Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 51. hét

Régen minden jobb volt! A képregények, a filmek mind pont a mi fiatalságunk alatt élték virágkorukat, nem igaz? Nosztalgiázz velünk az eheti, múltat idéző válogatással, melyben a játékok mind a régi időket hozzák vissza – néha szó szerint is.

Это советская настольная игра.

1969-ben a Holdra szállás nem vetett véget az űrversenynek. A szovjetek titokban egy telepesekkel teli űrhajót indítottnak útnak, hogy az a Föld helyett a legközelebbi lakható bolygón építse ki a kommunista utópiát. Ez az elszállt sztori még érthető is lenne, ha valami vicces partijáték tartozna alá, ahol a vöröscsillagos ég alatt csatáznának egymással az oroszok és a marslakók, de sajnos nem ez a helyzet.

Az idétlen háttértörténete ellenére a Red Outpost egy igenis komoly munkás(osztály) lehelyezős játék, klasszikus eurós kinézettel. A cél tehát a kommunizmus kiépítése az idegen bolygón. A többi worker placementtől eltérően itt a bábuink egyéniségek és (meglehetősen témaidegen módon) a személyes boldoságukkal is foglalkoznunk kell. Például, ha nem egy halászt küldünk el halat fogni, akkor szomorú lesz, a hivatalnok pedig akkor lesz boldog, ha mindenki más is dolgozik körülötte.

Az eur(ázsiai) játékok kedvelőinek mindenképp érdemes lesz egy pillantást vetni rá, hiszen még a deluxe kiadás ára is nagyon baráti és jövő év májusára ígérik a szállítást – minden bizonnyal elsejére.

Red Outpost: the 2-4 Player Communist Utopia Board Game

Imperial Publishing Inc is raising funds for Red Outpost: the 2-4 Player Communist Utopia Board Game on Kickstarter! Red Outpost is a 2-4 player 30-60 minute worker-placement game set on an alien planet. A competitive game set in a Communist Utopia.

Thriller night...

Úgy néz ki, a világ még mindig nem unja a zombikat, sem a Zombicide-ot. A CMON most éppen Romero ’68-as filmklasszikusát használta fel arra, hogy sokadszorra is pénzt kérjen el ugyanazért folytathassa a híres sorozatát. A Night of the Living Dead az Élőhalottak éjszakája cselekményét követi, a filmből átemelt képekkel és modellekkel. A játékmenet maradt a szokásos kockadobálós-aprítós modellnél, némi stratégiai barikádozással megfűszerezve.

Minden karakternek lesz egy úgynevezett Romero módja és egy Zombicide módja. Az előbbi egy kevésbé felkészült, sokkal gyengébb (vagyis a filmhez közelebb álló) túlélő lesz, míg a második a játékokból már megszokott, állig felfegyverzett keményfiú. Érdekesség, hogy ha valaki találkozik a saját rokonának zombifikált változatával, akkor érzelmi megrázkódtatást szenved el, és azonnal visszavált Romero módba.

Ha felkeltette az érdeklődésedet, akkor nagyon siess a vásárlással, mert az érthetetlenül rövidre szabott kampány miatt már csak egy napod van rá!

Night of the Living Dead: A Zombicide Game

CMON is raising funds for Night of the Living Dead: A Zombicide Game on Kickstarter! Write your survival story! The cult horror classic meets the smash hit board game, with amazing miniatures and art based on the movie!

Fekete rúzs, fekete rúzs...

A pokol kapuja megnyílt és az emberiség tehetetlenül nézi, ahogy a démonok a mi világunkba áramlanak... Még szerencse, hogy itt van nekünk Lady Death, a kilencvenes éve Amerikájának egyik kevésbé népszerű képregény karaktere. Csak az ő gigászi kardja és a mindössze néhány négyzetcentiméternyi felületet takaró bőrszerkója mentheti meg a világot a csúfságok inváziójától.

Lady Death olyan kemény, hogy nincs szüksége társakra, ezért a játék kifejezetten szóló élmény lesz – ami azért szükség esetén bővíthető 3 fős kooperatívra. A játékmenet az egyszerű, kockapárosítós mechanikára épít: nagyobbat kell dobnunk a színes kockáinkkal, mint ami az ellenfére van nyomtatva és az már le is van győzve. Kockából viszont kevés, ellenfélből pedig sok van, úgyhogy szükség lesz a játékmenetet megbonyolító különleges képességekre és a fejleszthető karakterekre is.

A Lady Death: The Last Stand elsősorban azoknak szól, akik olvasták a kilencvenes évek képregényét. Poszterek, koncepciós rajzok és egész combos (érted...) deluxe kiadás vár a bőrszerkós metallady rajongóira.

Lady Death: Last Stand

Ash Maczko is raising funds for Lady Death: Last Stand on Kickstarter! The FIRST Lady Death game EVER!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

20Jan

Kickstarter körkép - 4. hét

Megjelenés | 2020.01.20. 14:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

13Jan

Kickstarter körkép - 3. hét

Megjelenés | 2020.01.13. 17:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Ludens évértékelő 2019

  2019.12.27. 11:24:01 / játék, lista, társasjáték, év_játéka, ludens

  Ne is próbálj meg az év vége felé normális posztokat vagy tartalmas bejegyzéseket keresni! Ilyenkor mindenhol előkerülnek az évértékelős vagy az év játékát megválasztós posztok...

 • Erre szórtuk el a pénzünket - 2019 legnépszerűbb Kickstarter játékai

  2019.12.17. 09:01:18 / ajánló, játék, társasjáték, 2019, kickstarter

  A trend még 2019-ben is folytatódott: Kickstarteren hetente legalább 3-4 új projekt indult, melyek közül többen is dollármilliókat tudtak begyűjteni. Ebben a válogatásban az öt...

 • Res Arcana - Esszencia mix

  2019.11.19. 21:29:48 / teszt, ajánló, játék, kártya, fantasy, társasjáték

  A sötét tekintetű nekromanta ökölbe szorítja bal kezét, befejezve ezzel szentségtelen varázslatát. A föld megremeg, ahogy az eddig élettelenül fekvő sárkány súlyos teste oldalra...

 • Gamer hírek 29.

  2019.11.06. 08:55:33 / játék, hír, videójáték, társasjáték

  Jótékonykodj társasokkal!  Idén is megtartja éves adománygyűjtő licitjét a Cruelty Free Pirates. Az Adománypiac oldalán indított árveréseken társasjátékokra, illetve...

 • Vasút vonal - Hajjaj, fekete vonat...

  2019.11.03. 17:17:24 / teszt, ajánló, játék, vonat, kocka, társasjáték, roll_write

  Amikor a Szüretet próbáltuk ki, szinte mindenki megjegyezte, hogy milyen jó lenne, ha a játékban szőlőtőkék helyett vonatokat kellene terelgetni. Lám, csak két évet kellett várni...

Friss

Címkék