ausoniát is jegyző, ízig-vérig magyar csapat áll mögötte. Ennek megfelelően a színes, magyar szabálykönyv már most letölthető a kampány oldaláról.

Bone to Pick

Peter Hornyak is raising funds for Bone to Pick on Kickstarter! Bone to Pick - an easy to pick up card game.

Eat, sleep, game, repeat…

A fogyasztói társadalom és az agresszív, folyamatos vásárlásra és elégedetlenségre ösztönző reklámok egyfajta állandó, elnyújtott szorongásba taszították az emberiséget. Egyszerűen nem tudunk tartósan boldogok lenni, ha nem tartjuk fent az állapotot állandó vásárlással. Ezért azonban dolgoznunk kell, amitől fáradtak leszünk és ismét szorongani fogunk, melyet akkor oldhatunk fel, ha megint vásárlunk valamit… Hogyan léphetünk ki ebből a testet-lelket felőrlő mókuskerékből? Természetesen úgy, hogy vásárlunk egy erről szóló terméket egy közismerten manipulatív eszközöket használó, meggondolatlan fogyasztásra ösztönző oldalon!

A LOOP – Life of Ordinary People ezt a napi robotolást mutatja be egy kártyajátékon keresztül. A folyamat nagyjából megegyezik a fentebb leírtakkal: boldognak kell lennünk, melyet munkával, vagy a céljaink elérésével érhetünk el. Csak úgy, mint az életben, itt is akkor leszünk igazán sikeresek, ha lelkiismeret nélkül átgázolunk máso… akarom mondani szívességet teszünk a többieknek, ezzel könnyebben elérve a céljainkat és növelve a szintén boldogságot okozó reputációnkat.

A társadalomkritikai mondanivalót megerősítendő, itt is választhatunk az alapjáték mellé add-onokat, bár a készítők ragaszkodnak hozzá, hogy ezek nem a lehúzás kedvéért kerültek be – ezek „másfajta” add-onok. A fenntarthatóság jegyében a LOOP környezetbarát anyagokból és műanyag komponensek nélkül készül, valamint több nyelven is elérhető lesz majd.

LOOP - Life Of Ordinary People

Blackbody Lab is raising funds for LOOP - Life Of Ordinary People on Kickstarter! Work, Buy, Consume, Die... Can you break this LOOP? | A boardgame about Consumption, Environment, & Happiness.

Parányi megszállók

Sajnos a magyar nyelv nem bővelkedik kifejezésekben, ha kitalált lényekről van szó. Nekünk minden kis termetű humanoid törpe. Ha nem emberi arca van, akkor manó, ha esetleg még farok is társul hozzá, akkor meg kobold. Az angol ennél jobban disztingvál: a mokány, de alacsony, fejszés harcosok (mint Gimli) a dwarfok, a mikulássapkás, szakállas kertitörpék pedig a gnome-ok – nekünk persze mindkettő törpe.

A Rise of the Gnomesban egy serfőző birodalmat üzemeltetünk, melyet a fent említett törpék (a mikulássapkás verzió) tartanak rettegésben. A törpék egyfajta automatizált, semleges oldalt képviselnek. Ha ők több pontot érnek el a játékosoknál, mindenki veszít. A borítókép ellenére nem csatáznunk kell majd: a Rise of the Gones inkább területfoglalós stratégia és erőforrás-menedzsment lesz. Játszható egyedül, kooperatívan és egymás ellen is, mindemellett pedig hét különböző nehézségi szint gondoskodik az újrajátszhatóságról.

A kiegészítőkkel hat főre növelhetjük a játékosok számát, valamint akár tizenhattal is megnövelhetjük az amúgy sem túl szegényes faji választékot. Ezeken kívül a kötelező fémpénzeket adhatjuk a csomagunkhoz, illetve egy kifejezetten hasznos, a komponensek elcsúszását meggátoló kiegészítőt kérhetünk a táblákra – ez utóbbi amúgy lassan lehetne már alap minden társasjáték esetében.

Rise of the Gnomes

August Games is raising funds for Rise of the Gnomes on Kickstarter! Unique player races, seven levels of difficulty, and four different ways to play.

írta -- Ludnes

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

03Aug

Kickstarter körkép - 31. hét

Megjelenés | 2022.08.03. 19:00:00

A héten a kalandorok ne kíméljenek. Visszatérünk közösen a sírból, szembeszállunk a Draconis invázióval, majd végül érkezzen egy igazi kockulás.


Kommentek

  • Robby

    2021-04-26 21:36:09

    Nekem a Zombis játékok alapból tetszenek, főleg, ha ez egy hazai csapat munkája, szóval erre befizettem. A sörös játék is nagyon tetszik, lehet, hogy azt is megbeckelem...

  • godzsakattila

    2021-04-26 18:06:39

    A Rise of the Gnomes története engem kilóra megvett :D Megvédeni a sörfőzdém egy gnómhadsereg ellen, mi más kellhet még?

  • rocky015

    2021-04-19 15:00:38

    Ebből most elsőre az jön le nekem, hogy kártyajátékokban jók vagyunk. Bár még a cikkben említett másik két magyar fejlesztésű játékkal nem találkoztam és -uram bocsá'- most hallok róluk először, de első ránézésre jónak tűnnek. Kár, hogy nem kapni őket, legalábbis itt az oldalon nem jelzik.
    A zombi témáról szerintem szinte akármennyi bőrt le lehetne húzni, végül úgyis marad egy csontváz, ami megint egy jó téma játékokhoz. A leírt játékmenet kellően taktikussá teszi számomra, elsőre tetszik.

    A másik két játék közül pedig a LOOP, ami felkeltette a figyelmem. A társadalomkritikát szeretem; az embernek kell, hogy valaki/valami -ez esetben egy játék- görbetükröt mutasson neki és szembesítse az embert önmagával. Plusz pont az anyaghasználatért.

  • PixelDrake

    2021-04-19 12:35:09

    Egy kicsit összekavarodtak a dolgok. Ez itt a múlt heti rész. Az aktuálisat már megtalálod az oldalon, 16. hét címmel.

  • Treffhetes

    2021-04-19 10:59:26

    Ezzel akkor vagy múlt heti közzététel volt a cél, vagy a 16. hét a helyes cím :)

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Bone to Pick