Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 3. hét

Kezd beindulni az év és vele együtt a Kickstarter projektek. Lassan ismét abba a helyzetbe kerülök, hogy válogatnom kell, mi kerüljön be és megint maradt „tartalékom” a következő hétre is, ha valamiért megakadna a fejlesztők lendülete. Most inkább a furcsa játékok közül válogattam, de következő héten visszatérnek a minik és a nagy dobozok!

Egyedül a világ ellen

Nincsenek jó helyzetben Magyarországon az egyszemélyes társasok. Hiszen benne van a nevükben, hogy társasjáték, tehát mindenképpen több ember szükséges hozzájuk. Szerencsére más országokban egyszerűen csak asztali játéknak hívják őket, úgyhogy létszámtól függetlenül élvezhetőek.

A Renegade Games a Solo Hero Seriesszel egész sorozatot indított az egyszemélyes játékok kedvelőinek. A széria legújabb darabja a Warp’s Edge, melyben egy szerencstélenül járt űrhajó pilótáját alakíthatjuk. Taylor Minde egy fárasztó csata után elszakadt a flottájától és féreglyukakon kersztül próbált meg visszajutni a bázisra. Egy alkalommal azonban elszámította magát és a biztonságot jelentő támaszpont helyett pont az ellenséges vonalak mögött találta magát, nem messze az idegen anyahajótól. Más ilyenkor azonnal menekülőre fogná, de Taylor Minde-t nem ilyen fából faragták...

A játékban tehát egyetlen egy hajóval kell átverekednünk magunkat a hullámokban támadó ellenségen, hogy két jól irányzott protontorpedóval felrobbantsuk az anyahajót. A hajónkat zsákból húzott tokenekkel irányíthatjuk: ezzel tudunk tüzelni a többi hajóra, de ezek is védenek meg minket a támadástól. Ha kifogytak a zsetonok, akkor a küldetés nem sikerült, de ezzel még nincs mindennek vége. A hajó képes visszafelé utazni időben (és térben), így újult erővel és erősebb felszereléssel vághatunk neki ugyanannak a csatának. Az ellenségek ráadásul ugyanabban a sorrendben érkeznek mindegyik nekifutásra, így a sugárvetők helyett információval is felvértezheti magát a magányos harcos.

Warp's Edge - A Solo Adventure by Scott Almes

Renegade Game Studios is raising funds for Warp's Edge - A Solo Adventure by Scott Almes on Kickstarter! Fight. Warp. Repeat.

Pénz (ki)dobás

Nem tudom, hogy a Forbidden Games csapata eddig milyen emberekkel ült össze játszani. Az általuk felvázolt problémával én ugyanis még sosem találkoztam. Szerintük gyakran előfordul az, hogy egy szerepjátékos alkalom közben a játékosok érdekődése csökken és végül az egész ülés átvedlik egy érmedobálós piálássá. Erre született meg válaszul a Dungeon Party, ami ötvözi a szerepjátékokat és a kocsmajátékokat.

A Dungeon Party egy fantasy tematikába bújtatott ügyességi partijáték. A csapat közösen megrohan egy söralátétből készült dungeont, ahol a szörnyeket érmék célba dobálásával tudják legyőzni. Az egyszerű ellenségeket néhány dobásból le lehet gyűrni, de a táposabb monszták már mindenféle furmányos átokkal nehezítik meg a hősök dolgát: fél lábon kell dobni, csukott szemmel, esetleg egy pohár fenekén keresztülnézve. Az elhullott szörnyek felszerelést hagynak maguk után, amik a játékosok dolgát könnyítik majd meg.

A Dungeon Partyt bevallottan gamer kocsmák állandó kellékének szánják, de fantasy rajongók partyjáték tárának is hasznos darabja lehet.

Az ajánló videót már a forgatási helyszínként szolgáló fantasztikus gamer bár miatt is érdemes megnézni.

Dungeon Party

Forbidden Games is raising funds for Dungeon Party on Kickstarter! The Hilarious Coin-Bouncing Role-Playing Game

Nem akarok tovább ezen a bolygón élni!

A Lift Off! a Skulk Hollow-t is jegyző Eduardo Baraf játéka még 2015-ből. Egy csapat gülüszemű űrlény rájön, hogy a bolygójuk néhány percen belül felrobban, velük együtt. Mivel ez a lehetőség még csak fel sem merült bennük korábban, nem készültek föl jól a helyzetre: a menekülőutak száma korlátozott – ráadásul egyedül nagyon nehéz beindítani őket. Bármennyire is az a cél, hogy a saját embereiket kimentsék, a játékosok kénytelenek összedolgozni, különben a vége az lesz, hogy mind a bolygón rekednek.

A Lift Off! most egy kiegészítővel és egy deluxe kiadással bővült. Az új verziót akár már hatan is játszhatják, illetve egyfős változatot is írtak a magányos játékosok számára. Az újrajátszhatságot kétoldalas táblákkal növelték. Szerencsére gondoltak azokra is, akik már rendelkeznek az alapjátékkal. Ők egy olcsóbb upgrade pakkal ugyanúgy élvezhetik a deluxe kiadás minden előnyét, mint azok, akik most ismerkedtek meg a játékkal.

Lift Off! Get me Off This Planet! - Expanded Deluxe Edition

Eduardo Baraf is raising funds for Lift Off! Get me Off This Planet! - Expanded Deluxe Edition on Kickstarter! This is the Expanded Deluxe Edition of Lift Off! Get me off this Planet! (Full Version & Upgrade Kit!)

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

03Aug

Kickstarter körkép - 31. hét

Megjelenés | 2022.08.03. 19:00:00

A héten a kalandorok ne kíméljenek. Visszatérünk közösen a sírból, szembeszállunk a Draconis invázióval, majd végül érkezzen egy igazi kockulás.


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék