Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 44. hét

Azon gondolkoztam, hogy az oldalon bevezethetnénk a videójáték-adaptáció kategóriát is, mert lassan minden hétre jut egy ilyen. A BGG-n egyébként egyelőre nem annyira sikeres ez a műfaj. Az egyik legtöbb elismerést begyűjtő képviselője a This War of Mine volt.

Le, hátra, kis ütés

Az Awaken Realmsnek van egy mellékága is, amit kreatívan csak Awaken Realms lite-nak hívnak. Az ő feladatuk, hogy a kiadó gigaprojektjei mellé néhány fillert is Kickstarterre dobjanak, persze csak a szokásos minőség megtartása mellett. A Knockdown az Awaken Realms híres játékainak főhőseit ereszti össze, egy klasszikus verekedős játék formájában.

A két harcos feláll egymással szemben, majd indulhat a bunyó. Mozogni természetesen csak oldalra lehet, a cél pedig, hogy az hogy az alap mozdulatainkkal és az ezek kombinációjával előcsalt speciális támadásokkal bedaráljuk az ellenfél életerejét. Támadni kártyákkal lehet, a sebesülést pedig egy érdekes ügyességi játékkal oldották meg. Ha betalál az ellenfél, tíz másodpercünk van felépíteni egy tornyot pontosan annyi kockából, ahány pontnyi sérülést kaptunk be. Ha sikerül, megy tovább a játék, ha nem, akkor megjelenik a KO felirat. Ez az első pár találatkor még gond nélkül menni fog, de egy kilencpontos atomkombó benyelése után már rezegni fog a léc (és a kezünk) építkezés közben.

A Knockdownt bevallottan könnyed fillernek szánják a készítői, úgyhogy azoknak érdemes benevezni rá, akik vevők az ilyesmire és kedvelik a kiadó többi játékát is. Ők fogják a legjobban élvezni, ahogy a az Etherfields és a SiegeStorm főszereplői bucira verik egymás képét, hogy aztán a Nemesis szörnyei is beszálljanak a buliba.

Knockdown Board Game

Awaken Realms lite is raising funds for Knockdown Board Game on Kickstarter! Knockdown is a dynamic fighting game where you become a fighter and you have to knock down your opponent out of the arena.

Harc, XP, halál

A Darkest Dungeon a rougelike játékok iskolapéldája és egyik leghíresebb képviselője is egyben. A nagyrészt PC-n elterjedt (de később konzolkora is átgyűrűzött) műfaj lényege, hogy kifejezetten nehéz, körökre osztott csatákban verekedjük végig magunkat egy dungeon termein. A térkép minden játékban véletlenszerűen generált, ha pedig valaki meghal a kalandozó csapatunkból, akkor az bizony végleg ott marad. Nehezebb fokozatokon bukás esetén még a mentésünk is törlődik. Ugyan ki ne akarna részt venni egy ilyen lélekemelő kikapcsolódásban?

Most a szenvedést megoszthatjuk a barátainkkal is, a Darkest Dungeon társasjátékos verziójával! Akárcsak a virtuális testvérében, itt is csapatostul vágunk neki a legsötétebb kazamatának. A cél a szörnyek lemészárlása és a tápolás, majd a fölpumpált karaktereinkkel még több szörny lemészárlása. A játék, hűen az eredetihez, egyáltalán nem lesz kedves: a szörnyek pillanatok alatt bedarálják a karaktereket, ha azok nem, vagy rosszul használják a képességeiket. A halál az csak egy dolog, de a vaksötét kazamata túlvilági borzalmai még a legelszántabb harcosok elméjét is meggyötörhetik.

A Darkest Dungeon  műfajhoz méltó miniáradattal érkezik. A százdolláros alapcsomagban nagyjából hetven figura kapott helyet, de a kiegészítővel ez bőven száz fölé kúszik – a végösszeg pedig ehhez alkalmazkodik majd.

Darkest Dungeon: The Board Game

Mythic Games, Inc. is raising funds for Darkest Dungeon: The Board Game on Kickstarter! Gather heroes, brave the darkness and face the lurking abominations in this cooperative 1-4 player rogue-like RPG dungeon crawler!

Fej, tor, potroh

A júniusi melegben gyakran figyelhetünk meg a fák ágain vagy egy széles levélen párbajozó szarvasbogarakat. Kevesen tudják azonban, hogy ezek a csaták nem csak a nőstények kegyeiért folynak. Ez valójában az ízeltlábúak egyik leghíresebb sporteseménye, a Kabuto Kumo. A viadalon sok más bogár és rovar is részt vehet, a győztes pedig az lesz, aki az összes ellenfelét letaszítja a magaslatról.

A Kabuto Sumo önmagát disc-pushing game-ként definiálja. Az inspirációt állítólag a régi, átverős pénznyerő automatákból szerezték. Ezeknek a lényege az volt, hogy egy érmével le kellett (volna) tolni a gépben lévő többi érmét a kiadónyílásba. A társasjátékban fakorongokat kell felzsúfolnunk a levél alakú emelvényre, minden körben egyre többet. A cél a többiek figuráinak lelökdösése úgy, hogy mi lehetőleg fent maradjunk.

Az ötlet nem teljesen eredeti, a 2015-ös Kinderspiel des Jahres jelölt, a Push a Monster is hasonló mechanikával működött. A Kabuto Sumo kicsit megcsavarja a dolgot néhány egyedi képességgel. Az alapjátékban hat bogár közül válogathatunk, a kiegészítő pedig ugyanennyi rovarral és lárvával bővíti a kínálatot. Így az ügyesség mellett némi taktikai érzékre is szükségünk lesz a sikerhez. A kiadó szerint a Kabuto Sumo nem  célzottan gyerekjáték, inkább gyerekekkel is játszható játék.

Kabuto Sumo Board Game

Chad DeShon is raising funds for Kabuto Sumo Board Game on Kickstarter! Turn into a tough beetle with a bad attitude and force your opponents out of the ring in this disc-pushing board game.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.


Kommentek

  • Robby

    2020-11-02 22:17:17

    Az első játékról a Mortal Kombat (és társai) jutott eszembe. Jó ötlet, kíváncsi vagyok, hogy az építkezés mennyire válik majd be a játékban.

    A Darkest Dungeon-nek nehéz dolga lesz, mert nagyon sok jó hasonló játék van a piacon. Ha nem fog valami újat hozni, akkor csak egy lesz a sokból.

    A Kabuto Sumo-ról meg nekem is egyből a régi pénzbedobálós játék jutott eszembe. Angliában (biztosan még máshol is) még most is lehet találni ilyeneket a játéktermekben :)

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék