Kép forrása: tarsasozz.blog

Heat: lángol a motor, de semmi gáz [tarsasozz.blog]

A Heat: Padlógáz egy idei magyar megjelenésű családi társasjáték, ami mára a BGG családi társasjáték ranglistán a 7. helyre kapaszkodott fel, megelőzve többek között a Crew-t, Kuruzslókat és az Azult . Megpróbáltuk hát megfejteni, mi adja a játék hatalmas népszerűségét.

A Heatben minden játékos egy versenyautót irányít, a célunk pedig, hogy 2 vagy 3 kör alatt megnyerjük a versenyt az adott pályán. Az autónk lépésszámát kártyák segítségével alakítjuk, azt pedig, hogy hány kártyát játszhatunk ki egy körben, a sebváltó határozza meg, amit a táblánkon állítgatunk tetszőlegesen. Na de mégis mi gátol meg minket, hogy a játék végéig a legnagyobb fokozatban (4-esben) játsszunk, ész nélkül eldobálva a nagy lapjainkat?

A válasz: a kanyarok. Minden kanyarban van ugyanis egy sebességlimit, amit hogyha túllépünk, hőt kell fizetnünk (ez a játék egyik különleges mechanizmusa), vagy ha nem tudjuk kifizetni ezt a büntetést akkor kipördülünk, vagyis visszakerülünk a kanyar előtti mezőre. A Heat különlegességét számos izgalmas megoldás adja, ami végig rettenetesen szoros versenyt tud eredményezni. Nézzük is meg a legfontosabbakat.

Hőkártyák

Alapból a paklink 2-es 3-as, és 4-es sebességű kártyákból áll (kezdő játékosok esetén 0-s és 5-ös is van benne), azonban kerülhetnek bele olyan kártyák, amelyeket nem játszhatunk ki: ezek a hőkártyák. A hőkártyák alapból a táblánk közepén elhelyezkedő motorban vannak, de olyan esetekben például, amikor egy kanyaron túl gyorsan hajtunk át a dobópaklinkba kell helyeznünk őket. Innentől kezdve pedig egy újrakeverés során már könnyedén felhúzhatjuk őket. A hőkártyák egyébként hasznosak (amíg nincsenek a kezünkben), mert a segítségükkel akár kettő mezőt is léptethetjük a sebváltót, valamint turbózhatunk is, vagyis a lépésünk után még további mezőket haladhatunk előre annak megfelelően, hogy hányas számú kártyát csapunk fel a pakli tetejéről.

[Cikk folytatása]

Heat: lángol a motor, de semmi gáz

A Heat: Padlógáz egy idei magyar megjelenésű családi társasjáték, ami mára a BGG családi társasjáték...

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Máj

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.05.24. 14:00:00

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.

28Máj

Virágvarázs💐 [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.28. 14:00:00

Bár az utóbbi hónapokban igencsak megcsappant a társasjátékozással töltött órák száma krónikus időhiány miatt, de sikerült viszonylag hamar asztalra pakolnunk ezt a gyönyörűséget. 🌸


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Heat: Padlógáz