Kép forrása: gsplus.hu

Két új kiadásban játszható minden idők egyik legsikeresebb társasjátéka [gsplus.hu]

Már Kickstarteren is nagyot ment, és utána sem állt meg: a Robbanó cicákat mindenki ismeri, de az alkotók most megmutatják, lehet még fokozni az élményt.

Arról, hogy mennyire jó játék a Robbanó cicák, megoszlanak a vélemények, de azt senki nem veheti el tőle, hogy ez minden idők egyik legsikeresebb kártyajátéka. 2015-ben bukkant fel a Kickstarteren, nyolc perc alatt meglett rá az elkészítéséhez szükséges pénz, és mire a kampány véget ért, több mint 219 ezren álltak be mögé, máig a platform 10 legtöbb pénzt összegyűjtő projektjeinek egyike.

Az évek során készült hozzá néhány kiegészítő pár extra lappal és komponenssel (ezek közül a szégyengallért is tartalmazó Berobbanó cicák már magyarul is elérhető), és a közelmúltban új lendületet kapott, miután a Netflix teljes erővel beállt mögé. Megjelent a streaming szolgáltató kínálatában egy vadonatúj mobiljáték-változat exkluzív lapokkal, új dizájnnal, és a közeljövőben látható lesz a felnőtteknek szóló animációs sorozat, amiben az Isten és az ördög kövér házimacskaként kerül a Földre, és ez mindenféle bonyodalmakhoz vezet.

Premierdátuma még nincs, de már magyarul is játszható az erre épülő új társasjáték-kiadás, a Robbanó cicák: Menny és pokol, valamint ezzel egy időben a külföldön tavaly bemutatkozó Zombicicák is megérkezett. Kipróbáltuk mindkettőt, hogy megnézzük, érdemes-e azoknak is beszerezni őket, akik már rongyosra játszották az eredetit.

Hatástalanítás egészen ízletesnek tűnő tonhallá változással

A Robbanó cicák: Menny és pokol alapvetően nagyon hasonlít az alapjátékra, de feldobták néhány extrával. A doboz 55 lapot tartalmaz, melyek között vannak ismerősek, de mindegyik vadonatúj dizájnt kapott, és minőségük is más, jobb, mint az eredetié. A feladatunk alapvetően ugyanaz, mint korábban (a lehető legtovább halogatni, hogy robbanó cicát húzzunk fel és ezzel kiessünk a játékból), és a macskártyák, az újrakeverés, a nope, a hatástalanítás, valamint a szívesség kártyák működése sem változott, viszont a támadás mellett van célzott támadás (nem a következő játékos húz két lapot, hanem mi mondjuk meg, kinek kell ezt megtennie), a jövőbe látás helyett pedig a jövő feltárását használhatjuk, amivel nem csak mi nézhetjük meg a pakli következő három lapját, de mindenkinek meg kell azokat mutatnunk, majd változatlan sorrendben visszatennünk. Új kártya az őrült felfordulás, amivel megnézhetjük a pakli legalsó lapját, és azt vagy a kezünkbe vehetjük, vagy a pakli tetejére tehetjük.

[Cikk folytatása]

Két új kiadásban játszható minden idők egyik legsikeresebb társasjátéka - de érdemes ezeket kipróbálni?

Már Kickstarteren is nagyot ment, és utána sem állt meg: a Robbanó cicákat mindenki ismeri, de az alkotók most megmutatják, lehet még fokozni az élményt.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.gsplus.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.

26Máj

Csodaország bedurvult - háborúba szállhatunk Alice-szel és barátaival [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.26. 14:00:00

Kellemes teázgatás, aztán háború - legendás karaktereket ereszt egymásnak a Wonderlands War, avagy a Csodaország csatái.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Robbanó cicák: Menny és pokol!
  • Zombicicák