Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 49. hét

Lassan itt a december. Mivel ilyenkor a játékosok is visszavesznek a tempóból, a kiadók is lelassítanak egy kicsit. Persze teljes csend még nincsen, hátha valaki egy új projekttel ajándékozná meg magát az év végén.

Lény kényelmek

Állatos játék, aranyos grafikával, munkáslehelyezős elemekkel, melyben négy évszak alatt kell erőforrásokat beszereznünk... nem, nem az Everdell újabb kiegészítője következik. A Creature Comforts egy kisebbekkel is játszható gyűjtögetős worker placement lesz a Kids Table Board Gamingtől. Ez a kiadó úgy alkotja meg a játékait, hogy gamereknek is élvezetesek legyenek, de a szabályok egyszerűsítésével gyerekjátékként is megállják a helyüket.

A játékosok minden forduló elején kockával dobják ki, hogy mely mezők lesznek elérhetőek a munkásaik számára. Nem kell sietni, ebben a játékban bármennyi figura állhat egy helyen. Lehet olyan mezőre is állatot küldeni, ahová a kocka nem engedné, de hasznot csak akkor fog hajtani, ha a szerencsénk van, és a később elgurított falukocka pont kiegészíti a dobásunkat. Ha még így sem tudunk használni egy mezőt, akkor ez az akció elveszett, viszont kapunk egy tokent, amivel a következő körben befolyásolhatjuk a dobásainkat. A mezőkön mindenféle cuccokat lehet gyűjteni, amikből bútorokat barkácsolhatunk, melyek a győzelmi pontokat adják majd.

A fentiekből is látszik, hogy a Creature Comforts kifejezetten békés játék lesz, ami ráadásul nem bünteti szigorúan a hibás lépéseinket. Valószínűleg pont ezért is lesz jó választás kezdőknek, vagy fiatalabbaknak. Ha támogatjátok a projektet, mindenképp érdemes a Kickstarter (vagyis a deluxe) editiont választani, mivel tokenek helyett kidolgozott (és igencsak az Everdellre hajazó) meepleket és fa erőforrásjelölőket tartalmaz – nem sokkal drágábban.

Creature Comforts

Kids Table Board Gaming is raising funds for Creature Comforts on Kickstarter! Gather resources and craft comforts to turn your forest den into a cozy winter home in this game for 1-5 players.

Szabadság az Egyesült Államok szolgálatában

A Föld szerencsétlenségére egy bolygóközi háború tűzvonalába került és annak rendje és módja szerint meg is semmisült. Az utolsó túlélő pont egy csapat cosplayer volt, akik elkötöttek egy idegen űrhajót, elnevezték U.S.S. Freedomnak és elmenekültek vele az űrbe. A súlytalanság állapotában felfedezték, hogy mindenki valóban birtokolja az általa eljátszott karakter szupererejét...

Hű, nem tudom, hogy pontosan mi volt a „desszert” a Dreamcraft Games hálaadás napi vacsoráján, de az egészen biztos, hogy nem kellett volna ennyit fogyasztani belőle! Ilyen elborult sztorival bármilyen játékot lehetne készíteni, de kiadó választása egy kooperatív kampányra esett. A játékosok a címszereplő hajóval lavíroznak az űrben és kapcsolatot teremtenek mindenféle földönkívüli fajokkal. Ezek lehetnek ellenségesek, vagy semlegesek, de adhatnak küldetéseket is. A többi faj hozzáállása képlékeny: az elvégzett feladatok javíthatják vagy ronthatják is a viszonyt.

A kampány ígérete szerint 36, egyenként egyórás játékülés van a U.S.S. Freedomban, és tizenegyféle végkifejlet vár minket. Deluxe edition most nincsen, az amúgy minikben gazdag dobozt fém érmékkel és egyedi festéssel egészíthetjük ki.

USS Freedom

Dreamcraft Games is raising funds for USS Freedom on Kickstarter! USS Freedom is a fun, cooperative, open world, free-roaming space themed board game!

A fiúk: Ez fájni fog

Szeretjük a Watchment. Meg az Umberlla Academyt. Meg a The Boyst is. Igazából a szuperhős-túladagolástól szenvedő filmtengerben minden olyan alkotás jól esik, amiben a különleges képességű egyéneket valósághűbben próbálják meg ábrázolni: önzőnek, beképzeltnek és rosszindulatúnak – de a felszínen persze lenyűgözően tökéletesnek.

A The Boys: This Is Going To Hurtben Billy Butcher, a kamu FBI ügynök összeesküvést szervez a legnépszerűbb szuperhős, Homelander ellen. Ám egy csapat dühös halandó kevés lesz ahhoz, hogy letörje a képmutató Hazafi százdolláros mosolyát. Ehhez szükségük lesz a többi Szuper segítségére is, akiket meg kell nyerniük maguknak. Zsarolással, lefizetéssel, vagy éppen erőszakkal. A győztes az lesz, aki maga viszi be az utolsó csapást. Ha viszont senkinek nem sikerül ezt megtennie adott időn belül, akkor Homelander mindenkit fölszeletel a lézerszemeivel.

A kiadó 1First Gamesnek ez lesz az első játéka, és egyben az első kickstarteres projektje is. Ez intő jel is lehetne, de tudni kell, hogy ők a lassan negyven éve létező 1First Comics leányvállalata – akik jó remélhetőleg nem azzal akarják befejezni a pályafutásukat, hogy lelépnek a támogatók pénzével.

THE BOYS: This Is Going To Hurt The Board Game

1First Games is raising funds for THE BOYS: This Is Going To Hurt The Board Game on Kickstarter! THE BOYS: This Is Going To Hurt is a tabletop board game based on the hit-series THE BOYS from Dynamite Entertainment.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

03Aug

Kickstarter körkép - 31. hét

Megjelenés | 2022.08.03. 19:00:00

A héten a kalandorok ne kíméljenek. Visszatérünk közösen a sírból, szembeszállunk a Draconis invázióval, majd végül érkezzen egy igazi kockulás.


Kommentek

  • cv.a.peter

    2020-12-16 22:51:30

    Köszi szépen a gyors választ, hát akkor még egyenlőre megfigyelem a dolgokat szerintem. Még rengeteg régebbi játékot nem próbáltunk amik érdekelnek, aztán majd ha több tapasztalat lesz, h melyik irány tetszik a leginkább akkor bekockáztatunk :) (Nekem mondjuk bejön ez a Creature Comforts, meg a még futó Momiji, de párom ízlésének "túl cuki" :D )

  • Eyesis

    2020-12-16 20:43:56

    Szia, nagyon nem egyszerű erre a válasz. Lényegében a kickstarter kampányok a félsz, hogy kimaradsz érzésre építenek. Ha tetszik egy játék, és nem támogatod, akkor mikor megveszed a boltit, és tényleg nagyon szereted a játékot, nagyon drágán tudod csak megszerezni a ks kiadást, ha meg tudod egyáltalán. Szóval eleve olyat érdemes csak, ahol sok ks exclusive tartalmat adnak, és neked tetszenek is azok, vagy ha éppen határon van a kampány, és téged megfogott benne valami. Amúgy sok esetben találsz magad mellé néhány bűntársat, így a postaköltségen lehet olcsósítani. Amúgy nincs tuti recept, nekem van olyan ks játékom, amit kb 10e forintért vettem, nem tetszett nekünk (ami nem jelenti azt, hogy másnak sem tetszhet), és 5e forintért sem veszik meg. Illetve, ha valami megjelenik magyarul, akkor garantáltan csak olcsóbban tudod eladni, ha mégsem válik be.

  • cv.a.peter

    2020-12-16 13:54:56

    Engem az érdekelne, hogy véleményetek szerint mennyire éri meg a Kickstarter játékokat backelni. Tehát értem, hogy sok pluszt kap az ember, menőbb figurákat...stb. ugye a támogatói szinttől függően, de pl. a Creature Comforts esetében kb 7000Ft csak a postaköltség amivel kb 22000Ft-ra jön ki az egész (late pledge, KS edition árral). Vajon mennyire lesz olcsóbb/drágább egy sima kiadás ha elér Európába a boltok polcaira, vagy esetleg ha lesz magyar fordítás, mik a tapasztalatok?

  • Eyesis

    2020-12-08 21:12:22

    Mindegyik nagyon igéretes kampánynak tűnik, de eddig sikerült ellenálnom nekik. Az USS Freedom alap története tényleg nagyon humorosra sikerült :)

    A Creature Comforts majdnem pont játszható lenne a gyerkőcökkel, mire megjönne, de túl sok más játék várja már, hogy végre felnőjenek hozzá. :)

    A The Boys-t szerencsére egy barátom berendelte, így majd ki fogom tudni próbálni Vele :)

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék