Kép forrása: gsplus.hu

Végre itt egy játék, ami csavar egyet a kártyajátékok működésén [gsplus.hu]

A Sárkányok völgye (The Vale of Eternity) nemcsak gyönyörű, érdekes játékmenetbeli megoldásai egyedivé és izgalmassá teszik mind a kezdők, mind a kártyajátékokban tapasztaltak számára.

Több mint 250 kipróbált társasjáték után az ember (jelen esetben konkrétan én) már joggal érezheti úgy, hogy sok mindent látott. Bőséggel volt ezek között olyan is, amiben kártyák vannak, azoknak adott kijátszási költsége, különleges hatása, meg típusa - ezen alapokra egyszerű és összetett, ismerős és újszerű élményt kínáló játékokat egyaránt lehet építeni.

A magyarul a Gémklub kiadásában megjelent, eredetileg The Vale of Eternity néven kiadott Sárkányok völgye több elemével is kiemelkedik az átlagból, tele van szuper ötletekkel, taktikai lehetőségekkel, és hát nem elhanyagolható az sem, hogy mennyire jól mutat.

Nyomokban sárkányt tartalmaz

Bár a cím azt sugallja, hogy elsősorban sárkányokkal fogunk találkozni, a dobozban rejlő 70 kártya mindegyike valamilyen más mágikus lényt ábrázol. Öt osztályba sorolhatók, aminek nagy jelentősége van, de nem azért, amiért elsőre gondolnád: minden kör elején felhúzunk kétszer annyi lapot a pakliból, ahány játékos játszik, és ezeket elhelyezzük a játéktábla megfelelő színű oldalaira. Ennek értelmében minél többen játszunk, annál több lap közül választhatunk, ezáltal 3-4 fővel jobban tudunk tervezni és kombózni, mintha csak 2-en mérkőzünk meg.

Nem kell szetteket gyűjtögetnünk, nem ezért fontos a lapok típusa, hanem azért, mert minden egyes színhez más érték tartozik: különböző lapok eldobásával különböző számú és értékű, kártyavásárlásra elkölthető követ szerezhetünk. Érdekes csavar, ötletes újítás, hogy ezen kövekből négynél többet soha nem tartalékolhatunk, de lehet nálunk akár négy 6-os értékű vagy négy 1-es értékű is (vagy bármilyen kombináció). Ha viszont például egy 5-be kerülő lapot veszünk meg egy 6-os kővel, a többlet elveszik, nem lehet se váltogatni, se visszajárót szerezni.

[Cikk folytatása]

Végre itt egy játék, ami csavar egyet a kártyajátékok működésén

A Sárkányok völgye (The Vale of Eternity) nemcsak gyönyörű, érdekes játékmenetbeli megoldásai egyedivé és izgalmassá teszik mind a kezdők, mind a kártyajátékokban tapasztaltak számára.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.gsplus.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

11Ápr

Új, egyszerűsített változatban jelent meg a világ egyik legjobb társasjátéka [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.11. 16:24:00

Sokak szerint túl összetett és nehézkes volt a BGG összesített listájának 11. helyét elfoglaló Szellemek szigete, ezért született meg a Föld a láthatáron, annak átdolgozott, egyszerűbb, de még mindig nem kifejezetten könnyed változata.

09Ápr

Szívesen megidéznéd Cthulhu cuki mását? [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.09. 14:06:00

Ebben a játékban pont ez a cél: a Kozmopolipban szektásokként versenghetünk azért, hogy minél hamarabb átsegítsük a címszereplő összes csápját a mi világunkba.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Sárkányok völgye