Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 16. hét

Erre vártam már a rovat indulása óta! Azaz, csak majdnem. Már tavaly óta szerettem volna leírni azt, hogy ezen a héten minden játék magyar szerzőtől származik. Sajnos ez most csak részben jött össze, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan teljes lesz a siker. Szóval az eheti ajánló kétharmada magyar kezek munkáját dicséri. Válogass!

Ami az egyik embernek szemét...

A távoli jövőben egy csapat csápos-karmos földönkívüli érkezik a Föld bolygóra, hogy... nem, nem azért, hogy elfoglalja, vagy kipusztítsa a rajta élő emberiséget, az már régen megtörtént. Helyette régészeti feltárásokat végeznek, hogy műkincsekre bukkanjanak és azokat továbbadhassák a pénzes gyűjtőknek. Rendszámtáblák, poszterek, fröccsöntött szobrocskák cserélnek gazdát a feketepiacon. A tömött sorok között megbúvó műértők azonban már kapizsgálják, hogy nem minden arany, ami fénylik és a Földről származik.

Az Excavation Earth –ben tehát régész űrlényeket alakítunk, de nem az ásatáson van a fő hangsúly. A föld alól kikapart cuccaink ára attól is függ, hogy éppen mekkora a kereslet rájuk. Folyamatosan figyelni kell a piac mozgását – amolyan tőzsdeszerűen – és megfelelő pillanatban kell túladni a készleteken.

A játék mögött igen erős csapat áll: Wai Yee, Gordon Calleja (Posthuman Saga, Vengeance) és Turczi Dávid (Anachrony, Kitchen Rush) terveit Philipp Kruse illusztrációi színesítik majd. Elérhető lesz angol, francia és spanyol nyelven, de a játékelemek alig tartalmaznak szöveget. A szállítást novemberre ígérik, de addig sem maradunk műkincskereskedő ufók nélkül. Minden támogató megkapja ugyanis a játék print&play verzióját, ingyenesen.

Excavation Earth

Mighty Boards is raising funds for Excavation Earth on Kickstarter! Lead a race of alien explorers excavating artifacts from Earth in this set-collection, market manipulation game by David Turczi.

Szemnek kellemes

Engem bármikor meg lehet fogni az olyan gyönyörű látványvilággal, mint ami Santuarynek is van. Szerencsére itt a tervezők nem arra játszanak, hogy majd a grafika egyedül eladja a játékot. A Sanctury azzal tűnik ki a többi „csapkodós” kártyajáték közül, hogy kifejezetten gyors, 20-30 perces csatákat ígér.

A kezdeti hat frakció mindegyike négy-négy menedékkel kezdi a játékot, a cél az ellenfél épületeinek elpusztítása. Ez a szokásos módon katonákkal és varázslatokkal történik. Nem szabad azonban barbár módon ráuszulni az ellenfél épületeire. Minden menedék saját képességgel rendelkezik, mely az összes játékosra kihatással van. Érdemes tehát taktikusan kiválasztani azt a célpontot, amelyik az ellenfélnek a legjobban fáj – és egyben megerősíteni a védelmet ott, ami a mi gyenge pontunk.

Deluxe kiadás nincs a Santuaryből, ellenben érkezik belőle egy kifejezetten pénztárcakímélő változat is. Ez a rendes alapjátékhoz képest feleannyi (három csomag) kártyát tartalmaz és nélkülözi a playmateket, ellenben csak tizenkét euróba kerül.

Sanctuary: The Keepers Era

Tabula Games is raising funds for Sanctuary: The Keepers Era on Kickstarter! Pick your faction, throw yourself into the game and annihilate your enemy Sanctuaries in this fast-paced card game for 1-2 players.

Hatalmi játszmák

A legtöbb deckbuilder játékmenete ugyanúgy épül fel: először szerzünk minél több jó lapot a kevésbé értékes kártyáinkkal, aztán megpróbálunk megszabadulni a szeméttől, hogy nagyobb eséllyel húzzuk fel a jó lapjainkat. Az Ausonia ezen a ponton kavarja meg a klasszikus sémát. Ugyanazokkal a kártyákkal kell aktiválnunk a jobb lapok képességeit, amikkel kifizettük őket. Így a pénzként használt drágakövek akkor sem lesznek fölöslegesek, ha már mindent összevásároltunk az asztalról, amit csak lehet.

Az Ausonia ugyanabban a világban játszódik, mint a csapat előző kártyás játéka, a Shardhunters. Az emberiség a tizenhetedik század közepén találkozott először a mágiával. Az új erő azonban magával hozta a Boszorkánykórnak nevezett járványt és vele az élőhalottak hordáit is. A lények gyorsan felprédálták az egész világot, csupán néhány városkát hagyva érintetlenül. Ilyen város volt Velence, Milánó és Firenze, akik túlvészelték a hullák támadását. A káosznak végül a Vatikán közbelépése vetett véget. Az élőhalottakat visszaszorították, a felszabadított területeket pedig újra egyesítették Ausonia néven. Ahogy az élet kezd visszatérni a városokba, a látszólag békés felszín alatt poltikai csaták indulnak, amik legalább annyira könyörtelenek, mint maguk az élőholtak voltak.

Az Ausonia világa egyedülálló módon ötvözi a dark fantasyt a reneszánsz Olaszországgal. Az illusztrációk gyönyörűek, az árak nagyon barátiak. Ráadásul az egész projekt hazánk büszkesége, hiszen a nyolc fős fejlesztőcsapat minden tagja magyar!

Ausonia

Peter Hornyak is raising funds for Ausonia on Kickstarter! A deck-building card game from the makers of Shardhunters.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék