Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 30. hét

Nagyon optimisták a mai ajánlónk kiadói. Háromból ketten azt ígérték, hogy még idén elkészülnek a projektjükkel, ami, tekintve, hogy már túl vagyunk az év felén, elég optimista becslés. Én eddig egy olyan kampánnyal találkoztam, ahol sikerült a beígért időre szállítani. Ti láttatok már ilyet?

Meghívás egy szürrealista vacsorára

Sok embert egyszerre vendégül látni nehéz. Főleg, akkor, ha a vendégeink mind igazi művészlelkek, a lehető legkülönbözőbb igényekkel. Valaki csak egy jót kajálna, valaki inkább bort kóstolna (lehetőleg minél többet), más viszont nem kér a kulináris élvezetekből, ő társaságra vágyik – legyen az akár kellemes, akár kellemetlen.

Ezt a lehetetlen helyzetet dolgozza fel a Surrealist Dinner Party, nevéhez méltóan elvont stílusban. A játékosok maguk válaszhatják ki a vendégeiket, mindig az aktuális fordulóhoz igazítva őket. Aki már helyet foglalt az asztalnál, azt lehet homárral vagy borral kínálni, feltéve, hogy a többiek nem pusztítottak még el mindent. Igen, ez valójában az Evolúció etetés-mechanikája, csak emberekkel! Ha elfogyott a kaja, kezdődhet a társalgás: igény szerint lehet bókolni a másiknak vagy veszekedni. A jó választás itt is a vendégektől függ: valakit vérig lehet sérteni egy rossz szóval, valaki viszont halálra unja magát a semmitmondó kedveskedéstől. A játék hat fordulón át tart, a győztes az lesz, akinek a vendégei a legjobban érezték magukat.

Az egyszerű szabályai mellett a Surrealist Dinner Party legnagyobb erénye, hogy a vendégeket valódi szürrealista festőkről és írókról mintázták, a lapok pedig olyan elvontak, hogy bármelyik Dixit-rajzoló megirigyelhetné őket.

Deluxe edition most nincs, a magasabb támogatási szinteken csak a szerző korábbi játékait tudjuk megrendelni. Cserébe viszont az alapjáték ára is baráti és ha minden jól megy, még idén meg is érkezik.

Surrealist Dinner Party

Mary Flanagan is raising funds for Surrealist Dinner Party on Kickstarter! Show your hosting prowess and treat your favorite Surrealist artists and writers to an excellent dinner party!

Kártyavédő kalózok kalandjai

Régen volt már kalózos játék, nem? Az AEG számos sikerjáték után most a hét tenger felé kacsintgat új 4X játékával, a Dead Reckoninggel. A műfajnak megfelően hosszú játékidőt és többféle stílusú kalózkodást ígérnek a játékosoknak.

"Egyébként azt tudtátok, hogy melyik hét tengert nevezik a Hét tengernek? Az ókorban és a közékorban még nem ismertek más nagy állóvizet az Adriai-tenger, az Arab-tenger, a Fekete-tenger, a Földközi-tenger, a Kaszpi-tenger, a Perzsa-öböl, és a Vörös-tenger kivételével, ezért ezek együttesére használták a kifejezést."

Szokás szerint kis műanyag hajókkal közlekedünk a szigetek között, amiket meghódíthatunk, ha elsőként horgonyzunk le mellettük. A szigetek nyersanyagot termelnek, amiből a hajónkat fejleszthetjük, egy egészen újszerű módszerrel. A hajónk lapja egy kártyavédőbe van behúzva, és a nagy része még üres. Ahogy költjük a pénzt, egyre több új tulajdonságot vehetünk majd neki, de mivel a védő mérete véges, a fejlesztések száma is limitált. A fejlesztéslapok forgathatóak: ha a másik végükkel dugjuk őket a védőbe, más előnyt adnak. Így számos lehetőség nyílik arra, hogy mindenki a saját stílusának megfelelő hajót építsen. Ha sikerült kellő mennyiségű ágyút feszerelni, akkor természetesen indulhat a csata!

A harcokat kockadobásokkal kell levezetni, de ezúttal nem dobókockákkal. A játékosok eurós fakockákat dobálnak egy hajó alakú toronyba, ami egy tálcába tereli őket. A tálca alján különböző ikonok vannak fölfestve – a dobások kimenetelét az határozza meg, hogy ezek közül melyiket takarják le a kis kockák. A készítők ezt Broadsides Battle Systemnek nevezik és a terveik szerint „filmes élményt nyújt”. Egyedinek egyedi, de még nem vagyok benne biztos, hogy mennyire működik a gyakorlatban. Kiderül.

Az előző játékkal ellentétben itt dúskálhatunk az extrákban. Többféle optikai tuningot kérhetünk a játékhoz: lecserélhetjük a dobótornyot a már-már kötelező elemnek számító szellemhajóra, kérhetünk fém pénzeket és kártyavédőket. Az ár ilyen nagy játékhoz képest viszonylag alacsony, de tudni kell, hogy a stretch goalok nagy része csak a drágábbik támogatási szinthez jár.

Dead Reckoning - the Swashbuckling Strategy Game from AEG

Alderac Entertainment Group is raising funds for Dead Reckoning - the Swashbuckling Strategy Game from AEG on Kickstarter! 4x meets card crafting in John D Clair's next masterpiece! Immersive high seas action where you choose your path to victory.

Az elveszett faláda fosztogatói

Ki emlékszik még a Sokobanra? Ez az a régi játék a nyolcvanas évekből, ahol dobozokat kellet a helyükre pakolni, de minden dobozt csak tolni lehetett, húzni nem.  Amellett, hogy számos iskolai számítógépen megjelent valamelyik változata, szerepet játszik a mesterséges intelligencia kutatásban is. A pillanatnyi lehetséges lépések száma rendkívül magas benne, ezért a bonyolultabb pályákba még beletörik az automatikus megoldószoftverek foga.

Eddig főleg számítógépen lehetett vele találkozni, de a Relics of Rajaviharában végre asztali verzióban is kipróbálhatjuk. Több, mint ötven pályán kell majd rakodómunkás szerepbe kényszerítenünk a régészprofesszorunkat, és a játék nem áll meg a kockák helyrepakolgatásánál. Utakat kell építenünk, akadályokat kell kikerülnünk és föl is kell másznunk a pályaelemekre a sikerhez. Már az ötven pálya is taralmas szórakozást ígér, de ha minden szintet teljesítettünk, kinyithatunk egy titkos dobozt is, amiben állítólag újrajátszható pályákat találunk.

A Relics of Rajavihara csak egyedül játszható, így a társasjáték társas része most nem annyira hangsúlyos. Semmi nem tiltja viszont, hogy többen, közösen oldjunk meg pályákat, vagy versenyezzünk az egyszerűbb megoldásokért.

Bár lehet deluxe kiadást is rendelni, én semmit nem találtam az oldalon arról, hogy ez pontosan mit is takar (ami elég amatőr hiba), úgyhogy azt javaslom, maradjatok a közepes pledge szinten vagy válasszátok az olcsóbb, print&play opciót.

Relics of Rajavihara

Joe Slack is raising funds for Relics of Rajavihara on Kickstarter! A puzzly solo adventure game - 50-level campaign and replayable solo challenges

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.


Kommentek

  • kemonszt

    2020-08-05 22:33:43

    Köszönöm szépen, így már azt hiszem, hogy világos számomra, hogy mekkora szerencsefaktor a játékban.

  • PixelDrake

    2020-08-05 09:56:50

    A harc levezetése teljesen szerencse alapú, a stratégiai döntéseket akkor hozod, amikor felkészülsz a harcra. A Rizikóban ez ugye kimerült abban, hogy eldöntötted, hány katonát viszel magaddal. Itt azért ennél többről van szó.

  • kemonszt

    2020-08-04 22:48:08

    A Dead Reckoning társas menetét mennyire befolyásolja a szerencsefaktor?

    Lehet benne érdemleges stratégiai döntéseket hozni, vagy ezt felülbírálhatja a szerencsefaktor?

    Az persze világos számomra, hogy nem egy tisztán euro típusú játékról van szó. Azonban mégis kíváncsi lennék, hogy milyen a játék egyensúlyozása.

    Esetleg olyan alapon működnek a csaták, mint a rizikóban? (sajnos ott már volt rossz tapasztalatom, hogy a szerencse felülírhatja a legjobb stratégiát is)

  • Raga88

    2020-07-25 22:06:19

    A Rajavihara Delux kiadása 20 további pályát tartalmaz.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék