Kickstarter körkép - 49. hét

Ha van igazán elcsépelt eleme a társasjátékoknak, akkor az a harc. Csatázni végtelenféleképpen lehet és a harci játékok száma egészen addig csak nőni fog, amíg valaha lesznek társasok. A fantasy összecsapásokat vesszük sorra a mai ajánlónkban - mely egyben bizonyíték is lesz arra, hogy ezt a témát igenis lehet még egyedi (és műanyagfigura mentes) módon tálalni.

Az eredendő bűn

A Divinity: Original Sin második részét sokan nem csak az egyik legjobb szerepjátéknak, hanem a valaha készült egyik legjobb videójátéknak is tartják. Evidens volt tehát, hogy megjelenik belőle valamilyen papír alapú verzió, csak az nem volt biztos, hogy milyen formában. Az eredeti játékot is jegyző Larian Studios nem adta ki a jogokat, saját maga kezdett a táblás Divinity fejlesztésébe a Lyvannderrel karöltve.

A játékban a hangsúly a harcon van, de nem ez a Divinity egyetlen eleme. Az alapdobozban százhúsz oldalas krónika gondoskodik a narratíváról, amit több, mint kilencszáz kártya egészít ki. Ezeken a karakterek a képességeiktől függően válogathatnak a lehetőségek között. A harcban az eredeti játékból ismert környezeti interakciók is visszaköszönnek majd. Például, ha egy szörny vizes lesz, akkor az elektromosság jobban fogja sebezni, de egy jól irányzott jégvarázslattal meg is fagyaszthatjuk.

A karakterek döntései nem csak a saját játékukra lesznek hatással. Ha végeztek a kampánnyal, egy egyedi kódot tölthetnek fel a kiadó honlapjára, ami tartalmazza az összes fontos döntésüket. Ezeket felhasználva fogják majd elkészíteni a jövőbeni kiegészítőket – így a játékosok az egész világ fejlődésére hatással vannak.

A Divinityben csak néhány figura kapott helyet, a hangsúly inkább a kártyákon van, de természetesen aki akar, vehet majd hozzá több bábut is.

Divinity Original Sin the Board Game

Larian Studios LLC is raising funds for Divinity Original Sin the Board Game on Kickstarter! Divinity Original Sin the Board Game is a cooperative, storytelling adventure game set in the Chronicle System.

Egy falat Kína...

Ha azt mondom, hogy egy társasjáték a kínai nagy fal megvédésről szól, akkor valószínűleg mindenkinek valami kockacsörgős harci stratégia jelenik meg a szeme előtt, lehetőleg minikkel teleszórva. A Great Wall nem is állhatna ettől messzebb.

A Nemesis és a This War of Mine alkotói munkáslehelyezés irányából közelítik meg a témát. A hadvezéreket alakító játékosoknak nem elég megszervezni a védelmet: erőforrásokat kell gyűjteniük a fal megépítésére és biztosítására. Minél magasabbra sikerül felhúzni az építményt, annál nagyobb védelmet nyújt, de hagyni kell erőforrást a katonákra is, hogy legyen valaki, aki lövöldözik majd a tetejéről. A Great Wallban a worker placementektől eltérően a játékosok sok munkással rendelkeznek és helyen többen is állhatnak. Egy akciómezőt viszont csak akkor lehet aktiválni, ha azt teljesen föltöltötték emberekkel, és büntetés jár, ha csak egy játékos munkásai vannak ott.

A Great Wall látványvilága gyönyörű, de egyedülálló módon nem erőlteti rá a vásárlókra a műanyag figurákat. Minden kiegészítő és stretch goal kérhető minik helyett meeple-kkel is, féláron.

Great Wall Board Game

Awaken Realms is raising funds for Great Wall Board Game on Kickstarter! New major Board Game from Awaken Realms set in ancient China. Build and defend the Great Wall in unique worker placement / euro game!

Gyurmafejek

Sokat gondolkoztam, hogy a Necromolds bekerüljön-e a válogatásba, mert csak félig-meddig meríti ki a társasjáték fogalmát. Végül arra jutottam, hogy egy ilyen kreatív marhaság mindenképp megérdemli, hogy megemlítsék – még ha játszani nem is fogok vele soha.

A Necromolds térképes-kockadobálós wargame az egyszerűbb fajtából, elősorban gyerekeknek. A seregünket maguknak kell megalkotnunk színes gyurmából, a rendelkezésre álló öntőformák segítségével. Minél erősebb egy egység, annál több gyurmát igényel az elkészítése. Azt, hogy milyen akciókat hajthatunk végre a katonáinkkal, kockával dobjuk ki, csakúgy, mint az egymáshoz érő egységek közötti harc kimenetelét. Ha valaki elhullott, azt szó szerint kilapíthatjuk egy külön erre a célra készült gyűrűvel.

Tízéves koromban valószínűleg bármit megadtam volna egy ilyenért. Most már inkább csak mosolygok rajta, de el tudom képzelni, hogy valaki megveszi majd a gyerekeinek – hogy aztán titokban ő játszhasson vele.

Necromolds: Monster Battles

Necromolds LLC is raising funds for Necromolds: Monster Battles on Kickstarter! Mold, fight, and smash monster armies in this unique miniatures strategy skirmish tabeletop game for all ages!

írta -- Ludens

26Nov

Kickstarter körkép - 48. hét

Megjelenés | 2019.11.26. 23:25:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

18Nov

Kickstarter körkép - 47. hét

Megjelenés | 2019.11.18. 07:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Res Arcana - Esszencia mix

  2019.11.19. 21:29:48 / teszt, ajánló, játék, kártya, fantasy, társasjáték

  A sötét tekintetű nekromanta ökölbe szorítja bal kezét, befejezve ezzel szentségtelen varázslatát. A föld megremeg, ahogy az eddig élettelenül fekvő sárkány súlyos teste oldalra...

 • Gamer hírek 29.

  2019.11.06. 08:55:33 / játék, hír, videójáték, társasjáték

  Jótékonykodj társasokkal!  Idén is megtartja éves adománygyűjtő licitjét a Cruelty Free Pirates. Az Adománypiac oldalán indított árveréseken társasjátékokra, illetve...

 • Vasút vonal - Hajjaj, fekete vonat...

  2019.11.03. 17:17:24 / teszt, ajánló, játék, vonat, kocka, társasjáték, roll_write

  Amikor a Szüretet próbáltuk ki, szinte mindenki megjegyezte, hogy milyen jó lenne, ha a játékban szőlőtőkék helyett vonatokat kellene terelgetni. Lám, csak két évet kellett várni...

 • Társasjátékok a bűn útján IV. - A Kickstarter "sötét" oldala

  2019.10.21. 23:16:08 / játék, csalás, bűn, társasjáték, kickstarter

  Már az oldal indulásakor magától értetődő volt, hogy a Kickstarter vonzani fogja a csalókat. Szerencsére igazán jól megtervezett (értsd: működő) csalással nagyon ritkán...

 • Skulk Hollow - Titánok harca

  2019.10.01. 19:04:51 / teszt, ajánló, játék, társasjáték, kickstarter

  "Hű, ez aztán bitang jól néz ki!" - szaladt ki a számon, mielőtt beszálltam volna a Skulk Hollow Kickstarter kampányába. Nagyon lelkesen pötyögtem be a kártyaszámomat, mert a...

Friss

Címkék