Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 37. hét

Belegondoltatok már abba, hogy mi lenne, ha ezek a csapdáktól-szörnyektől roskadozó dungeonok a valóságban is léteznének? Vajon mennyi haláleset történne nap mint nap? Vagy mindegyiket a felfedezésük után kifosztanák tíz perccel? Abban biztos vagyok, hogy valaki indítana egy Youtube csatornát, amiben dungeonokat jár be... amíg ki nem lapítja egy legördülő kőtömb.

Tankcsapda

Sajnos a hazai illetőségű CleverGreen csapat előző játéka, az ALTARS nem érte el a kitűzött célt és le kellett állítani a kampányt. Most, kicsivel több, mint egy évvel később itt az átdolgozott – és jóval hangzatosabb című – változat, a Shards of the Jaguar. Akárcsak az előző verzióban, a cél itt is egy elátkozott templom felkutatása lesz.

Minden forduló elején a játékosok titokban kiválasztanak egy csapdatípust, valamint azt, hogy azok melyik mezőn aktiválódjanak. Utána mindenki futkorászik egy kicsit, fölkapdossa a földről, amit talált, rituálékat végez, esetleg gyógyít magán, majd jön a csúcs, a csapdák aktiválása. Ilyenkor mindenki elsüti a választott csapdáját a választott helyen, aztán közösen végignézik, ahogy a mérges gázok, repkedő nyilak és gyilkos jaguárok behentelik a kalandozókat. Majd jön a következő kör és mindenki reménykedik, hogy a végén nem ők sétálnak bele megint a masszív haláltornádó közepébe. A győztes az lesz, akinek a csapdái a legtöbb kárt okozták, de közben ő maga a legkevesebb sérülést szenvedte el – illetve ehhez jönnek még a pályán talált értékes dolgok.

Remek blöffölős-agyalós mókának ígérkezik a Shards of the Jaguar, ráadásul ízig-vérig magyar projekt! Kétféle támogatási szint közül választhatunk: az elsőhöz az alapjáték mellé egy artbook jár, a drágábbik verzió pedig egy kiegészítő csomagot tartalmaz, ami rögtön öt modullal – köztük egy kooperatív változattal – bővíti a játékot.

Shards of the Jaguar

ClevergreenBoardGames is raising funds for Shards of the Jaguar on Kickstarter! Shards of the Jaguar is a "dungeon-deduction" game, where you play the heroes and the dungeon as well, by setting dangerous traps.

Savage Garden

Azt már régóta tudjuk, hogy zombitámadás esetén a legjobb esélyünk a túlélésre, ha a hátsó udvarban konyhakertet nevelünk. Addig azonban el is kell jutni, és pontosan ezen a folyamaton visz minket végig a Plantopia.

A játékmenetet a készítők úgy jellemzik, hogy „olyan, mint a Race for the Galaxy, csak aranyosabb”. És valóban: tablóépítő játékkal van dolgunk, melyben folyamatosan telepítjük a kertecskénkbe a növényeket, és nézzük, ahogy (szó szerint) virágzásnak indulnak. A folyamatot gyorsíthatjuk azzal, ha tulajdonságaikban passzoló virágokat ültetünk.  Állítólag nagyon kevés, már-már nullához közelítő lesz a holtidő mértéke, mert a többiek körében is figyelnünk kell majd.

A Plantopiát egyszerre ajánlják kezdő és gyakorlott játékosoknak is, mert bár az alapszabályok egyszerűek,  az egyes növényképességek felfedezése  sok-sok játékalkalomba telik, ami nagyban növeli az újrajátszhatóságot.

Deluxe kiadás nincsen, a támogatók a boltinál valamivel olcsóbb árat, illetve egy Kickstarter exkluzív kiegészítőcsomagot kapnak a játék mellé.

Plantopia: The Card Game

Origame is raising funds for Plantopia: The Card Game on Kickstarter! A strategic card game based on the wonderful and wacky world of Life of a Potato.

Pál utcai fiúk

A Sinister Fish Games mindig is a kisebb játékokban utazott. Legutóbbi alkotásuk, a falumanagelős Villagers után most egy kicsit nagyobb település felé vesszük az irányt: a Streetsben a feladatunk egy kisváros felvirágoztatása és benépesítése lesz a négy embertípus valamelyikével: szülők, vásárlók, turisták és... hipszterek.

A városka harsány színű épületeit négyzet alakú kártyákról építhetjük meg és mindegyik más embertípusnak kedvez. Értelemszerűen a szülők a lakóházaknak örülnek jobban, hipszterek meg a borbélyüzletnek. Ha egy utcát befejeztünk, mindenki pénzt (vagyis pontot) kap a az épületeiért és a lakókért, majd az emberek kirajzanak és benépesítik a környező házakat. A játék végén az nyer, aki a legtöbb pénzt szedte be az emberektől. Az alapjátékot bonyolítani lehet még két modullal. Ezek egyedi képességeket adnak a játékosoknak, illetve az üzleti vállalkozások megjelenésével set collection elemet visznek a játékba, egy kicsit megcsavarva a pontozást.

Kicsi és aranyos játék lesz a Streets, kicsi és aranyos árral, de ha valaki nem kedveli a pénzt, beruházhat a (szerintem) teljesen fölösleges deluxe editionre, ami a karton alkatrészeket fára cseréli. A kérdés már csak az, hogy vajon lesz-e a játékból harmadik rész, mondjuk Cities néven?.

Streets

Dave Clarke - Sinister Fish Games is raising funds for Streets on Kickstarter! An urban tile laying game for 1-5 players from the designer of Villagers.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

26Okt

Kickstarter körkép - 44. hét

Megjelenés | 2020.10.26. 19:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

19Okt

Kickstarter körkép - 43. hét

Megjelenés | 2020.10.19. 11:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Kommentek

 • robby.hudl

  2020-09-15 22:43:35

  Mégis sikerült, nem adták fel. Shards of the Jaguar mégis megjelenik!

 • l.mark

  2020-09-08 11:54:28

  Shards of the Jaguar nagyon jól néz ki! Biztos, hogy kipróbálom, amint lehet.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Mit lépsz most, Kickstarter?

  2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

  Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

 • Miért ne vegyél kiegészítőket?

  2020.08.26. 13:08:01 / vélemény, fordítás, játék, kiegészítő, társasjáték

  Pár napja jelent meg egy írás a Cardboard Gurun, ami egy ötöslistával próbálja meg lebeszélni az embereket arról, hogy kiegészítőket vegyenek társasjátékokhoz. Gondoltam...

 • Tényleg léteznek rasszista Magic lapok?

  2020.06.12. 00:50:50 / vélemény, játék, kártya, érdekesség, magic, társasjáték

  Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy...

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

Friss

Címkék