Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 6. hét

Nincs új a nap alatt? Éppen hogy véget ért az alapjátékot újra kiadó kampányok sorozata, erre megjelentek a "második részek" és az adott téma sokadik feldolgozásai. Szerencsére a marsos meg a kalózos témában is lehet azért valamennyire újat alkotni, így az eheti ajánlónkban is találsz majd érdekességeket.

Másmilyen plüss mesék

Te tudtad, hogy az Unstable Unicorns világában nem csak egyszarvúak élnek? Bizony, macskák, rókák, nyulak, medvék és mókusok is élnek ott egymás mellett békében. Ám a varázserdő (vagy mi...) lakói élete nem csak gondtalan kergetőzésből áll! Ádáz szörnyek keserítik meg az életüket, akik ellen csak a legbátrabb harcosoknak van esélye.

A Here to Slay az elődjéhez hasonlóan szintén pörgős, színes kártyajátéknak ígérkezik. Most viszont nem az istállónk feltöltése lesz a cél, hanem a világot fenyegető csúfságok legyőzése. A harc roppant egyszerű: dobni kell a kockákkal és leolvasni a végeredményt az ellenfél kártyájáról. Három szörny legyilkolása már elég is a győzelemhez, de ez koránt sem lesz olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. A Here to Slayben ugyanis a hangsúly a többi játékos folyamatos szívatásán lesz. Mindezt egy félkomoly, félparti játékban, villámgyors akcióval, lehengerlően cuki grafikával.

Here to Slay

Ramy Badie is raising funds for Here to Slay on Kickstarter! A strategic fantasy card game from the creators of Unstable Unicorns.

Űrvitorlákat felhúzni!

Mivel az emberiség az űrben közlekedő járműveket hajónak keresztelte el, szükségszerűen megjelent minden hajózással kapcsolatos fogalom űrbéli megfelelője is. Így születtek az űrkalózok, akik a galaxis egy pontján lesben állva arra várnak, hogy (nagyjából egy százmilliomod eséllyel) pont arra utazzon egy kereskedőhajó, hogy aztán jól kirabolhassák.

A Tortuga 2199 ugyanabból az optimista becslésből indul ki, mint az emberek a 1800-as években: közel kétszáz év múlva az űrutazás már mindennapos dolog lesz. A játékosok a Tortuga nevű kalóztanyán versengenek a kalózkirály megtiszetelő címéért. A Tortuga egyszerre lesz hexás űrhajóstratégia és deckbuilder, amiben akár öt játékos is egymásnak eshet. A tervek szerint már idém augusztusban megérkezik, angol és francia nyelven.

Tortuga 2199

Grey Fox Games is raising funds for Tortuga 2199 on Kickstarter! Build a crew, hunt space monsters, become a pirate king. A deck-building and area-control game for 2-4 aspiring space pirates.

Mars misszió #238

Az emberiség továbbra sem tud vigyázni magára és már megint a kipusztulás szélére sodródott. Az egyetlen esélye, ha még időben felismeri a problémát és radikális változásokat visz véghez globálisan kolonizálja a Marsot és áttelepül oda.

A Migration Marsban a tábla körül körözünk a marsjáróinkkal, amolyan Monopoly módra. Itt tudunk nyersanyagokat gyűjteni az épületeinkhez, amiket a tábla közepén elhelyezkedő hexás területre húzhatunk fel. Az épületeket működtetni is kell majd, hogy aztán beköltözzön a lakosság, akiket természetesen etetni kell. A cél a bolygó benépesítése, vagyis az adott lakosságszám elérése.

A Migration Mars hosszú, legalább két órás szórakozást ígér, ennek ellenére már tizenkét éves kortól ajánlják. A KS extrák között nem sok érdekesség akad. A 20-40 százalékos mennyiségi kedvezmény mellett kitűzőket és pólókat zsákmányolhatunk.

Migration Mars | Race to Build the First Human City on Mars

Enhance Product Development is raising funds for Migration Mars | Race to Build the First Human City on Mars on Kickstarter! A Tabletop Game of Strategy, Decision Making and Revenge

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

27Júl

Kickstarter körkép - 31. hét

Megjelenés | 2020.07.27. 19:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

03Aug

Kickstarter körkép - 32. hét

Megjelenés | 2020.08.03. 13:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Kommentek

 • asztalbetyár

  2020-02-03 22:13:52

  Szép! Az űr még mindig hódít és fog is, talán még akkor is ha mi már - ha egyáltalán valaha is - meghódítottuk.

  Egyébként elképesztő az utóbbi években a KS videók minősége, de nyilván gyorsan kell lenyűgözni a potenciális backer réteget.

  A végtelen unikornisbőr alatt pedig lám csak mennyi lény tanyázik. Mondjuk RPG, Dungeon Crawler-re hajazó partyjáték... Halmazati élvezetek.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Tényleg léteznek rasszista Magic lapok?

  2020.06.12. 00:50:50 / vélemény, játék, kártya, érdekesség, magic, társasjáték

  Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy...

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

 • Hogyan társasozzunk a koronavírus idején?

  2020.03.24. 14:36:15 / ajánló, játék, vírus, online, digitális, társasjáték

  A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém...

Friss

Címkék