Kép forrása: tarsasozz.blog

Heat: lángol a motor, de semmi gáz [tarsasozz.blog]

A Heat: Padlógáz egy idei magyar megjelenésű családi társasjáték, ami mára a BGG családi társasjáték ranglistán a 7. helyre kapaszkodott fel, megelőzve többek között a Crew-t, Kuruzslókat és az Azult . Megpróbáltuk hát megfejteni, mi adja a játék hatalmas népszerűségét.

A Heatben minden játékos egy versenyautót irányít, a célunk pedig, hogy 2 vagy 3 kör alatt megnyerjük a versenyt az adott pályán. Az autónk lépésszámát kártyák segítségével alakítjuk, azt pedig, hogy hány kártyát játszhatunk ki egy körben, a sebváltó határozza meg, amit a táblánkon állítgatunk tetszőlegesen. Na de mégis mi gátol meg minket, hogy a játék végéig a legnagyobb fokozatban (4-esben) játsszunk, ész nélkül eldobálva a nagy lapjainkat?

A válasz: a kanyarok. Minden kanyarban van ugyanis egy sebességlimit, amit hogyha túllépünk, hőt kell fizetnünk (ez a játék egyik különleges mechanizmusa), vagy ha nem tudjuk kifizetni ezt a büntetést akkor kipördülünk, vagyis visszakerülünk a kanyar előtti mezőre. A Heat különlegességét számos izgalmas megoldás adja, ami végig rettenetesen szoros versenyt tud eredményezni. Nézzük is meg a legfontosabbakat.

Hőkártyák

Alapból a paklink 2-es 3-as, és 4-es sebességű kártyákból áll (kezdő játékosok esetén 0-s és 5-ös is van benne), azonban kerülhetnek bele olyan kártyák, amelyeket nem játszhatunk ki: ezek a hőkártyák. A hőkártyák alapból a táblánk közepén elhelyezkedő motorban vannak, de olyan esetekben például, amikor egy kanyaron túl gyorsan hajtunk át a dobópaklinkba kell helyeznünk őket. Innentől kezdve pedig egy újrakeverés során már könnyedén felhúzhatjuk őket. A hőkártyák egyébként hasznosak (amíg nincsenek a kezünkben), mert a segítségükkel akár kettő mezőt is léptethetjük a sebváltót, valamint turbózhatunk is, vagyis a lépésünk után még további mezőket haladhatunk előre annak megfelelően, hogy hányas számú kártyát csapunk fel a pakli tetejéről.

[Cikk folytatása]

Heat: lángol a motor, de semmi gáz

A Heat: Padlógáz egy idei magyar megjelenésű családi társasjáték, ami mára a BGG családi társasjáték...

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Máj

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.05.24. 14:00:00

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.

26Júl

Vírus [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.26. 14:00:00

A barátaink tanították meg nekünk a Vírus című kártyajátékot, amikor legutóbb náluk voltunk. Megmondom őszintén, doboz alapján én biztosan nem vettem volna meg, de annyira mondták, hogy higgyük el, ez egy nagyon szórakoztató, és vicces játék...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Heat: Padlógáz