Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 43. hét

Sok a dolgunk és kevés az időnk, úgyhogy most kivételesen több, de jóval rövidebb ismertetőt olvashattok – csak, hogy helyet adjunk mindenkinek. Több ilyen nem lesz, a következő héten visszaállunk a megszokott hármasfogatra.

Hófehér jaguár...

Harmadszor is elindult a magyar fejlesztésű Shards of the Jaguar kampánya. Nem is olyan rég írtam róla, hogy a Clevergreen csapata alapos újratervezés után ismét a közönség elé tárta az eredetileg ALTARS néven futó projektjét. Sajnos az ősi istenek nem voltak éppen jó kedvükben, úgyhogy le kellett állítani a kampányt, de Clevergreenék nem adták föl!

A jaguár harmadszor is támad, ráadásul most alig másfél nap alatt sikerült elérni a kitűzött célt, úgyhogy a játék már biztosan elkészül. A koncepció változatlan: egy csapdákkal teleszórt labirintusban kell elérnünk, hogy a mérgezett dárdák és tüskék inkább a többieket nyársalják fel, amíg mi megtömjük a zsákunkat arannyal.

Shards of the Jaguar

ClevergreenBoardGames is raising funds for Shards of the Jaguar on Kickstarter! A "dungeon-deduction" game, where you play the heroes and the dungeon as well. Set secret traps and outsmart the others!

Tomóceusz Katatiki

Ismét egy újraindított magyar projekt következik. Incze Gábor még 2019-ben mutatta be a játékötletét az Armored Panda kiadón keresztül. Sajnos a a stílusos képi világ és az agyfacsaró játékmenet nem aratott nagy sikert, a kampányt le kellett állítani. Egy évvel később a Drawlabbal karöltve ismét nekifutottak a közönségi finanszírozásnak, és milyen jól tették! Minimális változtatásokkal sikerült hat óra alatt elérni a kitűzött célt, most pedig már a négyszeres túlteljesítésnél járnak.

A TacTiki a sakk és a Stratego okos keveréke. A cél, hogy a saját bennszülött-istenség szobrainkkal egy tornyot építsünk az ellenfél területén. Minden körben kettőt léphetünk, és a sakkhoz hasonlóan úgy tudjuk megtámadni az ellenfél báuit, ha rájuk lépünk. Ha egy támadó bábu hátára nyomtatott szám nagyobb, mint az ellenfélé, akkor sikerült leütnie azt. Fordított esetben viszont a támadó pórul járt, ő kerül le a tábláról. Mivel mindenki csak a saját harcosainak számát látja, a taktikázás mellett a memóriánkra is szükség lesz. Érdekesség, hogy a legyőzött figurák nem vesznek el végleg, egy teljes kör beáldozásával feltámaszthatjuk őket a saját oldalunkon.

TacTiki

Drawlab is raising funds for TacTiki on Kickstarter! A challenging strategy memory game for 2 players with beautiful miniatures and smart gameplay.

Ügyes kis csápok

Itthon nem kapott túl nagy figyelmet, de a külföldi csoportokban nagy népszerűségnek örvend az ügyességi-egyensúlyozós Tokyo Highway. A kiadója most újabb kampányt indított egy hasonló társassal, csak itt a japán autópályák helyett a tengerben kell tevékenykednünk. A Crash Octopusban elsüllyedt hajó kincseit kell összekapkodnunk, mielőtt a környéken ólálkodó óriáspolip mindent lehúzna a víz alá – minket is beleértve.

A világ legegyszerűbb felpakolásaként egyszerűen kiszórjuk a komponenseket az asztalra és kezdődhet is a játék. A cél, hogy a vízfelszínen hánykolódó vackokat a hajónk felé pöcköljük egy zászló segítségével, vagy magát a csónakot mozgassuk előnyösebb pozícióba egy horgony alakú token lökdösésével. Bizonyos időközönként a polip megelégeli, hogy a feje körül köröznek, és támadásba lendül. Ilyenkor sincs semmi dolgunk, csak az állat fejére dobni egy dobókockát, ami aztán letarolja, ami az útjába kerül.

Itthon nincs túl nagy kultúrája a pöckölgetős játékoknak, de ha nincs még ilyen a gyűjteményedben, érdemes lehet tenni vele egy próbát.

Crash Octopus

itten is raising funds for Crash Octopus on Kickstarter! Collect the treasures and escape the giant Octopus! A super fun, flicking dexterity game from Japan.

Öt-let

A TorKings nem más, mint a klasszikus Ötödölő felújított változata, kickstarteres formában tálalva. Tudom, mire gondolsz, de tévedsz. Nem bukott be a kampány, és nem is került gúnylistára a szánalmasan kevés összetarhált pénzével. Jelenleg harmincezer dollárnál jár, és még mindig van egy hét a végéig. Erre csak azt tudom mondani, hogy aki mer, az nyer.

De mit tud nyújtani ez a feltuningolt verzió a játékboltban kapható, filléres változathoz képest? Először is, természetesen sokkal mutatósabb, és többféle színben érkezik. A táblák összekapcsolhatóak, így ha van elég türelmünk, akár egy 126 mezős gigatáblán is játszhatunk. Ezen kívül többféle korong jár hozzá, melyekkel legalább négy különböző játékot játszhatunk. Egy okos megoldásnak köszönhetően pedig az értékes játékidő húsz százalékát is megspórolhatjuk, ugyanis a korongok önmagukat rendszerezik! Apró ráadás, hogy a korongokat úgy alakították ki, hogy szükség esetén pörgettyűként is lehessen használni őket.

Én nem mondom, hogy szálljatok be a kampányba, és azt sem, hogy a fenti lelkesedésben nem volt némi irónia, csak azt, hogy ez a próbálkozás kétségkívül... érdekes. Ti mit gondoltok róla?

TorKings: The World's Greatest Strategic Alignment Game

James T. (Aaron James Titelius) is raising funds for TorKings: The World's Greatest Strategic Alignment Game on Kickstarter! UNTAMED and UNLEASHED - The genre's EXTREME UPGRADE of gameplay and hardware is here.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • Alleira

    2020-10-20 09:05:07

    A Shards of Jaguar fel-fel bukkan társasos fb csoportokban, így nem először jön szembe, de a cikknek és a mellékelt videónak köszönthetően kitárult, hogy mire kell számítani. Nagyon átjön ez a kalandfilm hangulat, amiben vegyül a Dzsungel könyve és a Tarzan meg a Jumanji. Izgalmas projektnek tűnik, remèlem egyszer a boltok polcaira is felkerül.

    Engem eddig elkerült (vagy èn kerültem el?) a pöckölős játékok kategóriája. Míg érdekesnek tűnik és egy társasos kocsmában szívesen próbát tennék vele, biztosan nem szereznèm be, nem tűnik nekem valónak. Pedig a cikkben leírtak megfogtak, csak a videóban vizuálisan is kibontakozva ment el a kedvem, pedig nem csúnya a Crash Octopus.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék