Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 3. hét

Kezd beindulni az év és vele együtt a Kickstarter projektek. Lassan ismét abba a helyzetbe kerülök, hogy válogatnom kell, mi kerüljön be és megint maradt „tartalékom” a következő hétre is, ha valamiért megakadna a fejlesztők lendülete. Most inkább a furcsa játékok közül válogattam, de következő héten visszatérnek a minik és a nagy dobozok!

Egyedül a világ ellen

Nincsenek jó helyzetben Magyarországon az egyszemélyes társasok. Hiszen benne van a nevükben, hogy társasjáték, tehát mindenképpen több ember szükséges hozzájuk. Szerencsére más országokban egyszerűen csak asztali játéknak hívják őket, úgyhogy létszámtól függetlenül élvezhetőek.

A Renegade Games a Solo Hero Seriesszel egész sorozatot indított az egyszemélyes játékok kedvelőinek. A széria legújabb darabja a Warp’s Edge, melyben egy szerencstélenül járt űrhajó pilótáját alakíthatjuk. Taylor Minde egy fárasztó csata után elszakadt a flottájától és féreglyukakon kersztül próbált meg visszajutni a bázisra. Egy alkalommal azonban elszámította magát és a biztonságot jelentő támaszpont helyett pont az ellenséges vonalak mögött találta magát, nem messze az idegen anyahajótól. Más ilyenkor azonnal menekülőre fogná, de Taylor Minde-t nem ilyen fából faragták...

A játékban tehát egyetlen egy hajóval kell átverekednünk magunkat a hullámokban támadó ellenségen, hogy két jól irányzott protontorpedóval felrobbantsuk az anyahajót. A hajónkat zsákból húzott tokenekkel irányíthatjuk: ezzel tudunk tüzelni a többi hajóra, de ezek is védenek meg minket a támadástól. Ha kifogytak a zsetonok, akkor a küldetés nem sikerült, de ezzel még nincs mindennek vége. A hajó képes visszafelé utazni időben (és térben), így újult erővel és erősebb felszereléssel vághatunk neki ugyanannak a csatának. Az ellenségek ráadásul ugyanabban a sorrendben érkeznek mindegyik nekifutásra, így a sugárvetők helyett információval is felvértezheti magát a magányos harcos.

Warp's Edge - A Solo Adventure by Scott Almes

Renegade Game Studios is raising funds for Warp's Edge - A Solo Adventure by Scott Almes on Kickstarter! Fight. Warp. Repeat.

Pénz (ki)dobás

Nem tudom, hogy a Forbidden Games csapata eddig milyen emberekkel ült össze játszani. Az általuk felvázolt problémával én ugyanis még sosem találkoztam. Szerintük gyakran előfordul az, hogy egy szerepjátékos alkalom közben a játékosok érdekődése csökken és végül az egész ülés átvedlik egy érmedobálós piálássá. Erre született meg válaszul a Dungeon Party, ami ötvözi a szerepjátékokat és a kocsmajátékokat.

A Dungeon Party egy fantasy tematikába bújtatott ügyességi partijáték. A csapat közösen megrohan egy söralátétből készült dungeont, ahol a szörnyeket érmék célba dobálásával tudják legyőzni. Az egyszerű ellenségeket néhány dobásból le lehet gyűrni, de a táposabb monszták már mindenféle furmányos átokkal nehezítik meg a hősök dolgát: fél lábon kell dobni, csukott szemmel, esetleg egy pohár fenekén keresztülnézve. Az elhullott szörnyek felszerelést hagynak maguk után, amik a játékosok dolgát könnyítik majd meg.

A Dungeon Partyt bevallottan gamer kocsmák állandó kellékének szánják, de fantasy rajongók partyjáték tárának is hasznos darabja lehet.

Az ajánló videót már a forgatási helyszínként szolgáló fantasztikus gamer bár miatt is érdemes megnézni.

Dungeon Party

Forbidden Games is raising funds for Dungeon Party on Kickstarter! The Hilarious Coin-Bouncing Role-Playing Game

Nem akarok tovább ezen a bolygón élni!

A Lift Off! a Skulk Hollow-t is jegyző Eduardo Baraf játéka még 2015-ből. Egy csapat gülüszemű űrlény rájön, hogy a bolygójuk néhány percen belül felrobban, velük együtt. Mivel ez a lehetőség még csak fel sem merült bennük korábban, nem készültek föl jól a helyzetre: a menekülőutak száma korlátozott – ráadásul egyedül nagyon nehéz beindítani őket. Bármennyire is az a cél, hogy a saját embereiket kimentsék, a játékosok kénytelenek összedolgozni, különben a vége az lesz, hogy mind a bolygón rekednek.

A Lift Off! most egy kiegészítővel és egy deluxe kiadással bővült. Az új verziót akár már hatan is játszhatják, illetve egyfős változatot is írtak a magányos játékosok számára. Az újrajátszhatságot kétoldalas táblákkal növelték. Szerencsére gondoltak azokra is, akik már rendelkeznek az alapjátékkal. Ők egy olcsóbb upgrade pakkal ugyanúgy élvezhetik a deluxe kiadás minden előnyét, mint azok, akik most ismerkedtek meg a játékkal.

Lift Off! Get me Off This Planet! - Expanded Deluxe Edition

Eduardo Baraf is raising funds for Lift Off! Get me Off This Planet! - Expanded Deluxe Edition on Kickstarter! This is the Expanded Deluxe Edition of Lift Off! Get me off this Planet! (Full Version & Upgrade Kit!)

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

25Máj

Kickstarter körkép - 22. hét

Megjelenés | 2020.05.25. 10:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

27Ápr

Kickstarter körkép - 18. hét

Megjelenés | 2020.04.27. 15:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

 • Hogyan társasozzunk a koronavírus idején?

  2020.03.24. 14:36:15 / ajánló, játék, vírus, online, digitális, társasjáték

  A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém...

 • Hibrid játékok a múlt századból II. - Dungeons & Dragons Computer Labyrinth Game

  2020.03.17. 08:49:31 / ajánló, játék, hibrid, társasjáték, dungeons, dragons

  Zavar, hogy a videójátékok világa egyre jobban összefonódik a társasjátékokkal? Régen minden jobb volt, amikor még az asztali játékokat nem fertőzte meg a digitális kór? Rossz...

Friss

Címkék