Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 10. hét

„Igen, ezt valaki tényleg föltöltötte Kickstarterre!” – ha ez a mondat átvillan a fejemen, akkor tudom, hogy olyan kampányt látok, ami jó eséllyel be fog kerülni a heti válogatásba. Most, hogy a sikeres projekteknek szinte írott szabályai vannak, meg kell becsülni minden kreatív próbálkozást. Ha pedig olyan elmebajos, mint a most bemutatott ötletek némelyike, akkor külön figyelmet érdemel.

„Önélzetes a kis latol!”

Emlékszik még valaki a Kolosszus arénára? Reiner Knizia méltánytalanul elhanyagolt játéka volt 1997-ből, melyben mindeféle szörnyeket ereszthettünk egymásnak és közben fogadhattunk a győztesre. Az érdekessége az volt, hogy senkinek nem volt saját lénye, bárki fogadhatott bárkire és támogatni is bárkit lehetett.

A Gladius ezt a vonalat viszi tovább, csak a fantasyből a rómaira változtatja a tematikát. Itt is pénzben fogadhatunk a harcosokra, de nem kizárólag a győztesre. Lehetséges a vesztes személyét is megtippelni, persze titokban, hogy a többiek ne a mi ötletünkből induljanak ki. Fogadás közben a játékosok folyamatosan támogató kártyákat játszanak ki a harcosok alá – akik itt akár csapatokba is tömörülhetnek -, ezzel erősítve őket. Természetesen ezeket is mindenki képpel lefelé rakja le, hiszen a lapok között megbújhat méreg is, ami pont, hogy gyengíti a kiszemelt szerencsétlent. Emiatt igazi blöffölős stratgégiának ígérkezik a Gladius, ami akkor lesz a legjobb, ha legalább négyen ülnek le köré.

A készítők számos lehetőséget ajánlottak fel a támogatóknak: a tíz dolláros print&playtől az ötszáz dolláros kézműves verzióig minden megtalálható a kínálatban.

⚔️ Gladius - An Award-Winning Board Game for 2-5 Players

Cat Quartet Games is raising funds for ⚔️ Gladius - An Award-Winning Board Game for 2-5 Players on Kickstarter! Bet on and rig the gladiatorial games in this award-winning board game featuring art by Cheryl Young.

Egy rántott borjúláb hagyma nélkül, egy adag sült krumpli sok mustárral...

Egyszer, amikor arról beszélgettünk valakivel, hogy milyen társasjáték nem született még, én viccből odavetettem, hogy étteremmenedzser még nem volt. Hamar kiderült, hogy tévedtem. Számos étteremszimulátor van a piacon, köztük a magyar eredetű Kitchen Rush is. A Rival Restaurants is ezt a vonalat erősíti, de itt a gyorsaság és a stratégia egyformán fontos szerepet játszanak.

Alapjáték 2019-ben jelent meg egy sikeres Kickstarter kampányt követően. A játékosok többféle nagyon-sztereotip éttermet üzemeltethettek, melyekben véletlenszerűen felhúzott ételeket kellett elkészíteniük. Ehhez a piacról kellett alapanyagokat szerezniük a véges készletekből, ráadásul nem körökre osztva, hanem adott idő alatt egyszerre.

A kissé kaotikus játékmenet bejött az embereknek, így alig pár hónappal a szállítás után már meg is jelent Kickstarteren a kiegészítő, a Rival Restaurants: Back for Seconds. Az új doboz az újrajátszhatóságot kívánja növelni még több egyedi képességgel és recepttel, valamint egy eseménypaklival, ami minden körben valamilyen vicces módon tesz keresztbe a játékosoknak.

A kampány alatt természetesen lehetőség van megvenni az alapjátékot is, és mindkét dobozból kérhető akrilltokeneket tartalmazó deluxe kiadás is.

Rival Restaurants: Back for Seconds (Reprint + Expansion)

Gap Closer Games is raising funds for Rival Restaurants: Back for Seconds (Reprint + Expansion) on Kickstarter! A board game about competitive restaurant owning. Use your chef's power, cook recipes, and lead your restaurant to gastronomical glory.

Hengerkörte, kockabarack

A Doom on You-ban sokszögekből teremtett, szupererős állatok háborúznak egymással azért, hogy még a világvége előtt megkaparintsák a bolygó összes maradék, szögletes élelmét. Jó kis mondat, mi? A Doom on You nem a komoly sztorijával, de nem is az összetett játékmenetével próbálja megfogni a támogatókat.

A játékosok ahelyett, hogy felváltva támadnák egymást, felválta védekeznek a többiek együttes támadásai ellen. Ehhez mindenféle nagyon szögletes állatot kell kitenyésztenük, lehetőleg minél brutálisabb szuperképességekkel. Így születik meg a flame-ingo, a klaw-la és a hunting bird... melyek nagyon erősnek tűnnek, de ha fejen találja őket egy időnként becsapódó meteor, arra már ők sem tudnak mit mondani...

A játék tehát egyszerű adok-kapok lesz, vicces grafikával és képességekkel, kifejezetten baráti áron.

DOOM ON YOU card game

Jacob Hiller is raising funds for DOOM ON YOU card game on Kickstarter! A friendly game of strategy, bribery, and destruction.

Balcka

Brit tudósok kimutatták, hogy a szerencsétlen kockadobások 64,7 százaléka vezethető vissza a helytelen dobástechnikára. Sajnos, a helyesen kivitelezett dobást nagyban hátráltatja, hogy a mai napig kizárólag jobbkezesek számára készítettek dobókockákat, vagyis a gémerek 15 százaléka hátrányból indul.

Ezt a problémát oldja meg John H. Kohn és a balkezes dobókockája. A felcserélt hármas-négyes párok segítéségvel könnyebben elérhető az ideális asztaltérési-szög, az ötös-kettes oldalak kicserélése pedig a visszapattanási értéket maximalizálja, még pohárral dobás esetén is. Bal kézből, elhajtva ezer próbára levetítve akár 1,2 ponttal is növelhető a dobási átlag.

Az esélyegyenlőség jegyében a dobókockát is használó társasversenyeken a jövő évben már kötelező lesz balkezes kockát is biztosítani a versenyzőknek, egyenlő arányban. Ha te is szervező vagy, érdemes még bevezető áron venned belőle.

Left-Handed Dice!

John H. Kohn is raising funds for Left-Handed Dice! on Kickstarter! Dice for left-handed gamers, as an alternative for centuries-old right-handed dice.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Márc

Kickstarter körkép - 12. hét

Megjelenés | 2020.03.16. 15:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

30Márc

Kickstarter körkép - 14. hét

Megjelenés | 2020.03.30. 15:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Hogyan társasozzunk a koronavírus idején?

  2020.03.24. 14:36:15 / ajánló, játék, vírus, online, digitális, társasjáték

  A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém...

 • Hibrid játékok a múlt századból II. - Dungeons & Dragons Computer Labyrinth Game

  2020.03.17. 08:49:31 / ajánló, játék, hibrid, társasjáték, dungeons, dragons

  Zavar, hogy a videójátékok világa egyre jobban összefonódik a társasjátékokkal? Régen minden jobb volt, amikor még az asztali játékokat nem fertőzte meg a digitális kór? Rossz...

 • Hibrid játékok a múlt századból I. - Dark Tower

  2020.03.08. 21:46:28 / retro, ajánló, játék, hibrid, társasjáték

  Zavar, hogy a videójátékok világa egyre jobban összefonódik a társasjátékokkal? Régen minden jobb volt, amikor még az asztali játékokat nem fertőzte meg a digitális kór? Rossz...

 • Ezért nem fogok soha pontozni

  2020.03.01. 23:07:08 / vélemény, játék, pontozás, társasjáték

  Amikor ezt a blogot indítottam, két alapelvet fektettem le magamnak: Nem csak és kizárólag játékbemutatókból fog állni a tartalom. Nem fogok semmit pontokkal vagy százalékokkal...

 • Mi újat hoz a Sagrada Passion kiegészítője?

  2020.02.17. 22:14:50 / teszt, ajánló, játék, kiegészítő, kocka, társasjáték, sagrada

  A legelső Sagrada kiegészítőt, ami hangzatosan csak a "5-6 Player Expansion" névre hallgat, kizárólag a játékosszám növelés miatt éri meg beszerezni. A hozzá mellékelt tárcsás...

Friss

Címkék