Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 32. hét

Régen szinte minden nagyobb költségvetésű filmnek volt videójátékos feldolgozása. Sajnos ezeknek a minősége általában annyira csapnivaló volt, hogy inkább csak plusz hirdetési felületként szolgáltak, mint valódi játékként. Most lassan ott tartunk, hogy minden filmből kötelező megjelentetni társasjátékot is. Reméljük, hogy az asztali feldolgozások nem jutnak digitális testvéreik sorsára.

Under my umbrella... ella... ella...

Aki olvasta, vagy végignézte az Umbrella Academyt, biztosan tudja, hogy mi történt 1989 októberében azzal a 43 meglepett nővel: úgy szültek gyereket, hogy aznap reggel még egyikük sem volt terhes. A különleges fiatalok természetesen szuperhőssé váltak, majd a képernyőről ugrottak egyet térben és időben, hogy végül egy társasjátékban manifesztálódjanak, Kickstarteren.

Nem, a The Umbrella Academy bár megtehetné, nem figurás társas lesz, hanem kooperatív kártyajáték, stílszerűen hat fő részére. A gonoszok hullámokban támadnak, a hősöknek pedig semlegesíteniük kell őket a kezükből kijátszott kártyákkal. A játékosok nyilvánvalóan létszámbeli hátrányban vannak, ráadásul a gonoszok nagyobbat is ütnek, ezért nem mindegy, hogy ki kivel áll le verekedni. Támadás kártyák beáldozásával lehet gyógyítani is, de a győzelemre csak akkor van esély, ha mindenki jól kihasználja a saját hőse képességét is.

Az Umberlla Academy három változatban érkezik. Az alapkiadás csak kártyákat tartalmaz, a deluxe-ban már egy playmat és néhány műanyag jelölő is helyet kapott. A háromszoros áron kínált gyűjtői kiadásban pedig mindezek mellé csillogós lapok, kitűzőkészlet és a sorozat különleges borítóval ellátott első kötete jár.

The Umbrella Academy Game

Umbrella Academy Game is raising funds for The Umbrella Academy Game on Kickstarter! Umbrella Academy Card Game Based on the Acclaimed Comic Book Series by Gerard Way and Gabriel Bá

King Gizzard and the...

A kampány videója szerint Astoria a sárkányok birodalma. Hát, én rendszeresen járok a kettes metróval, de még egy szárnyas hüllővel se találkoztam még arrafelé... A készítők szerint a Lizard Wizard az előző játékuk, a Raccoon Tycoon alapjaira épül, de annál mélyebb, több tervezést igényel.

A varázsló gyíkok (vagy gyíkvarázslók?) reagenseket gyűjtenek, amiket elemésztve manát termelnek. A csavar az, hogy a gyűjtögetés közben folyamatosan növekszik az összetevők értéke, vagyis az, hogy mennyi manát lehet értük kapni – viszont egy átváltás azonnal visszaküldi az összetevő értékét egyre. Ez a rész komoly taktikai csatákat tud szülni, hiszen egy elszalasztott lehetőség akár 20-30 manával is megrövidítheti a játékost.

Manára pedig nagy szükség lesz, mivel ezekből lehet varázslótanoncokat bérelni, licitálós rendszerben. A tanoncok növelik a játékosok termelését, famulusokat idéznek, kalandoznak, győzelmi pontokat gyártva és természetesen varázsolnak, a táblán szintén manáért megvásárolható készletből.

A fentiekből is látszik, hogy a cuki grafika egészen összetett engine building játékot takar, ahol a blöffölésnek is nagy szerep jut majd. Deluxe kiadás is születik a játékból, ami a már-már kötelezőnek számító fém tokeneket, valamint egy playmatet foglal magába – közel dupla áron.

Lizard Wizard

Forbidden Games is raising funds for Lizard Wizard on Kickstarter! The Magic Age in the Land of Astoria

Kis fekete felhő az égből...

A Petrichor úgy tudott absztrakt játék lenni, hogy közben erős tematika vette körül és úgy lett konfrontatív területfoglalós stratégia, hogy közben árasztotta magából a nyugalmat. A játékban mi voltunk a  felhő, aki a többi felhővel azon vetélkedik, hogy ő öntözhesse meg a legtöbb növényt a mezőkön. Egy ilyen remek ötletet nem lehet nem imádni. Valószínűleg ezért is sikerült mind az alapjáték-, mind a kiegészítő kampányában ötszörösen túlteljesíteni a kitűzött célt. Itt az idő, hogy a sorozat trilógiává bővüljön a gyűjtői kiadással és egy újabb kiegészítővel.

A mérhetetlen mezőkön lustán legelésző és bambán botorkáló tehenek jelentek meg. A bocikák csak úgy kívánják, hogy megöntözzék őket egy kis hűsítő esővel, de a felhők hamar rájöttek, hogy a szarvasmarhák bizony veszélyt jelentenek rájuk. A túlzásba vitt állattartás következtében a tehenek annyi metánt termelnek, hogy az már az időjárásra is hatással van. Ez nem csak a felhők életét keseríti meg, számos érzékeny fa is pusztulásnak indul.

A bocis kiegészítő csak egy része a mostani kampánynak. A sorozat rajongói gyűjtői dobozt is rendelhetnek, amibe belefér minden eddigi Petrichor tartalom, akár kártyávédőzve is – ráadásul a Gametrayz inzertnek köszönhetően a kipakloás csak pár percig tart majd. Külön deluxe edition most nincs, de a négyféle támogatási szint között mindenki talál majd magának megfelelőt: az is, aki már rutions játékos, és az is, aki még csak most ismerkedik a sorozattal.

Petrichor: Collector's Edition and Cows Expansion

Mighty Boards is raising funds for Petrichor: Collector's Edition and Cows Expansion on Kickstarter! COLLECTOR'S EDITION of Petrichor - the highly interactive board game of controlling clouds & growing crops, now with Cows Expansion!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

07Szep

Kickstarter körkép - 37. hét

Megjelenés | 2020.09.07. 18:43:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

21Szep

Kickstarter körkép - 39. hét

Megjelenés | 2020.09.21. 16:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Miért ne vegyél kiegészítőket?

  2020.08.26. 13:08:01 / vélemény, fordítás, játék, kiegészítő, társasjáték

  Pár napja jelent meg egy írás a Cardboard Gurun, ami egy ötöslistával próbálja meg lebeszélni az embereket arról, hogy kiegészítőket vegyenek társasjátékokhoz. Gondoltam...

 • Tényleg léteznek rasszista Magic lapok?

  2020.06.12. 00:50:50 / vélemény, játék, kártya, érdekesség, magic, társasjáték

  Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy...

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

Friss

Címkék