Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 3. hét

Kezd beindulni az év és vele együtt a Kickstarter projektek. Lassan ismét abba a helyzetbe kerülök, hogy válogatnom kell, mi kerüljön be és megint maradt „tartalékom” a következő hétre is, ha valamiért megakadna a fejlesztők lendülete. Most inkább a furcsa játékok közül válogattam, de következő héten visszatérnek a minik és a nagy dobozok!

Egyedül a világ ellen

Nincsenek jó helyzetben Magyarországon az egyszemélyes társasok. Hiszen benne van a nevükben, hogy társasjáték, tehát mindenképpen több ember szükséges hozzájuk. Szerencsére más országokban egyszerűen csak asztali játéknak hívják őket, úgyhogy létszámtól függetlenül élvezhetőek.

A Renegade Games a Solo Hero Seriesszel egész sorozatot indított az egyszemélyes játékok kedvelőinek. A széria legújabb darabja a Warp’s Edge, melyben egy szerencstélenül járt űrhajó pilótáját alakíthatjuk. Taylor Minde egy fárasztó csata után elszakadt a flottájától és féreglyukakon kersztül próbált meg visszajutni a bázisra. Egy alkalommal azonban elszámította magát és a biztonságot jelentő támaszpont helyett pont az ellenséges vonalak mögött találta magát, nem messze az idegen anyahajótól. Más ilyenkor azonnal menekülőre fogná, de Taylor Minde-t nem ilyen fából faragták...

A játékban tehát egyetlen egy hajóval kell átverekednünk magunkat a hullámokban támadó ellenségen, hogy két jól irányzott protontorpedóval felrobbantsuk az anyahajót. A hajónkat zsákból húzott tokenekkel irányíthatjuk: ezzel tudunk tüzelni a többi hajóra, de ezek is védenek meg minket a támadástól. Ha kifogytak a zsetonok, akkor a küldetés nem sikerült, de ezzel még nincs mindennek vége. A hajó képes visszafelé utazni időben (és térben), így újult erővel és erősebb felszereléssel vághatunk neki ugyanannak a csatának. Az ellenségek ráadásul ugyanabban a sorrendben érkeznek mindegyik nekifutásra, így a sugárvetők helyett információval is felvértezheti magát a magányos harcos.

Warp's Edge - A Solo Adventure by Scott Almes

Renegade Game Studios is raising funds for Warp's Edge - A Solo Adventure by Scott Almes on Kickstarter! Fight. Warp. Repeat.

Pénz (ki)dobás

Nem tudom, hogy a Forbidden Games csapata eddig milyen emberekkel ült össze játszani. Az általuk felvázolt problémával én ugyanis még sosem találkoztam. Szerintük gyakran előfordul az, hogy egy szerepjátékos alkalom közben a játékosok érdekődése csökken és végül az egész ülés átvedlik egy érmedobálós piálássá. Erre született meg válaszul a Dungeon Party, ami ötvözi a szerepjátékokat és a kocsmajátékokat.

A Dungeon Party egy fantasy tematikába bújtatott ügyességi partijáték. A csapat közösen megrohan egy söralátétből készült dungeont, ahol a szörnyeket érmék célba dobálásával tudják legyőzni. Az egyszerű ellenségeket néhány dobásból le lehet gyűrni, de a táposabb monszták már mindenféle furmányos átokkal nehezítik meg a hősök dolgát: fél lábon kell dobni, csukott szemmel, esetleg egy pohár fenekén keresztülnézve. Az elhullott szörnyek felszerelést hagynak maguk után, amik a játékosok dolgát könnyítik majd meg.

A Dungeon Partyt bevallottan gamer kocsmák állandó kellékének szánják, de fantasy rajongók partyjáték tárának is hasznos darabja lehet.

Az ajánló videót már a forgatási helyszínként szolgáló fantasztikus gamer bár miatt is érdemes megnézni.

Dungeon Party

Forbidden Games is raising funds for Dungeon Party on Kickstarter! The Hilarious Coin-Bouncing Role-Playing Game

Nem akarok tovább ezen a bolygón élni!

A Lift Off! a Skulk Hollow-t is jegyző Eduardo Baraf játéka még 2015-ből. Egy csapat gülüszemű űrlény rájön, hogy a bolygójuk néhány percen belül felrobban, velük együtt. Mivel ez a lehetőség még csak fel sem merült bennük korábban, nem készültek föl jól a helyzetre: a menekülőutak száma korlátozott – ráadásul egyedül nagyon nehéz beindítani őket. Bármennyire is az a cél, hogy a saját embereiket kimentsék, a játékosok kénytelenek összedolgozni, különben a vége az lesz, hogy mind a bolygón rekednek.

A Lift Off! most egy kiegészítővel és egy deluxe kiadással bővült. Az új verziót akár már hatan is játszhatják, illetve egyfős változatot is írtak a magányos játékosok számára. Az újrajátszhatságot kétoldalas táblákkal növelték. Szerencsére gondoltak azokra is, akik már rendelkeznek az alapjátékkal. Ők egy olcsóbb upgrade pakkal ugyanúgy élvezhetik a deluxe kiadás minden előnyét, mint azok, akik most ismerkedtek meg a játékkal.

Lift Off! Get me Off This Planet! - Expanded Deluxe Edition

Eduardo Baraf is raising funds for Lift Off! Get me Off This Planet! - Expanded Deluxe Edition on Kickstarter! This is the Expanded Deluxe Edition of Lift Off! Get me off this Planet! (Full Version & Upgrade Kit!)

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Dec

Kickstarter körkép - 51. hét

Megjelenés | 2019.12.16. 06:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

20Jan

Kickstarter körkép - 4. hét

Megjelenés | 2020.01.20. 14:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Ludens évértékelő 2019

  2019.12.27. 11:24:01 / játék, lista, társasjáték, év_játéka, ludens

  Ne is próbálj meg az év vége felé normális posztokat vagy tartalmas bejegyzéseket keresni! Ilyenkor mindenhol előkerülnek az évértékelős vagy az év játékát megválasztós posztok...

 • Erre szórtuk el a pénzünket - 2019 legnépszerűbb Kickstarter játékai

  2019.12.17. 09:01:18 / ajánló, játék, társasjáték, 2019, kickstarter

  A trend még 2019-ben is folytatódott: Kickstarteren hetente legalább 3-4 új projekt indult, melyek közül többen is dollármilliókat tudtak begyűjteni. Ebben a válogatásban az öt...

 • Res Arcana - Esszencia mix

  2019.11.19. 21:29:48 / teszt, ajánló, játék, kártya, fantasy, társasjáték

  A sötét tekintetű nekromanta ökölbe szorítja bal kezét, befejezve ezzel szentségtelen varázslatát. A föld megremeg, ahogy az eddig élettelenül fekvő sárkány súlyos teste oldalra...

 • Gamer hírek 29.

  2019.11.06. 08:55:33 / játék, hír, videójáték, társasjáték

  Jótékonykodj társasokkal!  Idén is megtartja éves adománygyűjtő licitjét a Cruelty Free Pirates. Az Adománypiac oldalán indított árveréseken társasjátékokra, illetve...

 • Vasút vonal - Hajjaj, fekete vonat...

  2019.11.03. 17:17:24 / teszt, ajánló, játék, vonat, kocka, társasjáték, roll_write

  Amikor a Szüretet próbáltuk ki, szinte mindenki megjegyezte, hogy milyen jó lenne, ha a játékban szőlőtőkék helyett vonatokat kellene terelgetni. Lám, csak két évet kellett várni...

Friss

Címkék