Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 33. hét

Nemrég valaki megkérdezte, hogy mi teszi a CMON játékokat olyan sikeressé Kickstarteren. A véleményem az, hogy a tudatos tervezés és az a rengeteg munka, amit már a kampány előtt is befektetnek egy projektbe. Ha megnézed a tíz legtöbb pénzt hozó társasjátékos kampányt – melyek között egyébként összesen egy CMON játék van -, szerintem látni fogod, hogy mire gondolok.

A sötétség serege

A Massive Darkness a CMON egyik mérsékelt sikere volt. Persze, mint mindegyik projektjük, ez is sok pénzt szedett össze, de sosem tudott olyan jelentős lenni, mint a Zombicide vagy az Arcadia Quest. A fényből sötétbe lopakodó kalandozók és a szörnyek koncepciója izgalmas volt, de itt nagyjából véget is ért a dolog.

Negyvenötödik projektjeként a kiadó úgy döntött, hogy ad (vagy inkább kér?) még egy esélyt a szériának a Massive Darkness 2: Hellscape formájában. Ez a verzió önállóan is játszható, de tartalmaz egy upgrade pakkot, amivel az előző játékot húzhatjuk fel a következő szintre. A szabályokat masszívan (he-he) átdolgozták, a legtöbb változás a karaktereket érinti: minden kaszt teljesen eltérő szabályok szerint működik, így minden parti más taktikát igényel majd.

CMON-hoz méltóan az alapjáték mellé rögtön két nagydobozos kieget is lehet rendeni, amihez még kártyavédő készlet és tokentartó is hozzácsapható. A nagy vásárlásban azért érdemes észben tartani, hogy ennyi cuccot postázni nem olcsó, úgyhogy ha megszalad a kezünk, akár 300 dollár fölé is kúszhat a végösszeg.

Massive Darkness 2: Hellscape

CMON is raising funds for Massive Darkness 2: Hellscape on Kickstarter! Fight the source of evil in this stand-alone sequel to Massive Darkness, with new art, incredible minis, and revamped gameplay.

A kerekasztal árulói

A fenti sokkilós és sokszázezer dolláros CMON projekt után egészen meglepő egy olyan kaliberű játékot látni Kickstarteren, mint az Avalon – közben elgondolkodtató, hogy egy ilyen játéknak ugyan mi szüksége van közösségi finanszírozásra meg Big Box editionre.

Szóval a Quest + Avalon Deluxe egy csodálatos lehetőség, hogy beszerezhessük a kedvenc dedukciós-árulós játékunk (jelen esetben vagy a Coup vagy az Avalon) újrarajzolt verzióját és mellé Don Eskridge legújabb szerzeményét, a szintén hasonló alapokra építkező Questet. Ebben a játékban ugyanúgy mindenki kap egy rejtett szerepet az Arthur-mondakörből, majd a forduló aktuális vezetőjének verbuválnia kell a játékosokból egy csapatot. Ha sikerül jól választania, a jók eggyel közelebb kerülnek a győzelemhez. Ha viszont akár csak egy gonoszt is beválasztott, akkor bukhatják a küldetést.

Megelőzvén a kérdésedet: ez abban különbözik az Avalontól, hogy itt nincsen szavazás, a vezető egymaga dönt a csapata összetételéről, a siker esélyét pedig mágiával növelheti. Deluxe verzió most nincs, a támogatási szintekkel azt dönthetjük el, hogy hány játékot szeretnénk egyszerre rendelni.

Quest + Avalon Deluxe!

Travis is raising funds for Quest + Avalon Deluxe! on Kickstarter! An all-new social deduction game by Don Eskridge for 4 (or more) players & a beautiful "Big Box" version of Avalon!

Véres bárók

Észrevettétek, hogy mostanában mennyi sok Vampire témájú Kickstarter kampány indult? Emlékszem, hogy még nagyon örültem a legacy-elemekkel működő Heritage-nek, aztán már csak kapkodtam a fejemet, mert – kis túlzással persze – minden hónapban indult valami vérszívós projekt. A réges-régi The Eternal Struggle sikerét meglovagolva a Renegade Games most egy újabb kártyajáték szériába fogott, boosterbontogatás helyett fix kiegészítőkkel.

"Van már értelmes magyar fordítása annak, hogy expandable card game? A gyűjtögetős kártya mást jelent, arra pedig nem visz rá a lélek, hogy leírjam, hogy „kiegészíthető kártya”."

A Vampire: The Masquerade Rivalsben – micsoda meglepetés – vámpír klánvezetőket alakítunk, akik minél több hatalmat szeretnének maguknak szerezni. Ehhez fegyveres konfliktuson vagy intrikákon át vezet az út, mindenkinek a vérmérséklete szerint. Első körben 160 kártyát kapunk, (négy klánhoz negyvenet), melyeket még kilencven lappal egészíthetünk ki. A deluxe csomag viszont nem újabb kártyákat tartalmaz, hanem műanyag jelölőket, húzózsákokat és kifejezetten mutatós playmateket.

Nevéhez hűen hamarosan érkezik majd hozzá az elő kiegészítő, sok-sok új kártyával és természetesen új klánokkal. World of Darkness rajongóknak kimondottan ajánlott, mindenki másnak csak akkor, ha még nem vágtak bele egy kártyás szériába sem.

Vampire: The Masquerade Rivals Expandable Card Game

Renegade Game Studios is raising funds for Vampire: The Masquerade Rivals Expandable Card Game on Kickstarter! An expandable card game set in the World of Darkness for 2-4 players.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

07Szep

Kickstarter körkép - 37. hét

Megjelenés | 2020.09.07. 18:43:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

21Szep

Kickstarter körkép - 39. hét

Megjelenés | 2020.09.21. 16:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Kommentek

 • Treffhetes

  2020-08-12 08:43:31

  "Bővíthető"? Bár az is kissé suta. Cmonkártya? Az elég jól jelzi a 6546484948 külön megvásárolható(andó) kiegészítős (kártya)játék fogalmát. Vagy méginkább Efefgékártya, ők adnak ki úgy játékokat, hogy az első kieg nélkül erősen hiányos.

 • molnar.laszlo.sirius

  2020-08-10 22:55:22

  Igazán innovatív játékok most nincsenek, talán a jövőhét hoz valami extrát :O

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Miért ne vegyél kiegészítőket?

  2020.08.26. 13:08:01 / vélemény, fordítás, játék, kiegészítő, társasjáték

  Pár napja jelent meg egy írás a Cardboard Gurun, ami egy ötöslistával próbálja meg lebeszélni az embereket arról, hogy kiegészítőket vegyenek társasjátékokhoz. Gondoltam...

 • Tényleg léteznek rasszista Magic lapok?

  2020.06.12. 00:50:50 / vélemény, játék, kártya, érdekesség, magic, társasjáték

  Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy...

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

Friss

Címkék