Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 1. hét

Boldog új évet! 2020 azért is lesz különleges év, mert kézbe vehetsz majd pár olyan játékot, amit tavaly rendeltél meg – feltéve, ha az az év elején történt és hat hónapnál kevesebbet csúsznak vele... Amíg várakozol, ideje gondolni 2021-re is, és átnézni az új év friss kampányait

Az űrben senki sem hallja a sikolyod

A XXVI. század nem alakult túl jól az emberiség szempontjából. Az Androméda-ködből undok űrlények rohantak le minket merő szórakozásból, és most azzal fenyegetnek, hogy elpusztítják az egész Tejútrendszert. Az emberek gigászi űrhajókkal próbáltak menekülni egy biztonságosabb galaxis felé. A 401-es számú kolónia vezérlője azonban valamiért meghibásodott és most az űr egy ismeretlen szegletében sodródik, teljesen magatehetetlenül, közben pedig egy rejtélyes vírus kezdte el tizedelni a lakosságát. A 401-es kolónia lakói megállapították, hogy peches napjuk van...

A Sanctorvm hősei a fenti nem túl szerencsés helyzetből próbálnak meg kikeveredni egy kifejezetten hangulatos, sci-fi horror környezetben. A hangsúly a karakterfejlődésen és az atmoszféra megteremtésén lesz. A készítők hangsúlyozták, hogy itt bőven lesz részünk erőszakban és csúnya szavakban, úgyhogy nem gyerekeknek szánják a játékot.

Maga a játékmenet a klasszikus overlordos-kockadobós harcot fogja továbbvinni, teljesen szabadon fejleszthető hősökkel. A hangulatról az alapjátékhoz mellékelt világleírások, kalandfüzetek és egy, a játék zenéit tartalmazó bakelit lemez(!) gondoskodik majd.

SANCTORVM

Sanctorvm is raising funds for SANCTORVM on Kickstarter! A cooperative game of sci-fi survival horror for 1-6 players. Fight and take decisions to survive!

Az űrben továbbra sem hallja senki a sikolyod

Ha az előző játék véres csatái kiütik nálad az erőszak-mércét, akkor számodra az Unsettled jelenti a megoldást. Itt ugyanis nincs harc – mégis minimálisak a csapat esélyei a túlélésre.

Az Unsettled játékosai kényszerleszállást hajtottak végre egy idegen bolygón. Se zombik, se xenomorph-ok nincsenek, de bárcsak valami olyan dolog jönne, ami ellen bevethető a plazmavető! A csápos-karmos rondaságok helyett itt maga  bolygó akar végezni az űrhajósokkal. Paraziták, hallucionogén gázok, göröngyös terep és mindenféle mérgező dolog állja az emberek útját. Ellenük az ólom helyett a legjobb fegyver – az improvizáció!

Az űrhajósoknak fel kell fedezniük a nem éppen barátságos bolygót és erőforrásokat kell gyűjteniük. A következő lépés az, hogy a laboratóriumban eldöntsék, hogy mire is tudnák fölhasználni ezeket. Lehet, hogy valamelyik növény csak relaxáló hatású. De az is lehet, hogy az a növény lesz majd az energiaforrás ahhoz, hogy be tudják indítani a jeladót – amivel talán elmenekülhetnek a bolygóról.

Az Unsettled kifejezetten érdekes koncepció. Maga az alapjáték csupán egy keretrendszer, amin a kiegészítőként megvehető bolygókat lehet „futtatni”. Minden bolygó teljesen más szabályok szerint- így egy teljesen önálló játékként működik.

Unsettled® Board Game

Orange Nebula is raising funds for Unsettled® Board Game on Kickstarter! A sandbox survival game in the bizarre and wondrous reaches of deep space

Betondzsungel

„Már megint le van zárva a mellékutca...akkor inkább áthajtok a főúton és az elágazásnál...mi az, hogy itt most nem lehet balra fordulni? Évekig erre jártam minden nap!... Jó, akkor a pékségnél balra... mennék, ha nem lenne ott csőtörés. Akkor viszont marad a körforgalom második kivezetője...”

A Gridlock – Boston a városi közlekedés káoszát kívánja szemléltetni, játékos formában. A feladat egyszerű: el kell autózni egyik helyről a másikra.  Közben viszont a város éli mindennapjait, azaz percenként zárnak le és nyitnak meg új utakat, fognak bele értelmetlen építkezésekbe és terelik az egész forgalmat kerülőútra. A játékosok hatszögletű lapkákkal építik Boston városát. Miközben a saját autójuknak próbálják meg kialakítani az ideális utat, igyekeznek azért a másiknak is keresztbe tenni.

A Gridlock kellemes szórakozásnak ígérkezik, amihez kimondottan igényes extra tartalmakat kínálnak. A deluxe kiadáshoz jár majd egy nagy, piros gomb is, amit megnyomva autentikus bostoni dudálásokat és anyázásokat hallgathatunk. A legmagasabb támogatói szintet elvivő embernek pedig elkészítik a saját városát a Gridlock világában és önálló játékként jelentetik meg.

Ti el tudnátok képzelni egy játékot a saját városotok közlekedési dugóiról? Én Budapestről nagyon is!

Gridlock Boston

Justin Richer is raising funds for Gridlock Boston on Kickstarter! A competitive board game about driving through the city where the roads make no sense and everything is always changing on you.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

13Jan

Kickstarter körkép - 3. hét

Megjelenés | 2020.01.13. 17:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

20Jan

Kickstarter körkép - 4. hét

Megjelenés | 2020.01.20. 14:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Ludens évértékelő 2019

  2019.12.27. 11:24:01 / játék, lista, társasjáték, év_játéka, ludens

  Ne is próbálj meg az év vége felé normális posztokat vagy tartalmas bejegyzéseket keresni! Ilyenkor mindenhol előkerülnek az évértékelős vagy az év játékát megválasztós posztok...

 • Erre szórtuk el a pénzünket - 2019 legnépszerűbb Kickstarter játékai

  2019.12.17. 09:01:18 / ajánló, játék, társasjáték, 2019, kickstarter

  A trend még 2019-ben is folytatódott: Kickstarteren hetente legalább 3-4 új projekt indult, melyek közül többen is dollármilliókat tudtak begyűjteni. Ebben a válogatásban az öt...

 • Res Arcana - Esszencia mix

  2019.11.19. 21:29:48 / teszt, ajánló, játék, kártya, fantasy, társasjáték

  A sötét tekintetű nekromanta ökölbe szorítja bal kezét, befejezve ezzel szentségtelen varázslatát. A föld megremeg, ahogy az eddig élettelenül fekvő sárkány súlyos teste oldalra...

 • Gamer hírek 29.

  2019.11.06. 08:55:33 / játék, hír, videójáték, társasjáték

  Jótékonykodj társasokkal!  Idén is megtartja éves adománygyűjtő licitjét a Cruelty Free Pirates. Az Adománypiac oldalán indított árveréseken társasjátékokra, illetve...

 • Vasút vonal - Hajjaj, fekete vonat...

  2019.11.03. 17:17:24 / teszt, ajánló, játék, vonat, kocka, társasjáték, roll_write

  Amikor a Szüretet próbáltuk ki, szinte mindenki megjegyezte, hogy milyen jó lenne, ha a játékban szőlőtőkék helyett vonatokat kellene terelgetni. Lám, csak két évet kellett várni...

Friss

Címkék