Kép forrása: gsplus.hu

Kicsi, szép, viszonylag olcsó, és gyorsan lepörög a Ticket to Ride új kiadása [gsplus.hu]

A Ticket to Ride: Párizs más, egy-egy városra fókuszáló részekhez hasonlóan minden szempontból kompakt.

Szentül hiszem, hogy minden idők egyik legjobb családi társasjátéka a Ticket to Ride: Európa, és minden Monopolyn nevelkedett famíliának ezzel kellene megismerkednie, ha szeretnének egy tényleg szórakoztató, egyszerűen tanulható, és kisebb mértékben konfrontatív játékban elmerülni. Azért ha valaki lefoglalja azt az útvonalat, amit valaki más kinézett, lehet kisebb vita, de ezt az Európában megtalálható, az eredeti, amerikai változatból viszont kimaradt állomások remekül orvosolják.

A hardcore játékosoknak egyértelműen a Ticket to Ride Legacy a következő lépés, a szériával most ismerkedők számára, vagy azoknak, akik utazásra nem vinnék magukkal a teljes, nagy dobozt, kezdésnek jó lehet valamelyik "városos" kiadás. A Days of Wonder az elmúlt években már Berlin, San Francisco, Amszterdam, London és New York kedvelőit is igyekezett meghódítani, hozzánk azonban csak ez utóbbi variáció jutott el magyarul. Párizsba viszont mi is jegyet válthatunk - elmondjuk, kinek és miért érdemes.

Ticket to Ride: Párizs dobozának mérete és 10 ezer forint alatti, a mai társasok között már olcsónak számító ára egyaránt azt sugallja, hogy ez nem a teljes TTR-élmény, csak annak egy szelete, de ez nem jelenti, hogy hiányozna belőle bármi fontos, vagy ne volna hasonlóan élvezetes. Ezúttal buszútvonalakat kell építenünk, amik a város nevezetességeit kötik össze, melyek mindegyikének eredeti, francia neve van feltüntetve, ami, hacsak nem próbáljuk meg ezeket kiejteni, nem okoz nagy fennakadást, ha meg utánajárunk a helyes kiejtésnek, legalább tanulunk egy kicsit franciául.

Akinek esetleg teljesen idegen a franchise, annak azt érdemes tudnia, hogy a feladat célkártyák teljesítése a térképen látható pontok összekötésével. Mindenki kap a játék elején két menetjegyet, ezeken szerepel, mit kell összekapcsolni mivel (pl. a Diadalívet a Notré Dame-mal, vagy az Eiffel-tornyot a Bastille-jal), majd a saját körében három akció közül választhat: húz egyet a színes buszkártyák közül; kijátszik annyi és olyan színű buszkártyát, amilyen egy útvonal megépítéséhez szükséges (például egy kéket, két fehéret, három zöldet stb.), majd lehelyezi a buszait; vagy új célkártyákat húz. A teljesített célkártyák pontot érnek a játék végén, ám a nem teljesítettekért pontlevonás jár.

Mindössze 15 buszt kap mindenki fejenként (2-4 játékos), ezeket felhasználva kell megpróbálni az útvonalakat kialakítani. Ennek köszönhetően egy játszma akár 15 perc alatt lepöröghet, hiszen egyszerre 1-3-at rakunk le közülük, és akkor jön el az utolsó kör, ha valakinek már legfeljebb 2 busza marad.

[Cikk folytatása]

Kicsi, szép, viszonylag olcsó, és gyorsan lepörög a Ticket to Ride új kiadása

A Ticket to Ride: Párizs más, egy-egy városra fókuszáló részekhez hasonlóan minden szempontból kompakt.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.gsplus.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

26Máj

Csodaország bedurvult - háborúba szállhatunk Alice-szel és barátaival [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.26. 14:00:00

Kellemes teázgatás, aztán háború - legendás karaktereket ereszt egymásnak a Wonderlands War, avagy a Csodaország csatái.

16Máj

Olyan társasjáték készült a Cyanide and Happiness alapján... [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.16. 19:34:00

A most már magyarul is elérhető Joking Hazardban háromkockás képregényeket alkothatunk, és minél durvábbra sikerülnek, annál jobb lesz a móka.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Ticket to Ride: Párizs