Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 51. hét

Kijárási tilalom, elmaradó rendezvények? Ugyan, egy igazi társasjátékos erre csak legyint, hiszen már régóta tudja, hogy mi lesz a szilveszteri program!

Juharfa szemlélők

A japán sakura ünnepről, melyet a rózsaszínbe boruló cseresznyefák örömére tartanak, szinte mindenki hallott. Kevesebben tudják azonban, hogy ennek létezik egy őszi ellentétpárja, a momiji. A szó eredetileg a japán juharfát takarja, de egyben az őszi színekbe boruló erdőségeket is jelenti. Az évszak egyik legfontosabb eseménye a momijigari, melynek során (rózsaszín helyett) vöröses-barnás színekben gyönyörködhetünk.

Ennek a lenyűgöző jelenségnek állít emléket a Momiji, melyben a játékosok a természetet járva megpróbálnak minél értékesebb leveleket gyűjteni. Mindez set-collection mechanika keretein belül történik, vagyis a játékmenet az azonos színű lapok (levelek) összegyűjtésére fókuszál. A gyűjtögetésben segítségünkre lesznek a véletlenszerűen kiosztott vagy draftolt tájképek, amikkel egyedi akciókat hajthatunk végre – feltéve, ha tudunk értük fizetni a korábban összekapart makkokkal.

A Momiji kifejezetten békés játék lesz, ideális a hideg őszi-téli napokra a kandalló mellé, de sajnos már csak jövő ilyenkor élvezhetjük. A deluxe edition a makk-tokeneket cseréli fáról kartonra, valamint tartalmazza az Ancient Garden nevű állatos kiegészítőt is.

Momiji

3 Emme Games is raising funds for Momiji on Kickstarter! A poetic card game about autumn colors and stunning landscapes in Ancient Japan. Play it solo or up to four players.

Második esély

Sajnos túl későn jöttél rá, hogy egy egész életet föltenni a meggazdagodás hajszolására nem volt jó ötlet. A sok-sok kincs mind értelmetlenné vált, amikor a kegyetlenséged visszaütött és a saját legénységed egyszerűen a vízbe hajított a hajódról. Ez lehetne akár a történeted vége is, azzal a tanulsággal, hogy a gonosz mindig elnyeri méltó büntetését. Ám úgy néz ki, hogy még van pár üres oldal abban a bizonyos könyvben. Miután a tenger félig holtan partra mosott és egy arra bóklászó utazó segítségével sikerült kiköpni a lenyelt vizet, úgy döntesz, hogy új életet kezdesz.

A Vindicationben olyan embereket alakítunk, akikre más játékokban inkább a főgonosz szerepét osztanák. A cél jobb emberré válni azzal, hogy felfedezzük magunkban a hősi jellemzőket – majd ezt a pozitív változást be is bizonyítani, mondjuk pár veszélyes szörnyeteg megölésével. Tudom, hihetetlen, de ez nem egy tizenkettőegytucat dungeon crawler története. A Vindication kifejezetten összetett euro, némi területfoglalással megspékelve, melyet két éve négy kategóriában is jelöltek az év játéka díjra.

A játék most egy reprint kampánnyal tér vissza, ahol az alapdoboz és a „kötelező” korszerű extrák (mint a Game Trayz inzert, és társai) mellett a Chronicles névre hallgató kiegészítőt rendelhetjük meg, ami szerepjátékos elemekkel és narratív kampánnyal bővíti a játékot. Most már nem csak egy szimpla haramiát alakítunk: ki kell dolgoznunk az előtörténetét is, ami később kihatással lesz majd a kalandjainkra. Újrakiadásos kampánynak megfelelően támogatási szintek és add-on széles tárháza áll rendelkezésünkre, melyekkel akár a kétszáz dolláros árcédulát is sikerülhet megugrani.

Vindication® Board Game and Chronicles Expansion

Orange Nebula is raising funds for Vindication® Board Game and Chronicles Expansion on Kickstarter! Vindication® Board Game featuring the all-new Chronicles expansion, as well as the re-release of all sold-out items

Ez most már tényleg nagyon nagy doboz

A játéksorozatok életciklusának végét szokta (általában) jelenteni a diadalmas lezárás, a big box megjelenése. Ilyenkor a kiadó dizájnos tárolódobozzal kedveskedik a rajongóknak, akik pedig nem győznek hálát adni, hogy végre egy helyen tárolhatják a sorozathoz megjelent kismillió kiegészítőt, promó lapkát, limitált kiadású kezdőjátékos-jelölőt és persze a rengeteg bevédőzött kártyát.

Az Alhambrából öt éve már készült egy nagydobozos kiadás, de a Queen Games képtelen volt leállni. Valamivel később megszületett az Alhambra Roll&Write, most pedig itt az Alhambra Big Box 2nd Edition! Természetesen ez a doboz is nagyon nagy, és tartalmaz mindent, ami Alhambra. Ezen kívül jól megtervezett Game Trayz inzert segíti a rendszerezést, akril toronyból húzhatjuk a lapkáinkat és az egész játék kapott egy teljes grafikai frissítést (amire azért már szükség volt a 2003-as megjelenése óta). Aki még exkluzívabb élményre vágyik, az a nagydoboz mellett benevezhet még a Designers’ Editionre, ami egy különleges, tíz tervező részvételével készült, tizenhét kiegészítőt tartalmazó gyűjtemény.

Sajnos a nagy doboz ára is hasonló lesz Az előző kiadás tulajdonosai nem igazán kapnak upgrade lehetőséget, és a legolcsóbb (doboz + torony) szint is közel száz dollárt kóstál. De egy Alhambra rajongónak megéri, nem?

Alhambra Big Box 2nd Edition

Queen Games is raising funds for Alhambra Big Box 2nd Edition on Kickstarter! All new artwork, all 6 expansions, 2 Queenies and Tile Dispenser Tower!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

03Aug

Kickstarter körkép - 31. hét

Megjelenés | 2022.08.03. 19:00:00

A héten a kalandorok ne kíméljenek. Visszatérünk közösen a sírból, szembeszállunk a Draconis invázióval, majd végül érkezzen egy igazi kockulás.

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?


Kommentek

  • Eyesis

    2020-12-14 18:24:06

    Nekem nagyon tetszik a Vindication, de a barátaimnak kevésbé, így sajnos csak háromszor bírtam rávenni őket, hogy játszunk vele. Megvettem hozzá a kieget is, azt mondjuk még nem próbáltuk. Most ez a kampány meg a szerepjáték kiegről szól, amire azért az idősebbeknek kevésbé van ideje, szóval ez most nekem ki fog maradni. A promo lapokat szeretném, de nem mérik olcsón sem a lapokat, sem a szállításukat, így szerintem most kimaradok a kampányukból, de tényeg igényes és jó játékot csináltak. (Korábban Epoch: The Awakening néven futott, de sokat csúsztak, és ha már csúsztak, átnevezték és terveztek hozzá műanyag inzerteket, amik igazán jól sikerültek.)

    Az az Alhambra eddig kimaradt, de érdekesnek tűnik. Az biztos, hogy az új grafika tényleg jobb, de szerintem ez nem az a játék, ami megérne 100 dolcsit, főleg a mai árfolyamon. Legalábbis nekem.

    Ez a Momiji viszont nagyon szép, mindenképp megnézem milyenek a szabályai, mert még csak nem is drága, mondjuk nem is áll túl sok mindenből a játék.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék