Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 6. hét

Nincs új a nap alatt? Éppen hogy véget ért az alapjátékot újra kiadó kampányok sorozata, erre megjelentek a "második részek" és az adott téma sokadik feldolgozásai. Szerencsére a marsos meg a kalózos témában is lehet azért valamennyire újat alkotni, így az eheti ajánlónkban is találsz majd érdekességeket.

Másmilyen plüss mesék

Te tudtad, hogy az Unstable Unicorns világában nem csak egyszarvúak élnek? Bizony, macskák, rókák, nyulak, medvék és mókusok is élnek ott egymás mellett békében. Ám a varázserdő (vagy mi...) lakói élete nem csak gondtalan kergetőzésből áll! Ádáz szörnyek keserítik meg az életüket, akik ellen csak a legbátrabb harcosoknak van esélye.

A Here to Slay az elődjéhez hasonlóan szintén pörgős, színes kártyajátéknak ígérkezik. Most viszont nem az istállónk feltöltése lesz a cél, hanem a világot fenyegető csúfságok legyőzése. A harc roppant egyszerű: dobni kell a kockákkal és leolvasni a végeredményt az ellenfél kártyájáról. Három szörny legyilkolása már elég is a győzelemhez, de ez koránt sem lesz olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. A Here to Slayben ugyanis a hangsúly a többi játékos folyamatos szívatásán lesz. Mindezt egy félkomoly, félparti játékban, villámgyors akcióval, lehengerlően cuki grafikával.

Here to Slay

Ramy Badie is raising funds for Here to Slay on Kickstarter! A strategic fantasy card game from the creators of Unstable Unicorns.

Űrvitorlákat felhúzni!

Mivel az emberiség az űrben közlekedő járműveket hajónak keresztelte el, szükségszerűen megjelent minden hajózással kapcsolatos fogalom űrbéli megfelelője is. Így születtek az űrkalózok, akik a galaxis egy pontján lesben állva arra várnak, hogy (nagyjából egy százmilliomod eséllyel) pont arra utazzon egy kereskedőhajó, hogy aztán jól kirabolhassák.

A Tortuga 2199 ugyanabból az optimista becslésből indul ki, mint az emberek a 1800-as években: közel kétszáz év múlva az űrutazás már mindennapos dolog lesz. A játékosok a Tortuga nevű kalóztanyán versengenek a kalózkirály megtiszetelő címéért. A Tortuga egyszerre lesz hexás űrhajóstratégia és deckbuilder, amiben akár öt játékos is egymásnak eshet. A tervek szerint már idém augusztusban megérkezik, angol és francia nyelven.

Tortuga 2199

Grey Fox Games is raising funds for Tortuga 2199 on Kickstarter! Build a crew, hunt space monsters, become a pirate king. A deck-building and area-control game for 2-4 aspiring space pirates.

Mars misszió #238

Az emberiség továbbra sem tud vigyázni magára és már megint a kipusztulás szélére sodródott. Az egyetlen esélye, ha még időben felismeri a problémát és radikális változásokat visz véghez globálisan kolonizálja a Marsot és áttelepül oda.

A Migration Marsban a tábla körül körözünk a marsjáróinkkal, amolyan Monopoly módra. Itt tudunk nyersanyagokat gyűjteni az épületeinkhez, amiket a tábla közepén elhelyezkedő hexás területre húzhatunk fel. Az épületeket működtetni is kell majd, hogy aztán beköltözzön a lakosság, akiket természetesen etetni kell. A cél a bolygó benépesítése, vagyis az adott lakosságszám elérése.

A Migration Mars hosszú, legalább két órás szórakozást ígér, ennek ellenére már tizenkét éves kortól ajánlják. A KS extrák között nem sok érdekesség akad. A 20-40 százalékos mennyiségi kedvezmény mellett kitűzőket és pólókat zsákmányolhatunk.

Migration Mars | Race to Build the First Human City on Mars

Enhance Product Development is raising funds for Migration Mars | Race to Build the First Human City on Mars on Kickstarter! A Tabletop Game of Strategy, Decision Making and Revenge

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

17Feb

Kickstarter körkép - 8. hét

Megjelenés | 2020.02.17. 14:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

10Feb

Kickstarter körkép - 7. hét

Megjelenés | 2020.02.10. 07:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Kommentek

 • asztalbetyár

  2020-02-03 22:13:52

  Szép! Az űr még mindig hódít és fog is, talán még akkor is ha mi már - ha egyáltalán valaha is - meghódítottuk.

  Egyébként elképesztő az utóbbi években a KS videók minősége, de nyilván gyorsan kell lenyűgözni a potenciális backer réteget.

  A végtelen unikornisbőr alatt pedig lám csak mennyi lény tanyázik. Mondjuk RPG, Dungeon Crawler-re hajazó partyjáték... Halmazati élvezetek.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Megéri-e hamisítványt venni?

  2020.02.10. 22:32:25 / vélemény, játék, bűn, társasjáték, hamisítvány

  "Miért ne érné meg egy társasjáték töredék áron? Mit ártok vele, ha megveszem a kínai verziót?" - kerül elő a kérdés egyre többször a különböző fórumokon. Ha rákeresel egy...

 • Fesztáv - Ein vögel

  2020.02.03. 15:54:23 / teszt, ajánló, játék, kártya, madár, társasjáték

  Amikor harcolhatunk zombik ellen vagy egész birodalmakat húzhatunk fel, mégis hogy a fenébe tudja megragadni az emberek figyelmét egy olyan játék, amiben madarakat kell...

 • Ludens évértékelő 2019

  2019.12.27. 11:24:01 / játék, lista, társasjáték, év_játéka, ludens

  Ne is próbálj meg az év vége felé normális posztokat vagy tartalmas bejegyzéseket keresni! Ilyenkor mindenhol előkerülnek az évértékelős vagy az év játékát megválasztós posztok...

 • Erre szórtuk el a pénzünket - 2019 legnépszerűbb Kickstarter játékai

  2019.12.17. 09:01:18 / ajánló, játék, társasjáték, 2019, kickstarter

  A trend még 2019-ben is folytatódott: Kickstarteren hetente legalább 3-4 új projekt indult, melyek közül többen is dollármilliókat tudtak begyűjteni. Ebben a válogatásban az öt...

 • Res Arcana - Esszencia mix

  2019.11.19. 21:29:48 / teszt, ajánló, játék, kártya, fantasy, társasjáték

  A sötét tekintetű nekromanta ökölbe szorítja bal kezét, befejezve ezzel szentségtelen varázslatát. A föld megremeg, ahogy az eddig élettelenül fekvő sárkány súlyos teste oldalra...

Friss

Címkék