Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 47. hét

Közelít az év vége, és ezzel együtt a hírhedt Black Friday. Mielőtt szórni kezditek a pénzt az akciósabbnál akciósabb játékokra, nem árt kicsit nyomozni – akár itt, az oldalon is -, hogy a meghirdetett kedvezmény valóban a legjobb ajánlat-e. Vagy, fordítsátok a pénzt inkább Kickstarter kampányok támogatására!

„Ezentúl az őrzőt egyetlen hajtó igyekszik majd kicselezni, nem pedig három kibelezni.”

Újraindult a Knight Models kviddicses játéka, a kissé szájbarágós című Harry Potter: Catch the Snitch - A Wizards Sport Board Game. Ha még emlékeztek, akkor ez a kampány volt az, amit múlt héten arra hivatkozva állítottak le, hogy az amerikai elnökválasztás túlságosan lefoglalja a közösségi médiát, ezért nem tudtak teret nyerni a játéknak. Nos, a szavazatokat megszámolták, a kampány ismét elrajtolt, és úgy tűnik, hogy bejött a számításuk, mert a játék már most a másfélszeres szorzónál jár. Hogy ennek ténylegesen köze volt-e a választásokhoz, azt én nem tudom megmondani.

A Catch the Snitch tehát egy kétfős játék lesz, ami a híres varázslósportot szimulálja. A seprűlovasokat terepasztalszerűen mozgathatjuk a pályán, a manővereket pedig kockadobásokkal vezérelhetjük. A sikert nem csak a pályán nyújtott teljesítményünk befolyásolja, hanem a csapat összetétele is, valamint a pályáról közbeavatkozó nézők.

Egy alapcsomag 85 eurónál kezdődik, amire még rájön a postaköltség, valamint az esetleges kiegészítők ára. A fullos pledge – ami a könyvben szereplő nevesített karaktereket is tartalmazza -, 130 euróba kerül. Mielőtt még invitót harsogva rávetnétek magatokat a vásárlás gombra, vessetek egy pillantást a Knight Games előző HP játékára, a Harry Potter Miniatures Adventure Game-re. Többen is megerősítették, hogy az extrém magas ár ellenére a komponensek minősége katasztrofális volt, a játékmenet pedig középszerű. Én nem azt mondom, hogy ez a kviddicses játékra is igaz lesz, csak azt, hogy alaposan gondoljátok át a támogatását.

"Azért az, hogy egy Harry Potter játékban a címszereplő, valamint a legnépszerűbb karakterek figurája mind KS exkluzív, az igencsak... hmm... visszatetsző."

Harry Potter: Catch the Snitch - A Wizards Sport Board Game

Knight Games is raising funds for Harry Potter: Catch the Snitch - A Wizards Sport Board Game on Kickstarter! Pick your team, choose your strategy, and compete in the most exciting arena of all!

A terraformálás marsolása

Ha valaki valahol értékes erőforrásokban gazdag lelőhelyre bukkan, akkor biztos lehet benne, hogy a területet pillanatokon belül ellepik a bányászok és a befektetők – hogy aztán néhány szerencséstől eltekintve mindenki üres kézzel, még kevesebb vagyonnal (vagy szélsőséges esetben koporsóban) távozzon a helyszínről. Nincs ez másként a Star Scrappers: Orbital világában sem. Egy aszteroidamezőben hexisre bukkantak, ami az egyik legértékesebb anyag az univerzumban, mire máris bányászkolóniák kezdtek kiépülni az amúgy nem túl biztonságos környéken.

A mi feladatunk ezeknek a bányásztelepeknek a kiépítése lesz, egy kifejezetten érdekes, munkáslehelyezős kártyajátékban. Minden lap az űrállomás egy szobáját fogja jelképezni, (úgyhogy lehelyezéskor figyelnünk kell az illeszkedésekre is), de közben akciómezőként is szolgálnak majd. A lapkészlet közös lesz, mindenki tud belőle vásárolni. A munkások és a kártyák pakolgatásán kívül kijátszhatunk eseménylapokat is, amik eurojátéktól szokatlan módon nem csak nekünk kedveznek, hanem közvetlenül az ellenfeleinket is hátráltathatják majd.

A kampány egyik legnagyobb húzóereje, hogy az Orbital tervezője Jacob Fryxelius, akitől a világ egyik legjobb játékának tartott Mars Terraformálása is származik. A másik fontos elem a viszonylag baráti ár: az alapjátékot már 12 ezer forint körül megszerezhetjük. Ennél többet csak akkor kell fizetnünk, ha kifejezetten szeretnénk meeple-ök helyett figurákkal kidekorálni a táblánkat.

Star Scrappers: Orbital

Hexy Studio is raising funds for Star Scrappers: Orbital on Kickstarter! Become a space station commander! Compete against rival corporations in a card game for 1-5 players by designer of Terraforming Mars.

„Hol van, ki zengje tetteim - Elő egy velszi bárd!”

Aki arra fogadott, hogy ezen a héten nem lesz minifigurás dungeon crawler, az bizony pórul járt. Íme a Bardsung, a Steamforged Games legújabb játéka. A csapat ezúttal nem videójáték adaptációval próbálkozik, hanem önálló világot épít. A sztoriról nem sokat tudunk meg a kampányban: egy fantasy világban járunk, ahol az emberek leghőbb vágya, hogy a bárdok róluk énekeljenek, ennek pedig a legjobb módja, hogy dungeonokba szállnak alá, és szörnyeket kaszabolnak.

Alapvetésnek ez így elég karcsú, főleg, hogy a kampányban legalább ötven órás, csavaros történetet ígérnek, amit akár többször is végig lehet játszani. Ami mégis bizakodásra adhat okot, az az, hogy olyan neveket sorakoztattak fel az írói csapatban, mint Ian Livingstone és Luke Gygax. Az ötven órás, csavaros történet végigjátszása közben tehát kazamatákat kell kipucolnunk, melyek minden alkalommal véletlenszerűen generálódnak. Ez egyben azt is jelenti, hogy a felpakolás kifejezetten gyors lesz – ami nem jellemző a dungeon crawlerekre. A harcot kártyák és kockák irányítják, de az ígéretek szerint inkább „combat puzzle-ökre” számíthatunk a mezei kockahajigálás helyett.

...és persze minikre! Ahogy az a nagykönyvben meg van írva, a Bardsung tele lesz minikkel (egészen pontosan 66-tal), melyek közül a hollófejű tolvaj és a gigászi démon a kedvencem. A Lost Levels kiegészítő megvásárlásával a még további 21, kissé a Dark Souls-os hangulatú figura bővíti majd a csapatot. Sajnos ennek már megkérik az árát: a fullos, exkluzív figurákat is tartalmazó Legend Pledge 121 eurót kóstál.

Bardsung

Steamforged Games Ltd is raising funds for Bardsung on Kickstarter! 🎵 Inspire songs and live your legend in this cooperative RPG dungeon explorer for 1-5 players!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • reni.sule

    2020-11-19 21:23:44

    Beugrott mire emlékeztettet a Orbital, ahogy egymáshoz csatlakoznak a különböző termek, ágyúk és pajzsok. Pont olyan érzettet keltett bennem, mint egy munkáslehelyezős galaxis roncsderbi, bár ott is vannak űrhalyósok. Imádtam azt a játékot pörgős és vicces, bár inkább party játék, ha ezt ötvözték egy mars terraformálása adta komplexitással, akkor mindenképp akarok vele játszani. :D

  • orsolyaps

    2020-11-19 20:27:35

    Brutálisan jó játèkok vannak ezen a hèten is a KS-en. Nem règóta társasjátèkozom, de ezen az oldalon folyamatosan figyelem a cikkeket azóta,hogy elkezdtem.

    Hihetetlen hogy mèg mindig van olyan terület ami feltáratlan, amiből innovációs,új társasokat vagy feltúrbózott játèkokat terveznek. Lenyűgöző. Biztosan fogok majd ilyen társasokat venni,de jelen pillanatban mèg azon vagyok hogy az elmúlt legalább 5 èv szenzációit beszerezzem. Ami valljuk, be nem kis feladat. 😅

    De a lènyeg: Ebből a háromból az Orbital a nyerő, a munkáslehelyezős mechanizmus miatt,a szèp ès színes asztalkèp miatt, ami mèg kártyapakolgatással is meg van fűszerezve.

    Megfelelő az ár èrtèk aránya. 😉

  • reni.sule

    2020-11-18 21:04:25

    Nagyon egyetértek, nincs az az időmennyiség ami elég lenne. Mindennel játszani akarunk, de sonsincs elég idő. :D Én is észrevettem, hogy minden hétre jut valami csemege. Nyomon se tudom már követni, hogy a táraságunkból ki mit vesz, annyi mindent szereztünk be mostanság. A covid lehet hogy az ipart felpörgette, de a kijárási korlátozás eléggé megcsapantottam a játékra szánt időnk. A Bardsung nekem is megragadta a tekintettem, remélem a társaságunkból valaki beszerzi, elég sanszos. :)

  • laczkodavid

    2020-11-18 20:25:09

    A Bardsung annyira bejövős, hogy nagyon :D, egy kicsit úgy érzem, hogy tök jó, hogy beindult a most a covid miatt a társasjátékipar (bár lehet enélkül is felpörgött volna a KS vonal), de most már kinek vann ennyi pénze, hogy mindent megvegyen? Arról nem is beszélve, hogy egy nap állhatna 36 órából is. Na de a lényeg a lényeg, hogy ez tényleg nagyon jó kis "csemege".

  • Robby

    2020-11-17 15:31:34

    Nekem az első Harry Potter-es játék olyan gombfoci hatást kelt, azt sem szeretem, hogy a minik egy kis műanyag árbóc tetején ülnek, ami nagyon sérülékenynek tűnik. Pláne, ha a minőség sem biztosított, szóval ez tuti felejtős.

    A második játék a Star Scrappers: Orbital már ígéretesebbnek hangzik, pláne, hogy nincs is túlárazva, de miért is lenne, mert szinte csak kártya és papír alkatrészeket tartalmaz. A szerzők miatt elég ígéretes darab.

    A Bardsung meg egyenesen csemege nem csak a műfaj szerelmeseinek. Bár nagyon sok hasonló játék jelent már meg, de például a Homályrév is tudott kaszálni. A befolyt összeg is már bőven 500.000$ felett van. Az meg, hogy a régi KJK könyvek szerzóje is erősíti a csapatot, számomra elég garancia a jó történetre. Egy dologra viszont felfigyeltem. A dungeon lapok nekem nem olyan hangulatosak (néhol egy koszos konyhai régi linóleumra emlékeztetnek) és négyzet mintásak, de ugyanakkor egy világosabb vonalas néhol ötszög mintázat is megfigyelhető. Ez szerintem kicsit zavaró lehet, nem látható elsőre át teljesen a határ.

  • reni.sule

    2020-11-17 00:55:24

    Pont a napokban fedeztem fel a kickstarteren ezt a kampányt, fel is került beszéd témába baráti körben. Egyetértettünk abban, hogy ez egy újabb pénzlehúzás a Harry Potter fanokról. Maga az alapjáték egyetlen filmes karaktert sem tartalmaz, és az elérhető kiegészítők a pálya körüli lelátó, ami valljuk be nem ad hozzá a játék élményhez, (hiába a kockatoron funkció). Ellenben útban van, mikor lépni akar az ember. A fentiekben írt minőségi aggájok is jogosak. Egy ilyen játéknál, ahol csak a minik vannak a középpontban, elvárható, hogy azok magas minőségek legyenek. Az említett elhalasztás mellé érdekes módon egy jelentős árszabás is társult, igen csak lejebb vitték az összeget, ha jól emlékszem eredetileg 190 euro környékén mozgott a teljes csomag a kezdetekben. A jól átgondolt kampàny fogás és ezúttal nem az elnökválasztásra gondolok :D valóban bejött nekik, hiszen ennyi tartalomért a 130 euro sokkal reálisabb ár. Viszont ekkora összegért már sok új, több tartalommal elátott kampányt támogathatunk. Én magam szereten a Harry Potter világát, de ebben a játékban a kreatív ötlet ellenére se érzem a vásárlási kényszert.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék