Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 49. hét

Ha van igazán elcsépelt eleme a társasjátékoknak, akkor az a harc. Csatázni végtelenféleképpen lehet és a harci játékok száma egészen addig csak nőni fog, amíg valaha lesznek társasok. A fantasy összecsapásokat vesszük sorra a mai ajánlónkban - mely egyben bizonyíték is lesz arra, hogy ezt a témát igenis lehet még egyedi (és műanyagfigura mentes) módon tálalni.

Az eredendő bűn

A Divinity: Original Sin második részét sokan nem csak az egyik legjobb szerepjátéknak, hanem a valaha készült egyik legjobb videójátéknak is tartják. Evidens volt tehát, hogy megjelenik belőle valamilyen papír alapú verzió, csak az nem volt biztos, hogy milyen formában. Az eredeti játékot is jegyző Larian Studios nem adta ki a jogokat, saját maga kezdett a táblás Divinity fejlesztésébe a Lyvannderrel karöltve.

A játékban a hangsúly a harcon van, de nem ez a Divinity egyetlen eleme. Az alapdobozban százhúsz oldalas krónika gondoskodik a narratíváról, amit több, mint kilencszáz kártya egészít ki. Ezeken a karakterek a képességeiktől függően válogathatnak a lehetőségek között. A harcban az eredeti játékból ismert környezeti interakciók is visszaköszönnek majd. Például, ha egy szörny vizes lesz, akkor az elektromosság jobban fogja sebezni, de egy jól irányzott jégvarázslattal meg is fagyaszthatjuk.

A karakterek döntései nem csak a saját játékukra lesznek hatással. Ha végeztek a kampánnyal, egy egyedi kódot tölthetnek fel a kiadó honlapjára, ami tartalmazza az összes fontos döntésüket. Ezeket felhasználva fogják majd elkészíteni a jövőbeni kiegészítőket – így a játékosok az egész világ fejlődésére hatással vannak.

A Divinityben csak néhány figura kapott helyet, a hangsúly inkább a kártyákon van, de természetesen aki akar, vehet majd hozzá több bábut is.

Divinity Original Sin the Board Game

Larian Studios LLC is raising funds for Divinity Original Sin the Board Game on Kickstarter! Divinity Original Sin the Board Game is a cooperative, storytelling adventure game set in the Chronicle System.

Egy falat Kína...

Ha azt mondom, hogy egy társasjáték a kínai nagy fal megvédésről szól, akkor valószínűleg mindenkinek valami kockacsörgős harci stratégia jelenik meg a szeme előtt, lehetőleg minikkel teleszórva. A Great Wall nem is állhatna ettől messzebb.

A Nemesis és a This War of Mine alkotói munkáslehelyezés irányából közelítik meg a témát. A hadvezéreket alakító játékosoknak nem elég megszervezni a védelmet: erőforrásokat kell gyűjteniük a fal megépítésére és biztosítására. Minél magasabbra sikerül felhúzni az építményt, annál nagyobb védelmet nyújt, de hagyni kell erőforrást a katonákra is, hogy legyen valaki, aki lövöldözik majd a tetejéről. A Great Wallban a worker placementektől eltérően a játékosok sok munkással rendelkeznek és helyen többen is állhatnak. Egy akciómezőt viszont csak akkor lehet aktiválni, ha azt teljesen föltöltötték emberekkel, és büntetés jár, ha csak egy játékos munkásai vannak ott.

A Great Wall látványvilága gyönyörű, de egyedülálló módon nem erőlteti rá a vásárlókra a műanyag figurákat. Minden kiegészítő és stretch goal kérhető minik helyett meeple-kkel is, féláron.

Great Wall Board Game

Awaken Realms is raising funds for Great Wall Board Game on Kickstarter! New major Board Game from Awaken Realms set in ancient China. Build and defend the Great Wall in unique worker placement / euro game!

Gyurmafejek

Sokat gondolkoztam, hogy a Necromolds bekerüljön-e a válogatásba, mert csak félig-meddig meríti ki a társasjáték fogalmát. Végül arra jutottam, hogy egy ilyen kreatív marhaság mindenképp megérdemli, hogy megemlítsék – még ha játszani nem is fogok vele soha.

A Necromolds térképes-kockadobálós wargame az egyszerűbb fajtából, elősorban gyerekeknek. A seregünket maguknak kell megalkotnunk színes gyurmából, a rendelkezésre álló öntőformák segítségével. Minél erősebb egy egység, annál több gyurmát igényel az elkészítése. Azt, hogy milyen akciókat hajthatunk végre a katonáinkkal, kockával dobjuk ki, csakúgy, mint az egymáshoz érő egységek közötti harc kimenetelét. Ha valaki elhullott, azt szó szerint kilapíthatjuk egy külön erre a célra készült gyűrűvel.

Tízéves koromban valószínűleg bármit megadtam volna egy ilyenért. Most már inkább csak mosolygok rajta, de el tudom képzelni, hogy valaki megveszi majd a gyerekeinek – hogy aztán titokban ő játszhasson vele.

Necromolds: Monster Battles

Necromolds LLC is raising funds for Necromolds: Monster Battles on Kickstarter! Mold, fight, and smash monster armies in this unique miniatures strategy skirmish tabeletop game for all ages!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

20Jún

Sárkányok völgye - Csodás lények kavalkádja

Ismertető | 2024.06.20. 14:00:00

Hetven csodálatos lény csak arra vár, hogy csatlakozzon hozzád a Sárkányok völgyében! Szelídítsd meg őket, gyűjts varázsköveket és járulj a fenséges Örökkévaló színe elé!

23Ápr

Kozmopolip - A tintaisten felemelkedése

Ismertető | 2024.04.23. 19:51:00

A Kozmopolip kinyújtotta ölelő csápjait a mi bolygónk felé. Legyél te az első, aki a mérhetetlen tudás felhalmozásával a kedvében jár, hogy téged vigyen magával a Tintabirodalomba!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék