Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 23. hét

Tíz évvel ezelőtt nem hittem volna, hogy a jövő társasjátékait aszerint is fogom majd értékelni, hogy milyen a történet, amit elmesélnek. Egyáltalán mióta elvárás, hogy egy társasjátéknak legyen története? A választ én sem tudom, csak azt, hogy ma már közel sem elég egy „jönnek a zombik” vagy egy „különleges osztag tagjai vagytok” felütéssel lerendezni egy játék körítését. Szerintetek melyik az a társas, amelyik megérdemelné, hogy filmet vagy könyvet írjanak belőle?

Múltba merengők

Ó, a régi szép idők fantasy játékai, amikor még a minik fémből készültek... Amikor a törpék csak fejszét vehettek a kezükbe, a tolvaj kizárólag félszerzet lehetett, a varázslók pedig kötelezően szürke ruhában, süveges kalapban és óriási szakállal járták a vidéket...

Ezt a nosztalgikus hangulatot kívánja megidézni a Classic Quest: az erősen retro látványvilágot a modern játékmenettel ötvözi. A körítés a szokásosnak mondható kazamatafelfedezős fantasy, a maga klisés karaktereivel. Az olajozott testű Conan-klón barbár mellett masírozik a Gandalf-hasonmás varázsló, levernek néhány indokolatlanul odakerült óriáspatkányt és goblint, aztán fölmarják a kincset, amiről senki sem tudja, hogy miért kellett többszáz méter mélyre elásni.

A kooperatív mászkálás és karakterfejlődés mellé természetesen kockadobálós harcrendszer társul. Játékosszám tekintetében rendkívül rugalmasak voltak a készítők, akár hét játékost is el tud majd szórakoztatni a Classic Quest. Ha  szívesen emlékszel vissza azokra az időkre, amikor műanyag helyett még fém figurákat kellett pingálni, akkor ez a retro-futam a te játékod.

Classic Quest: The Dungeon Crawler

El Kraken Released is raising funds for Classic Quest: The Dungeon Crawler on Kickstarter! Tabletop Miniature Game

Űrtartalom

A Nemesis először úgy vonult be a köztudatba, mint az "Alien játék, ami tele van figurákkal, ráadásul még piszkosul izgalmas is". Később már az egyik legkedveltebb sci-fi játékká nőtte ki magát. Persze az Awaken Realms kínosan ügyelt arra, hogy egy fillér jogdíjat se kelljen fizetniük senkinek. Így bár hivatalosan nem aliennek hívják a játékbeli lényeket, azért mindenki tudja, miről van szó, amikor az embereket belülől széttépő lárvákról beszélünk...

A Nemesis: Lockdown önállóan játszható kiegészítő lesz az eredeti játékhoz. A történet ezúttal nem egy meghibásodott űrhajón játszódik majd (és nem is az LV-426-on), hanem a Marson. Az ellenfelek nem a már megismert uborkafejű lények lesznek, hanem bizarr, rovarszerű rémségek. A játékosok egy szörnyektől hemzsegő laboratóriumból próbálnak megszökni. A generátorokban még éppen annyi áram maradt, hogy be tudjanak kapcsolni egy-egy gépet, esetleg megvilágítsák az egyik folyosót. A túlélés kulcsa az összefogás... lenne, ha nem egy Nemesis játékról beszélnénk. Most is megbújhat a csapatban egy áruló, aki hátráltathatja, megölheti, vagy egyszerűen csak a sorsára hagyhatja a többieket, ha nem fedezik föl időben.

Awaken Realms játékhoz méltóan most is számos add-on és stretch goal közül válogathatunk és a rendelésünkhöz hozzácsaphatjuk a korábbi alapjátékot és kiegészítőit is.

Nemesis Lockdown

Awaken Realms is raising funds for Nemesis Lockdown on Kickstarter! Stand alone expansion to one of the biggest Board Game hit of recent years, Nemesis

Képtelen képregény

Hé, mit képzelsz? Hiszen ez a projekt nem is a társasjáték kategóriában van!” – gondolhatod – jogosan -, amikor megnyitod a CMON Comics Vol 1. oldalát. Pedig a cím magáért beszél: a közösségi finanszírozásból támogatott társasjáték-kiadás fröccsöntő gigásza, a CMON új vizekre evez. A legsikeresebb játékaikhoz már olyan mértékű narratívát alkotott meg, hogy az játék nélkül, képregény formában is megállná a helyét.

Nem véletlenül írtam azt, hogy „játék nélkül” és nem azt, hogy „figurák nélkül”, mert természetesen nem lenne igazi egy CMON kampány sem, ha nem tartalmazna legalább egy kevés műanyagot. Most sincs ez másként: a kampányban rendelhető három képregény mindegyikéhez jár tíz, a kapcsolódó játékhoz tartozó figura vagy kiegészítő. Így már azért szép nagy doboz érkezik majd ahhoz is, aki csak olvasni szeretett volna. A három megregényesített játék ezúttal a Zombicide, a Zombicide: Invader és a Death May Die, de ráadásként egy Starcadia Quest füzet is rendelhető. Aki most nem látja a kedvenc játékát a kínálatban, az ne csüggedjen, mert a címben virító „Vol. 1” arra utal, hogy lesz még folytatás.

Ha neked is megtetszett az olvasható társasjáték, akkor siess, mert a bő egy hetesre szabott kampány miatt már csak pár napod van támogatni!

CMON Comics - Vol. 1

CMON is raising funds for CMON Comics - Vol. 1 on Kickstarter! Experience Zombicide, Cthulhu: Death May Die, and Zombicide: Invader like never before with beautifully written and illustrated comics!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

06Júl

Kickstarter körkép - 28. hét

Megjelenés | 2020.07.06. 16:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

29Jún

Kickstarter körkép - 27. hét

Megjelenés | 2020.06.29. 16:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Tényleg léteznek rasszista Magic lapok?

  2020.06.12. 00:50:50 / vélemény, játék, kártya, érdekesség, magic, társasjáték

  Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy...

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

 • Hogyan társasozzunk a koronavírus idején?

  2020.03.24. 14:36:15 / ajánló, játék, vírus, online, digitális, társasjáték

  A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém...

Friss

Címkék