Kép forrása: gsplus.hu

Szívesen megidéznéd Cthulhu cuki mását? [gsplus.hu]

Ebben a játékban pont ez a cél: a Kozmopolipban szektásokként versenghetünk azért, hogy minél hamarabb átsegítsük a címszereplő összes csápját a mi világunkba.

Remélem, hogy nem lincselnek meg a Cthulhu-hívők (légyszi, ne, sikerült kétszer is helyesen leírni elsőre a nevét!), amiért a Kozmopolip bájos kozmikus entitását Lovecraft ősi istenéhez hasonlítom, de elég egyértelmű, hogy a játéktervező Henry Audubon és a grafikus George Doutsiopoulos honnan vett inspirációt a közelmúltban megjelent társasjáték megalkotásához. A Lovecraft műveire épülő társasjátékoktól ez ugyanakkor jóval egyszerűbb és sokkal aranyosabb, a polipoid központi szereplőn és az őt éltető szektásokon kívül pedig nincs sok hasonlóság.

A szektásokat mi testesítjük meg, az imádott istenséget meg egy rózsaszín műanyag polip, aki szívesen jönne át a világunkba, ha sikerrel megidézzük őt a Tintabirodalomból.

Jöjj el, Cute-ulhu!

Az alap játékmódban minden játékos (2-4) célja, hogy hamarabb gyűjtsön össze 8 csápot, mint a többiek. Ezért mindenki négy különböző típusú kártya kijátszásával dolgozhat, melyek mindegyike más hatással bír: a feketék állandó erőforrásokat biztosítanak, amik a kártyakijátszást teszik egyszerűbbé; a sárgák bizonyos hatások aktiválása esetén bónuszokat adnak; a pirosak egyszer aktiválódó hatásokat léptetnek életbe; a kékek pedig csillagképek, elsősorban ezeket a rajtuk látható erőforrásokkal megpakolva szerezhetünk csápokat. Kártyát kijátszani kék, piros, sárga és fekete jelölők elköltésével és/vagy kártyák eldobásával tudunk.

A játék elején a játéktér közepén kialakítunk egy 9 mezőből álló területet, ennek lapkáin lépkedhetünk a polippal, kiváltva bizonyos hatásokat, melyekkel erőforrásokat és lapokat szerzünk. A játékosok a körük elején lépnek legalább egyet (erőforrások elköltésével tudnak többet), végrehajtják a hatást (erőforrásokat szereznek, lapot húznak), majd kijátszanak egy kártyát, ha tudnak. Lapot szerezni viszonylag nehéz, mivel legtöbb esetben csak abból a háromból húzhatunk, ami épp fel van fordítva, a pakliból csak ritkán, de ha sokáig nem jön fekete színű lap, akkor is jó eséllyel jutunk sárgához vagy piroshoz, ami másképp, de ugyancsak segít az erőforrások gyorsabb bekebelezésében. Minden húzás és kijátszás valamilyen módon közelebb visz minket a sikerhez, némelyik gyorsabban, mások lassabban - egy darabig vártam arra, hogy ilyen-olyan lapok kijöjjenek, aztán taktikát váltottam, és nehezen, egy hajszállal, de úgy is nyertem.

[Cikk folytatása]

Szívesen megidéznéd Cthulhu cuki mását?

Ebben a játékban pont ez a cél: a Kozmopolipban szektásokként versenghetünk azért, hogy minél hamarabb átsegítsük a címszereplő összes csápját a mi világunkba.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.gsplus.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

11Ápr

Új, egyszerűsített változatban jelent meg a világ egyik legjobb társasjátéka [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.11. 16:24:00

Sokak szerint túl összetett és nehézkes volt a BGG összesített listájának 11. helyét elfoglaló Szellemek szigete, ezért született meg a Föld a láthatáron, annak átdolgozott, egyszerűbb, de még mindig nem kifejezetten könnyed változata.

22Ápr

Végre itt egy játék, ami csavar egyet a kártyajátékok működésén [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.22. 19:34:00

A Sárkányok völgye (The Vale of Eternity) nemcsak gyönyörű, érdekes játékmenetbeli megoldásai egyedivé és izgalmassá teszik mind a kezdők, mind a kártyajátékokban tapasztaltak számára.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Kozmopolip