Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 34. hét

E heti ajánlónkban a kevesebb figyelmet kapott (alternatív?) projektek kerülnek elő. Érdekesség, hogy az előző cikkben szereplő CMON szörny, a Massive Darkness 2 egymaga ért el annyi pénzt, mint az itt bemutatott játékok összesen...

...és megtízszerezve.

Vírusvadászok

Háború zajlik éppen a világban. Harcosok milliói folytatnak kilátástalan küzdelmet a betolakodókkal, gondolkodás nélkül az életüket áldozva vezetőjükért. Az ellenség soha nem áll le és olyan képességekkel rendelkezik, mint a védők viselkedésének befolyásolása, vagy önmaga megsokszorozása. Nem, ez nem egy újabb tucat sci-fi szinopszisa - ez a háború a testedben zajlik.

Az Immune tervezője a játékkal egy elhunyt barátjának kíván emléket állítani, és egyben felhívni a figyelmet az egészségünk megőrzésére és ezen keresztül az immunrendszerünk támogatására. A játékban hatan vehetjük fel a harcot közösen a válaszható keménységű betegség ellen (a legnehezebbek között stílszerűen a COVID is megtalálható). A négy belső szervben folyamatosan szaporodik a vírus, a megállítására pedig kilencféle akciót használhatunk. Az akciókhoz energiakockák szükségesek, de ezekből pontosan kilenc darab áll rendelkezésre. Vagyis, ha az egyik hatékonyságát növelni akarjuk egy plusz kockával, akkor a másik egy időre kivitelezhetetlenné válik.

Kimondottan nehéz játéknak ígérkezik az Immune, ami főleg a biológia és az absztrakt játékok kedvelőit fogja majd megfogni. Érdekes stretch goalok és exkluzív tartalmak nincsenek (csupán mennyiségi kedvezményt kapunk) – de így is bőven a kitűzött cél fölött jár.

Immune

David S. Campo is raising funds for Immune on Kickstarter! A strategic cooperative board game where 1-6 players direct the immune system to fight a deadly virus.

Élet a vörös listán

A 2019-es Endangered még az immunrendszerénél is kilátástalanabb küzdelmet dolgozott fel: a kihalás szélére sodródott állatfajok megmentését. A játékosok egyszerre dolgoztak a terepen és a tárgyalóteremben. Folyamatosan mozgatni kellett az állatokat az élőhelyükön, nehogy egy orvvadász vagy egy erdőtűz megritkítsa a populációt. Ha szerencsénk volt, akkor az állatok egymásra találtak és talán még szaporodtak is... hogy aztán egy véletlenszerűen felhúzott villámcsapás megint begyújtsa az erdőt és újra kipusztítsa őket. Közben a különböző országok nagyköveteinél kellett kuncsorogni, hogy a következő gyűlésen emeljenek már szót a természet érdekében. Ha ez sikerült, akkor a befolyó pénzből megmentettük az állatokat. Ha nem, akkor még egy tételt beírhatunk az emberi tevékenység következétben kihalt fajok terjedelmes listájára.

Az Endangered: New Species az alapjáték tigrisei, tengeri vidrái és pandái mellé három új fajt hoz a játékba: a jegesmedvéket, a tengeri teknősöket és a jaguár-tapír párost. Ez utóbbi azért is lesz különösen nehéz kihívás, mert a nagymacskák a veszélyeztetett státuszra fittyet hányva, boldogan falják föl a páratlan ujjú pa(j)tásaikat. Az új fajok a befolyt pénzzel együtt gyarapodnak: már lehet keselyűket és fogaspontyokat is menteni.

Deluxe kiadás nincsen, de a postaköltségre és az alapjátékra is kedvezmény jár.

Endangered: New Species

Grand Gamers Guild is raising funds for Endangered: New Species on Kickstarter! A board game expansion of survival: new animals need your help to ensure their continued existence.

Emelkedő rejtélyek

Az arcana szó az arcanum többes számú alakja, ami a latin arcanusból ered. Jelentése: titkok, rejtélyek. A BGG-n nagyjából hatvan játék címe tartalmazza ezt a szót, többek közt olyan remek szókapcsolatokban, mint a „Hajótörött rejtélyek” vagy a „Gólem rejtélyek”. Sajnos az arcana szó legalább annyira elcsépelt, mint a varázslópárbaj tematikájú játékok, ennek ellenére születhetnek még emlékezetes alkotások (mint pédául mindkettőből merítő Res Arcana).

Az Arcana Risingban draftoljuk a kártyákat, vagyis egymás után választunk belőlük. A megszerzett lapokat vagy beépítjük a könyvtárunkba vagy eldobjuk, hogy ezzel működésbe hozzuk a már megszerzett varázslatainkat. Nem lehet azonban minden bűbájt bármikor elpuffogtatni. Az éppen használható varázslatok a holdciklustól függenek – vagyis minden fordulóban más igéket lehet használni. A varázslatok erőforrást adnak, az erőforrásokból vehetőek újabb varázslatok, melyekből győzelmi pontok születnek. Vagyis egy tablóépítős játékkal van dolgunk, nagyon eltalált látványvilággal.

A játék népszerű a támogatók körében, ennek megfelelően szépen gyűlnek a stretch goalok, többek közt a mini-kiegészítők, a jobb minőségű tartozékok és a csúcs: a praktikus (bár kétségtelenül gimmick) pontszámláló abakusz!

Arcana Rising

Grey Fox Games is raising funds for Arcana Rising on Kickstarter! A card drafting, engine building game of high Sorcery!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék