Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 1. hét

Boldog új évet! 2020 azért is lesz különleges év, mert kézbe vehetsz majd pár olyan játékot, amit tavaly rendeltél meg – feltéve, ha az az év elején történt és hat hónapnál kevesebbet csúsznak vele... Amíg várakozol, ideje gondolni 2021-re is, és átnézni az új év friss kampányait

Az űrben senki sem hallja a sikolyod

A XXVI. század nem alakult túl jól az emberiség szempontjából. Az Androméda-ködből undok űrlények rohantak le minket merő szórakozásból, és most azzal fenyegetnek, hogy elpusztítják az egész Tejútrendszert. Az emberek gigászi űrhajókkal próbáltak menekülni egy biztonságosabb galaxis felé. A 401-es számú kolónia vezérlője azonban valamiért meghibásodott és most az űr egy ismeretlen szegletében sodródik, teljesen magatehetetlenül, közben pedig egy rejtélyes vírus kezdte el tizedelni a lakosságát. A 401-es kolónia lakói megállapították, hogy peches napjuk van...

A Sanctorvm hősei a fenti nem túl szerencsés helyzetből próbálnak meg kikeveredni egy kifejezetten hangulatos, sci-fi horror környezetben. A hangsúly a karakterfejlődésen és az atmoszféra megteremtésén lesz. A készítők hangsúlyozták, hogy itt bőven lesz részünk erőszakban és csúnya szavakban, úgyhogy nem gyerekeknek szánják a játékot.

Maga a játékmenet a klasszikus overlordos-kockadobós harcot fogja továbbvinni, teljesen szabadon fejleszthető hősökkel. A hangulatról az alapjátékhoz mellékelt világleírások, kalandfüzetek és egy, a játék zenéit tartalmazó bakelit lemez(!) gondoskodik majd.

SANCTORVM

Sanctorvm is raising funds for SANCTORVM on Kickstarter! A cooperative game of sci-fi survival horror for 1-6 players. Fight and take decisions to survive!

Az űrben továbbra sem hallja senki a sikolyod

Ha az előző játék véres csatái kiütik nálad az erőszak-mércét, akkor számodra az Unsettled jelenti a megoldást. Itt ugyanis nincs harc – mégis minimálisak a csapat esélyei a túlélésre.

Az Unsettled játékosai kényszerleszállást hajtottak végre egy idegen bolygón. Se zombik, se xenomorph-ok nincsenek, de bárcsak valami olyan dolog jönne, ami ellen bevethető a plazmavető! A csápos-karmos rondaságok helyett itt maga  bolygó akar végezni az űrhajósokkal. Paraziták, hallucionogén gázok, göröngyös terep és mindenféle mérgező dolog állja az emberek útját. Ellenük az ólom helyett a legjobb fegyver – az improvizáció!

Az űrhajósoknak fel kell fedezniük a nem éppen barátságos bolygót és erőforrásokat kell gyűjteniük. A következő lépés az, hogy a laboratóriumban eldöntsék, hogy mire is tudnák fölhasználni ezeket. Lehet, hogy valamelyik növény csak relaxáló hatású. De az is lehet, hogy az a növény lesz majd az energiaforrás ahhoz, hogy be tudják indítani a jeladót – amivel talán elmenekülhetnek a bolygóról.

Az Unsettled kifejezetten érdekes koncepció. Maga az alapjáték csupán egy keretrendszer, amin a kiegészítőként megvehető bolygókat lehet „futtatni”. Minden bolygó teljesen más szabályok szerint- így egy teljesen önálló játékként működik.

Unsettled® Board Game

Orange Nebula is raising funds for Unsettled® Board Game on Kickstarter! A sandbox survival game in the bizarre and wondrous reaches of deep space

Betondzsungel

„Már megint le van zárva a mellékutca...akkor inkább áthajtok a főúton és az elágazásnál...mi az, hogy itt most nem lehet balra fordulni? Évekig erre jártam minden nap!... Jó, akkor a pékségnél balra... mennék, ha nem lenne ott csőtörés. Akkor viszont marad a körforgalom második kivezetője...”

A Gridlock – Boston a városi közlekedés káoszát kívánja szemléltetni, játékos formában. A feladat egyszerű: el kell autózni egyik helyről a másikra.  Közben viszont a város éli mindennapjait, azaz percenként zárnak le és nyitnak meg új utakat, fognak bele értelmetlen építkezésekbe és terelik az egész forgalmat kerülőútra. A játékosok hatszögletű lapkákkal építik Boston városát. Miközben a saját autójuknak próbálják meg kialakítani az ideális utat, igyekeznek azért a másiknak is keresztbe tenni.

A Gridlock kellemes szórakozásnak ígérkezik, amihez kimondottan igényes extra tartalmakat kínálnak. A deluxe kiadáshoz jár majd egy nagy, piros gomb is, amit megnyomva autentikus bostoni dudálásokat és anyázásokat hallgathatunk. A legmagasabb támogatói szintet elvivő embernek pedig elkészítik a saját városát a Gridlock világában és önálló játékként jelentetik meg.

Ti el tudnátok képzelni egy játékot a saját városotok közlekedési dugóiról? Én Budapestről nagyon is!

Gridlock Boston

Justin Richer is raising funds for Gridlock Boston on Kickstarter! A competitive board game about driving through the city where the roads make no sense and everything is always changing on you.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

21Szep

Kickstarter körkép - 39. hét

Megjelenés | 2020.09.21. 16:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

14Szep

Kickstarter körkép - 38. hét

Megjelenés | 2020.09.14. 17:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Miért ne vegyél kiegészítőket?

  2020.08.26. 13:08:01 / vélemény, fordítás, játék, kiegészítő, társasjáték

  Pár napja jelent meg egy írás a Cardboard Gurun, ami egy ötöslistával próbálja meg lebeszélni az embereket arról, hogy kiegészítőket vegyenek társasjátékokhoz. Gondoltam...

 • Tényleg léteznek rasszista Magic lapok?

  2020.06.12. 00:50:50 / vélemény, játék, kártya, érdekesség, magic, társasjáték

  Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy...

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

Friss

Címkék