Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 6. hét

A Kickstarter szabályai tiltják a duplázást, vagyis nem lehet pénzt gyűjteni valami olyasmire, amihez már kötődik egy sikeres kampány. Ezért van az, hogy nem léteznek szimpla reprint projektek, mindegyikhez hozzácsapnak legalább egy kiegészítőt vagy valami olyan apróságot, amivel kijátszható a fenti szabály.

PUBGnite

Még régebben kérdezték tőlem, hogy milyen társasjátékot javaslok egy olyan gyereknek, aki egész nap csak a Fortnite előtt ül. Természetesen battle royal játékot! Sajnos, amíg a Fortnite-ból nem adnak ki egy Monopoly és egy Jenga variánsnál komolyabb adaptációkat, kénytelenek vagyunk másfelé nézni.

A Vadnyugati Legendákat is jegyző Kolossal Games a Reload leírásában olyan impozáns jelzőket vonultat fel, mint „autentikus battle royale élmény” meg „a játék valódi szabadsága”. A történet szerint egy gladiátor tévéműsorban veszünk részt, melyben a résztvevők ejtőernyővel érkeznek egy szigetre, céljuk pedig egymás kicsinálása. A játéktér egyre szűkül, ugyanis a külső részeket folyamatosan mérges gázokkal töltik fel. Az autentikus battle royale élmény tehát kipipálva.

Szerencsére direkt kiesés nincs a játékban, senkinek nem kell végignéznie, ahogy a többiek nélküle szórakoznak. Ha valaki túl sok sebzést kap, akkor kénytelen újratölteni, vagyis pihenni egy kicsit. A győztes személyét a hírnév pontok döntik el, amiket pedig a többiek levadászásával lehet szerezni. Harcolni többféleképpen lehet, de a főszerepet minden esetben a dobókockák kapják majd.

Ezúttal három lehetőség közül válaszhat az egyszerű támogató: az alapcsomag és a minden magába foglaló Superstar szinten kívül van még egy kifejezetten olcsó pledge level. Ehhez is az alapjáték jár, ám az árért cserébe le kell mondanunk az összes stretch goalról.

Reload

Kolossal Games is raising funds for Reload on Kickstarter! An authentic battle royale experience for 2-4 players offering a combination of fast-paced and a true freedom of play.

Csápos kockák

Egy őrült, ősi szekta sötét lelkű kultistái véres áldozatokat hoznak azért, hogy magukhoz szólítsák a mélyből csápos istenségüket… aki NEM Cthulhu! Ennek a szörnynek fura cápakrokodil feje van, a csápjai pedig a hátából nőttek ki, tehát a Cult of the Deep története teljesen eredeti. Ráadásul nem is megakadályozni vagy előidézni kell a katasztrófát, csupán egy, a szektán belül dúló mindennapos hatalmi játszmát kell lemeccselni – néhány halálos áldozat árán.

A játék elején mindenki kap egy titkos szerepet, mely egyben a feladatát – tehát a likvidálandó célpontját - is kijelöli. Minden körben kockákkal dobunk, a hozzájuk tartozó akciókat pedig a többi játékoshoz rendelhetjük. Ez rendszerint késelést vagy gyógyítást jelent, de a dobásainkból imádkozhatunk a vízmélyi istenségeinkez is, akik ezt különleges képességekkel hálálják meg. Ha valaki meghalt, nem esik ki a játékból, még lidércként megpróbálhat borsot törni a többiek orra alá, és akár még nyerhet is, ha sikerül elérnie a célját.

Az alapcsomagot itt is kétféle módon tudjuk bővíteni. A Cabalist szint akrill tokeneket és fém érméket tartalmaz, míg High Priest szinthez playmat és kockatálca is jár.

Cult of the Deep

B.A. Games is raising funds for Cult of the Deep on Kickstarter! 4-8 player hidden role dice game. You are a cultist, establishing your faction's rise to power as you fight over rituals and monsters.

A megyei kórház napjai

A CliniC egy kicsi, házilag összerakott hobbiprojektnek indult, amit a tervezője néhány száz példányban készített el, hogy megmutathassa a 2014-es esseni kiállításon. A játék két óra alatt elfogyott, majd a rákövetkező évben ugyanilyen gyorsan elkapkodták a kiegészítőket is. Alban Viard ekkor kezdte el kapizsgálni, hogy valamit nagyon jól csinált, úgyhogy 2019-ben Kickstarterre vitte a CliniC-et, hogy a nagyözönség számára is elérhetővé tegye.

A játék egy kifejezetten összetett, de a maga módján mutatóS kórházmenedzselős társas, ami a szórakoztatás mellett a minél részletesebb szimulációt tűzte ki célul - már persze, ami még egy társasjátékba belefér. Gondoskodnunk kell a betegek és a dolgozók mozgatásáról (három dimenzióban, hiszen emeletes a klinika), a személyzet összetételéről és persze az épület bővítéséről is. Mint ilyen, eléggé szoliter darab, egyedül is élvezhető.

A CliniC-hez nem kiegészítőket (expansion), hanem kibővítéseket (extension) lehet venni, melyek több kiegészítő modult tartalmaznak. A mostani reprint kampányban az alap mellett a két új doboz megvásárlásával összesen huszonöt féleképpen módosíthatjuk az eredeti játékot. Az új kampány a több száz egyedi figura mellett egy kampányfüzetet is tartalmaz. Ez utóbbi tematikusan bontva mutatja be a kiegészítőket egy-egy próbajáték alatt, majd a modulok kombinálásával egyre nehezedő kihívásokat tár a játékosok elé. Ezt kiváló ötletnek tartom, remélem, hogy hamarosan még több játék fogja ezt alkalmazni.

Deluxe kiadás nincsen, a különböző pledge levelek, a korábban megjelent kiegészítőkből válogatnak. Add-onok közül kettő van: egy az elmaradt esseni kiállítás miatt ki nem adott negyedik bővítés, és egy stílszerű covidos kiegészítő. Ez utóbbi bevételének 40 százalékát Alban jótékony célra ajánlotta fel.

Clinic Deluxe Extensions

AV Studio Games - LudiBooster is raising funds for Clinic Deluxe Extensions on Kickstarter! TWO new Extension boxes for Clinic Deluxe Edition containing more than 25 expansions for a level of simulation probably never reached i

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?


Kommentek

  • harnas1207

    2021-02-11 23:14:16

    Clinic KS-en a Deluxe kiadáshoz vannak a kiegek és alapjátékot is lehet venni. Azaz van Deluxe, de lehet én keveredtem bele.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék