Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 7. hét

Sokaktól hallottam, hogy a Valentin-napi programok közé beépítik a közös társasjátékozást. Nagyon helyes, adjuk meg a módját a rózsák, plüss szívek és bonbonok átadásának. Nektek van közös kedvenc - párkapcsolati játékotok?

A Komor erdő lakói

Ha az én falum mellett lenne egy erdő, amiben démonok tanyáznak, és ahonnan a betévedők sokkos állapotban kerülnek ki (már, ha kikerülnek), biztos, hogy minden oldalról négyméteres kőfallal venném körül, amit teleaggatnék piros fekiáltójeles táblákkal. De nem, Radgost erdeje mellett a logika nem divat, ezért megelégedtek azzal, hogy sokszor elmondják, hogy az erdő tiltott terület. Természetesen két kisgyereknek sikerült beúsznia egy csónakon, úgyhogy lehet szervezni a mentőakciót…

A Forest of Radgost a szláv mitológiát dolgozza fel egy kooperatív játék keretében. A cél három nap alatt megmenteni a két gyereket egy akár hétfős kalandozó csapattal. Az erdőben az ágas-bogas növényzet és a sűrű köd miatt a tájékozódás szinte lehetetlen, ezért a tapasztalatlanabb karaktereknek a megtett út hosszát és irányát dobókocka dönti el. A fák mögött az elátkozott tisztásokon furcsa lények várakoznak. Vajon ellenségesek? Ha igen, akkor jobb ötlet először ütni – de mi van, ha barátságosak? Akkor nem lenne jó döntés magunk ellen fordítani egy potenciális segítőt. A találkozás végkimenetelét az eseménypaklik és a kampányfüzet írja le. Vérszomjas vikingjeink természetesen nagyon családbarát kalandozást folytatnak, ezért egyetlen lényt sem ölnek meg – bármilyen erőszakos cselekmény vége legfeljebb menekülés lehet.

A Forest of Radgost tehát abban különleges, hogy nem a hentelést, hanem a konfliktusok kreatív megoldását helyezi előtérbe.  Létezik belőle figurás és minimentes verzió is, illetve meg lehet rendelni csak a figurákat is, ha valaki azt szeretné. A legdrágább szinthez dobópohár, márványos kocka és két óriásfigura jár.

Forest of Radgost

IVAN is raising funds for Forest of Radgost on Kickstarter! A co-operative storytelling board game based on Slavic mythology.

Gyémántok helyett

A szörnyek csak jönnek és jönnek, mi pedig úgy állíthatjuk meg őket, hogy tornyokat építünk az útjukba, reménykedve, hogy a mi végtelen nyílzáporunk tovább bírja, mint az ő végtelen hordájuk. Igen, ez egy tower defense játék. A Kingdom Rush már két éve is nagyon szép kört futott Kickstarteren, egymillió dollár fölötti végösszeggel. Most Gamefoundon próbálkozik, egyelőre szerényebb eredményekkel. Nem mintha 300 ezer dollárral szégyenkeznie kellene, csak most 55-szörös túlteljesítés helyett meg kell elégednie hatszorossal.

A recept továbbra is ugyanaz. A szörnyek 5*5-ös lapokon érkeznek, véletlenszerűen elszórva. Mi a tornyainkból tetris-elemekkel támadhatjuk őket. Akit sikerült letakarni, az elhullott. akit nem, az jön tovább. Anno az időmágus ellen küzdöttünk, most a Kingdom Rush: Elemental Uprisingban az elemek hatalmával kell megmérkőznünk: magmaelementálok és hobgoblinok randalíroznak a faluban, miközben mágikus pajzsokkal védik magukat a nyilainktól. Cserébe mi új módszerekkel támadhatunk rájuk, a tornyainkat pedig matricák segítségével több irányba is fejleszthetjük. Nem kell aggódni, nem csináltak legacy játékot a Kingdom Rush-ból. A matricák ragasztóanyag-mentesek, bármikor könnyedén eltávolíthatóak.

A legolcsóbb csomag, ami az alapjátékot és egy kiegészítőt is tartalmaz, 59 dollárba kerül. Ezt még egészen a csillagos égig lehet feljebb vinni add-onokkal: rendelhetünk az előző részből és annak kiegészítőjéből, valamint az egész játékot háromdimenzióssá tehetjük térbeli komponensekkel.

Kingdom Rush: Elemental Uprising by Lucky Duck Games

We have arranged a partnership with a UK fulfillment company to fulfill the UK pledges domestically. We will ship pallets of games to them and pay for customs for the games to enter the UK. This means that you will not have any customs charges to pay, since your pledge will ship from within the UK.

A hidegháború forrópontjai

Elég a fantasyből, foglalkozzunk valamivel, ami könyörtelenül valóságos! A DEFCON 1 a hidegháború idején játszódik, és a Fief France szerzőinek műhelyéből került ki. Ez utóbbi garantálja, hogy összetett történelmi stratégiát kapunk majd, sok-sok játékórával. A Fief részek akkor voltak igazán jók, ha sokan játszottuk őket, a DEFCON 1 viszont megpróbál szakítani ezzel a hagyománnyal, mégpedig úgy, hogy a játék stílusa játékosszámtól függően változik. Két fővel egymást kell kicsinálni, amolyan sakkjátszma-szerűen. Három fővel a klasszikus mexiói felállást játszhatjuk el. Négyen semi-coopba csap át a dolog, öten pedig titkos célokat kell teljesíteni.

A DEFCON rövidítés az amerikai haderők készültségi szintjét jelzi. A címadó egyest még soha nem érték el, ezt egy Amerikát érő közvetlen támadás esetén használnák. A játékban mi magunk is állíthatjuk a DEFCON értékét az akcióinkkal. Minden egyes szint újabb akciókat hoz a játékba - az egyesnél már atomcsapást is lehet indítani. Ha nem akarjuk mindenáron eltörölni az emberi civilizációt, próbálkozhatunk békésebb megoldásokkal is, például az űrtechnológia fejlesztésével.

Hosszú és nehéz játék lesz a DEFCON 1, ami főleg a történelem szerelmeseit szólítja meg. Minden kártya és bemutatott technológia valós alapokon nyugszik. Támogatási szintekből pontosan 1 db van, ehhez az alapjáték mellé megkapjuk a Deep Dive kiegészítőt, ami diplomáciai elemeket hoz a játékba.

DEFCON 1

Welldone Asyncron is raising funds for DEFCON 1 on Kickstarter! "War is not fatalistically inevitable." -Nikita Khrushchev

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék