Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 32. hét

Régen szinte minden nagyobb költségvetésű filmnek volt videójátékos feldolgozása. Sajnos ezeknek a minősége általában annyira csapnivaló volt, hogy inkább csak plusz hirdetési felületként szolgáltak, mint valódi játékként. Most lassan ott tartunk, hogy minden filmből kötelező megjelentetni társasjátékot is. Reméljük, hogy az asztali feldolgozások nem jutnak digitális testvéreik sorsára.

Under my umbrella... ella... ella...

Aki olvasta, vagy végignézte az Umbrella Academyt, biztosan tudja, hogy mi történt 1989 októberében azzal a 43 meglepett nővel: úgy szültek gyereket, hogy aznap reggel még egyikük sem volt terhes. A különleges fiatalok természetesen szuperhőssé váltak, majd a képernyőről ugrottak egyet térben és időben, hogy végül egy társasjátékban manifesztálódjanak, Kickstarteren.

Nem, a The Umbrella Academy bár megtehetné, nem figurás társas lesz, hanem kooperatív kártyajáték, stílszerűen hat fő részére. A gonoszok hullámokban támadnak, a hősöknek pedig semlegesíteniük kell őket a kezükből kijátszott kártyákkal. A játékosok nyilvánvalóan létszámbeli hátrányban vannak, ráadásul a gonoszok nagyobbat is ütnek, ezért nem mindegy, hogy ki kivel áll le verekedni. Támadás kártyák beáldozásával lehet gyógyítani is, de a győzelemre csak akkor van esély, ha mindenki jól kihasználja a saját hőse képességét is.

Az Umberlla Academy három változatban érkezik. Az alapkiadás csak kártyákat tartalmaz, a deluxe-ban már egy playmat és néhány műanyag jelölő is helyet kapott. A háromszoros áron kínált gyűjtői kiadásban pedig mindezek mellé csillogós lapok, kitűzőkészlet és a sorozat különleges borítóval ellátott első kötete jár.

The Umbrella Academy Game

Umbrella Academy Game is raising funds for The Umbrella Academy Game on Kickstarter! Umbrella Academy Card Game Based on the Acclaimed Comic Book Series by Gerard Way and Gabriel Bá

King Gizzard and the...

A kampány videója szerint Astoria a sárkányok birodalma. Hát, én rendszeresen járok a kettes metróval, de még egy szárnyas hüllővel se találkoztam még arrafelé... A készítők szerint a Lizard Wizard az előző játékuk, a Raccoon Tycoon alapjaira épül, de annál mélyebb, több tervezést igényel.

A varázsló gyíkok (vagy gyíkvarázslók?) reagenseket gyűjtenek, amiket elemésztve manát termelnek. A csavar az, hogy a gyűjtögetés közben folyamatosan növekszik az összetevők értéke, vagyis az, hogy mennyi manát lehet értük kapni – viszont egy átváltás azonnal visszaküldi az összetevő értékét egyre. Ez a rész komoly taktikai csatákat tud szülni, hiszen egy elszalasztott lehetőség akár 20-30 manával is megrövidítheti a játékost.

Manára pedig nagy szükség lesz, mivel ezekből lehet varázslótanoncokat bérelni, licitálós rendszerben. A tanoncok növelik a játékosok termelését, famulusokat idéznek, kalandoznak, győzelmi pontokat gyártva és természetesen varázsolnak, a táblán szintén manáért megvásárolható készletből.

A fentiekből is látszik, hogy a cuki grafika egészen összetett engine building játékot takar, ahol a blöffölésnek is nagy szerep jut majd. Deluxe kiadás is születik a játékból, ami a már-már kötelezőnek számító fém tokeneket, valamint egy playmatet foglal magába – közel dupla áron.

Lizard Wizard

Forbidden Games is raising funds for Lizard Wizard on Kickstarter! The Magic Age in the Land of Astoria

Kis fekete felhő az égből...

A Petrichor úgy tudott absztrakt játék lenni, hogy közben erős tematika vette körül és úgy lett konfrontatív területfoglalós stratégia, hogy közben árasztotta magából a nyugalmat. A játékban mi voltunk a  felhő, aki a többi felhővel azon vetélkedik, hogy ő öntözhesse meg a legtöbb növényt a mezőkön. Egy ilyen remek ötletet nem lehet nem imádni. Valószínűleg ezért is sikerült mind az alapjáték-, mind a kiegészítő kampányában ötszörösen túlteljesíteni a kitűzött célt. Itt az idő, hogy a sorozat trilógiává bővüljön a gyűjtői kiadással és egy újabb kiegészítővel.

A mérhetetlen mezőkön lustán legelésző és bambán botorkáló tehenek jelentek meg. A bocikák csak úgy kívánják, hogy megöntözzék őket egy kis hűsítő esővel, de a felhők hamar rájöttek, hogy a szarvasmarhák bizony veszélyt jelentenek rájuk. A túlzásba vitt állattartás következtében a tehenek annyi metánt termelnek, hogy az már az időjárásra is hatással van. Ez nem csak a felhők életét keseríti meg, számos érzékeny fa is pusztulásnak indul.

A bocis kiegészítő csak egy része a mostani kampánynak. A sorozat rajongói gyűjtői dobozt is rendelhetnek, amibe belefér minden eddigi Petrichor tartalom, akár kártyávédőzve is – ráadásul a Gametrayz inzertnek köszönhetően a kipakloás csak pár percig tart majd. Külön deluxe edition most nincs, de a négyféle támogatási szint között mindenki talál majd magának megfelelőt: az is, aki már rutions játékos, és az is, aki még csak most ismerkedik a sorozattal.

Petrichor: Collector's Edition and Cows Expansion

Mighty Boards is raising funds for Petrichor: Collector's Edition and Cows Expansion on Kickstarter! COLLECTOR'S EDITION of Petrichor - the highly interactive board game of controlling clouds & growing crops, now with Cows Expansion!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék